pety78
|
Punce, naša stran je čisto zamrla. No, zavoljo starih časov, se bom pa jaz malo razpisala. Mi smo v pričakovanju nove sobice. Upam, da še ta mesec. Vsaj tako je bilo rečeno, čeprav vem, da se ponavadi to malo zavleče. Mi priporočate kake jogije? Kako ste pa kaj z novoletnimi počitnicami? Hvala bogu za babice in dedke, ampak vsi take sreče žal nimajo. Dopusta pa tudi ni toliko. Saj ne vem točno, kdaj so, ampak predvidevam da zadnji teden v letu. Jo boste kam mahnili in kje boste kaj silvestrovali? Včeraj sva bila z Vidom na infekcijski v Ljubljani, ker sva imela kontrolo. Kot veste je imel 1,5 leta nazaj meningitis. No, takrat ni bilo nič potrjeno, da bi bil klopni. Je sicer imel klopa ampak kak mesec dva nazaj, preden je zbolel. Skratka, novembra mi je fejst zbolel. S hudim glavobolom, ki je bil res tako močan, da smo ga v nedeljo zvečer peljali k dežurnemu, on ga je pa napotil na infekcijsko. Nič posebnega, le viroza. V ponedeljek je bil kot rožica, s Kajo sta se cel dan igrala, kot da ne bi bilo nič. V torek pa od jutra do večera vročina do 39,6 , pod 38 mu je nisem spravla. Zvečer, ko je spal, sem mu merila in mu dajala hladne obkladke na noge, da je bilo vsaj malo čez 38. Skratka naslednji dan zopet obisk na infekcijski, bil pa je brez vročine in čisto ok. Odvzem krvi, da so ga testirali še za nazaj, če ima protitelesa za klopnega, ... Je pa začel čudno sukati z očmi v desno smer. Kot nekakšen tik. V enem tednu sva dobila termin za nevrologa in okulista, ki kaj takega še niso videli. Sedaj imava kontrolo februarja. No, včeraj na infekcijski pa šok...ima neka protitelesa, ki kažejo, da bi naj imel klopni meningitis sedaj novembra...ker so to taka telesa, ki ostanejo od 3-6 tednov v telesu, potem pa ne več, ena druga so pa stalna...ki jih še sedaj nima. Mah, ne znam razložit. Skratka, ko meni zdravnica to pove, naglas rečem...O, fak! Saj se je nasmejala. Ampak jaz sem bila orng šokirana. Dala sva zopet kri, mali je bil po dolgem prepričevanju čisto tiho, ker je prejšnjič kričal, kot da bi ga iz kože dajali, saj sem mu obljubila, da bo lahko v avtu domov sedel spredaj! In je bil takoooo navdušen! Saj se to sme, ne? V avtusedežu, seveda! No, če bo to potrjeno, bo že to njegov drugi meningitis, čeprav me ful čudi, ker ni imel klopa. Smo res ful previdni s tem in res vsak večer pri tuširanju pregledujemo otroka. Letos poleti ga je samo Kaja imela. Aja, še eno vprašanje. Se cepite proti klopnemu? Mi se bomo letos dali vsi, razen Vid, če ne bo potrebno.