|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
9.11.2009 11:25:50   
Anonimen
Sam mal vas pozdravim... tok mate lepe otročke.. ressss user posted image

Tolele se mi je zdel zanimivo prebrat, če mate čas...

////////////

forum Dojenje///MON/// nasvet za danes, jutri....

Draga Tanita,
imate zdravega, zadovoljnega dojenčka, ki lepo napreduje. Njegova edina &raquo;napaka je to, da se doji na dve uri. Hm, vedite, da je to &raquo;napaka&laquo; izrecno le v naši na tri ure orientirani družbi. In te famozne tri ure tako ali tako izhajajo za steklenično hranjenje, za dojene otročke pa NE VELJAJO. Pika. Velika večina dojenčkov na tem svetu se doji (uf, sedaj le boste pa hudo začudeni) povprečno vsakih 20 minut. In sami pravite, da imate težave, če ste poskušali razmak med podojema podaljšati. Ali mine dve uri med začetki hranjenj ali dve uri med koncem prvega in začetkom drugega hranjenja? Ker, če se dojenček doji 45 minut, je to bistvena razlika, kajne?

Prosite me za nasvet, ker vas skrbi, da nekaj delate narobe. Podobno vprašanje je bilo tukaj na forumu nekaj dni nazaj. Ko sem pozvala druge mamice, da povedo svojo izkušnjo, na kakšen način so podaljšale čas med obroki, se ni odzvala niti ena sama. Morda zato, ker sem prepovedala naslednje odgovore;pusti ga jokati;, ;dajte mu dudo; ali ;dajte mu stekleničko s prilagojenim mlekom; ?

Velika večina svežih mamic opisuje življenje z dojenčkov v prvih mesecih z izrazi, ki vsebujejo pojme kot so nepredvidljivo, popolno prevzetost, pomanjkanje časa, ipd. Kakšen je vaš dojenček pa ni toliko odvisno od vzpostavljenega reda ali bolje rečeno rutine, ampak od njegovega temperamenta. In če se vaš dojenček odloči, da bi se dojil, se hoče dojiti TAKOJ. Predstavljajte si tole takole: takoj ko se rodi vaš dojenček, vam reče: ;Živjo mami in oči. Blagoslovljena sta z nadpovprečnim dojenčkom; pogosto se dojim, nič ne spim in vse hočem takoj. In zato potrebujem več starševstva več vajine volje in več vajine energije. Če mi jo bosta dala in posvetila, se bomo dobro razumeli. Če pa ne, bomo imeli vsi težave&laquo;. He, he, ... bi bilo precej lažje, ko bi se z njim lahko pametno pogovorili, kajne?

Nekateri otroci se po porodu kaj hitro prilagodijo in so t.i. &raquo;pridni&laquo; dojenčki. Redno jedo in spijo, ko so budni, so zadovoljni, skoraj do ure natančno kakajo in so nasploh mamino veselje in ponos. Jupi, mi smo supertruper starši! Ali mislite, da potem starši, ki nimajo takšnega otroka (ki je ponavadi sosedov) niso dobri starši ali da delajo kaj narobe? Zagotovo ne, le dojenček je drugačen. Zato je pomembno, da se starši z otrokom ujamejo nekje na sredi poti in se prilagodijo temperamentu dojenčka in dojenčkovim potrebam. In le je mamica preutrujena, izčrpana &#8211; to vsekakor ni dobro. Mame smo že po naravi osebe, ki dajemo, se razdajamo in ker kar naprej dajemo &#8211; smo včasih zato popolnoma izpraznjene. Večkrat slišim mamice, ki pravijo: &raquo;moj dojenček me tako zelo zaposluje, da se nimam časa niti stuširati&laquo;. Najbolje, da si na zrcalo v kopalnici obesite napis: &raquo;Dojenček potrebuje zadovoljno in spočito mamico!&laquo;

Kljub temu, da imate sedaj občutek, da samo dajete in dajete, se zavedajte, da vas otrok uči umetnosti starševstva.Tukaj bi zdajle ustrezal še tisti, zoprni rek: &raquo;majhni otroci, majhne skrbi itd...&laquo; ampak joj, saj nočem pridigati. Se opravičujem, če me je malo zaneslo.

