|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: pomurski dojenčki :)
6.11.2009 10:38:38   
veronikab
Mij smo nej dali. Je pa baje odvisno, ena deca lepo prenesejo, drujgi pa majo stranske učinke. No naš itak vsaj eno leto nede dobo mesto v vrteci, tak ka de mogel biti v privat varstvi, pa je verjetnost, ka kaj takšnoga stekne, mogoče za malo menjša.

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu naty6)
Neposredna povezava do sporočila: 126
6.11.2009 11:02:04   
TuBoLina_86
to cepljenje tudi obstaja? nej san znala.... moj user posted image je mel že prvi teden, kak se je narodo, rotavirus.... ga je pa dobo od menej, seveda, ka  san dojila..... ges san ga pa neven ge fasalauser posted image zato san ga pa nehala dojiti, pa od tistoga časa dobijvle samo aptamil...

detelja prinas tuj dež ide.... user posted image   bv, vupan ka se bar malo stavi.... ka mo maloga v pelala... včera sva bila 2  uri na sprehode, pa je ponoči tak lepo ajal....

za gostilno pa van priporočan herbek v beltincaj.... velke porcije pa nej pretirane cejne user posted image san se eto kanelonov nagejla, pa čokoladnih palačink, ka san komaj odilauser posted image user posted image user posted image

veronikab - tak duga je čakalna doba? v keron vrtece tou? ( ges san tuj pomočnica vzgojiteljice, mama pa je vzgojiteljica)

17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina

ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm
1 leto : 10,5 kg, 77 cm

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 127
6.11.2009 11:18:44   
veronikab
TuBoLina_86 tou je tu v LJ. Tu je z vrteci cela štala. Sva dala vlogo v 7 vrtcov pa sva v vsej vinej ostala + zatou ka je Jakob bil rojen po 14. aprili ( do te je potekal vpis za tekoče šolsko leto), su naše vloga prestavili avtomatično v naslednje leto.

Pa še tou - včera nama je z malin končno ratalo iti malo vo, pa san v bližnjon parkeci čujla, kak se ena deklica joče, pa kričij mama, mama, pa san šla poglednut, pa san vijdla kak jo ena starejša gospa, ker je bila z njof, po glavej bije, pa nekaj na jou kričij. Pa san stopila scoj, pa joj pravila ka naj jo enja biti, ka tak dejte sigurno nede enjalo jokati. Te je pa stara nekaj nazaj sikati začala, pa san njo pravila, kak bi se pa njoj zdelo, če bi se gjes na njou spravila, ka san vekša, pa močnejša od nje, te se je pa samo pobrala. Pa zdaj ne ven če je bila njena babica eli pa varuška. Se mi pa še zdaj kocine pokonci postavljajo, če samo pomislin na tou, ker kar kmalu de prišal čas, ka mu tudi gjes našoga mišeka mogla zavupati enoj tujoj osebi. Kriza! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu TuBoLina_86)
Neposredna povezava do sporočila: 128
6.11.2009 11:28:21   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: TuBoLina_86

to cepljenje tudi obstaja? nej san znala.... moj user posted image je mel že prvi teden, kak se je narodo, rotavirus.... ga je pa dobo od menej, seveda, ka  san dojila..... ges san ga pa neven ge fasalauser posted image zato san ga pa nehala dojiti, pa od tistoga časa dobijvle samo aptamil...

detelja prinas tuj dež ide.... user posted image   bv, vupan ka se bar malo stavi.... ka mo maloga v pelala... včera sva bila 2  uri na sprehode, pa je ponoči tak lepo ajal....

za gostilno pa van priporočan herbek v beltincaj.... velke porcije pa nej pretirane cejne user posted image san se eto kanelonov nagejla, pa čokoladnih palačink, ka san komaj odilauser posted image user posted image user posted image

veronikab - tak duga je čakalna doba? v keron vrtece tou? ( ges san tuj pomočnica vzgojiteljice, mama pa je vzgojiteljica)

idemo nekaj na razkrižje ali ge je rezerverjano...ovka muva kaj ideva ta...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

Neposredna povezava do sporočila: 129
6.11.2009 11:29:16   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: naty6

Ojla.

vprašanje:
Ali je štera dala user posted image  cepiti za rotavirus, ki je seveda samoplačniški? Stranski učinki? Mnenja?!

Hvala.

