|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
22.3.2010 7:39:25   
Milek
Dobro jutro dekleta,

danesbo bojda dež ..fuj fuj fuj.
Mi gremo ponavadi tudi kljub vetru ven...na voziček nataknemo prozorno zaščito proti dežju in je mali zaščiten, mami se pa obleče pa je.

Iskrene čestitke za prve , druge...zobke. pr našmu še nič...še vedno ima enak nasmeh kot njegova prababi user posted image .

Muca maca....hmmm imaš enake probleme kot jaz. Včasih mi je spal do 10ih.......me je patronažna sekirala, da ga morm budit, da se nafutra. Pa sm rekla, da če je lačen, že ne bi spal.
Zdej smo veseli, če potegnemo do pol sedmih..pa velikokrat sploh ni lačen. ima pač polno kapo spanja. Se zbudi z nasmehom na ustih...pa kaj pa češ, vstaneš in gremo se igrat. HB čez približno urco mrkne...je pa mami že kot ris do takrat, tako, da nič od spanja zame.

Kalypso............men tud ni hotu sadja, dokler ga nisem čist spasirala...jabolčka na strgalu za prve kašice, pa pol mal z vodo al pa s pomarančnim sokom zalijem, da je kr tekoče. Mi pa še vedno večje koščke ven z jezičkom vrže. Jabolčka včasih tud skuham na pari skupaj s korenčkom, pa pol čez cedilo spasiram ( pa zalijem z vodo, ki ostane). Po obroku dobi še malo mleka, sm pa pogruntala, da je mali po GH veliko bolj žejen. Dam mu čaja ( sicer ne toliko, kot bi sam polockal, pa vseeno dovolj, da ni žejen).
Kaj spijete kej čajčka po obroku oz. kratko za tem?
Naš po Gh kaka bolj čvrsto, a kakamo zelo lepo, nč ni zaprt.

Nekje na RR sem enkrat zasledila eno objavo kaj in kako z GH pa je bilo tam navedeno tud nekaj kar mehča blato ( mislim, da ena milupina riževa kašica z nečim). Malo pobrskaj,...če bom imela čas in bom post spet našla, ti javim link.

Stuhica...user posted image user posted image za tvojo lubiko. Vem, da je težko a poskušaj razmišljati pozitivno. Verjamem, da te taka vest od zdravnika kr malo pribije na tla in potem razmišljaš le še o tem. ne vem, men je pomagalo, da sem veliko govorila o tem, da sem spravila ven. če se zapreš vase, samo premlevaš in vidiš stvari le v slabi luči. Potem si ves napsihiran, otrok pa to čuti.
user posted image za malo od tvoje sestrične. kaj takega ne bi privoščila niti najhujšemu sovražniku. Bošca mala.
Vse preveč je malih angelčkov.

Včasih, ko me moj kej razhudi al pa gre kaj narobe, si mislim: samo da smo zdravi pa da je mali v redu.....drugo se bo še vse rešilo.

Dekleta, lep nasmejan dan želim vsem in polupčkajte svoje sončke.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
22.3.2010 8:55:40   
Milek

Evola seznam...tu tudi piše katere kašice mehčajo blato, če je dojenček zaprt.
Ga pa ni čez naravne, doma narejene kašice.....

HIPP:

Po 4. mesecu:
Kašice za lahko noč (obogatene z 12-imi vitamini, s kalcijem in z jodom, narejene iz Bio mleka in Bio žitaric):
- Mlečna kašica z Baby keksom (190g, normalizira blato)
- Mlečna kašica z rižem, jabolkom in hruško (190g, normalizira blato)
- Mlečna kašica z rižem, banano in jabolki (190g, mehča blato)
- Mlečna kašica z jabolki, marelicami in zdrobom (190g, vsebuje gluten, normalizira blato)
- Mlečna kašica z zdrobom in vanilijo (190g, vsebuje gluten, normalizira blato)
Sadno-žitne kašice (vsebujejo riž, pšenico, oves in rž, brez dodanega sladkorja in sredstev za zgostitev):
- Kašica iz jabolk, breskev in riža (190g, mehča blato)
- Kašica iz jabolk, tropskega sadja in rjavega riža (190g, mehča blato)
Zelenjavne kašice (iz Bio-zelenjave, z malo nitrati, brez kuhinjske soli, emulgatorjev in glutena):
- Kašica iz zelenjave z rižem (125g, normalizira blato)
- Kašica iz korenčka (125g, utrjuje blato)
- Kašica iz mešane zelenjave s smetano (125g, normalizira blato)
- Kašica iz mešane zelenjave z rižem, mlekom in sirom (125g, normalizira blato)
- Kašica iz špinače, krompirja in smetane (190g, mehča blato)
- Kašica iz mlade zelenjave (190g, normalizira blato)
Sadne kašice (malo kislin, z vitaminom C, ki pospešuje absorbcijo železa, brez glutena):
- Kašica iz jabolk (125g, mehča blato)
- Kašica iz korenčka in jabolk (125g, utrjuje blato)
- Kašica iz jabolk, jagod, malin in borovnic (125g, normalizira blato)
- Kašica iz sliv (125g, mehča blato)
- Kašica iz jabolk in hrušk (125g, mehča blato)
- Kašica iz jabolk in banan (125g, normalizira blato)
- Kašica iz banan (125g, utrjuje blato)
- Kašica iz banan in breskev (125g, normalizira blato)
- Kašica iz šipka, jabolk in riža (125g, mehča blato)
- Kašica iz jabolk, malin, borovnic in jogurta (190g, normalizira blato)
- Kašica iz jabolk in borovnic (190g, normalizira blato)
- Kašica iz jabolk, banan in breskev (190g, mehča blato)
- Kašica iz breskev (190g, mehča blato)
- Kašica iz marelic (190g, mehča blato)
- Kašica iz jabolk, marelic, breskev in ananasa (190g, mehča blato)
- Kašica iz ananasa (190g, mehča blato)
- Kašica iz tropskega sadja in jabolk (190g, mehča blato)
- Kašica iz hrušk (190g, mehča blato)