Najbolje bo, da naštejem bolj konkretne nasvete:
1. čez dan, ko želite podaljšati premor med dojenji nosite otroka ob sebi, v ruti,s lingu, štorklji ali kengurujčku. Otrok se bo tako naužil vaše bližine in bo zadovoljen.
2. Počivajte skupaj z otrokom. Posoda v koritu bo že počakala. Tudi vi potrebujete počitek, da si napolnite svoje baterije.
3. Obvezno vsak dan telovadite. Položite dojenčka v sling ali voziček in pojdite na dolg, hiter sprehod.
4. Najemite gospodinjsko pomoč ali angažirajte mame, tete, babice.
5. Rezervirajte si dragocen čas samo zase. Če se vi počutite dobro in ste izponjeni, boste bolj zadovoljna mamica.
6. Zavedajte se, da to obdobje zelo hitro mine. kot bi mignil boste upihnili prvo svečko in takrat vam bo žal, kje je tisti majhen dojenček, ki je bil najbolj zadovoljen v vašem naročju (ko bo že desetič plezal na visoko omaro).

Gosta hrana,Tanita, pri štirih mesecih? Kaj naj mu ponudite?

Takole vam bom rekla: Svetovna zdravstvena organizacija WHO (World Health Organisation)*, UNICEF, Ameriška pediatrična akademija APA (The American Academy of Pediatrics Comittee), LLLI in številne druge strokovne organizacije priporočajo dojenje ali zalivanje s prilagojenimi mlečnimi nadomestki najmanj prvih šest mesecev.

* organizacija WHO je 2. aprila 2001 izdala poročilo svojih izvedencev. Strokovnjaki so sistematično pregledovali znanstveno literaturo, katerih raziskave so primerjale polno dojenje do 4-6 meseca starosti in polno dojenje polnih 6 mesecev. Opazovali so različne faktorje: pri dojenčkih - rast, stanje železa, obolevnost, atopične bolezni (alergije) in motorični razvoj; pri materah - poporodno izgubo teže in amenorejo (odsotnost menstruacije). Raziskave in skrbna opazovanja so pokazale, da polno dojenje najmanj 6 mesecev izrazito pripomore k manjšemu številu okužb prebavil in drisk, manjši obolevnosti otrok, daljši laktacijski amenoreji (odsotnosti menstruacije) pri materah in hitrejši izgubi teže mater po porodu. Tako WHO izrecno priporoča polno dojenje najmanj 6 mesecev.

Ali so vsi otroci pripravljeni na gosto hrano točno pri 6. mesecih? Seveda ne, nekateri otroci malce prej, nekateri celo mesec ali dva kasneje. Ne glejte na koledar, ampak opazujte svojega otroka. Kdaj je pravi čas za uvajanje goste hrane, nam bo povedal otrok sam, z določenimi znaki. Tudi če je otrok mlajši od šest mesecev in je "osvojil" nekatere znake za pripravljenost na gosto hrano, nikar ne hitite. Zdrav dojenček, ki je "zrel" za gosto hrano, naj bi:
- samostojno in dobro sedel
- imel razvito koordinacijo roke-usta
- izgubljal izrazit refleks izplazenja jezička, ki je potreben za sesanje
- otrokova prebavila so že dovolj zrela za sprejem druge hrane (nezrelost vidimo tako, da otrok izloča cele koščke neprebavljene hrane)
- je sposoben hrano prežvečiti in pogoltniti
- dobiva ali že ima zobe in ima veliko željo po žvečenju
- kaže izrazito zanimanje za hrano na krožnikih družinskih članov in grabi hrano z njih
- nenadno povečanje števila podojev (ki nimajo vzroka v bolezni, zobenju, poskokih v rasti ali zaradi spremembe običajnega načina življenja v družini)

Ko nam dojenček z zgoraj naštetimi znaki pokaže, da je čas za začetek goste hrane, se starši nato vprašamo: kako? Pomembno je, da na začetku:
- otroku predstavimo naenkrat samo eno živilo
- prva živila mu predstavimo v zelo majhni količini (žličko ali dve), četudi je otroku hrana zelo všeč in bi vidno rad pojedel več
- ko mu predstavimo drugo živilo, naj prvo živilo uživa najmanj en teden (zato, da lahko takoj ugotovimo morebitne vzroke alergijske reakcije na določena živila)

V različnih deželah, v različnih kulturah so priporočila, s katero hrano naj najprej začnemo, zelo razlikujejo. Od priporočil, da začnemo s pretlačenimi bananami, surovim, pretlačenim avokadom, skuhanim ali pečenim (sladkim) krompirjem do priporočil, da začnemo s sadnimi sokovi ter priporočil, da začnemo z žitaricami (riževimi kosmiči. Nato sledijo po vrstnem redu uvajanja še sveža sadje in zelenjava, meso, ribe, žitne jedi,&#8230;

p.s. prva gosta hrana našega najmlajšega je bil pečen krompir, ki ga je ukradel očku iz krožnika, ko je sedel z nami za mizo.

