|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005-3. del
3.2.2011 16:05:24   
Nika v službi
Da malce umirim žogico in vam povem, kako sem jaz vse skupaj razumela, malo tudi v opravičilo šoli.

Država predpisuje, koliko razredov je lahko na posamezni šoli, za našo šolo v tem letu in za prihodnje šolsko leto velja, da so potrdili 3 razrede (a, b, c). Več jih ne morejo financirati znotraj javnega šolstva. To je torej domena države.

Po zakonu pa šola ne sme zavrniti vpisa otroka, ki spada direktno pod njegov šolski okoliš. Torej, če otrok spada pod ta okoliš, če je primeren za v šolo in če starši ne uveljavljajo odloženega vpisa, ga morajo vpisati v šolo,pod katero spada (Nika recimo izpolnjuje vse navedene pogoje). Če je otrok več, imajo absolutno prednost otroci iz okoliša šole. To je v našem primeru že velik problem, ker je okoliš velik, zgradilo se je kar nekaj novih naselij, ki so jih dodelili v okoliš druge šole, kljub temu, da so lokacijsko veliko bližje naši šoli (tak primer je Nalu in še kar nekaj Nikinih sovrtičkarjev).

Ker ima naša šola že mednarodni oddelek, ki je v slo prostoru, sploh pa v LJ priznan in uveljavljen, so si dovolili na Ministrstvo zaprositi za odprtje tega nadstandardnega oddelka. In ga dobili potrjenega. To je nekako njihov odgovor na povečano število otrok, ki bi jih radi sprejeli, pa jih zaradi limit države, dejansko ne morejo oz. so jih dolžni, pa jih ne morejo. Gre dejansko za nek zakonski paradoks.

V najslabšem primeru sem jim namreč lahko zgodi, da za nadstandardni program ne bo dovolj kandidatov, za polne 3 razrede pa bo tudi preveč kandidatov. Kaj pa potem? Potem bodo maksimalno zainteresirani za odloge vpisa oz. bodo starše ob vpisu spodbujali k vpisu na drugo šolo.

Me res zanima, kaj nam bodo povedali čez 14 dni. Ker jaz jih bom sigurno direktno vprašala.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3626
3.2.2011 16:13:29   
pety78
Nika, tudi pri mojem sodelavcu je bilo govora o tem programu. Gre pa za šolo Bežigrad. Ali je to ena in ista?

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3627
3.2.2011 18:16:49   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Nika, tudi pri mojem sodelavcu je bilo govora o tem programu. Gre pa za šolo Bežigrad. Ali je to ena in ista?

Ime naše šole ni Bežigrad, spada pa pod Bežigrad.user posted image

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3628
4.2.2011 8:44:15   
2ursae
Lago di Garda: sem poslala en mail v Belvedere. Imam cel kup vprašanj glede teh mobilnih lux hišic in njihove opreme, dimenzij ležišč (saj veste, komoditeta ), pa glede pogojev plačila in politike odpovedi, itd.

daj, ja, ko dobiš odgovor, mi kar en FWD na mail spusti, če si tako prijazna user posted image .

dobro jutro user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 3629
4.2.2011 9:05:39   
nikolet
dan

kako ste?

pri nas je sonček... sam nč ne pomaga k smo še vedno bolni....

uživajte

spomin je kot pesem, ki v srcih odzvanja,
spomin je kot cvet, ki nenehno poganja,
spomin je svetloba, ki dušo obliva,
spomin je ljubezen, ki v srcu prebiva.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3630
4.2.2011 9:38:56   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

Lago di Garda: sem poslala en mail v Belvedere. Imam cel kup vprašanj glede teh mobilnih lux hišic in njihove opreme, dimenzij ležišč (saj veste, komoditeta ), pa glede pogojev plačila in politike odpovedi, itd.

daj, ja, ko dobiš odgovor, mi kar en FWD na mail spusti, če si tako prijazna user posted image .

dobro jutro user posted image

Dobro jutro. 2ursae, poslala sem ti kar vso korespondenco. Boš videla ti tega Marca....user posted image Po italijansko pač. Saj sem že navajena.... Če ne bo danes nič, pokličem. To bo šele zabavno. Moram prej še malo moje osnove italijanščine ponovit...user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3631
4.2.2011 9:50:01   
benika
[/quote]

Dobro jutro. 2ursae, poslala sem ti kar vso korespondenco. Boš videla ti tega Marca.... Po italijansko pač. Saj sem že navajena.... Če ne bo danes nič, pokličem. To bo šele zabavno. Moram prej še malo moje osnove italijanščine ponovit...