Po 5. mesecu:
Sadno-žitne kašice (vsebujejo riž, pšenico, oves in rž, brez dodanega sladkorja in sredstev za zgostitev):
- Kašica iz jabolk, banan in keksov (190g, vsebuje gluten, mehča blato)
Ostale kašice (obogatene z maščobnimi kislinami):
- Kašica iz krompirja, sladke koruze in purana (190g, normalizira blato)
- Kašica iz korenčka, paradižnika, testenin in šunke (190g, normalizira blato)
- Kašica iz korenčka, krompirja, riža, Bio-jagnjetine in mleka (190g, normalizira blato)
- Kašica iz mešane zelenjave, špagetov, riža in Bio-govedine (190g, normalizira blato)
- Kašica iz korenčka, krompirja in Bio-govedine (190g, normalizira blato)
- Kašica iz korenčka, graha, paradižnika, riža in Bio-piščanca (190g, normalizira blato)
- Kašica iz korenčka, paradižnika, riža, Bio-govedine in krompirja (190g, normalizira blato)
- Kašica iz korenčka, riža in Bio-teletine (190g, normalizira blato)
- Kašica iz zelenjave, mleka in Bio-teletine (190g, normalizira blato)

Po 6. mesecu:
Kašice za lahko noč (obogatene z 12-imi vitamini, s kalcijem in z jodom, narejene iz bio mleka in Bio žitaric):
- Mlečna kašica z zdrobom in s čokolado (190g, normalizira blato)
- Kašica iz jabolk, banan in kosmičev (190g, normalizira blato)
- Kašica iz jabolk, banan, manga, pomaranč in kosmičev (190g, mehča blato)
Vegeterijanske kašice (iz zelenjave in žitaric):
- Kašica iz mešane zelenjave, testenin in riža (190g, normalizira blato)
- Kašica iz mleka, testenin, mešane zelenjave, riža in smetane (190g, normalizira blato)

Po 7. mesecu:
Sadne kašice (malo kislin, z vitaminom C, ki pospešuje absorbcijo železa, brez glutena):
- Kašica iz breskev, marelic in skute (190g)
- Kašica iz jogurta, jabolk, marelic in banan (190g)
- Kašica iz jabolk, manga, skute, banan in riža (190g)

Po 8. mesecu:
Ostale kašice (obogatene z maščobnimi kislinami):
- Kašica iz mešane zelenjave, riža in Bio-piščančjega mesa (220g, normalizira blato)
- Kašica iz riža, korenčka in puranjega mesa (220g, normalizira blato)
- Kašica iz mešane zelenjave, riža in Bio-teletine (220g, normalizira blato)
- Kašica iz mešane zelenjave, riža, testenin in šunke (220g, normalizira blato)
- Kašica iz testenin, zelenjave, lososa in smetane (220g, normalizira blato)

Po 12. mesecu:
- Kašica iz testenin, paradižnika, korenčka in lososa (220g, normalizira blato)

(odgovor članu Milek)
Neposredna povezava do sporočila: 3477
22.3.2010 10:39:14   
sine bine
Pozdravljene, vidm , da ko je lepo vreme ni časa za pisanje, smo vse zuni. Me pa nekaj zanima in sicer: Kako oblečete svoje user posted image ko greste ven ( če so v športnem vozičku )? Ma se mi zdi, da je mojmu kr vroče pa da vidm če ga mam preveč oblečenega.
Tud pri nas se zobki še nič ne kažejo in sva še vedno v celoti na Aptamilu. Ne vem, al nej mu začnem mal uvajat GH, ko bo dopolnil 5 mesecev, al nej čakam, ko mi bo P rekla da nej začnem user posted image .