(odgovor članu naty6)
  Neposredna povezava do sporočila: 476
9.11.2009 13:13:45   
katrin***
živjo,

pri nas je pa cela štala bla ta teden. Sm vam povedala, da se izključno dojimo ne, hja, ko bi se ja. Ker tamala ni veliko pojedla, js pa nism črpala sem imela tako trde dojke, da mi ni pomagalo nič od nič. Tudi Syntocinon ni prijeluser posted image user posted image user posted image  in tako sem se celo sobotno popoldne matrala, da sm po 5h končno spravla ven in sicer vse skupaj kar 300ml mleka. Ja fino super fajn ja, ker sedaj sm pa na 50ml iz obeh spetuser posted image user posted image user posted image , ker nisem prej črpala vsega do konca imam pa zdej sranje. Ja, to je pa tko, če se pričneš dojiti po 1mesecu in pol in ne od začetka, ko so tvoje prsi navajene in proizvodnja mleka v teku. Sedaj spet poskušam črpat čim večkrat, da dobim več mleka, tudi na 1h30min če se le da, ker mi tamala spi tudi do 5h v kosu sedaj že in to ne bi šlo če bi jo čakala. Sm se pa trdno odločila, da se ne bom še predala in da jo bom res vsakič ko bo lačna najprej pristavila za cca.15min na vsaki dojki in potem po flaški moje mleko če ga bo dovolj in upam, da nama rata no. Brez mojega dragega bi že po 14 dneh obupala - tako da lubi hvalauser posted image user posted image user posted image

frrr...sej vem, da moram uživat, ker bo še prehitro zraslauser posted image  Se poskušam skulirat in biti mirna ter se ne toliko presekirat zaradi dojenja, ker bo zrasla ne da bi se zavedala kdaj.

Aja, pa prejle sm šla v BC naročit stolček za hranjenje Peg perego Tatamia bež in ga celo imajo, tko da sm ga rezervirala in ga gremo jutri iskat. user posted image user posted image user posted image  Se vidi da je mami štipendijo dobila in kupla še lepe oblekice za našo frajlo user posted image user posted image user posted image  Še dobr da ati nč ne veuser posted image user posted image user posted image  bodo spet babice prnesleuser posted image user posted image

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 477
9.11.2009 13:25:02   
Talika19
Rižkoo, super napisano, se kar strinjam s tem. Saj tudi mi nismo lačni točno na 3h. Pa itak je dojenje še kaj drugega kot samo hranjenje.

Katrin, držim pesti, da se vam uredi dojenje.

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu katrin***)
Neposredna povezava do sporočila: 478
9.11.2009 13:26:54   
Talika19
Mene pa zanima koliko sedaj pojedo vaši user posted image na obrok. Moram si izčrpati mleko, ker grem popoldan k ginekologu in ne vem kako hitro bom nazaj, pa bom pripravila nekaj mleka za vsak slučaj, da ne bo prehudega dretja, ko me ne bo. Upam, da bo zala znala jesti po flaši. No če bo fajn lačna, se bo že potrudila.user posted image

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 479
9.11.2009 13:59:09   
Anonimen
Rižko res super članekuser posted image Glede dojenja pa imam še jaz eno vprašanje. Ali je kaj narobe, če si kdaj sčrpam mleko in ne dojim ? Ker naša kdaj pa kdaj tako potegne dnevni spanec, da mene že prav prsi bolijo in potem si sčrpam, malo pa še podojim. Ji dam po flaški potem previjemo pa še podojimo. ?

Danes sva prvič sami doma, za 1x nama kar gre. Ampak žal ne moreva iti na sprehod, ker je spet ta dežuser posted image Prav bedno je tole novembrsko vreme...

Glede količine, ki jo pojejo...naša ima tak apetit zadnjih 5 dni, da je moje mleko kdaj pa kdaj premalo in je treba dodati AM. Sem se tudi jaz sekirala neki časa, ampak nimamo kaj ? Sedaj pijem čaj za dojenje in upamo da bo pomagalo, da bo čim več mojega mleka za malo.Če pa ne bo šlo, pa pač ne bo šlo.