[/quote]

A to se vidva po italijansko menita? A po angleško se ne bi dalo? Da še mi, italijanščine neuki Slovenci, kerj razumemo Dej še meni sforvardiraj, lepo prosim.

Neposredna povezava do sporočila: 3632
4.2.2011 10:23:44   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Dobro jutro. 2ursae, poslala sem ti kar vso korespondenco. Boš videla ti tega Marca.... Po italijansko pač. Saj sem že navajena.... Če ne bo danes nič, pokličem. To bo šele zabavno. Moram prej še malo moje osnove italijanščine ponovit...

A to se vidva po italijansko menita? A po angleško se ne bi dalo? Da še mi, italijanščine neuki Slovenci, kerj razumemo Dej še meni sforvardiraj, lepo prosim.

Ne, ne, komunicirava po angleško, ampak je človeček, milo rečeno, malce lesen.user posted image Ti pošljem, pa ti bo vse jasno.

Zaradi tega sem rekla, da bi znalo biti zanimivo, ko/če ga pokličem. Po moje bom potrebovala nekaj moje italijanščine...user posted image

F. Lainšček

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3633
4.2.2011 10:46:14   
spelka12
gardsko j. - moja kolega hodita že 5 let vsako leto samo tja na dopust (sta oba ful športna). Na jezeru lahko se lahko vozite s čolni, kanuji in ostalimi plavajočimi stvarmi, tam izposojajo zelo kvalitetna kolesa za kolesarjenje, poti so urejene, v okolici so super hribi za pohodnike, jezero je pa bojda še kar čisto za plavanje, tko da smo mi tudi že lani razmišljali o tej opciji. je pa tam tudi super kamp za kampiranje. Mogoče bomo šli pa letos septembra kaj tja pogledat, ko bojo italijani že vsi nazaj po službah.

Neposredna povezava do sporočila: 3634
4.2.2011 10:50:22   
spelka12
vprašanje - kaj imate ve v kuhinji na steni? Jaz imam sedaj stensko oblogo (zgleda isto kot fronte kuh. omaric) pri kuhališču imam pa steklo. Najprej sva hotela kupit steklo s tapeto zadaj, pa je vse skupaj kar drago. Obloga je sicer zelo poceni, kar lahko jo je pucat, ampak zavzame ene 3cm pulta, pa potem še zaključna letev malo... Sem pa nekje našla čudovite ploščice, ampak niso čisto glanc in ne vem, kako se bo to kaj čistilo. Ideje, kako je pa pri vas s čiščenjem? Kaj bi pa ve dale?

< Sporočilo je popravil spelka12 -- 4.2.2011 10:57:00 >

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 3635
4.2.2011 11:12:01   
nikolet
IZVIRNO SPOROČILO: spelka12

vprašanje - kaj imate ve v kuhinji na steni? Jaz imam sedaj stensko oblogo (zgleda isto kot fronte kuh. omaric) pri kuhališču imam pa steklo. Najprej sva hotela kupit steklo s tapeto zadaj, pa je vse skupaj kar drago. Obloga je sicer zelo poceni, kar lahko jo je pucat, ampak zavzame ene 3cm pulta, pa potem še zaključna letev malo... Sem pa nekje našla čudovite ploščice, ampak niso čisto glanc in ne vem, kako se bo to kaj čistilo. Ideje, kako je pa pri vas s čiščenjem? Kaj bi pa ve dale?

jz imam ploščice in sem kar zadovolna z njimi

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 3636
4.2.2011 12:55:29   
spelka12
A pa so čisto glanc? Jih moraš vsak dan drgniti a ne?

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3637
4.2.2011 13:16:01   
Pia67
O, pišuka kake teme ...

Nič, raje se po prstih udarim, štejem do pet user posted image in vam želim lep podaljšan vikend.

Pa € bo devalviral, v kratkem. Toliko v premislek.

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 3638
4.2.2011 13:16:12   
pety78
Jaz imam steklo in ne menjam. user posted image

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 3639
4.2.2011 13:17:05   
Nika v službi
Spelka, tudi mi imamo ploščice, niso povsem gladke, ampak nekoliko strukturirane. Imajo pa neko posebno prevleko za lažje čiščenje in res deluje!user posted image

Sva jih pa takrat kupila v Krismi in so bile hudo drage. Ampak zdaj mi res ni žal, ker so mi še zdaj všeč in sem res zadovoljna z njimi!