(odgovor članu Milek)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
22.3.2010 10:45:32   
googica
ja midva sva zdej odstranila vrečo na vozičku, pa oblečem ga v bundico, spodi pa hlače pa dekca.. če je bolj hladno mu dam še tenke žabice pod hlače. pa ta tanjšo kapo gor. to je to, v kombinezončku mu je blo že mal vroče, pa smo mal manj oblekli.. sej če piha, to do njega nč ne pride, ker je voziček tolk fajn narejen da ga veter sploh ne doseže... gt3 je zakon user posted image
ja, js tud študiram glede gh, mislm da bom ta teden mu dajala mal žlico za špilat se, da se je mal navadi met po ustih, pol bomo pa počas začel.. verjetno nekje na začetku 5. meseca, bomo začel s krompirjem.., bom pa vsekakor prej poklicala P, da odobriuser posted image predvsem zato bi rada mal pohitela, ker velik bruha mleka, ko je ves čas na trebuh obrnen, pa nardi dost lužic :))

(odgovor članu sine bine)
Neposredna povezava do sporočila: 3479
22.3.2010 11:19:41   
tassika
Tudi Zoja je začela po novem bruhat, pomoje od tega, ker preveč skače, sva pa včeraj poskusili mlečno riževo kašico in ji je bila všeč, tako da bo zdaj na vsake toliko dobila mlečno kašico, potem pa nekje sredi aprila bi pa začeli malo korenčka,...

Dobi pa zvečer flaško AM in notri žličko kašice in se mi zdi da lepše spi, sicer se še vedno zbuja po ustaljenem urniku, ampak ne na 2h ampak ponovno na 3-4,5h sem prav vesela in potem lepo zaspi nazaj. Se pa razen te flaške še vedno samo dojiva.

Za v šp.del jo pa oblečem v žabice, hlačke, bodi in zgornji del tople trenerkice s kapuco ali termovolurček s kapuco in trak na glavo, kape so mi vse živce požrle, saj potem dobi čez še kapuco. Aja imam pa zimsko vrečo. Se mi zdi da ji je včasih vroče, pa ji potem odpnem zadrgo in malo ohladim. Manj jo ne upam obleči, ker jo moram sigurno kaj vn vzet, ker bi ona malo gledala, pa ko je treba jesti, namreč najini sprehodi trajajo ponavadi od 9 - 15-ihuser posted image  če je lepo vreme, če ni malo manj

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 3480
22.3.2010 13:32:11   
malaMravljica
sam na hitro, ker se odpraviva pol ven.

Mal berem, pa sem hotla vprasat, kaj imate vse dojencke ze v sportnem delu in pol se sprasujem zakaj pa, kaj ni boljse se mal pocakat ? Jaz ga mislim imet se kar neki casa v kosari, se mi pac zdi, da je dobro, da lezi na ravni podlagi.

Pa se nekaj, kje vam pa cez dan spijo???? Imam res problem, ker moram te dni vrnit zibko, tako mi je zal, da je nisem rajsi kupila. Ga dam notri, ropotam zraven on pa ve, da je cas za spat, kaj bo sedaj pa ne vem, na kosaro od vozicka ga ne bom ucila, ker jo bom rabla sam se do konec aprila. Razmisljam en mali jogi kupit, rjuhco cez in mu dat v jedilnici kar na tla, pa za zacetek tisto prenosno ograjco dat. Bi bilo to zelo butasto? Ker bi se pol navadil in bi kasneje ko bo cez dan zaspan sel lahko sam spat. Ce dobim boljso idejo bom pa zelo vesela.

Moj je imel celonocno spanje sam en teden, sedaj spet budnice ponoc. 

Je pa bil vceraj tok priden, smo bili na kosilu za tascin rd in je sem ga dala kar na klop, pa mojo stolico zraven, mali pa spal 3 ure, vsi  so ga tok hvalili, da je tko priden. Mu je ocitno ugajal hrup in sem izkoristla danes, ga dala na dopoldansko spanje jaz pa sesalec vkljucla in pucala. Aja, pa doma pa noce nikol tok v kosu spat.

