Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 14.12.2009 18:22:58
|
|
|
|
Nončika
|
naty, kak pa izvajaš tou, da voziš in odiš po damjana. vedno spakiraš zraven malega ali ti pa ga kdo za tej par minut popazi? naš mali je tudi mali dosadnjakovičko. eh, saj je ok. samo 5min bi se nosil, 5min bi ležal, 5min bi mel dudo, 5min bil brez. v glavnem očitno ne ve ka bi.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 14.12.2009 19:20:10
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
nončika, to je zdaj to obdobje, ka sprobavlejo, ka dobijo, pa ka nej.... moj je takoj skužo, što ga nosi, pa što nej.... ka ga babice cartlajo,pa nosijo, zna ka ges nemo vedno nosila, in en čas proba, gda vijdi ka ne dobij, ka ščej, henja.... ali čiduže tem bole je razvajeni
17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm 1 leto : 10,5 kg, 77 cm
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 14.12.2009 20:03:23
|
|
|
|
naty6
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nončika naty, kak pa izvajaš tou, da voziš in odiš po damjana. vedno spakiraš zraven malega ali ti pa ga kdo za tej par minut popazi? naš mali je tudi mali dosadnjakovičko. eh, saj je ok. samo 5min bi se nosil, 5min bi ležal, 5min bi mel dudo, 5min bil brez. v glavnem očitno ne ve ka bi. Večinoma ga vzemem sebof, ka nemam što bi mi popazil. Ko pa je naš doma, pa ga seveda pustim doma. Npr. gnes san ga pustila doma in te me je naš zval ka naj pridem domov, ka ga je šef zval ka morajo vsi priti nazaj v službo. Po Damjana pa mi je zdaj nej trebelo iti ka ga je on s službenim pripeljal(ka je v ton kraji posipaval cesto) domov....tak...sedaj pa že spi...izmerila san njemi vročino 37,5...mogoče se je pa preveč izletal na roj.dnevi ali pa se njemi kaj kuha....bomo vidli. Nočko vsem....grem mlajšega še spat dat.
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 14.12.2009 21:38:32
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
čer! mij pa že lepo ajamo.... van z veseljem sporočam, ka smo se tude mij začale obračate z trebuha na hrbet tak mi ga je lepau bilao viditi, gda san ga po kopanje dala naj malo kravice pasej, pa je malo z glavo zamigal lejvo pa desno, pa se je obrno na hrbet te pa san mijsla ka se njemi je posrečilo, pa san ga nazaj na trebuh obrnola, pa se je še v drujgo stran obrno, te pa se je taaaaak smejal kak je to fajn vidite!!!
17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm 1 leto : 10,5 kg, 77 cm
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 15.12.2009 9:19:33
|
|
|
|
naty6
|
Jutro. Vročina pri Damjanu je ponoči popustil, toda za preventivo san ga njala doma, saj še kašlja in ma vneto desno oko. Ponoči san bole slabo spala, ka san dežurala pri Damjanu. Dobro ka je Anej priden in spi skoro celo noč....tu san bar prišparana. Kako kaj vi ?
< Sporočilo je popravil naty6 -- 15.12.2009 9:20:19 >
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 15.12.2009 15:02:13
|
|
|
|
naty6
|
A ste vsi na snegu...ali kaj?
