|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2006-6
22.5.2010 10:33:37   
altati
Mi je prav zanmivo, ko berem vaša razmišljanja o zmožnostih, talentih, dejavnostih, kaj vse bi za otroka, kaj vse zmorejo, kaj vse naj bi se, se učijo....Sama razmišljam popolnoma drugače. Saj mogoče sem pred 10 leti tudi tako razmišljala kot ve, ne vem, pojma nimam, priznam user posted image .  Ker sem pa v teh deset_ih letih dala čez že celo osnovno šolo, celo fazo otroštva pri naši taveliki, pa zdaj že kakšni 2 leti pubertete, pa te zadeve vidim popolnoma drugače...me prav zanima kako jih boste ve videle čez 10 letuser posted image .

Saj sem tudi sama usmerjala otroke pri dejavnostih, samo vedno sem sledila otrokovim željam...nikoli mojim. In pri nas tudi velja eno pravilo (katero vidim da v večini družin ne velja). Dejavnost, za katero se odloči otrok v začetku leta, mora obiskovati do konca leta. Tista vmesna nihanja (pa bi, pa ne bi itd...) ne upoštevamo. Ob koncu šolskega leta se lahko pogovarjamo o menjavah, vmes ne. In naša tavelika pleše že 6 let, sredinka pa pleza 4 leta. Nekako sta se našli v teh dveh stvareh ( pri sredinki smo izhajali iz dejstva, da nam je pri 4-ih letih splezala na vsako omaro, drevo, steber, skalo...).Tavelika pa se je odločila sama za show dance. Šla je gledat različne   treninge v plesno šolo in izbrala tisto, kar jo je najbolj potegnilo.Odbojko imata pa za rekreacijo, čeprav sredinka tudi igra za klub. Dolgoročno pa vem, da plezanja in odbojke tako aktivno skupaj ne bo zmogla (6 x tedensko trening po 1,5 ure) in se bo morala odločit.

Ravno včeraj sem imela opravka z eno mamo, ki nima pojma kaj se z njenim otrokom dogaja. Vzroke za resnične neuspehe, ki jih ta otrok ima v šoli išče vsepovsod drugje, samo v lastnem domu ne. Enostavno ne vidi, da njen otrok dejansko kriči na pomoč. S tem, da se ravno v zadnjih dveh letih njihova družina podira (ločitev itd...) ne poveže težav otroka, ampak za neuspeh otroka krivi izključno okolico. In kaj naredi, da bi otroka spodbudila - kupi mu darilo v vrednosti 200 euruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Ne vem, ne razumem teh zadev....

Malo sem zašla, ampak danes sem res v čudnem razpoloženju, čuden dan je za mano....

< Sporočilo je popravil altati -- 22.5.2010 10:38:01 >

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 3026
22.5.2010 12:18:48   
piskot
uau kaksne debate zamujam.

kako je pri nas s tem? hodil je na rekreacijo, ker mu je bilo ful dobro in smo imeli cele travme, ce kdaj ni mogel it ko je bil bolan. enkrat sva ga opazovala, ko je ta sportna sola gostovala tamle na gibiju in sva videla da je cisto lesen. pa sva ga dala poskusno enkrat tja in je bil cist navdusen. pa se zjagal se je pozimi, ko je bilo slabo vreme.

poznam kar nekaj starsev, ki imajo podoben moto kot altati, da tisto kar se otrok odloci fura do konca solskega leta.

jaz si mocno zelim, da moj otrok ne bi hodil v glasbeno. sem cudna ane? v glavnem v tem ne vidim popolnoma nic pametnega. okej, recimo v primeru da je slavko avsenik ali maksim mrvica, ajde, pa da zivi od tega. tako da ce bo fajn tezil, ga bomo pustili. jaz sem ful vesela, da sta mi starsa rekla, da ne grem v glasbeno, pa sem ful tezila takrat s tisto flavto. hvala bogu da nisem hodila. ker res ne vem kaj bi mi danes v zivljenju koristilo to, da znam igrat flavto.