Tassika, pol bova pa midve istocasno zaceli z uvajanjem gh, bodo sibali nasveti user posted image  

Stuhica, smilis se mi, samo bodi kar pogumna, ker moras bit, da bo pogumna tudi mala. Za tvojo sestricno in njeno puncko pa nimam besed.

aha, z vn iz it ne bo nic, mali ze spi. Na tleh na dvojni dekci, hmmmmmm .... tudi ideja a  ne????Pa se nikamor ne more past.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
22.3.2010 13:42:22   
palegia30
OJLA!

Rabim nasvet, sedaj je moja pupika stara 5 mesecev in sva pred tremi dnevi začeli z korenjem, vendar sploh ne vem ali ga dolj poje, kako naprej, kaj se priporoča za naslednjo zelenjavo in kolk tega vaši malčki pojejo (na začetku)??? Prav tako ji poleg dojenja dodajam milumil 1 in noter dodam bio riževo ki ga dam kar v milumil 1 v flaški ob 12 in zvečer pred spanjem.

Recepti so dobrodošli.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3482
22.3.2010 14:26:24   
googica
mM lih to sm ti hotla predlagat.. ne se ubadat z dodatnimi jogiji, je brezveze.. mi mamo te pene-puzzle po dnevni po tleh in je tamali cel dan gor in se špila. gor tudi spi čez dan, ko zaspi ga mal pokrijem, pa je.. spi ko rožca.
itak mu je ugajal hrup, sej to vsem dojenčkom, zato našga tud nismo navajali na tišino.. je lahko ves čas hrupno, ga ne bo motl ko bo spal.. je pa res, da je zdej že tolk firbčen, da morm že zarad tega ga nest v drugo sobo, ker ves čas gleda kaj obiski počnejo, zraven pa seveda tečnari ker je pančekuser posted image ..
mi mamo itak gt3-ja, ki gre do 180, tako da je v popolnoma ravnem položaju. ga pa dvignem kadar je v vozičku buden, ker itak že v avtosedežu sedi, pa tudi doma je rad v stolčku, tko da se res ne sekiram.. 90% časa je v ležečem položaju, tista urca na dan, ko sedi mu ne more škodit.. to je moje mnenje.. seveda pa, če bi našše bil dost mali za košaro, bi ga še vedno mela v košari..

Neposredna povezava do sporočila: 3483
22.3.2010 16:09:03   
tassika
MM jaz sem jo dala v šp.del po posvetu s fizioterapevtko in je rekla, da gre lahko, ker je voziček tako oblikovan, da v polležečem položaju še vedno leži na ravnem. Čez dan pa spi v prenosni posteljici v svoji sobi, ki je zraven kuhinje, tako da bni čista tišina. Če ima dober dan ji dam ninico, zavrtim pesmice in ona spančka. No ja vmes  jo moram še malo pobožatuser posted image

Aja pa ne vem če bova čisto istočasno začeli z uvajanjem, ker jaz moram takrat šele patronažno poklicat in jo tudi bom k je mlada in fajn, pa me zanima kaj bo svetovala. Sevede sva pa na liniji, vedno user posted image

Evo tukaj pa malo pomoči:
http://www.paparica.si/recepti.html

< Sporočilo je popravil tassika -- 22.3.2010 16:17:10 >

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Milek)
Neposredna povezava do sporočila: 3484
22.3.2010 21:08:56   
Tiara123
mM, mi bomo tudi še vztrajali v košari vse dokler bo hotela ležat, ko pa bo začela sitnarit in se dvigovat, pa bom zamenjala v športni del. Računam, da bo to nekje sredi aprila - sem optimist user posted image Pri našem vozičku je zoprno, da otrok v športnem delu ne leži naravnost, ampak ima noge malo v zrak, če ga poležiš, zato bom tudi še nekaj časa vztrajala..

Mi2 sva pa včeraj prvič jedli Bio riževo kašico z mojim mlekom in jo je kar lepo jedla. To sem dala zato, ker mi pediatrinja teži, da premalo pridobiva na teži in bom zdaj najprej do dopolnjenega 5.meseca dajala riževo kašico, potem pa bom počasi začela najprej s korenčkom in potem še s kakšno zelenjavo. Katero zelenjavo ste ve dale po korenčku? Predvidevam da več ali manj vse začnete s korenčkom, kolikor berem.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3485
22.3.2010 21:50:11   
kalypso
samo v informacijo (od moje P, da ne boste misle da sem sama si zmisla): krompir naj bi se uvajal čisto na koncu, se pravi najprej korenje, potem cvetača, brokoli, bučke... kasneje že kakšno žličko mesa, kakšnega ne vem, ker je baje vse alergeno, ampak jaz sem mu že dala čisto malo govedine kr v korenček pa je blo OK...od sadja najprej samo kuhano: jabolka, hruške, potem banana in potem koščičasto sadje: marelice, breskve, slive,.... agrumov in jagodičevja naj bi se kar dolgo izogibali.

js sem malemu dala zadnič malo krompirja pa je 3 dni tako driskal, da bom rajši mu dala kasneje spet mal za probat, menda se nasplošno uvaja vsa bela zelenjava kasneje, ko že je skoraj vso zelenjavo (po moje je škrob problem, sam nisem ziher ker nisem vprašala).

