somic -> RE: Nosečke iz obale 2010 (1.12.2009 8:26:07)
|
jutro!!!! dež pada!!!!! jupi!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] katastrofa! ja, moj baby se še vedno ni nič premaknil, edino kar je, je to, da kolca tam po ene 4-5x na dan, drugo pa ni nič od njega. hec je ravno v tem, ker sem že v 32 tednu in z tem tednom moram pričeti z štetjem plodovih gibov. v kolikor jih ni 10 na dan, nekaj ni ok, tako da me malo skrbi, bom pa vidla kaj mi bo g rekel danes. srček dela normalno, tkao da hvala bogu imam as, drugače bi bila že ene 100x v bolnici! upam samo, da je v takšnem položaju, da je obrnjen s hrbtom proti trebuhu in da ga ne čutim zaradi tega, drugo ne vem kaj bi lahko bilo, ker zdaj je baby čez cel trebuh in kakor koli bi ga morala čutiti malo več. tri dni nazaj je bil hiperaktive tako, da mi je cel trebuh plesal na okoli... valen, to kar praviš, da je podobno menstrualnim bolečinam, gre za širjenje maternice. nič takšnega, je čisto normalno. sploh v teh tednih nosečnosti. kupi si šumeče tablete kalcija in magnezija in vsak dan popij eno, pa bo boljše. otrdevanje se je mani pojavilo okoli 28-29 tedna, je pa čisto odvisno, pri nekaterih prej, pri drugih kasneje. boš pa čutila kot eno čudno ščemenje po trebuhu- samo po enem delu, najprej se začne v manjših površinah, kasneje v večjih. je pa tako, da ti trebuh ne sme otrjevati dlje kot 10 sekund... ne vem, jaz ne štejem. je pa to tudi v sklopu pripravljanja maternice na to da bo opravljala svoje delo. ko se pa prične otrdevanje, pa sem jaz začela pit po deve kalicijevi in dve magnezijevi na dan, in ni bilo tako hudo. ene punce na našem forumu so jemale buscopan zaradi tega, samo jaz ne vidim potrebe, je pa odvisno od zdravnika. jaz sem mojemu omenila in to je bilo to.
|
|
|
|