sport se mi zdi da da ful vec. poleg tega da si aktiven, da se navadis na tako zivljenje, dobis se ful zraven. jaz sem dobila disciplino. na dan je bilo eno uro ali malo vec casa za solo in v tem casu je bilo treba vse podelat. pozimi nisem hodila v solo, zato je bilo vec treba narest jeseni in spomladi.

tisto ucenje tujih jezikov se mi zdi tudi prevelika obveznost za takele pokovce. saj mogoce nimam prav in bo moj otrok potem ful zgubljen v svetu, ker ne bo imel toliko znanj kot ostali, ki jih starsi forsirajo. pojma nimam, kaj bo ko bodo veliki.

anca se je zbudila. cau cau.

Martin se je odlocil za petek trinajstega, Ana pa za Valentinovo.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 3027
22.5.2010 12:25:38   
altati
piskot, mogoče pa takšno razmišljanje pri pri naših letihuser posted image user posted image user posted image user posted image in ni pogojeno s starostjo otrok user posted image .

(odgovor članu piskot)
Neposredna povezava do sporočila: 3028
   [Brisano sporočilo]
22.5.2010 12:58:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu altati)
  Neposredna povezava do sporočila: 3029
22.5.2010 13:52:18   
altati
sivkamivka, ne taksi mama sem pa jaz tud. vsaka gre sama na svoj trening.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3030
22.5.2010 21:27:00   
piskot
ana driska ze cel dan. zdaj je zacela se bruhat. zbruha kar popije, tudi samo vodo.

martin je tudi jamral da bo bruhal, pa mu ni najbolje uspelo. mogoce zato ker je danes res ful malo pojedel. pa tako je bil premocen v spanju, da sem ga sla preoblect.

da vidimo kaj lepega bo prinesel jutrisnji dan. povabilo na kosilo smo ze odpovedali.

kaksen predlog koliko snopca naj spijem, da se mene nic ne prime?

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 3031
22.5.2010 22:06:37   
frrrr
nism vas še prebrala... sam vidim, da je tekla tema o glasbeni šoli
poglejte tega frika... noro... kr klikam ga in uživam ob poslušanju
http://www.youtube.com/watch?v=1xRARmrorGU&feature=related

drgač pa js nimam nekih predstav kaj bosta otroka počela v prihodnje... mož obiskoval glasbeno, a mu ni dišalo. kasneje je klavir in kitaro privat vadil. js pa vem, da sem imela v tretjem razredu željo it klavir igrat, pa je mama šla vprašat, a sem bila menda prestara user posted image to mi je total glupo, da bi naj starši otroka v prvem razredu vpisali v glasbeno, da bo pravočasno začel s tovrstno izobrazbo. js v prvem razredu nisem imela teh želja... torej bi me mogli silit user posted image ja pa jade

grem poslušat, pa preberem vas vmes...

Neposredna povezava do sporočila: 3032
22.5.2010 22:29:05   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: altati

Dejavnost, za katero se odloči otrok v začetku leta, mora obiskovati do konca leta. Tista vmesna nihanja (pa bi, pa ne bi itd...) ne upoštevamo. Ob koncu šolskega leta se lahko pogovarjamo o menjavah, vmes ne.
evo, to bomo pa mi poskušali furat. sama sicer nisem imela nekih hudih prebliskov kaj bi in kaj ne bi... sem se tistega pol kr držala, kar sem izbrala. mož je pa preizkusil sve i svašta. doma so imeli načelo - kar začneš, končaš. sicer bi mu lahk vsak mesec novo opremo kupovali user posted image