< Sporočilo je popravil kalypso -- 22.3.2010 21:51:09 >

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3486
22.3.2010 22:07:21   
ninasiki
ojla

POPOLDANSKI SPANEC jst ga pustim k v moji pojstli zabarikadiram z pouštri sam ni neki krize ker k se zbudi je še tok len da se mu tud odkrit ne da k bo paa kriza bo pa definitivno v pojstli vsako spanje zvečer pa itak skos v svoji pojstlici

MM nevem jst ga nebi glih na tla dala pa ne da bi blo kej z tem narobe sam k sm jst opramljala svojo sobo in čakala na pojstlo sm se full nelagodno počutla na tleh nevem itak pa se vsaka drugače počuti user posted image user posted image

GOSTA HRANA jst kr sama ustvarjam in full rad je mogoče učas kupm kako hipp kašico sadno ampak še to ne neki pogosto mu raj sama nardim sam pa vidm da bom mogla sama poklicat tko da bom jutr k klicala pa uprašala kako je z tem o obisku za uvajanje GH user posted image

SPANJE moj tud ne spi nikooool v kosu 3 ure doma max 30 min k sm pa uzuni al pa v avtu pa lahko prespi tud 3-4 ure sam smo pa začel zdej že 2 dni ponoč tud 4-5 ur v kosu spat tko da se počas skup sestaulam in sm ugotovila da so ga res zobki matral in se je ponoč zbuju sam za crklat tud jedu ni so me toook bradavice bolele da so mi souze tekle k sm ga prklopla user posted image no sej zdej so k seb pršle in je cool user posted image user posted image

STUHICA zdele k sm te pa brala sm se pa kr naježla kok je ta svet krut sej ni lepo tko govort sam tisti k pa si zaslužjo kej tazga pa živijo 100 let user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za kile pa ne govor sm 12+ in sm šla dons zdravnici za mi pregleda če slučajno ščitnica premal dela tko k mi je boob svetovala in je rekla da je velika verjetnost da je tko da grem jutr kri dat pa še par stvari zravn in upam da se bo kej odkril da se končno ukrepa neki ker sse tud pogledat več ne morm v špegu to si grem na bruhanje

VOZIČEK mi smo tud v športnem ker nam je košara premejhna in ga ne bom neki tlačla not če mam športno varianto sm pa tud jst misnla met ga vsaj do konc aprila not sam če pa je velik in ne gre not

nč letim ninat lahko noč

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3487
22.3.2010 22:22:12   
rakica 2
IZVIRNO SPOROČILO: palegia30

OJLA!

Rabim nasvet, sedaj je moja pupika stara 5 mesecev in sva pred tremi dnevi začeli z korenjem, vendar sploh ne vem ali ga dolj poje, kako naprej, kaj se priporoča za naslednjo zelenjavo in kolk tega vaši malčki pojejo (na začetku)??? Prav tako ji poleg dojenja dodajam milumil 1 in noter dodam bio riževo ki ga dam kar v milumil 1 v flaški ob 12 in zvečer pred spanjem.

Recepti so dobrodošli.

jst mam čist preprost recept za zelenjavne kašice-dva krompirja,mal korenja,pol čebule,strok česna,skuham,zmiksam,za tamalo vzamem mal stran,ostalo posolim,popopram in mamo še mi juhco,drug dan korenje zamenjam s cvetačo,naslednjič bučke,no jst sm tud por dodala in je blo ok in vsi mal bl zdravo jemouser posted image ,ima pa že 4 obroke gh na dan,ostalo se dojiva,pa vse sokce sva sprobale,tud jagodo in je blo vse vredu,sicer ogromno poje,pa zaenkrat ni pretirano težka...

(odgovor članu palegia30)
Neposredna povezava do sporočila: 3488
22.3.2010 23:21:02   
rozilu
Ojla, danes pa je malo več za brat in komentirat user posted image

Spanje podnevi - zelooo redko mi zaspi v košku, ga bolj uporabljam, da jo odložim al pa odpeljem s sabo na drug konec stanovanja, če mam polne roke... Na puzzlih mi je zaspala ko je bla čisto majhna, zdaj ne več. Torej spi samo še v vozičku. Če smo zunaj tudi 3h, če ne, je danes notri (na hodniku) spala 2h, pol bla neki časa budna, pa spet 1,5h... nazadnje pozno popoldan pa zaspi samo še v traku al pa na joški (za ene pol urce). Pol pa pridemo na nočno spanje... takrat pa je treba pokazat, da znamo jokat user posted image . Sej ponoči kar lepo spančka, sicer se zbudi enkrat ob 3h ali 4h, pa pol zjutraj... pa spet spi naprej; skoraj 12h.

