Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:07:40
|
|
|
|
uškinamama
|
kjava, ...nimam recepta tle...v glavnem in grobem, izdolbeš paneton, tako da ostane cca. 2 cm roba, tisto kar si izdolbel zmešaš z rumom in vaniljevim sladoledom , napolneš paneton in daš v zmrzovalnik. Ko dobim točen recept ti ga napišem.
_____________________________
Najina Uš : staršem prijazen otrok.
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:07:52
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: kjava IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Felicita, marcipan je pa oduren. Prav pojem odurnosti. Blek! Men tud niso dobre une čokolade polnjene z marcipanom, tko v peki ga pa še nisem uporabljala. A se splača poskusit, če ga tam ne maram? Definitivno ne . Fuj, ni dober.
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:08:49
|
|
|
|
kjava
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama kjava, ...nimam recepta tle...v glavnem in grobem, izdolbeš paneton, tako da ostane cca. 2 cm roba, tisto kar si izdolbel zmešaš z rumom in vaniljevim sladoledom , napolneš paneton in daš v zmrzovalnik. Ko dobim točen recept ti ga napišem. Ok, saj za paneton mam pa res še cajt
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:10:12
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Felicita pa ti si skor hujša ko štacune do božiča še 2 mesca, v štacunah že prvi okraski, ti pa z božičnim pecivom Točno to, kako se ne bi zmotil . Vmes še noč čarovnic, praznik, pa miklavž..... Ta naslov pa se bo do božiča itak izgubil in bomo še 100x spraševali kaj speči Napovednik tem za naslednje tri mesece: 1. Kaj kupiti sinu od moževe sestrične za miklavž? 2. Kaj kupiti sestrični in njenemu psu za božič? 3. Ali je potrebno obdariti sosedove mulce za novo leto? 4. Kaj bomo pekle za čez novoletne praznike? 5. Božična večerja 6. Do kdaj bodo vaši otroci pokonci za silvestrovo (na to temo pričakujem vsaj zaklepanje, če že ne brisanje. Tu si pozabila omeniti ali peljat otroke na ognjemet in ali ga podojiti v tem času ali počakat da domov pridete (da ne bodo že zdaj zaklenli temo ) 7. Hujšamo zares, začetek 01.01.2010 8. ...in moja najljubša..Dohodnina 2009
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:10:42
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Felicita, marcipan je pa oduren. Prav pojem odurnosti. Blek! hehe, z marcipanom je tko - al ga obožuješ (jest) al ga pa vidt ne morš (ti). vmesne poti po mojih izkušnjah ni... še nisem srečala koga, ki bi mu blo vseeno za marcipan kakorkoli, no, brez marcipana zame ni decembra in kjava ne, če ti čokolada z marcipanom ni všeč potem pomoje brezveze da ga uporabljaš... ker če ti ni, ti ni uškinamama - svetoven seznam
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:11:16
|
|
|
|
uškinamama
|
točno, na dojenje pod "ognjemeti" sem že pozabila
_____________________________
Najina Uš : staršem prijazen otrok.
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:13:33
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Felicita, marcipan je pa oduren. Prav pojem odurnosti. Blek! hehe, z marcipanom je tko - al ga obožuješ (jest) al ga pa vidt ne morš (ti). vmesne poti po mojih izkušnjah ni... še nisem srečala koga, ki bi mu blo vseeno za marcipan kakorkoli, no, brez marcipana zame ni decembra Ojej. Smo se že zadnjič pogovarjali od marcipana in je ne vem katera rekla, da si kupi celo uno klobaso tega marcifakingpana in celega poje potem. Zdaj grem pa bruhat.
_____________________________
This will take some time depending on your operating sistem and hardware. (plačano oglasno sporočilo).
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:13:37
|
|
|
|
kjava
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama točno, na dojenje pod "ognjemeti" sem že pozabila Aaaaaaa, saj res . Zdej pa marš, recepte iskat.
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:22:53
|
|
|
|
uškinamama
|
DIFFICOLTA': Bassissima (se ci riesco io...) PREPARAZIONE: 4 ore DOSI: 8 persone INGREDIENTI: - 1 Panettone
- 250g di Gelato alle creme (es. cioccolato)
- 350g di Panna montata
- 1 bustina di Zucchero vanigliato
- 1 grappolo di uva
- 2 melagrane
PREPARAZIONE: Togliete l'involucro di carta che avvolge il panettone delicatamente.Tagliate la calotta superiore del panettone e svuotatelo accuratamente aiutandovi con coltello e cucchiaio. Sbriciolate il contenuto e unitelo al gelato precedentemente reso spumoso con un cucchiaio. Farcite il panettone con l'impasto e chiudete la calotta che avete tolto. Mescolate con le fruste la panna e lo zucchero vanigliato e con questo composto ricoprite tutto il panettone. Guarnite con chicchi d'uva e melagrana e mettete in congelatore (almeno 3 ore) fino al momento di servire. CONSIGLIO: Il ripieno del panettone deve essere fatto esclusivamente con gelato alle creme (cioccolato, nocciola, crema, torroncino ecc.) e non con gelati alla frutta. Se non amate le decorazioni alla frutta potete usare smarties, scaglie di cioccolato, praline che trovate già confezionate.
