Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 3.11.2009 14:21:10
|
|
|
|
veronikab
|
TuBoLina_86 naš mali je tuj nej glij dugo spl na boki, se je zmuval in se obrno na hrbet. Tudi če san ga podložila. Pa še tou v tulažbo - v Nemčiji dujenčke davlejo spat izključno na hrbet.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 3.11.2009 14:32:42
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
aha... saj ne skrbi me drujgo, edijno če njemi slučajno mlejko kaj gor prijde, pa če de na hrbti, ka nede mogo v pluvnote....
17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm 1 leto : 10,5 kg, 77 cm
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 3.11.2009 14:45:55
|
|
|
|
veronikab
|
Saj deca ponavadi obrnejo glavou v en kraj, vsaj naš jo je.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 3.11.2009 14:58:15
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
ja, vupan ka de naš tude, če de tak... naš se fejst napinja, pa stonja kda kaka, pa te njemi ponavadi kaj v prijde.... moren ite, ka mi je začal nešče spejvati ka je lačen.... se tipkamo kesnej.... čao čao
17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm 1 leto : 10,5 kg, 77 cm
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 3.11.2009 15:18:00
|
|
|
|
Nončika
|
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab TuBoLina_86 naš mali je tuj nej glij dugo spl na boki, se je zmuval in se obrno na hrbet. Tudi če san ga podložila. Pa še tou v tulažbo - v Nemčiji dujenčke davlejo spat izključno na hrbet. izključno na hrbet, pa še širkoga povijanja nemajo. mi mamo pa dvojno širko. evo, naš popek se pa rejsen ne siši tak kak bi mogo. se mi že zdi, ka mo vutro pali v P lejtali, ka nan ponovno vežejo.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 3.11.2009 15:40:23
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
evo, previla, nagela, kupčeke tri podrla, pa dale spijmo dvojno povijanje majo večinoma deklice, nej? tak san nekaj čujla.... v nemčiji so daaaaaaaleč pred nami.... tečas ka mo vnukece mele, do naši tude negi tu, kak so nemci zdaj....
< Sporočilo je popravil TuBoLina_86 -- 3.11.2009 15:41:20 >
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 3.11.2009 17:02:55
|
|
|
|
Nončika
|
dvojno povijanje nemajo deklice, naš pojeb ma. odvisno od kolkov. mala oz. hčerka prinas nej mela dvojnoga, pojeb pa ma. kontrolo mamo že čez 6t, upam, da se barem ene pleničke rešimo.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 3.11.2009 17:28:50
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
aja, no tak san čujla ka naj bi deklice mele dvojno... sicer pa, teorija eno, praksa drujgo... mij mamo eno pleničko.... pa še to komaj čakam ka se rejšimo včasih njemi pozabim široko poviti, te pa ga zdignem, pa se mi tak mali zdij, hehe
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 3.11.2009 17:46:14
|
|
|
|
veronikab
|
No pa zdaj, v ton letno časi, še nekak ide, gjes bi naj našoga šrko povijala v tistoj največjoj vročini. Pa san te kar ukinila, saj so njemi kolke že poglednuli v porodnišnici, pa so bili vredi.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 3.11.2009 18:02:18
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
pa nič nej bilao narobe,ali? ali zakoj te vztrajajo pri ton širkon povijanje?
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 3.11.2009 18:15:45
|
|
|
|
veronikab
|
Gjes mislin ka zatou, ka če bi se slučajno oni pri UZ v porodnišnici zmejšali. Saj šorko povijanje ne škodi, zatou ga pa te vseeno priporočajo. Pa tak kak je Nončika napisala, v Nemčiji tudi nikaj ne povijajo šorko, če je UZ, ka ga napravijo v porodnišnici, OK.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 4.11.2009 8:42:07
|
|
|
|
cebelica82
|
dobro jutro.....je pa internet.... po štirih dneh!!!!!! ugotovin, ka se dejansko oglašate, samo je san še izda na prvi strani, ka san nej vidla, ka jih je več!!!! kak či bi bijla blond.... eh, kriza. vikend mi je itak prefriško odišel, ta ka nikaj s pijačo,...zaj je pa takšo vrejme, ka de bole težko, pa še pelati bi se mogla kama.... pozdravlene vse nouve, pa stare.... Našoj Neži falij še 10 dni, pa de stara pou leta. Meni pa še točno dva meseca, pa bon 28...ja, ide čas. Se glij odločan, kda bi začala z GH, ka sve še nej....ka mi fajn spij, pa nikaj joo ne falij, ...zaj more meti negi 7500g, pa 67 cm...., 17. mamo pregled, pa te mo vidli. sicer pa bi pomali lejko začali jesti....mo vidli, najbrž te vikend. v lublani je megla, ne da se mi vö, no, gnes pa idemo na pohištveni sejem, malo gledat, ka bi meli ( negda), da prenovijmo našo kučo....pa se preselimo nazaj v prekmurje. komaj čakam.
