lenika83
|
Dober dan! Imam kakšen trenutek časa, ker bejba celo spi (pravi čudež, ker naše dnevno spanje ni podobno ničemer). Bom za vsak slučaj hitra, da me ne bo prepodila še pred koncem Danes sem šla k njeni P z izvidom od alergologa, ki ni pokazal nič. In kaj izvem... Da to ni nujno, da nima alergije na kravje mleko. Možno je, da se kaže alergija kot bruhanje in ne kot kožni izpuščaji Še P je bila zmedena in mi ni znala svetovati nič pametnega. No, zdaj sem pa še jaz zmedena. Mislim, da se moram zdaj malo zbrati in v miru v svoji glavi pretuhtati kako in kaj. Potem bo pa očitno treba poskusiti s kako mlečno zadevo, pa bomo videli. Pa še svetovala mi je, da naj ji kupim aptamil adc, ker če bo pa še po tem bruhala, potem je pa nekaj drugega narobe. Me je pa že malo pripravila, da je kupovanje hrane brez mlečnih beljakovin pravo detektivsko delo No, zdaj pa še malo komentiram. IZVIRNO SPOROČILO: Rižkoo Ja.. vidim, da mate tud debato o postavljanju na noge. Super ste. Jst mam prv problem in včer je bil ogenj v bajti. Tok sva se kregala z mojim zarad tega, da konc. Ženske moje.... ne poročene ....raj pejte v 30m2 kot pa v 130m2... sam da bote mele ljubi mir in nobenga vmešavanja. Ja, sej vam je jasno na kaj ciljam, a ne? Men je v razvojni strogo prepovedala postavljanje na noge. Če tudi je star že 8 mes in pol. Je rekla naj se kar uprem, povem svoje... Otrok mora osvojit kokr tolk vse faze... (pasenje kravic, kobacanje, plazenje z rokicami, plazenja z kolenčki, sedenje).. potem je čas za postavljanje na noge. Jst se z njo strinjam ampak ne vsi okol mene. Moj je popizdil, da ne more več svojim govort.. ne to tko, ne to tko..., ga absolutno razumem ampak... je čist jasno, da take delajo, da crkneš. Je tast ga postavil na tla, ob rob pojstle in ga pustil, da se sam drži... in itaq ni tolk močn, da se je kr naenkrat pokrčil in ruknil nazaj, direkt v mizo. In to.. tistih 5 min ko sm kuhala kavo. Ko je zaspan, ga tok trese, da naj bi zaspal.., da je zadnjič revež vse pobruhal... uglavnem..., men se kr meša in mamo skoz razprave in.... veste kaj?? LOTO bom igrala in upala, da zadanem.... in nam kupim hišico in greeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem stran. Ja... poleg enga + si tud to želim . Uglavnem... mislim, da more otroček osvajat vse te faze sam..., največ na tleh. Moje mnenje. Naš je skoz na tleh....skoz... in samo na tleh vse pokaže. No... zdej je že povsod po stanovanju, mi že predale odpira in vleče vn... se že za mizo prime in vleče dol, kar je gor... tud kavo . Uglavnem... tko. Ravno včeraj zvečer sem mojemu govorila, da ne razumem kam se vsem tako mudi z razvojem. Zakaj enostavno ne morejo pustiti, da gre otrok počasi naprej??? Pa to ne mislim, da vsak svojega otroka, ampak naj pustijo mojega otroka pri miru. Ko še ni znala sama sedeti (recimo tam od 4 mesecev dalje) so jo neprestano vsi posedali v naročje, ko še ni nič jedla, so mi vsi težili zakaj ji ne smejo dati malo za poskusiti (hvala bogu, da nisem dovolila, ker verjetno ne bi tako hitro ugotovili kaj nam povzroča težave, če bi ji že kaki pameten pri 3 mesecih dal pecivo). Zdaj pa končno sedi in bi jo kar vsi na noge dajali. Mislim... Enostavno ne morem razumeti. Pa meni res ni interes, da bom čez nekaj let hodila okrog in se hvalila, da moja je pa pri 9 mesecih že hodila (ni važno, če ima zaradi tega krive noge ali hrbtenico). Mi je ravno zadnjič ena rekla, da bi bilo boljše, če ne bi plazila, ker potem ne bo hitro shodila Saj pa menda obstaja neki razlog, da je narava tako uredila, da otrok najprej plazi in šele kasneje hodi. Rižkoo jaz bi te prosila za Romerjev katalog in link do spletne strani kjer kupuješ. Ti pošljem moj mail na zs. IZVIRNO SPOROČILO: tea85 didika- lepo da si prišla še k nam pogledat ... bom jaz tako rekla, kako so pa naši predniki preživeli, ko sploh ni blo takšne hrane kot zdaj, pa so malčke hranli že z vsem živim pri treh tudi dveh mesecih Jaz se pa s tem niti slučajno ne strinjam. In to iz dveh razlogov. Prvi je ta, da se posledice tega pogosto pokažejo šele čez mnogo let, tudi čez 30 ali 40 let. In sem že večkrat slišala, da so odraslemu človeku odkrili alergijo in so mu rekli, da je to posledica prezgodnjega uvajanja hrane. Drugi razlog je pa to, da veliko otrok oz. dojenčkov ni preživelo. Prepričana sem, da so tudi v preteklosti otroci imeli alergije, ampak ker se ni nihče s tem ukvarjal in tudi nihče ni tega poznal, so pač enostavno umrli. Očitno sem prepočasi pisala, ker zdaj pa je že alarm. Šibam.
|