jaša ima za sabo 2 leti telovadbe. eno leto pri abc športa (vadba s starši) in eno leto pr g-rega program malček skakalček (vadba s starši). naslednji ponedeljek prične s tečajem plavanja. to bo pa do septembra tut vse. takrat pa verjetno spet telovadba... glede na starost bo tokrat brez prisotnosti staršev.
glasbeno se pa itaq izobražuje mau tu, mau tam user posted image doma ima možnost igrat kitaro, harmoniko, piščal, orglice... pri babici klavir. včeraj sem ga hotla fotkat kk igra, pa je tolk lepo igral, da sem ga kr posnela. vmes je zaigral kuža pazi - prvič in sam od sebe. torej ima posluh. pred kakšnim mesecem mu je to uspelo na ustni harmoniki. tut sam mau piskal in piskal in ugotovil, da zmore zaigrat poznano melodijo. se mi zdi, da mu nudimo okolje za razvijanje tega talenta. branje not pa zarad mene tut nikol ne rabi poznat. važno, da uživa...
od glasbe mu je pa zadnje 3, 4 mesece najbolj pri srcu julija od aleksandra meška in jo non stop poslušamo user posted image pa še pet ne smemo zraven, samo poslušamo in uživamo lahk user posted image
face so mali... škoda, ker prehitr rastejo...

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 3033
   [Brisano sporočilo]
22.5.2010 22:35:11   
Brisani uporabnik

(odgovor članu frrrr)
  Neposredna povezava do sporočila: 3034
   [Brisano sporočilo]
22.5.2010 22:36:04   
Brisani uporabnik

(odgovor članu piskot)
  Neposredna povezava do sporočila: 3035
22.5.2010 22:42:38   
frrrr
o, piskot - tole se pa ne sliši dobro. upam, da bo noč mirna in sta samo kaj takšnega pojedla oz. gre za enodnevno virozo.

Lu - upam, da ste se odločili za morje in je morska voda pomagala pr tvojih nogah... kdaj pa je dm tek? boš vseeno šla?

vam morem napisat eno prigodo... kadar berem jaši, mi vedno skače v besedo. sem mu že poskusila razložit, da počaka do konca stavka, pa ni pomagalo. no, pa sem mu prejšnji teden rekla, da naj dvigne roko in počaka. js preberem in ga vprašam kaj je. in mali to cel tedne pridno upošteval. v petek sta bila pa z možem pri zdravniku na kontroli, pa sta tam srečala sosedovega fanta z mamico in so skupaj "brali" cicido. je mamica neki vmes povedala, pa ji je ješa rekel, naj dvigne roko in počaka do konca user posted image

eh, pa še eno... prejšnjič sva se stiskala pred spanjem in sem mu rekla, da se morem zdaj nastiskat z njim, ker se čez nekaj let ne bova več tolk. sledilo vprašanje zakaj. sem povedala, da si bo našel lubico, se z njo poročil in bosta imela otroke. in da bo prišel k meni kdaj pa kdaj na obisk in mogoče mu bom lahko otroke kdaj počuvala. no, pa on meni, da se bo poročil z Brino, ko bo zrastla. ga vprašam katero. on odgovori, da z našo. mu povem, da si bo Brina našla svojega moža in se s sestro ne more poročit. mau razmišlja in mi reče, da potem se bo pa poročil z Majo (pomočnica vzgojiteljice). sem mu rekla, da je ona že poročena in tut to ne bo šlo. pa mi reče: ne ni, sem jo vprašal user posted image

(odgovor članu piskot)
Neposredna povezava do sporočila: 3036
22.5.2010 22:49:38   
frrrr
pikapolona, js sm obrakrat nekje pol leta po porodu dobila menzes. pa vedno sem delala vmes teste vsa prestrašena... je zoprno, a vsaj zihr si user posted image če boš tečna, te pa v torek ne bomo poslušale user posted image

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 3037
   [Brisano sporočilo]
23.5.2010 8:06:39   
Brisani uporabnik