Voziček - mi mamo še ene 5 cm fore v košari. Bo še za kak mesec. >Verjetno če bi že ful hotla gledat, bi že morala razmišljat o šp. delu, ker pa ponavadi spi, se ne sekiram. Če ne spi, pa začne kričat user posted image Pol pa hitro ven user posted image

GH - mi smo še vedno na istem - torej še nismo začeli, bom verjetno res prav do 6 m vztrajala samo z dojenjem. AJa, neki me pa zanima:
- katere kašice so dobre (firma). Sicer bom najbrž sama doma pripravljala, samo če bomo kam šli bi pa kupla kake lončke.
- rižek - a to se dobi prahec al kako? To pol zmešaš s svojim mlekom? A si spumpate, pa zmešate pol v hrano al kako to gre?

Sicer bo verjetno patronažna to povedala, ma jo še nisem klicala...

(odgovor članu rakica 2)
Neposredna povezava do sporočila: 3489
22.3.2010 23:32:25   
Tiara123

IZVIRNO SPOROČILO: rozilu

- rižek - a to se dobi prahec al kako? To pol zmešaš s svojim mlekom? A si spumpate, pa zmešate pol v hrano al kako to gre?

Jaz sem kupila od Milupe tega: http://www.milupa.si/bzk_riz.htm in zmešam z mojim zmrznjenim mlekom - ga imam še nekaj na zalogi, ko pa mi ga bo zmanjkalo, bom pa z Aptamilom na začetku zmešala, kasneje pa h kašicam, da jih malo zgostim.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 3490
22.3.2010 23:33:23   
rozilu
Aja, še neki malo mimo... zdaj sicer še ni čisto aktualno, ko se bojo naši user posted image plazli, pa bo... Kako pogosto sesate? user posted image Jaz sicer nisem neki mahnjena na čistočo, samo zdej ko sem precej doma, pa ko sije sonce, vidim vse možne zadeve po tleh... V glavnem nardijo se v enem dnevu user posted image user posted image user posted image in me malo motijo, posesat pa nimam časa (oz. si ne vzamem user posted image ). Pol ko bo M. povsot po stanovanju, pa hm...

Čeprav dovmim, da se je moja mama mela čas sekirat za to, pa še mački in verjetno kak pes je bil naokoli... pa sem čisto zdrava user posted image Tako da mogoče se čisto brez veze sekiram...

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 3491
23.3.2010 0:22:31   
googica
rozilu, rajš ne povemuser posted image .. enkrat na teden sesamo, se nama ne da bolj pogosto.. še to včasih ne vsak teden :DDD.. bomo pol mogli bit bolj dosledni, itak.. mene že to skrbi, ker mamo po tleh ploščice, bomo mogl vrjetn celo dnevno s puzzli nafilat, da ne bo revež kolen uniču...
bom pa povedala en primer pretirane čistoče :D..
pri družinskih prijatlih od mojga.. je mami ful mahnena na čistočo.. skos so mel vse spucan, tud tamali ni nikol bil nč kej umazan.. ko je bil star par let, je bil revež alergičen na VSE. šlo je tolk delč, da so se odločli ga poslat na kmetijo v varstvo, vsak dan, par mesecev.. tam se je mali popravil.. dons je približno normalen, nima več tolk alergij
sevda ni dobro če je usran, ampak preveč spucan pa tud ni fajn. mamo mame ta čas lahko rajš za naše otročke :)
uuuu Juš bo pa dons star 5 mesecev.. user posted image

ninasiki.. ja, sej men tud ni lih fajn na tleh spat. ampak tamalemu pa nič ne manjka, se meni zdi. sicer bo vsaka nardila po svoje.. ampak v teh prenosnih postlah tudi niso tolk višje od tal, da bi se poznalo.. mi pač poskušamo čimmanj komplicirat in zapravljat po nepotrebnem. no, zdej pa grem po Juša, da poje pozno večerjo, in gremo spat..
lp

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 3492
23.3.2010 8:03:43   
tassika
Jaz sesam, ko me prime in ko je res že ful umazano, ah ja moja čistoča je nekam šla, sem rajši zunajuser posted image  mene bolj daje to, ker sem v bloku in imam vmes hodnik, ki pelje povsod in tam vsi tacamo s čevlji, z vozičkom in je bljak, pa dvomim, da tamala ne bo hotla tam puzat, pa kaj, bo pa malo umazanije dobila. Jaz sem itak tolk grozna mama, da če duda pade doma po tleh jo nikoli ne sperem, samo če kje zunaj, me je tašča zadnjič tako čudno gledalauser posted image

Juš čestitke za 5 mesecev, mi imamo še 1t fore.