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 4.11.2009 9:24:14
|
|
|
|
veronikab
|
ceblica82 tou je pa fajn čuti, ka se nameravlete enoga dneva nazaj preseliti. Te sklepan ka sta oba dva z dragin iz Prekmurja? Gjes če mojumi kaj takšnoga omenim, me samo čudno pogledne.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 4.11.2009 9:25:29
|
|
|
|
veronikab
|
GH - mij smo začali pre približno 2 tednoma, pa nama nejde glij preveč. Poleg vsega je pa fajn zaprejti, tak ka več ne ven kak naprej. Gnjes je že 3 den ka je nej kakal, pa se siromaček tak napenja, ka njemi učij malo vo ne popokajo.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 4.11.2009 9:27:24
|
|
|
|
Serendipity
|
IZVIRNO SPOROČILO: cebelica82 no, gnes pa idemo na pohištveni sejem, malo gledat, ka bi meli ( negda), da prenovijmo našo kučo....pa se preselimo nazaj v prekmurje. komaj čakam. Čimprej, čimprej - ka ta se najinivi malivi lejko skup špilale spanje - naša mala spij ponoči na boki, čez den jo pa ponavadi denem spat na hrbet - ležej zaspij, pa še poulek san. Drugače pa jo zaenkrat ponoči še nekak ''podprem'' z ovo ''banana'' blazino za dojenje - telko ka se ne prevrže. povijanje - mij smo meli samo en mejsec povijanja. Te pa nama je P pravla ka je ok, pa ka več nej trbej. Jao, je tou bilo veselje Je san jo včasik tuj pistijla do naslednjega previjanje samo s pampersko. Nonči - vupam, ka do porihtale popija... naty - welcome! TuBoLina (jao, ti moren knekak nick skrajšate, ovačik se mi prsti poterejo ) - naša je tuj pa še zdaj stonja na velko gda se spat dejvle, med ssanjom, pa pri kakanje (samo zaj več nej tak fejst)
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 4.11.2009 10:40:30
|
|
|
|
Nalini
|
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab GH - mij smo začali pre približno 2 tednoma, pa nama nejde glij preveč. Poleg vsega je pa fajn zaprejti, tak ka več ne ven kak naprej. Gnjes je že 3 den ka je nej kakal, pa se siromaček tak napenja, ka njemi učij malo vo ne popokajo. če je hudo mu daj glicerinsko svečko ...... te pa vsak dan slive slive slive ..... mi smo komaj uredili to prebavo ...... npr. korenček mu dam s slivo ....... riž tudi ful zapira ........ babane mu jaz ne dajem ...... pa po žličkah slivov kompot ......... pri nas je tudi pitje problem ...... vodo špuka v slapovih ven, kakšen sladki sok še mogoče kakšno žličko (ampak jaz mu ga iz pincipa ne dam) ..... vztrajam pri vodi .... in tu pa tam popije kakšno žličko te pa set dela slapove ...... njemu je zakon mlekec
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 4.11.2009 10:43:35
|
|
|
|
veronikab
|
San tudi gjes že pomislila na svejčko, samo ne ven, kelko časa je še dobro počakati? Gnjes de pa gjo jabolko s slivami, samo njemi ne dišij preveč.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 4.11.2009 11:04:13
|
|
|
|
symona
|
Evo, ka se vam še jas malo oglasim. Sen s prlekije, duma mam pa dve žabici, stari 3 leta (lucija) in 9 mescof (amadeja). Gda so počitnice ali pa ka je lucija betežna, ka neje v vrtece, je kriza, večer samo padnem v postelo. Sončni žarek, ja grem večkrat v lotmerk, taka če boš gda mela cejt za kafe, mi piši na zs.
