Maxica
|
Helou, helou, vidim, da vroča debata še kar traja, pa imam kar občutek, do kdaj bo trajala, ampak da ne bom nesramna, ne bom drezala v osje gnezdo. V glavnem, pri nas je tako, da glede na to, da ne hodita v vrtec, sta imela pač nekaj popoldanskih "obveznosti", z možem se nama je najbolj pomembno zdelo, da so te obveznosti povezane s športom, pa da sta v družbi, zato oba hodita na rekreacijo in s tem nameravamo nadaljevati tudi potem v šoli. Ker imata otroka res toliko energije, da se mi zdi škoda, da jo porabljata za računalnikom in počasi, ko bosta večja, potem od dolgčasa zapadeta v bogasigavedi kaj. Max se vse bolj navdušuje nad karatejem, zato se bova z možem pozanimala, kako je s tem, pa verjetno bi ga še v kaj takega, bomo videli, kaj bo v ponudbi v šolskem letu. Kar se glasbene šole tiče, sta pri nas oba dosti zainteresirana za glasbo, ples. Mene starši niso v kaj takega vpisali ne silili, verjetno so predvidevali, ker oni nimajo "talenta", da tudi midve s sestro ne. Pa se mi vseeno zdi škoda, saj v glasbi ni nič slabega. Tako da lani smo Maxa že vpisali v glasbeno šolo, vendar je bila potem isti termin kot cicibanove urice, pa potem tja ni hodil. Za letos se moramo pa še dogovoriti. Ma mislim, da če ga bodo naučili igrati kitaro za na kakšen žur, bo že fajn. Sem vsekakor mnenja, da se otroku ponudi par variant, vsekakor ga ne preokupirati in s tem tudi sebe, v te popoldanske aktivnosti, ampak kam pa že mora hoditi. Pri nas zdaj vidim, da sta oba dosti "odprte glave", ali kako se temu reče in ju zaenkrat (ko bi le bilo tako tudi v šoli) dosti stvari zanima. Tako se Lan dosti uči tudi preko Maxa, kar mi je super. Ravno zadnjič nas je v avtu presenetil in začel šteti do 20. Pa ga res ne silimo, ne učimo, pač sliši, kako Maxa trenutno dosti zanimajo številke in odštevamo vsak dan že od 100 nazaj, juhuhu , ko me je takrat vprašal, koliko dni še manjka, da pride dojenček. Max je hodil letos tudi k logopedinji, ki se je zelo navdušila nad njim, kar mi je dalo samo pozitivni feedback, da ni nič narobe, da ni hodil v vrtec, kot sem kdaj slišala koga govoriti. Riše za dve leti starejšega otroka, ampak dobro, tu so gotovo geni, za naučiti se mu je dala pesmico, ki je nekakšen presajalni test v drugem razredu in bila vsa navdušena, ker se jo je zlahka navdušil. Pa nam jo je zadnjič še Lan zreklamiral, brez da bi ga kdaj učili. V glavnem, se zavedam, da bo treba ogromno dela z otrokom še naprej, če bosta pa še v šoli tako zvedava in ju bo vse zanimalo, kot ju zdaj, pa jima bo šlo tudi v te male glavce tako zlahka kot zdaj, bom najbolj vesela mama na svetu.