Kašice, jaz sem jih gledala od DM-a babylove, imajo veliko izbiro in so dokaj ugodne. Pa mislim, da niso slabe. Riževo kašico imam tudi njihovo in mleko, pa ga ima Zoja ful rada. Zdaj pa ne vem, danes mi je spala po 5h ponoči, sem vsatala samo 2x, sem čisto naspana, pa ne vem, a je to od mleka in kašice, ki jo dobi zvečer, ali od zobka, ki bo vsak čas zunaj. Ja tudi mi smo dobili prvega zobka oz čisto miceno še manjkauser posted image

JAz sem prenosno posteljico kupila zato, da bo lahko spala pri babici in dedku, ker gremo sedaj v čatež in ker gremo poleti na dolg dopust k moji teti v švico, se mi zdi da bo močno uporabljena, pa še rada spi notri, sploh popoldne, s tem da v spalnici ni šans.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 3493
23.3.2010 9:36:33   
nina68
Oj!

Za nami je pa dons katastrofa nočuser posted image . Je Tjaš zakuhal (38,7 vročine), je bil že dva dni siten kotuser posted image , zvečer je jokal, da ga sploh nisem mogla umirit, mami pa je dones kot zombi. Se mu je pa poznalo, da se nekaj pripravlja, jest ni hotu nič, mlek je bil bljak, kašice pa tudi ni pojedel nobene do konca, ko jih drugače zmaže en dva tri.
Jest sadne kašice kupujem kr naše Dm-ove, tudi mleko, bova pa zgleda mogla prešaltat počasi na 2, mu je 1 že premalo, sem pa probala tudi Mullejeve Bebivita kašice, so tudi okusne. Zelenjavo pa mu sama pripravljam, dajem mu pa zaenkrat samo eden obrok GH, ampak bom mogla počasi uvesti , da mu bom dopoldan dala sadno kašo za malico, potem pa še zelenjavo za kosilo, ker noče piti mleka, zvečer pa dobi v mleko mlečno kašo, tako, da ko je vse ok se zbudi 1x na noč, odvisno kdaj je zvečer.
Oh, pri nas sesamo 1x teden, pa bo zgleda počasi treba prešaltat na vsaj 2x, je praha tulk, da mi gre včasih kr na koz..., ampak sem raje več s malčkom kot pa da bi se s tem obremenjevala.
Spanje pri nas je čez dan kr na sedežni v dnevni, kjer se tudi igramo, ker imamo ful mrzla tla in mi ga ni za imet na tleh, v kosu pa spi največ pol ure, razen, ko je v vozičku, ki je še kr globok, a ne bo več dolgo prostora, al pa v avtu.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3494
23.3.2010 9:49:22   
majakla

Sem vidla, da se o sesanju pogovarjate.
Joj, kriza, kot je že ena napisala, zjutraj in
dopoldne, ko sonce not piči, pa kaj si nor!
Od začetka sem se še sekirala, pa laufala
s coto okoli, eh, zdaj pa samo še posesam,
ko me pač kaj moti, oči zatisnem in se raje
z maleckim ukvarjam ali grem ven.

Do zdaj kuham vse sama doma, ker je itak
zadnji čas, da se naučim, Nik pa je itak edini,
ki mu je "moje delo" všeč, zato imam še večje
veselje.
Sva začela s korenčkom, nato krompir, bučke,
cvetača ... jabolko (surovo ali kuhano ;o)),
banana (= zakon), včeraj sem mu dala jabolko
z banano (= vse zmazal), za osilo pa sem mu
dala krompir z mlekcom in to navadnim in je
spet zmljaskal čisto vse.

Ampak obvezno pa še hoče navrh zizo in prav
uživa gor! user posted image

Danes dobi špinačo - bomo vidli kako bo.

10. aprila gremo na morje in sem si že nagledala
kašice od Milupe, ki se naredijo le z vodo, le še
grelec vode al kak se že reče mormo kupit, da
bomo lahko v hotelu kuhali. user posted image

Imate kakšna priporočila, izkušnje s temi grelci vode??? user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3495
23.3.2010 10:13:52   
malaMravljica
http://24ur.com/novice/svet/v-otroskem-cepivu-odkrili-virus.html  
nisem niti brala naprej, ker nisem dala dodatno ga cepit, me je pa kar streslo, ker sem mislila,da gre za osnovno cepljenje.