(odgovor članu frrrr)
  Neposredna povezava do sporočila: 3038
23.5.2010 15:33:11   
Maxica
Helou, helou, vidim, da vroča debata še kar traja, pa imam kar občutek, do kdaj bo trajala, ampak da ne bom nesramna, ne bom drezala v osje gnezdo. user posted image
V glavnem, pri nas je tako, da glede na to, da ne hodita v vrtec, sta imela pač nekaj popoldanskih "obveznosti", z možem se nama je najbolj pomembno zdelo, da so te obveznosti povezane s športom, pa da sta v družbi, zato oba hodita na rekreacijo in s tem nameravamo nadaljevati tudi potem v šoli. Ker imata otroka res toliko energije, da se mi zdi škoda, da jo porabljata za računalnikom in počasi, ko bosta večja, potem od dolgčasa zapadeta v bogasigavedi kaj. Max se vse bolj navdušuje nad karatejem, zato se bova z možem pozanimala, kako je s tem, pa verjetno bi ga še v kaj takega, bomo videli, kaj bo v ponudbi v šolskem letu. Kar se glasbene šole tiče, sta pri nas oba dosti zainteresirana za glasbo, ples. Mene starši niso v kaj takega vpisali ne silili, verjetno so predvidevali, ker oni nimajo "talenta", da tudi midve s sestro ne. Pa se mi vseeno zdi škoda, saj v glasbi ni nič slabega. Tako da lani smo Maxa že vpisali v glasbeno šolo, vendar je bila potem isti termin kot cicibanove urice, pa potem tja ni hodil. Za letos se moramo pa še dogovoriti. Ma mislim, da če ga bodo naučili igrati kitaro za na kakšen žur, bo že fajn. user posted image  Sem vsekakor mnenja, da se otroku ponudi par variant, vsekakor ga ne preokupirati in s tem tudi sebe, v te popoldanske aktivnosti, ampak kam pa že mora hoditi.
Pri nas zdaj vidim, da sta oba dosti "odprte glave", ali kako se temu reče in ju zaenkrat (ko bi le bilo tako tudi v šoli) dosti stvari zanima. Tako se Lan dosti uči tudi preko Maxa, kar mi je super. Ravno zadnjič nas je v avtu presenetil in začel šteti do 20. Pa ga res ne silimo, ne učimo, pač sliši, kako Maxa trenutno dosti zanimajo številke in odštevamo vsak dan že od 100 nazaj, juhuhuuser posted image , ko me je takrat vprašal, koliko dni še manjka, da pride dojenček. user posted image  Max je hodil letos tudi k logopedinji, ki se je zelo navdušila nad njim, kar mi je dalo samo pozitivni feedback, da ni nič narobe, da ni hodil v vrtec, kot sem kdaj slišala koga govoriti. Riše za dve leti starejšega otroka, ampak dobro, tu so gotovo geni, za naučiti se mu je dala pesmico, ki je nekakšen presajalni test v drugem razredu in bila vsa navdušena, ker se jo je zlahka navdušil. Pa nam jo je zadnjič še Lan zreklamiral, brez da bi ga kdaj učili. V glavnem, se zavedam, da bo treba ogromno dela z otrokom še naprej, če bosta pa še v šoli tako zvedava in ju bo vse zanimalo, kot ju zdaj, pa jima bo šlo tudi v te male glavce tako zlahka kot zdaj, bom najbolj vesela mama na svetu.

Sami sončki okrog mene :)

Neposredna povezava do sporočila: 3039
   [Brisano sporočilo]
23.5.2010 19:21:05   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3040
23.5.2010 19:50:30   
piskot
evo pregurali dan. se mi pa zdi da sem kot orangutan, z rokam do tal. ana je bila cisto cel dan pri meni in se ckrljala, kinkala, jokala. revca, kako jo zvija. vrocino ima se vedno, kakala je pa samo 3× danes. upam da bo jutri ze bolje. aja, pa ker ni hotela pit sva spet na dojenju. punca pravi da je zanimivo, ker je zdaj ze nekaj casa to pocela samo enkrat ponoci v temi. no ja, ni kaj.

prijeten teden vam zelim!