(odgovor članu Talika19)
  Neposredna povezava do sporočila: 480
9.11.2009 14:14:32   
najčka
Najprej en lep pozdravček. Imam mal časa, pa vam napišem zgodbico od 20.10.2009.
Zjutraj ob 10.30 sem imela pregled pri G v leonišču. Najprej sem šla v laboratorij, dala vodo, potem pa na CTG, in mi je že una sestra tam rekla da je tole pa mal preveč mirno vse skup, in me valila z enga boka na drzga. No potem pa pridem do G in mi reče da bova nardile ginekološki pregled, me na hitr pregleda, in reče: zdej se pa lepo nazaj oblečte, ingreste direkt v porodnišnico rodit, ker ste odprta 3cm. jaz pa sem vrgla ven oči: ja kako, sej sm čist ok, mi ni niti voda odtekla niti nimam popadkov..... Pa ona men :seveda jih mate!
No tako grem iz tam vP Vmes pokličem mojgauser posted image mu vse povem, in pravi naj ga ne zajebavam ker je za volanom in mora bit zbran na cesti(vozi namreč kamijon) pa mu končo dopovem da gre zares. No v P me sprejmejo uredim vse papirje, ker so me že pričakovali ker je G klicala da pridem. Pokličem še od mojga teto k dela v P pa mi pravi naj mal počakam da pride ona v nočno. ja kaj naj čakam, jaz bi pa vsi neki skačejo okol mene ura je pa šele poldne. Je potem ona vse organizirala, kako pa kaj, pa kera babca nej me ima, pa v kero sobo naj me dajo, da če slučajno ne rodim do večera da me ona prevzame. Mi dajo klistir, in potem mam eno uro frej. obrnem sto telefonov, potem me dajo v porodno, mi predre mehur, ugotovi da sem odprta ne sam 3 ampak 5 al pa6 cm, popadkov pa nisem čutila, in me je babca gledala ko vesoljca. Sem ji povedala da bo to najbrž zato ker me je celo nosečnost neki špikal, pa sem se navadla na bolečine. No potem pa so prihajali vedno hujši....AAAAAA to je pa bolel ko user posted image mal sem tist masko vlekla in  med najhujšim sem tud mal vpila se mi zdi, Ko sem mislila da me bo konc, je blo pa dejansko konc, V naročj sem dobila krasno punčko. Potem so me še zašili, (to je šele bolel k sm se sprot trgala pr notranjih šivih, potem sem dobila lokalno da so me še zuni zašil, Vse skup je porod trajal 2ure in potem so me šele okol pol osmih zvečer prestavl v sobo. no danes pa res mal pozabljam na tiste bolečine, vskič ko pogledam Mašo!!! Je vredna vseh muk! Dva dni več sem ostala v P ker so mi dojke nenormalno zatekle.. Dobivala inekcije na 8ur. pršilo za nos ITD... Vmes sem obiskala še karmen in boob k smo ble v istem štuku, in da sem videla še 2 princeski Lino in Špelo ki st bobe fulll luštkane.
No doma sem se pa tud že mal privadila, da smo podnevi pridni in spimo kot polhi, ponoč mamo pa žurke Ta teden pa je očka začel z službo in ga cel teden spet ne bo, bomo pa vidl kako se bova sami znajdli. Vam poročam.

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 481
9.11.2009 14:34:30   
najčka
user posted image user posted image

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 482
9.11.2009 15:46:43   
Februarka08
Dan, mamice.

Joj, koliko čvekate, jaz pa nič časauser posted image pa še porodna zgodba me čaka, pa saj nimam časa jo napisatuser posted image pri nas je blo dopoldne non stop nekaj, Blaž ni nič spal, zaspal je šele okrog 13h in zdaj še spi, čeprav se že nekaj oglaša. S tamalo sem mela celo sranje ko sem jo dala spat, se je začela tako histerično dret na vso moč da mi je zbruhala vse kar je pojedla in valda celo sobo pobruhala, med tem se mi je Blaž tako jokal da nisem vedla koga naj primemuser posted image grozno je blo, tamalo uštimat, postlo preoblečt, jo umit itd... Blaž se je pa jokal. Sem se potem kar z njim zjokalauser posted image včasih maš vsega vrh kape, ko te pa pogledajo, se pa čist omehčaš.

Eh, morm nehat, me Blaž kliče. Zdaj bo spet veselo do večera....

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu najčka)
Neposredna povezava do sporočila: 483
9.11.2009 16:49:01   
rozilu
Uh, februarka, to pa je pestro dogajanje user posted image user posted image

Najčka - zanimiva zgodba, nič popadkov čutla, hehe, no sej si potem nadoknadila z bolečino... ta nam ne uide, ne...

Talika - najbrž je že prepozno; moja poje zelo različno... včasih samo 20... očitno se samo malo carta, pa do 100. Več še nisem natehtala... ampak tvoja je precej starejša, ne.