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 15.12.2009 15:12:39
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
ja, zaj glij prišla z sprehoda.... mali tak lepo spij... ges pa san namrznola, san rokavice pozabila doma kak je fajn mejki snejg.... san pikico ( moja kužika ) skepala, tak je bejžala vkraj od menej.... hehe.... in, naty6, kak ste vij kaj? vijdin ke tej forum počasi a resno izumira
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 15.12.2009 15:21:46
|
|
|
|
Nončika
|
naty, zaj gli šiban slikat malo kak z atijon ustvarjata na snegi.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 15.12.2009 21:58:45
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
serbus.... mij pa mamo vutro pregled pri doktore.... san mijsla ka gnes, pa san šla glejdat, pa mamo 16. vupan ka smo nej predebeli ka je to ponavadi problem pri tejh, ka so na tej mlejkaj.... samo ka smo zdrave... pa ge ste rejsan vse??? mogoče de se nan vutro še ena pridrujžila... je tude nosečka, sicer še na začetke, ali je.... pa še za eno san zvedila.... juj, de nas pa dosta.... tka trbej. mo bar vzgojiteljice delo mele
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 15.12.2009 22:23:30
|
|
|
|
Nej@
|
Mi mamo vutro tude pregled in me prav zanima ka do nan pravili ges mislin ka je vse kak more biti, ali vseeno me je straj ka de mi pravila ka je kaj narobe z malof Smo pa gnes palik mogli laseke vkraj rezati ka so se ji zavozlali, nohtekov je pa nej pistila zrezati in je obej rokici skrila v usta pa sneg san njej kazala pa je niti trznola nej in je dale spala kak bujta. Mala se sploj ne vej zabavati čiglij man občutek ka nama včasih kakše vice guči ka "gruli" zraven maha z rokami kda pa henja pa v takši smej poči ka jo je zlati gledati. ovak pa nega nika novoga in nega nika za napisati Tu lejko pa glasuvlete za mojo malo če mate volo, ka dobi copateke http://www.facebook.com/photo.php?pid=30753579&id=1450565574 samo kliknoti morete ka vam je všeč.
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 16.12.2009 11:08:40
|
|
|
|
Nej@
|
Jutro pa dober dan Mi smo že s pregleda in Taja se je zredila točno za 1kilo in ma zdaj 4950g zrasla je 4 centi in je zdaj velika 59 cm glavica ji je pa tude zrasla za 2 cm super smo čiglij je mejla gnes samo kontrolo rasti pa teže jo je prišla doktorca poglednot zatau ka si je mala "popejvala" kda smo jo vagali za te temenice kak ma na obrvi je pravila ka nej z oljon mazati ka z bepaten mazilon, tak ka vupan ka de se toga zdaj rešila. Doktorca jo je te sen pa ta malo obračala pa je pravila ka je mala dobro okretna, kravice je mogla pasti in se je začala z nogicami odrivati in je na tisti mizici kar zaplavala - se je že plazila te se je pa tak smijati začala ka so njej skuzike na oke prišle, doktorca pravila ka je dobro socialno razvita Na naslednjem pregledi pa mamo pikanje in mislin ka te nede tak puna smeja Smo se pa te še šli slikat za osebno in nan je trbelo 13krat škljocnoti ka se je mala obračala z glavo si roko pred obraz davala te na konci pa je še jezik začala kazati komaj smo eno sliko napravili sledi ideva muva po slike in me zanima kak je tau zdaj vo spadnolo. Tau bi bilo za zdaj vse Tu lejko pa glasuvlete za mojo malo če mate volo, ka dobi copateke http://www.facebook.com/photo.php?pid=30753579&id=1450565574 samo kliknoti morete ka vam je všeč.