Iden ka še kaj napravim, dokler dete spi.....pa...pa...

to ti more nalini povedati, ona je dala...meni je p pravla, ka če se ne motaš po trg.centrih itd...nega panike za to...pa na higieno trbej paziti...rokice prati, itd...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

(odgovor članu naty6)
Neposredna povezava do sporočila: 130
6.11.2009 11:35:12   
TuBoLina_86
veronikab - ahjejuser posted image ka si staro nej žežgala po tikve, ka bi se ta obrnila.... bar ges bi jo.... to me tak zdigne, gda nešče malo deco, ka se nemrejo branite, bije, ali pa kak drugače muči..... joj ka bi takšen liden napravila.... vah....

za varuško pa.... znan ka je težko zavupate neznance.... ka pa kakša rodbina? ne prijde v poštev? ali pa če ti lejko što koga priporoča, ka ma dobre izkušnje... ali pa kakšo študentko, ka to smer študira, z deco povezano?

Neposredna povezava do sporočila: 131
6.11.2009 11:39:12   
Nalini

Ojla.

vprašanje:
Ali je štera dala user posted image  cepiti za rotavirus, ki je seveda samoplačniški? Stranski učinki? Mnenja?!

mi smo dali ..... stranskih učinkov po cepljenju ni bilo ....
je pa to seveda vajina odločitev .... veliko je pa tega napisanega na forumih

(odgovor članu naty6)
Neposredna povezava do sporočila: 132
6.11.2009 11:41:02   
veronikab
Rodbina - moji su daleč v Prekmurji, njegovi pa mama še dela, oča je pa že v penziji, samo se mi zdij nekak neodgovorno, ka bi njemi pa njegovoj ženi naše dejte  naprtila za celi teden. Saj eden den še nekak ide, samo kaj več pa nej. Tu v LJ je tou vse malo inači. Naša mama bi bila več kak srečna če bi lejko maloga čuvala, samo ka če je pa razdalja prevelka ....
Ovači pa zdaj že intenzivno iščeva, svi kolegi šteri pa že majo deco, so pa nekak že vo s toga, pa so varuške, kere so njihovo deco čuvale, že vo s toga foha. Mah mu vidli. Nekak de že.

Neposredna povezava do sporočila: 133
6.11.2009 14:20:44   
Nončika
ženskice, tiste seveda, ki ste dobile že M, kelko časa po porodi?

detelja, kak je maja cotkana.

turbolina, je man tudi aptamil z Mullerja. zdaj smo pola pola. pol moje mlejko pol aptamil. kak zgledne malo še, tem mo pa očitno v celoti na AM. mali je pravi požeruh. kelko tvoj mali popapa?

rotavirus? nevem. še sva se nika nej pogučavala. od sodelavca sinek je bil cepljeni in ni mel nobenih stranskih učinkov. mala mi je v vrteci, ona nej bila cepljeni. pitaj boga.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

Neposredna povezava do sporočila: 134
6.11.2009 14:22:06   
Nončika
turbolina, mate iste pleničke, povijalne mislin kak mi.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 135
6.11.2009 14:36:45   
TuBoLina_86
Nončika - ges mojemi delan 150 ml, pa včasik pogej vse, včasih pa pistij 10,20,30 ml... zmes njemi pa še davlen čajeka - komarčeka od hippa.... pa če glij pije čajeka, ma fontanelo not, oz ma grabico ...

pleničke pa so z hofera, san kujpila dva paketa, pa mi žal, ka san nej več... san zelo zadovoljna z njimi.... tej z slikicami man samo tak, za kaj zbrisati, ali njemi pod glavico denen, za povijati pa man ove bejle totojove...

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 136
6.11.2009 14:55:06   
veronikab
Meni su pleničke s Hofera tudi OK. Pa DM-ove su fajn, ka majo 3 volančke (zavihke), tak ka rejsan vse zadržijo. user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 137
6.11.2009 15:01:19   
TuBoLina_86
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab

Meni su pleničke s Hofera tudi OK. Pa DM-ove su fajn, ka majo 3 volančke (zavihke), tak ka rejsan vse zadržijo. user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

ges san mijsla ove tetra plenice, ka so en čas meli ponudbo, 10 tetra pleničk za 10 eur.... takše pijsane so... vse maš gor, od dinozavrov, zvejzdic, medvedkov, rožic....

pa ove za enkratno uporabo tuj man z hofera.... samo man še en paket od pampers, pa moren prvo tej ponucate, ka so od 2 - 5 kg, ka mi ne prerastej prlej...user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 138
6.11.2009 15:02:46   
veronikab
Tiste smo pa tudi mij kupili, samo so na začetki bile malo trde. Jih je očino potrebno parkrat preprati.