Neposredna povezava do sporočila: 3041
23.5.2010 22:18:46   
muki1
Buahaha, babe. JAZ sem najboljša mama in MOJA otroka sta najpametnejša user posted image user posted image user posted image user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu piskot)
Neposredna povezava do sporočila: 3042
23.5.2010 22:24:03   
muki1
Aja, drugače pa za nami fenomenalen vikend. Piknik, piknk, rojstni dan in prvo obhajilo. Sem kot zombi. Pa malo smo v zaostanku, ker RES nismo imeli časa za kvantno fiziko ta vikned. Zdaj bo baje slabo vreme, pa bomo nadoknadile.

Lep teden vam želim tudi jaz. Piškot, pocajtaj svojo Piškotko.

< Sporočilo je popravil muki1 -- 23.5.2010 22:25:30 >

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3043
23.5.2010 22:24:42   
muki1
nič

< Sporočilo je popravil muki1 -- 23.5.2010 22:25:02 >

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3044
   [Brisano sporočilo]
23.5.2010 22:26:46   
Brisani uporabnik

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3045
23.5.2010 23:01:15   
muki1
IZVIRNO SPOROČILO: sivkamivka

muki, prepozno, medalje so že razdeljene. če ne bi toliko žurala, bi bila še v konkurenci, tako pa ... več sreče prihodnjič

pa ne vem, kje ste videle osje gnezdo. razvila se je pač debata, saj ena druge itak ne bomo nič prepričala, vsaka je najboljša mama za svojega otroka, tako da z mnenji kar na plano. za to pa je RR. da ne bomo preveč v isti rog tulile, to je dolgčas

Seveda so medalje razdeljene. Vse so v moji vitrini. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3046
24.5.2010 6:59:16   
altati
kuki - kako je Ana? Kakšna je bila noč?

kakšen prekrasen dan bo danes....NORO!!!!!

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3047
24.5.2010 8:10:05   
moci
br jutro.

a zdaj imamo jutri dejt?
naš mlajši je ena tečka, kar naprej cmiha. in po novem ponoči tečnari, ko prižgem luč se pa smejeuser posted image
da vam povem kako se mi je prvič nasmehnil, ko sem ga previjala. mi je kar toplo pri srcu postalo. potem pa rečem: čakaj, saj je srce na drugi strani. jap, polulal me je. z nasmeškom na obrazu.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 3048
24.5.2010 8:18:17   
pikapolona2
jutro

končno je za nami kolikor toliko sončen in topel dan da smo lahko oblekli celo kratke rokave. Jaz sem včeraj fotkala še zadnje delavnice za knjigo in je prišla moja mati, da bi čuvala Ajdo...pa je dete celi dan samo spalo (ja itak ko sva sami pa smo skoz na rokahuser posted image ). Ko so naši šli smo si pa mi naredili piknik zunaj....kaj je Brina uživala.....smo odprli tamali šotor....pogrnili deko...pol smo mal sirčka, kruha in paradižnika narezali in smo grizljali in se martinčkali. Še dva meseca pa bomo šli na morje...jupi!

Moci...jst računam na jutri...ob 10 00 smo rekle a ne :-)

Piškot...reci da ste bolje...pa HB da še joške delajo....takole ob driskah pa prav prideuser posted image .

danes je Brina doma....greva na obisk k njeni bivši varuški, ker skoooz nekaj o njej govori...pa me sprašuje če bo šla kdaj igrače tja pogledat...in danes smo zmenjene da greva na sprehod in do njeuser posted image

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 3049
24.5.2010 8:34:42   
Lu
Jutro!

Na morju je bilo super. noge so se pozdravile.

Danes greva z malim na kontrolo, in gre jutri v vrtec, jaz na šiht.

Dm tek imam 5.6. Ne mislim odpovedat, samo bom videla danes kako mi bo šlo po 1 tednu pavze.

Kuki kako je z Ano?

Zdajle pa spijem do konca kavico, vzamem malega in Kina pa se gremo polulat ven.user posted image

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu pikapolona2)
Neposredna povezava do sporočila: 3050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kam se lahko odpravite na Prešernov dan?
Na Prešernov dan (8. februarja) večina muzejev in galerij odpira svoja vrata. Pripravljajo pa tudi druge brezplačne dogo...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.