_____________________________
Najina Uš : staršem prijazen otrok.
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:26:37
|
|
|
|
ZARA
|
In zdaj naj si še tečaj italijanščine pljačam? UUU! Kjava ima rada tečaje.
_____________________________
This will take some time depending on your operating sistem and hardware. (plačano oglasno sporočilo).
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:28:03
|
|
|
|
uškinamama
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA In zdaj naj si še tečaj italijanščine pljačam? UUU! Kjava ima rada tečaje. Ne , zastonj boš imela šnel kurs...ravno prevajam.
_____________________________
Najina Uš : staršem prijazen otrok.
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:28:32
|
|
|
|
ZARA
|
Oki doki. Grazie!
_____________________________
This will take some time depending on your operating sistem and hardware. (plačano oglasno sporočilo).
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:29:55
|
|
|
|
kjava
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA In zdaj naj si še tečaj italijanščine pljačam? UUU! Kjava ima rada tečaje. Sam če so nad 1500€
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:30:41
|
|
|
|
ZARA
|
_____________________________
This will take some time depending on your operating sistem and hardware. (plačano oglasno sporočilo).
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:31:38
|
|
|
|
uškinamama
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Oki doki. Grazie! Na zdaj, pa ti si naravni talent . Imam eno tako, dobro foro o italjanščini...jo bom povedala, ko bomo razpoložene
_____________________________
Najina Uš : staršem prijazen otrok.
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 14:59:18
|
|
|
|
Hope2
|
Sem se zdaj spomnila, jaz še rada spečem išlerje, ampak une ta prave, ker sem na kulinariki videla čist neki iks
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 26.10.2009 15:00:02 >
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 15:00:43
|
|
|
|
sonček33
|
Hope recept za išlerje bi ap tudi jaz imela.
_____________________________
...svet je poln lepih rožic tete Pehte...
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 15:10:54
|
|
|
|
Hope2
|
Tole niso išlerji http://www.gurman.eu/recepti.php?Article=2048&S=6 tole tudi ne http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=4719 Tile bodo pa pravi -14 dag masla -14 dag sladorja (najbolje v prahu, ker se ti kristalni ponavadi ne stali med peko) -14 dag mletih orehov ali mandljev (jaz dam še kako deko več ) - ščepec soli -po želji 1 žlica ruma -po želji cimet (slednje dvoje paše ob božičnih praznikih) -marelična marmelada -čokoladna glazura Testo omesiš, malo daš v hladilnik počivat. Nato razvaljaš na približno 0,3-0,5 cm debelo, z korački za šnopc (premer 3-4cm) izrežeš kroge. Kroge spečeš (spečejo se zelo hitro in ne čakaš da so rjavi, ker potem niso sočni), ohladiš. En krogec namažeš z marmelado, z drugim krogecom pokriješ. Nato pa ta piškot še namažeš s čokoaldno glazuro. Po želji posuješ mrvice
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.10.2009 15:10:56
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 15:11:26
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Originalni išlerji so polnjeni s čokolado, ne z marmelado. Ne, ni res . Na madžarskem se maže z marmelado, kje pa j ebila včasih čokolada , takrat še vedeli niso kaj je čokolada. Išlerji pa prihajajo daleč daleč nazaj
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 26.10.2009 15:13:27 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.10.2009 15:13:52
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 15:14:45
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Originalni išlerji so polnjeni s čokolado, ne z marmelado. Ne, ni res Saj sem popravila. Nekaj sem zamutila. Zamenjala sem z išler torticami. Naj ti bo
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.10.2009 15:30:58
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.10.2009 15:39:43
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.10.2009 15:46:49
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Doječa mama ne potrebuje posebne dieteNe pij mleka! Izogibaj se citrusom! ... še veliko je podobnih NE-jev, ki jih posluša doječa mamica v želji, da bi imel d...
Zadnje s foruma
AlergijaSianaIma vaš otrok alergijoDa (
13%)
Ne (
67%)
Nevem (
20%)
Število vseh glasov: 30Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!