Katrin - saj bo, ne obupat. Če narediš tako kot si napisala - da jo najprej priklopiš, šele potem dodajaš, bo po mojem najboljše...

Mi smo se pa danes spet malo nasprehajali... glih sva še ujele da ni deževalo. Upam, da se bo tudi jutri dalo tako...

Smo bli pa ponoči tečkani, zjutraj pa tudi... očitno jo napenja, skoz po malem stoka... ni pa preveč hudo, ker ne joka. Kaj je mama spet jedla včeraj, hmmmm.

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 484
9.11.2009 16:55:09   
katrin***
obrok...naša sedaj (v nedeljo bo stara 2 meseca) poje sigurno 120ml oziroma navzgor tja do 200ml - kakor kdaj. Pa tut js sm takega mnenja, da želje o dojenju so eno, stvarnost pa drugo in če nama ne bo šlo bom pač črpala naprej tako kot sem do sedaj. Če ne drugega, vsaj moje mleko bo pila.

Februarka08...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdej pa šibamo po stolček - je moj reku, da ga gremo kr dons iskat user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Pa kupila bom še 2 beli majčki pa smo kompletni za krst k ga bomo mel 22. ta mesec user posted image  Je že dobila tako lepo kiklco v bež barvi, da je kr hudo user posted image user posted image

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

Neposredna povezava do sporočila: 485
9.11.2009 17:08:34   
Anonimen
Februarka08user posted image user posted image

(odgovor članu katrin***)
  Neposredna povezava do sporočila: 486
9.11.2009 17:30:55   
Februarka08
Punce, hvalauser posted image saj zdaj je že mimo in sem dala jezo iz ritiuser posted image je moj Blažek zgleda vidu da rabim mal pavze in je lepo spal 3 urce prej, sva se podojila in zdaj spančka daljeuser posted image potem nas čaka pa kopanje, ker smo ga včer zamraziliuser posted image no, Blaž ga je prespaluser posted image ker je spal od 16h pa skor do 20h. 

Uf, že o krstnih oblačilih govorite... ojoj... mi2 še za botre ne vevauser posted image user posted image pa pojma nimam kje in kaj bom Blažu kupla za oblečtuser posted image Za Lariso sem si kar izposodila oblekico, je bla kot ena mala nevesticauser posted image priznam, mal načičkana, ampak vseeno tako lepaaaaaaaaaaaaaaaauser posted image bom poiskala kakšno slikcouser posted image kje naj dobim kaj lepega za fantka??? Ojojuser posted image

< Sporočilo je popravil Februarka08 -- 9.11.2009 17:31:28 >

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 487
9.11.2009 17:36:14   
Februarka08
Evo jo našo načičkanouser posted image princeso za krstuser posted image
user posted image
user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

Neposredna povezava do sporočila: 488
9.11.2009 18:01:02   
Anonimen
joj, porodna zgodba, jst jo tut še nism napisalauser posted image

evo ... no 14.10. ob 20.30 sm se spravla jest in ko sm stoje jedla neki čudn prteče, pa ne velik. Babi men kaj je, pa sm ji rekla da je neki prtekl,samo preveč za izcedek, no in pol še parkrat prteče neki prozornga ... itak, voda odtekla ...babi kliče mojga, da spet ne bo nč s košarko (ob sreedah igrajo za rekreacijo in 1 tedn prej tut ni šov, k sm mela jst r.d.) in nj pride domov, ampak da se ne mudi. No pol se jst zrihtam, bruham (adrenalin in živci), pride moj in greva. V P me babca pregleda, odprta 2 cm, voda lepa in me prklop na ctg in itak, nč popadkov. Pol me odpelejo na klistiraanje, britje, ... pol sm pa čakal, ker ni blo nobene porodne frej user posted image
Men ni blo panike, ker popadkov še vedno ni blo in tut k sm bla v porodni nč popadkov tko da sm bla lež pa čaki user posted image , pol pa kr naenkrat popadki na 5 min, brez opozorila, ker očitno to ni blo dost so mi dal še umetne in pa poleg maske, k men ni nč pomagala, še neki proti bolečinam (men je blo tkrt tko fajn, vem da je neki bolel, sam jst sm plavala user posted image user posted image user posted image )
No k je pršu čas potiskanja je bolel ko user posted image , so me še rezal, pa babca mi je na trebuh prtisnla (lepo, ni mi skočila, kukr ene pravjo!!!) in 15.10. ob 8.31 je blo dete zuni ... neki najlepšiga, kar je svet vidu user posted image Mojga sm poslala vn mal predn je tamala vn pršla, ker sm ga vidla in je biv čist živčn. No pol je pa še zakompliceral, ker se postlca ni odluščla in so mi dal splošno anastezijo. No postlca je bla vraščena in so jo mogl ročno luščt, tko da sm še 1000ml krvi zgubila ampak mi niso HB dal transfuzije user posted image
Polovico poroda se sicer ne spomnm, ne vem zakaj user posted image
To je to, mal čudn napisan user posted image
Morm pa povedat da je biv moj tok vesev, da ko je klicu da sm rodila, je tko joku, da je samo reku da ma Tio, pa da ne more govort, pa k so ga prašal, če je vse ok, da je reku ja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Krst ... mi že mamo zbranga botra, k je tok ponosn na to, da se vsem hval user posted image , pa datum mamo tut že zbran 14.2., na rd od botra user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 489
9.11.2009 20:46:17   
tršica
Lep pozdrav še na tej strani. Vsem še enkrat čestitke. Mi imamo veliko punco rojeno 17.10. namesto 13. 10. Je pridna. Je in spi. Cez teden dni imava posvetovalnico in se ze veselim, da kaj novega izvem.