Neposredna povezava do sporočila: 139
6.11.2009 15:29:51   
TuBoLina_86
ges jih peren z malo mehčalca, ka nemajo dosti direktnoga stika z kožo, kak npr. badiji, ali pa široko povijanje... tisto pa peren vse brez mehčalca...

Neposredna povezava do sporočila: 140
6.11.2009 19:57:29   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: Nončika

ženskice, tiste seveda, ki ste dobile že M, kelko časa po porodi?

šla san gledat, kda san dobila...15.4. san rodila pa 18.5. san dobila menzus....

detelja, kak je maja cotkana.

fala

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 141
7.11.2009 13:53:09   
TuBoLina_86
pozdravlene! kak ste kaj? ka je novoga pri vas? mij čakamo obiske, ka so se napovedali :)) tašča peče kremšnite, tast pečenko... dragi do 14:00 dela... mali user posted image spij, ges pa tu bluzim... user posted image user posted image

man eno pijtanje: je kera pred, med, po nosečnosti kadijla? kak san zaj na to temo prišla.... obiski ka zaj k nan prijdejo, ona je decemra lani rodijla, pa je pred, med pa še zdaj kadij.... pa je že drujgeč nosejča....pa še vedno kadij... njeni izgovor: naj se navadi ( otrok ).... mislim, kako razmišljanje majo ene ženske....

ges priznan, san kadijla pred nosečnostjo, kak pa san januarja napravila test, pa je bil user posted image , pa san šla še na zadnji cigaret, poslovilnoga, pa od tistoga ne kadin. malo me tu pa tan potegne, ka bi si kakšoga vužgala, samo si te pa mijslen, ka mo smrdejla, pa si premijslen.... glavni razlog, zakoj san henjala kaditi je bil, ka ne škodin samo sebi, ampak tudi mojemi user posted image , keri je nej san krijv, ka je bil napravleni user posted image , pa se v maternici niti braniti nemre.... zdaj pa mi je pa nej, ka bi kadijla, pa te cejla smrdeča prišla k mojemi sončeli, ka njemi nebi nilao jasno, zakoj mama zdaj tak smrdij....

no, napijšite, kak ste vij z kajenjom, ste proti, zakoj, kakšo razmišljanje mate.... pa tude kadilke, če ste tu na forume, napijšite svoje mnenje, zakoj kadijte, zakoj ste nej henjale...

ajde, razpijšite se.... seveda, gda te čas mele user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 142
7.11.2009 14:09:57   
TuBoLina_86
dodala nove slike v album... user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 143
7.11.2009 14:42:09   
veronikab
TuBoLina_86 gjes malo žmetno poven kaj na tou temo, ka sama nikdar nejsan kadila. No probala san že, samo pri ton je tudi ostalo.
Načeloma gjes sikdar pravin, kak komi paše, znan pa ka npr. nikdar ne bi dovolila, ka bi mi što v stanovanji kado, še posebej, če moje dejte bilo poleg.
Je pa prav hecno - sva se glij eto z mojin pogočavala - od naj ni eden ne kadij - pa sva ugotovila, ka se drujživa s samimi takšnimi ka tudi ne kadijo. Zdaj pa ne ven, če je samo naključje, eli ka ....

Neposredna povezava do sporočila: 144
7.11.2009 16:01:21   
Nončika
kajenje. hm. pred nosečnostjo san kadila. ali tou samo v službi ali če smo šli kama vo. to je pa bilou vse, ene 4-5 čikov na dan. gda sen napravila test in mi je pokazal user posted image  san nekak še malo kadila, opet samo v službi. te pa me je enkrat sodelavec napadno, ka san ziher noseča, ka menje kadin oz. sploj neščen. evo,čez par dni pa je dobil potrditev.

zaj, zaj me pa sploj ne vleče. ka mo smrdela kak pravi Turbolina. ne, ne. sicer san pa doma in me doma nikdar nej vleklo ka bi kadila.

Detelja, hvala za tvoje besede včera zvečer. user posted image user posted image user posted image naj ti poven, ka san čisto odklopila tiste misli. maliva me nucata in jes moren biti pri sebi in jima biti mamica. zadovoljna in mirna.