Majakla, grelec vode, oh kar enega vzemi. Ceprav sem jaz zadnjic videla enega in mi je bil zelo vsec, pa ne vem vec kaj je bilo tok posebnega na njem.

Tema sesanje stanovanja. Sem ravno vceraj rekla mojemu. Ma ne sesanje, tudi vse male zadevice ne smejo vec v stanovanje, me je postalo kar strah, da ne bo dobil kaj in si dal v usta, kaksen mali zebljicek ali kaj takega.
Sezona praha se pa zakljucuje, sedaj ga bo bistveno manj, ker se ne bo vec kupilo.

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 3496
23.3.2010 15:01:16   
palegia30
Ojla, ja punce hvala za delitev izkušenj, no danes vsa cvetačo poizkusili pa ji gre revci kar tko b+na brug, ji ni kej preveč okus všeč, ko pa  sem pokazala mlekec ga je pa z veseljem zlila vase...Ja vem vzstrajna moram bit, pa kolk tega so vaši dojenčki pojedli na začetku? Moja če poje vsega skp pol majhne žličke, sva pa 4 dan uvajanja, 1 dan 2 in 3 korenje 4 cvetača..Ah bomo že nekako speljali to čez. Glede pospravljanja pa tko jaz sesam vsak dan pomivam vask drugi dan sem malo obsedena s čistočo - priznam..

Nič malo sem švoh - prehlajena pa grem malo počivati dokler še mala spi.

Lep pozdravček vsem!!

Neposredna povezava do sporočila: 3497
23.3.2010 16:56:32   
Emilly
kok že pridno papcate GH.....
Mi bomo v soboto šele dopolnili 5 mesecev, pa se mi še kar ne zdi, da bi rabila kaj več. Ma nekaj časa se bomo samo še dojili, ko je pa tolk fajn.user posted image  Za pacanje bo že še čas.

Zanimivo se mi zdi vprašanje, kje spijo čez dan. Ker naša nima nobenega posebnega prostora za to. Tam kjer se igra, ko ji zapaše, tudi zaspi. Največkrat je to na raztegnjeni sedežni v dnevni sobi ali pa v lupinici, ki smo jo prilagodili zanjo. No ja saj naša spi mogoče 2x po dvajset_ minut in ponavadi je to to. Pa čez dan je pač hrup, moj navije še glasbo kar precej na glas, je zaprisežen punk-rocker, mogoče tud zaradi tega bolj malo spi čez dan, kaj pa vem. Tudi če vozičkamo, po dvajset_ih minutah  (je točna ko urcauser posted image ) odpre oči in ponavadi ne zaspi več nazaj. Samo da je ponoči pridna.....

A ni luštno zunajuser posted image user posted image user posted image user posted image  Sva se vozičkali zdajle ene dve uri, potem sva ble pa še na balkončku ene tolk časa, ma super!!!!!!

Uživajte.....

(odgovor članu palegia30)
Neposredna povezava do sporočila: 3498
23.3.2010 17:32:47   
ninasiki
oj

SESANJE mi sesamo vsak dan in pomijemo vsak dan zjutri k se zbudim je to najprej k nardim ker mamo psa in mormo in sm ugotovila da mi je to kr v kri pršl ker ko sm bla pr mojmu v bajti njegova mt pometa 1x mesec in se že prou kepe prahu nabirajo v kotih je prou nagraužn neki časa sm jst še vsak da pometala pol se mi je pa zamal zdel da bom sam jst pospraulala po bajt drugi bojo pa obuti hodil pa svinjal haha ja itak zdej pa naj kr sami sm pa alergična na umazana tla al pa prah na pohištvu

GH kok daste ve te hrane malčkom jst dajem dokler se ne začne afnat pol neham user posted image dons sm mu nardila 100ml rižolinota in je vse pojedu pa glede druge zelenjave jst sm še kr na cvetači brokoli pa korenček nimam pojma kva dat in kva ne morm res poklicat babco da vidm kako pa kaj in grem kr zdele pa bomo vidl kaj praujo naši specialci user posted image

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 3499
23.3.2010 17:42:29   
majakla

Evo slikica od sobotnega potepanja:

user posted image
med vinogradi.

Naš spi ali v svoji pojslici ali pa v vozičku na sprehodu.
Spi pa čez dan: 2 + 1 + 1 torej skupaj cca. 4 ure,
včasih več včasih manj.

Misija špinača in pire krompir uspela. user posted image

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Po porodu vsaj leto dni počitka
Najnovejša študija kaže, da novopečena mamica potrebuje celo leto počitka in regeneracije, da si njeno telo po porodu op...
Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......