Uzivajte s svojimi malcki!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 490
9.11.2009 20:58:30   
skačica
hej!

Iza se spravlja z atijem spat, midve sva še v dnevni.
Tud me smo šle dons ven, na en ornk sprehod, ker je blo prov luštno, čist nč kaj mrzlo.
Iza se bo počasi vnesla, rabi pa res ves čas pozornost, ampak sprememba je na boljše.

Tud mi že razmišljamo o krstu, mislim, da bo enkrat januarja ali februarja, oblačila mi bo pa ena ženska skvačkala. Bo klobuček, jopčka, hlačke in copatki, vse enako, belo z roza obrobo in trakci. Pa odejca bo enaka zraven. Sem jo našla na sosednjem forumu. Izi pa bo prav tako naredila tuniko in klobučekuser posted image  v roza barvi , bo zdej že začela z delom. Sem bila tako navdušena nad njenimi izdelki, da sem jo kontaktirala.

Jaz nimam pojma kok Zara spije, upam pa, da ima še vedno dovolj in bo v četrtek na posvetovalnici vse ok.

katrin- ja, imaš prav. Super je že to, da mala pije tvoje mleko, čeprav po flaški.

Zara je še vedno pridna, včasih mi podari kak lep nasmešek in je pravi cukr.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 491
9.11.2009 21:55:45   
Anonimen
tkole pa mi kravce pasemo
user posted image

(odgovor članu skačica)
  Neposredna povezava do sporočila: 492
9.11.2009 22:58:46   
tea85
čer

danes sem kar izmučena, ampak je bil fajn dan in hitro minil. sma bile na sprehodu, šle po kapljice proti krčkom, ker jo zadnje čase ful nekaj dajejouser posted image
sem pa jo začela spet dojit, ker tisto ni blo več normalno, pa revica mislim da ima zarad  tega zdaj krče, ko prej ni mela.
ker pač antibiotike jem kao nebi blo dobro dojit amak v P so me filali z vsem žživim pa sem dojila.

HB se mastitis končuje in je tak fajn ko manj boli user posted image user posted image

rozilu- fajn članek, kar poučen.

no tudi jaz nisem povedla še svoje porodne zgodbe tako da jo bom zdaj :user posted image

