Kerensa*
|
Eh, Sanja, saj veš, da sem vsega navajena . Ampak zakaj sem pa to temo odprla, sem pa napisala v prvem stavku te teme - zaradi tvoje teme. Pa daleč stran od tega, da zato, ker si omenila, da boš podarila 300€ - jaz nisem bila med tistimi, ki bi ob tem znesku prilepile znak . Omenjam samo sebe? Hja, kakor jaz vidim, to počnemo vse na RR, kajne? Tako ali drugače pišemo o sebi. Dodamo stvari o družini, sorodnikih, prijateljih, sosedih in sodelavcih, ampak v vsam pa izhajamo iz sebe. Tako, da ne vem, koga drugega naj omenjam, kot sebe. Da je odziv na temo konkreten, mi je definitivno všeč. Razlogov za odzivnost je seveda en kup, na srečo pa je večinski še vedno zato, ker ljudje o tem dejansko razmišljajo. O revščini in bogastvu. Nekateri iskreno, nekateri ne. Če to ne bi bilo tako, potem bi bilo odzivov (odgovorov) na temo približno toliko, kakor na forumu "Hribolazenje" al' kaj je že. In meni se zdi prav, da ljudje o tem razmišljajo in napišejo svoje mnenje, pa kdorkoli jih že vpraša. Jasno, da se vedno najde kakšna "cvetka" ali "moralistka", sploh pa, če zagledajo nick Kerensa, ampak to pa ni več moj problem. Do zaključka nisem prišla. No, odvisno, kako gledaš - napisala sem svoje mnenje, za katerega nisem nikdar in nikjer napisala, da ga nimam. Sem pa jasno napisala, da me zanimajo še tuja mnenja, s katerimi pa se mi seveda ni treba strinjati (tako, kakor drugim ni potrebno, da se strinjajo z mano). Iz različnih mnenj se lahko brez kreganja, zmerjanja in poniževanja razvije konstruktivna debata in po mojem mnenju je to nekaj, česar na RR kronično primanjkuje. Ta stavek "potrditve in pohvale" mi vedno izvabi nasmeh na ustnice . Kako neki naj v tem, kaj mislijo drugi, iščem pohvalo zase? Brez naslovnega vprašanja sem vnaprej vedela, da bodo obstajali ljudje, ki se bodo strinjali z mojim mišljenjem in ljudje, ki se ne bodo (tako je tudi pri vseh drugih stvareh v življenju), ampak mene je zanimalo, kaj konkretno kdo misli o tem. Pri določenih stvareh si pač rada razširim obzorje in če je to ravno tematika, o kateri očitno razmišljajo tudi drugi (materialne dobrine), potem to ne pomeni, da jaz kaj iščem zase. Kajne? Za to, da bi vedela, da sem iznajdljiva, ne potrebujem Ringaraje - to sem bila še prej, preden je Ringaraja sploh obstajala. Če ne bi bila takšna, je vprašanje, kako bi se obrnilo moje življenje. In zame je popolnoma logično, da iščem stvari, katere se mi cenovno (ali kako drugače) splača kupiti - zdi se mi, da to počne 99% Slovencev. A četudi se motim, zaradi tega ne bo konec sveta (če že, pa šele leta 2012 ). Da imamo veliko denarja, nisem napisala - napisala sem konkreten znesek, s katerim mesečno razpolaga naša družina in po njem bi lahko videla, da ga ni čisto nič več, kakor za dve povprečni slovenski plači. Napisala pa sem, da imamo za naše potrebe dovolj, ampak da z denarjem ne znamo ravnati. Kar se pa tudi nisem zlagala. Iz nič ustvarila vse? Teoretično drži. Ampak ta stavek je slišati tako, kakor da bi ne vem kaj imela. Sem pa tudi jasno napisala, da načeloma nimam nič (vsaj v primerjavi s kom drugim). Torej je stavek zelo zavajujoč, ker si lahko marsikdo, ki prebere samo ta stavek, predstavlja, da imam ne vem kakšno bogastvo. Nope, pa ga nimam. Niti B od bogastvo, bi rekla. V temah (na forumu ali v real lifu), kjer je govora o lastnem mišljenju, človek težko govori o čem drugem, kakor o sebi. Čemu bi na vprašanje "Kaj si mislite o..." (kakršnih je npr. na RR veliko) jaz pisala, kaj si misli moja tašča. Saj ni vprašanje "Kaj si vaša tašča misli o...", kajne? Tako, da če tvoje besede "non-stop govoriš o sebi" izhajajo iz tega, potem izhajajo iz napačne strani. Svojih tem nisem nikdar štela (jao, še tega se mi manjka ), da bi pa od njih pričakovala ne vem kakšno korist, pa... ježešna ! Na forumu smo, Sanja. Tukaj se debatira, pregovarja, izmenjuje izkušnje, spoznava ljudi, se o njih ustvarja mnenja, preganja dolgčas in še marsikaj. Kakšne hude koristi načeloma ni (vsaj oprijemljive ne). Če bi bilo moje merilo takšno, da bi mislila, da se svet vrti okrog mene zato, ker je na temo, ki jo odprem slučajno, v momentu razmišljanja o neki stvari (kakor npr. o tej), več odgovorov, kakor na neko drugo, potem bi se zamislila nad sabo. Da se marsikdaj moram, vem, ampak če bi pa resno mislila, da se svet vrti okrog mene zaradi foruma, potem bi se pa jaz samovoljno zamislila nad sabo. Nad tem, kakšna so moja pričakovanja in glede česa. Zamerila že dolgo nisem nikomur ničesar (na RR). Nimam česa. Sem toliko toleranten človek (aaa, spet pišem o sebi !), da znam tuja mnenja sprejeti brez hude krvi. Nobene potrebe ni po tem, da bi me vsi marali. Moje življenje ni namreč nič drugačno, če se na RR nekdo strinja z mano ali pa, če se ne. P.S. Kaj si pa ti pila?
|