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 4.11.2009 11:39:34
|
|
|
|
naty6
|
Ojla Ges tudi čakam ka nam bo vutro pravla P glede šrkoga povijanja. Vupan ka se ga rešimo. Gnes san na njih celo pozabila. Te pa nosim ges našega malega žabeka....pa nekšni lejki se mi zdi. Iden v sobo ka ga drugič previjem, pa te vidim plenice pri previjalni...ma itak.... Mam te koroške kapljice. Ali štera jih že uporablja? Meni je eto v bolnici zdravnica pravla, ka jih ne priporoča zaradi vsebnosti eteričnih olj. Ma....zdaj pa ne vem ka naj?! Saj Anej ne joč, ampak se zvija in stunja. Tak se mi smili. Iden...po mali moram kosilo pripraviti za naše dede.... Se beremo
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 4.11.2009 11:54:48
|
|
|
|
veronikab
|
naty6 nama so pri krčaj pomagale kalpice Lefaxin (se dobijo v Avstriji eli pa tudi v eni lekarni v Škofji Loki) v kombinaciji z vetrovnimi kapljicami s Koroških lekarn. Lefaxin je bil bole za krčeke, vertrovne pa ka je ležej prdikal. Je pa krčov k sreči nej mel preveč dugo.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 4.11.2009 12:42:13
|
|
|
|
cebelica82
|
veronikab, ja, muva sva oba iz prekmurja, ta ka kumaj čakan, ka idemo nazaj....,mamo velko parcelo doma ( 1 hektar!) , pa staro ižo ( slabih 50 let, v dobron stanji), ka jo trbej kompletno obnoviti . samo ne ven, kak do pejnez prijti, zaj tu v lj plačujeva najemnino, ta ka nikaj dosta ne prišparava....:( plani pa so, ka se v roki dveh let preseliva nazaj domov...puna kreditov sicer, ali naj bou. spomladi začamo s prenovo, de mo pa vidli, kak de šlo v realnosti... ja, GH, me prav zanijmle, kak de prinas šlo,...vupan, ka nede dosta problemof, glede zaprtja mislin. pa ovači tudi....no, mo vidli....sporočin.
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 4.11.2009 13:08:15
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
ges pa mojemi davlen ANTIFLAT kapljice, njemi v mlejko stisnen, pa nema krčekov.... dobijo se v avstriji, dajo pa se k sakšemi obroke... poleg mlejka njemi pa dan še komarčkov čaj od hippa, če se med obrokami kaj zbidij, njemi dan, pa tak vleče te pa tak prdij.... edijno kda kaka se tak napenja, ka je vse rdeči.... včera se mi je pokako brez plenice, pred kopanjon, mali , tak ka san prvo mogla spucate, ka san ga te lejko kopala....
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 4.11.2009 14:28:48
|
|
|
|
veronikab
|
IZVIRNO SPOROČILO: TuBoLina_86 ges pa mojemi davlen ANTIFLAT kapljice, njemi v mlejko stisnen, pa nema krčekov.... dobijo se v avstriji, dajo pa se k sakšemi obroke... ja te kaplice so iste kak Lefaxin, v Nemčiji se pa imenujejo Lefax IZVIRNO SPOROČILO: TuBoLina_86 včera se mi je pokako brez plenice, pred kopanjon, mali , tak ka san prvo mogla spucate, ka san ga te lejko kopala.... tou mi je pa znano smo tudi mij sprobali
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 4.11.2009 14:37:43
|
|
|
|
Nalini
|
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab San tudi gjes že pomislila na svejčko, samo ne ven, kelko časa je še dobro počakati? Gnjes de pa gjo jabolko s slivami, samo njemi ne dišij preveč. jes san malomi dala kda se je resno fejst mantral pa je nej šlo ...... dobesedno je mel kakije kak zajček ..... te je pa svečka pomagala ..... samo on je po svečki v roku petih minut malo kakal ... tak ka san njemi mogla še 1x vstaviti ka je bil hasek .... mamo pa že tri dni pravo kakamanijo .... ne ven ka njemi je ..... nekam čudno se mi zdi vse skupaj
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.