29.10 zvečer sem lepo spala od 18 ure pa nekje do 19 ure, se zbudla gledala tv in ko se vstanem da bi šla na wc mi priteče nekaj in tudi meni se je zdelo malo preveč za izcedek, bolj kot gledam bolj teče user posted image ko se le porajtam da mi je voda odtekla. sprva lečem sem pa tja ko kura brez glave, vsa živčna postanem nič mi ni blo več jasno. no , ko se le končno zberem, javim mojemu da mi je odtekla vode in da grem v P. prav tako tudi mami moji sporočim. se pripravim, vsedem v avto in se odpeljem proti P., popadkov še nisem močpnih imela. tako sem bila v P okrok 20 ure tu nekje. tam me je pregledla in ugotovila da sem odprta komaj za en prst user posted image počasi se začnejo popadki, med tem izpolnjujemo papirje. čas nastopi za v porodno sobo, kjer se začnejo muke user posted image . se posedim na porodno mizo al kaj že je, čakam sestro katera pogleda če sem ,kaj več odprta, a spet nič kaj več kot 2 cm. popadki so bli močni za znoret a ctg jih sploh ni zaznaval. tako se odločijo da mi dajo še umetne da se bi začela odpirat, pa nič..tako je ura že bla polnoč, ko sem dobila proti bolečinam, kar je zaleglo za slabi 2 uri pol pa spet dalje in še močnejši popadki, spet dajo nekaj proti bolečinam a prijelo ni nič... tako sem se mantrala vse do jutranje smene, in spet jovo na novo.
nova zdravnica me pregleda, odprta komaj za 5 cm in to v vseh 8 urah kaj sem v P. tako spet čakanje in kristosove muke, sama v P.sobi, hvalabogu so ble sestre tak prijazne in so mi res pomagale in prinesle vse kar sem rabla. v glavnem od bolečin sem že ob 7 zjutraj tulila naj nekaj nardijo, da mi je že vseeno..a mi reče, kaj vas boli saj na ctgju ni videt ničesar in res ni blo a mene je po zraku metalo od bolečine. v glavnem čakanje je bilo vse do 11 ure zjutraj, ko je začel moji malički srčni utrip padat, saj ni čudno , je reva bla vsa zmatrana, jaz pa nič odprta da bi prišla ven. pride zdravnica mi vstavi še epudralo, čeprav je nisem imela v planu ampak je mislila da bo s tem kaj nardila, a tud ne. ker je bil otroček že bogi, ker ga je zdravnica tud pregledla so se le odločli za carski rez.
odpeljejo me po CR v šok sobo, kjer čakam mojo pupo da jo prvič vidim in stisnem. ko jo le dobim, sem jo gledala in nisem mogla vrjet da je to moj otrok,
res, pozabla sem na tiste popadke, sem jih preživelauser posted image
mučla sem se kar lep čas, a na koncu se je vse lepo izteklo, čeprav bi mi kakšna podpora in pomoč v P. med rojevanjem prav prišla ampak tudi to sem preživela. mi je blo sicer en čas hudo da mojega ni zraven a kaj sem htela.

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 493
9.11.2009 23:57:31   
rakica 2
porodna zgodba-po 24 urah popadkov doma na 20 min se začnejo naenkrat na 3 min in geva v p,tam me najprej pregleda in ugotovi da sem odprta 2cm(kot tretjerodka sm pričakovala vsaj 4 cm)in seveda maternični vrat popolnoma trd,mi da apaurin za mehčanje,grem na ctg,vmes dajem podatke,babica izpolnjuje papirje,po eni uri preveri in ugotovi da sem odprta 5cm,sedim na žogi in predihavam popadke,po apaurinu ratam mal omotična kot bi popila pol litra vina,ob pol enih se spravim na porodno mizo,smo na 8cm,ena stran mat vratu še zmeraj trda,mi med popadkom s prstom tlači vrat nazaj,boli kot stouser posted image ,se popadki ojačajo in zredčijo na 5min,med pavzo mal odspim,gledam na uro in rečem da do 6zjutraj ne bo nič,pa pravi babica da bo čez kako uro,user posted image mi med popadki vztrajno miga,kar me samo še bolj boli,potem pa kmalu čutim da tist pritisk v križu in zajavkam da sili ven,potisnem,nič,spet na bok,mi da mal umetnih,čakam še 5 popadkov in akcija,potiskam ko hudič pa spet nič,ja seveda kr sm potisnla u glavo da mi skor lica raznese,pride še ena babica,jst potiskam ona mi pritiska na trebuh,ne gre in pogleda kaj štopa,ugotovi,da imam nekaj zadebeljeno(še poškodba od drugega poroda)mi tisto s prsti porine not in čutim da končno prihaja dete na plano,mi jo položijo na trebuh,user posted image prereže popkovino in bolečine so pozabljene,porod je trajal 4 ure,zame 2 uri kr prej je blo znosno,šivana nisem bla kr je babica poskrbela in pomagala raztegnit,pa tud namazala me je prej z otroškim oljem da se ne raztrgam.aja,pa mojga sm u roko ugriznla enkratuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil rakica 2 -- 9.11.2009 23:59:26 >

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 494
10.11.2009 0:18:01   
Crystall
Punce prosim za POMOČČČČČČ

Mene tak bolijo šivi, da danes že cel dan nisem nič spala. Prej se nisem mogla iz postelje niti za mm premakniti. Malega nisem mogla niti previti, niti iz posteljice vzeti. HB da je moj zraven, da mi ga je prinesel na posteljo, da sva se podojila. Od vseh bolečin, stresa, jokanja mislim, da niti mleka nimam dovolj. Mali joka, jaz jokam .... tak BOLIIIIIII. Sem si vložek polila s fiziološko raztopino, pa nič bolje. Pod tušem sem non stop in si hladim s hladno vodo. Prej mi je dragi prinesel še led in mi ga tiščal gor. Šive mi je pogledal in rekel, da niso nič zagnojeni.Jaz ne vem več, kaj naj naredim. Niti hodit ne morem, noge kar vlečem za sabo user posted image user posted image user posted image