< Sporočilo je popravil Nej@ -- 16.12.2009 11:09:40 >
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 16.12.2009 11:36:08
|
|
|
|
veronikab
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nej@ Jutro pa dober dan Mi smo že s pregleda in Taja se je zredila točno za 1kilo in ma zdaj 4950g zrasla je 4 centi in je zdaj velika 59 cm glavica ji je pa tude zrasla za 2 cm super smo čiglij je mejla gnes samo kontrolo rasti pa teže jo je prišla doktorca poglednot zatau ka si je mala "popejvala" kda smo jo vagali za te temenice kak ma na obrvi je pravila ka nej z oljon mazati ka z bepaten mazilon, tak ka vupan ka de se toga zdaj rešila. Doktorca jo je te sen pa ta malo obračala pa je pravila ka je mala dobro okretna, kravice je mogla pasti in se je začala z nogicami odrivati in je na tisti mizici kar zaplavala - se je že plazila te se je pa tak smijati začala ka so njej skuzike na oke prišle, doktorca pravila ka je dobro socialno razvita Na naslednjem pregledi pa mamo pikanje in mislin ka te nede tak puna smeja Smo se pa te še šli slikat za osebno in nan je trbelo 13krat škljocnoti ka se je mala obračala z glavo si roko pred obraz davala te na konci pa je še jezik začala kazati komaj smo eno sliko napravili sledi ideva muva po slike in me zanima kak je tau zdaj vo spadnolo. Tau bi bilo za zdaj vse
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 16.12.2009 11:56:16
|
|
|
|
Nončika
|
neja, bravo za pregled. mi ga mamo 24.12, na božični predvečer. pa še cepivo proti rotavirusu dobimo. to bo še zanimivo. naš mali ma že sigurno prej 6kg. ga je pošteno žmetno nositi. ga je včera malo striček varval in je po valda 10min pravo naj njemi zemen toga žmetnjakoviča, ka do njemi roke vkrej spadnole. jaja, je pa ga nosin den pa noč. mi smo meli pestro noč. se je mali napapal ob 4h, te pa je zaspal brez podiranja kupčka. evo, ob 5h joč, komaj san ga pomirila. večkrat je prdno, kupčeka podro in je te končno ob 6h zaspal. ob 7h pa že auf saj je bila pa vora za gesti.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 16.12.2009 11:58:56
|
|
|
|
veronikab
|
Nončika vijdin ka je vaš malček pravi jedec . Saj prav, bokše tak, kak pa ka nebi štel gjesti. Tu v LJ pa pa pa ide snejg, pa še prijmle se.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 16.12.2009 12:11:30
|
|
|
|
Nončika
|
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab Nončika vijdin ka je vaš malček pravi jedec . Saj prav, bokše tak, kak pa ka nebi štel gjesti. Tu v LJ pa pa pa ide snejg, pa še prijmle se. maš totalno prav. tou ka dejte nešče gesti san že dala skoz pri hčerki. san mislila, ka se mi zmejša. stara je bila 3m2t san ji že začala davati GH, ker ni sprejela mleka, samo či je spala.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 16.12.2009 12:13:24
|
|
|
|
veronikab
|
Naš mi zdaj zadnja dva dnij nekaj štrajka - nej GH, nej dojiti .... Eh, vej de ga minilo. Malo me edijno skrbij ka nečše tudi piti.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 16.12.2009 12:39:48
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
dober den!! meni je rejsan dober! mij tuj prišli z pregleda.... dobili prvo pikico pa sploj nej jokali sestra ga je piknola, pa njemi začal takoj fujčkate, pa sploj nej jokal, ampak jo je samo lepo gledal pa zrasli smo, zdaj smo velki 61 cm, pa vagamo 5900 g, doktor pravo ka malo preveč, a sestra je pravla ka je tak čist vrejdi, ka je dugi, pa se njemi ne vijdi, ka bi takši bucko bil pa kolke so nan glejdali, pa doktor pravo ka so kolki super, zelo dobri... ampak ka on priporoča široko še do 6 mejseca... te pa naj bo, je pravo ka škodi nej, samo hasni lejko pa vseeno mo ga malo tu pa tan pistijla brez... tiste, ka mate malo vejkšo deco, kak so bilij po prvon pikanje? so vsi meli vročijno? ka moj je zdaj izredno dobre volej... smijej se pa vse, samo pojo je pa niti polovico mlejka nej.... če je tuj tau kakša posledica pikanja? zaj mo njemi sakšo voro vročijno mejrila.... smo svejčke tuj dobile...
