lenika83
|
IZVIRNO SPOROČILO: Meta. Mi je pa zanimivo in nefer, da je med nama z možem, ki imava oba faks, enako delovne dobe, s tem da je njegova služba mnogo težja od moje, 400 evrov razlike na koncu meseca v mojo korist. Evo, tega tudi jaz ne razumem. Jaz imam končan faks, delam v pisarni, kjer je 7. stopnja zahtevana, moj pa 4-letno šolo in dela kot prodajalec, pri plači pa je razlike enih 50€ Včasih se vprašam kam sem vrgla tistih 5 let, ki sem jih preživela na faksu. Za boljšo plačo očitno niso šla. O tem kdo je revež in kdo bogat se res lahko na dolgo in široko razpravlja. Se pa nikakor ne strinjam, da je revež nekdo, ki mu mesečno ostane 500€ za zagonit. Pa če tudi je to 4-članska družina. Meni še nikoli v življenju ni ostalo toliko denarja za zagonit, pa se niti slučajno nimam za reveža. Prej bi rekla, da je revež tisti, ki ima za 4-člansko družino za vse stroške in preživetje samo 500€ na mesec. Takih ni malo. Pa tudi to, da človek na dan zapravi 16€ se mi zdi veliko, sploh če jih porabiš za kavo, cigarete in pizzo v lokalu. To je za moje pojme že luksuz. Pa si jaz tudi večkrat to privoščim, kljub temu da mi 500€ čistega ne ostane. IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 naš profesor za družbo je reku, da je srednji sloj tisti, k lohk vsak mesec da na stran 25% svojega dohodka....in seveda ima rešen st. problem, plača vse stroške, normalno živi....tist, k to ne more, je revež.....evo, uradna definicija, po kateri mislim da reveži prevladujemo O marija, pol najboljše, da grem kar na rdeči križ v vrsto stat za hrano, ker po tej definiciji sem hud revež
|