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu rakica 2)
Neposredna povezava do sporočila: 495
10.11.2009 0:27:39   
rakica 2
crystall,men so svetoval nič obkladkov,ker se šivi ne sušijo,jst bi namazala z bepantenom plus ker je za rane in hladi,pa če vzameš kašno tableto proti bolečinam ne bo nič narobe,v bolnici so nam vsak dan ponujal tablete proti bolečinam,user posted image zarad tega ne bo nič na škodi.upam da ti čimprej mineuser posted image

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 496
10.11.2009 5:07:40   
TRIŠ
majcy Tia pa je pravi sončekuser posted image

crystall upam da bolečina hitro popustiuser posted image user posted image user posted image ,mene je prvič bolelo en mesec kot pri norcih,rezana sembila pa do pol ritiuser posted image .Tableto proti belečinampa le vzami Nalgesin ali pa daleron

rozilu vaša princeska bi bila pa lahko par našemu Nejcu ker ima toliko laskuser posted image

Talika joooooj tvoja pa bi lahko imela že špangicouser posted image ,kako je lepauser posted image

tea kako je lepauser posted image

stuhica enimje treba vse pokazat,zato kar pokaži in dirigiraj

Ninasiki kako sta luštnauser posted image

cepljenje obvezno Da ostalo Ne,če pa smose prav odločili pa bo pokazal časuser posted image

pravoda krasna slikica in še lepša deklicauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 497
10.11.2009 7:47:26   
Talika19

IZVIRNO SPOROČILO: Crystall

Punce prosim za POMOČČČČČČ

Mene tak bolijo šivi, da danes že cel dan nisem nič spala. Prej se nisem mogla iz postelje niti za mm premakniti. Malega nisem mogla niti previti, niti iz posteljice vzeti. HB da je moj zraven, da mi ga je prinesel na posteljo, da sva se podojila. Od vseh bolečin, stresa, jokanja mislim, da niti mleka nimam dovolj. Mali joka, jaz jokam .... tak BOLIIIIIII. Sem si vložek polila s fiziološko raztopino, pa nič bolje. Pod tušem sem non stop in si hladim s hladno vodo. Prej mi je dragi prinesel še led in mi ga tiščal gor. Šive mi je pogledal in rekel, da niso nič zagnojeni.Jaz ne vem več, kaj naj naredim. Niti hodit ne morem, noge kar vlečem za sabo user posted image user posted image user posted image

Poskusi dobit kremo od Justa Tea Tree, meni je ta ful pomagala. Poskusi čim več počivat, ker več kot si pokonci, bolj te bodo boleli. Pa vzemi tableto, lahko tudi lekadol, otroku ne bo nič škodilo, ti se boš pa veliko bolje počutila.user posted image user posted image

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 498
10.11.2009 8:23:12   
Crystall
Punce hvala.

Danes res samo počivam, ker se niti iz postelje ne morem vstati. Kmalu pride patronažna pa jo bom vprašala, kaj si lahko dam gor. Eni pravijo, da je jod super. Jaoooo, to je grozno, ker še za svojega otročka ne morem poskrbeti. user posted image

Upam, da tole kmalu mine!!!!!! user posted image user posted image user posted image

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu Talika19)
Neposredna povezava do sporočila: 499
10.11.2009 8:30:25   
Anonimen
Crystall zdj pa tko, men je babca tko svetovala in so šivi nehal po dveh, treh dneh bolet ... NITI POD RAZNO NE HLADIT, AMPAK SE VSAKIČ KO GREŠ NA WC, AL PA ŠE VEČKRAT UMIJ S BOLJ TOPLO VODO!!! Ker če se s hladno šive zateguje, z bolj toplo (NE VROČO IN NE MLAČNO) pa se topijo. Pa skuhi si kamilice, jih daj v lavor in se namakaj ene 5, 10 min, kamilice naj ne bojo mrzle ampak orng tople, ne tok da se opečeš, ampak tok da lohk not sediš ... men je pomagal, me nč več ne boli, nč ne srbi pa je že zaceljen par dni, samo tm pr lukni je še čist mal rance, ostalo je pa že ql ... razn brazgotina, k bo ostala user posted image

user posted image

(odgovor članu Talika19)
  Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?