Neposredna povezava do sporočila: 145
7.11.2009 20:26:07   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: Nončika

Detelja, hvala za tvoje besede včera zvečer. user posted image user posted image user posted image naj ti poven, ka san čisto odklopila tiste misli. maliva me nucata in jes moren biti pri sebi in jima biti mamica. zadovoljna in mirna.

ti samo deteljo poslušaj...ej sorry ka san kar izginila neka mi rač šteka te pa san nej mogla na gmail gor priti...ne ven ka je ...novi se prosi...če boš kda nucala moje besede samo zavrti hot numerouser posted image user posted image user posted image  prav si se odločila...user posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 146
7.11.2009 20:35:36   
Nončika
detelja, maš čisto prav. moj picek zaj spi kak top.

mala pa je betežna. ni ji hudega samo je prehlajena. je pa čisto ratala nekša čudna. nika nešče razmiti. ka mo je drugi teden delala ob večeraj z dvema? in tou sama?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 147
7.11.2009 20:50:26   
TuBoLina_86
lepo, ka ne kadijmo....

ene pa ne razmijo, kak san lejko henjala kadite, pa kak ne kadin nazaj.... ka so one mogle po nosečnosti kaditi nazaj... ka nemreš, ka nebi.... ges san žijve dokaz za to, ka lejko....

pa še moj mi je pravo, ka je ponosen, ka ne kadin... :))

ka je zdaj z našo pijačko? ges bi rejsan šla z vame, ka se spoznamo osebno.... ka po forume, kelko lejko razberen iz postov, ste prijazne, vedno za akcijo....

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 148
8.11.2009 12:11:45   
TuBoLina_86
dobro jutro ( dan ) !

mij smo pa gnes malo potegnole spančkanje.... ponoči smo se samo enkrat zbudili....jupiiii... kak ste pa vij spali? pa vašiuser posted image ? so kaj bole poredne, zaj, ka dež ide? moj spij kak velki.... včera je celi čas, gda so obiski bilij, glejdo okoli, pa nil nej spal popoldnejve.... te pa je od 20:00 pa do 1:30 spal, pa gda smo se napapali, je pa še do 7:00 potegno.... tak ka sva se mi2 tude malo naajčkala....

malo mo van opet dosadna, ali zanijmajo me vaša mnenja, predlogi....

TEMA DANES: DOJENČKI IN PLAVANJE

tej keden san na nemški televiziji glejdala oddajo Mein Baby.... mogoče kera glejda... pa san tan vijdla eno mamico, kak je šla z malo hčerkico ( mala je stara bijla eno par kednov ) v kopališče, pod nadzoron seveda, plavat oz. se čopat z malo.

pa san šla na google poglednot, če je tu prinas šansa za to, in seveda san bijla uspešna user posted image user posted image user posted image

http://www.plavanje-dojenckov.com/

tu vse lepo piše, če pa se keroj nede dalo šteti, pa na kratko opijšen:

namreč v moravcaj majo plavanje dojenčkov in malčkov.... košta 106 eur, je pa za dojenčke od 4. mejseca dale.... termin majo zaj, oktobra... za naslednji termin, pa bom pijsala na mail v moravce...

če seveda kero zanijmle, pa če njoj seveda financ minister dovoli.... meni bole tak, ali valda mo negi naškrabala fkuper....user posted image user posted image zakoj pa so babice pa dedeki?user posted image

meni se to zdij fejst ok, za naše male user posted image , pa tude mamice pa ateki uživajo....

ka pravite? če san pa dosadna, pa mi na zs napijšite, pa vas nemo več morijla... user posted image

napijšite, če je kera za....

Neposredna povezava do sporočila: 149
8.11.2009 13:00:28   
pokica_
IZVIRNO SPOROČILO: Nalini

Ojla.

vprašanje:

mi smo dali ..... stranskih učinkov po cepljenju ni bilo ....
je pa to seveda vajina odločitev .... veliko je pa tega napisanega na forumih

Mi smo tudi dali in neje bilou nič stranskih učinkov. Edino po zadnji 3. pikici osnovnega cepljenja je dobil malo vročine, pa še to smo zbili takoj.
Naša P zmeraj priporoča, nej tak Nalini? user posted image
Je pa odločitve vsakega posameznika.

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?