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 16.12.2009 12:44:47
|
|
|
|
Serendipity
|
Super za prvo pikico pa brez joka! Kar se pa tijče širokega povijanja - je Zarje ne povijan od prve posvetovalnice dele. Je P pravla, ka so kolki vredik. Pa ka nej trbej. San pa čujla ka v Lendavi priporočajo do šestega meseca. Indri (v Avstriji se mi zdij) pa sploj nega več toga povijanja. Po moje nemaš kaj meti slabe vestij, či ga ne boš več oz či ga pistijš gda brez. Zarja je nej mejla nikše reakcije. No, malo je bijla bole takša ''tečkica'' den ali dva. In to je to. Vupam, ka de pri vas tuj brez reakcije!
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 16.12.2009 12:45:50
|
|
|
|
veronikab
|
za super mere in hrabro prestano pikico. Naš je po ni ednon cepljenji nej dobo vručine, edino po prvon cepljenji je bil 2 dnij sitkani. Malo ga je trbelo veče cartati. Samo saj znaš kakšni so moški No glede merjenja vročine, pa mislin, ka ti nej trbej tak pogosto meriti, saj boš sama začujtila, otipala, če de bole vroči. Če bi bil te njemi zmeri, ovači pa njemi nej trbej sakšno voro.
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 16.12.2009 13:05:06
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
fala za info, vupan ka mo mij tuj brez reakcije.... zdaj je sicer zaspo... za cartanje nej problem, mo se pač cartali.... zakoj pa so babice? mi je sestra tuj pravla, ka so babica za cartanje.... mo van sporočala, kak de se razvijalo... ja, pa čestitke Taji, za dobro opravlen pregled....
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 16.12.2009 14:27:32
|
|
|
|
naty6
|
Čestitke za dobro opravljen pregled Taji in Tinu . Naš ta večji ni imel reakcije na niti eno pikanje...bomo pa videli kako bo to pri manjšem. Noč je bila pri nas groza. Damjana je tako bolela ena noga, da je v spanju jokal in nas klical k sebi. Nevem, če so ga kaj žile bolele ali kite...ali pa ka njemi noge rastejo . Zajtra teh problemov ni bilo več . Pri nas spet sneži in nič se mi ne da iti na sprehod ker je zunaj mraz. Nič...se beremo kaj.... P.S. Se vidi da je veseli december, ka se niti eni ne da iti na kavo nikamor....
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 16.12.2009 15:01:18
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
ges san tuj gnes nej šla na sprehod, v soboto baje pravi do -9 stopinj za kavo... hmm, z malin naj iden kama? ka pa če de gužva? mo pijtala mamo če de ga ščela paziti, ka njoj ga te pistin, če nej pa nemren ite....
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 16.12.2009 21:20:52
|
|
|
|
veronikab
|
naty6 gjes se še zdaj spomnin, kak so mene bolele roke in noge kda san rasla. San se na ednok potegnula v 8. razredi. Tak ka čisto možno ka sineka bolijo noge. Tudi muva sva gnjes šla vo samo malo na balkona, je bilo vinej premrzlo. Mogoče va pa vutro šla kaj več. Lejko noč vsen!
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 16.12.2009 22:03:40
|
|
|
|
TuBoLina_86
|
na, mij smo pa dobili vročijno 38,5.... san njemi svečko dala, pa je malo prlej mel 37,5... je možno ka v 1,5 vore prijme svejčka? pa na rokaj mi spij, kak san ga dala v postelo, se je zbujdo, pa zdaj tv glejda, ka se ges malo tu oglasen... pa se slede še malo pocartamo, če še nede spal....
|
|
|
|
RE: pomurski dojenčki :) 17.12.2009 15:21:36
|
|
|
|
Nončika
|
turbolina kak je kaj tin? vročina spadnola? tak je, malo so tečkoji, tou mine hitro. svečka pa more primiti cca v pol vorah. nika letin dale. mala mi ide pa nastopat. mi je zdaj vzgojiteljica pravla. san skoro na rit spadnola. ok, mama de mela maloga ali domov pa se morevi paščiti.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?