Pikabu
|
Ob tejle debati se pa moram malo oglasit. V mislih sem imela nekaj podobnega, kot je že @lina napisala, tako da se kar podpišem pod njo. Bi pa poudarila tole: mnogo bolj je pomembno to, da starši znamo prepoznat otrokove talente, kot to, da ga nekam silimo. In če kot starš prepoznaš, da ima otrok talent za glasbo, se mi zdi, da ni nobene škode, če mu omogočimo, da to tudi razvija ali pa za šport velja isto in za katerokoli drugo stvar. Že same nekatere pišete, da vam je žal, da vas starši niso "silili", pa saj ne gre za siljenje, gre za to, da se otroku omogoči nekaj, za kar ima talent. Vse bolj postaja tako, da bodo ljudje potrebovali veliko talentov, v življenju in v poklicu, zato se mi zdi pomembno, da se talent pri otroku razvija. Itak ga na silo ne bomo nikamor dali, ampak ponavadi je tako, če ima otrok za nekaj talent, ima tudi veselje do tistega in če ga spodbujamo, ima še več veselja. Pa normalno je, da pride kriza in bi otrok obupal, takrat je pač na nas, da mu pomagamo in da prepoznamo ali bo otrok krizo prebrodil, če takrat pa res malo silimo ali je bolje, da odneha. Punce, ne gre za tekmovanje, gre za to, da boste svojim otrokom dale največ, če boste prepoznale njihove talente in jim jih pomagale razvijat.