F. Lainšček

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 3640
4.2.2011 13:18:35   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: Pia67

Pa € bo devalviral, v kratkem. Toliko v premislek.

Od kje pa tebi take insajderske tečajne informacije? Nisem vedela, da si tako tržno podkovana.user posted image Me res zanima, od kod ta ideja....

F. Lainšček

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3641
4.2.2011 13:58:47   
Pia67
Nika ne provociraj user posted image . Razmišljaj o zlatih palčkah, čez nekaj mesecev pa lahko obudiva temo. Žal.

Neposredna povezava do sporočila: 3642
4.2.2011 15:28:16   
benika
Nika, a tebe Marco mal  z a **** vauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Tile Italijani so res svojega denarja vredni. 

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3643
4.2.2011 15:42:29   
nikolet
IZVIRNO SPOROČILO: spelka12

A pa so čisto glanc? Jih moraš vsak dan drgniti a ne?

jih ne čistim vsak dan .... pa drage tud niso bile, sva jih dobila po akcijski ceniuser posted image so mi všečuser posted image
aja zdej delava pa stanovnje na podstrehi in še ne vem kaj bom dala v kuhinjo k to bo.... ne vem kerga stoletja... moram mal prešparatuser posted image

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 3644
4.2.2011 15:43:35   
benika
A nisi šla ti popoldne na šihtuser posted image

Dej mi v ZS vrzi, katera si na FB.

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3645
4.2.2011 16:22:53   
Nika v službi

Nika, a tebe Marco mal  z a **** vauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Tile Italijani so res svojega denarja vredni. 

user posted image user posted image user posted image user posted image Tako nekako.user posted image Kot rečeno, sem že navajena, da jim je treba vse nekajkrat povedat, pa po možnosti še narisat.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Pia67

Nika ne provociraj  . Razmišljaj o zlatih palčkah, čez nekaj mesecev pa lahko obudiva temo. Žal.

Pia, bova kdaj drugič kakšno rekle na temo zlata, surovin in LME-ja, tečajnih razlik € vs. $ (pa še kakšno o CHFuser posted image ), o Kitajcih in njihovi valuti, pa o ZDA, volilnem letu in njegovem vplivu na globalno ekonomijo, etc. Robe za pisat, kolikor češ. Ampak zdaj nimam časa, prav zares. Drugič...

Letim domov, popoldan plava samo Nika, od jutri dalje pa vsi trije. Dobite me v Portorožu. Vabljeni na kavico. Benika, vi ste bolj za take podvige... pridite plavat v Lifeclass terme pa na kavo v Central ali Papriko vas povabimo. user posted image

Ajd, pupike, mejte se!

F. Lainšček

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3646
4.2.2011 16:26:48   
benika
Letim domov, popoldan plava samo Nika, od jutri dalje pa vsi trije. Dobite me v Portorožu. Vabljeni na kavico. Benika, vi ste bolj za take podvige... pridite plavat v Lifeclass terme pa na kavo v Central ali Papriko vas povabimo. user posted image

Ah sej veš da z veseljem, ampak moj taksist nima časauser posted image Gremo pa v torek v Atlantis če se nam želi še kdo pridružit..Pety mogoče, Nika?

Neposredna povezava do sporočila: 3647
4.2.2011 21:26:20   
Nika v službi

Ah sej veš da z veseljem, ampak moj taksist nima časauser posted image Gremo pa v torek v Atlantis če se nam želi še kdo pridružit..Pety mogoče, Nika?

O, škoda. No, pa uživajte v Atlantisu. Mi smo v torek še v Portorožu in se vračamo predvidoma v poznih popoldanskih urah. Tokrat žal ne bo nič.

Pa, pa!

F. Lainšček

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3648
6.2.2011 9:15:38   
nikolet

A nisi šla ti popoldne na šihtuser posted image

Dej mi v ZS vrzi, katera si na FB.

oj ja sem šla ob 17h, pa do 21h...
ok, ti pošiljam...

drugače smo pa bolje in smo se malo pozdravili, sam še mal smrkamo in kašljamo sam ni sile...
je pa tavelik otrok ( beri: mož) zbolu in je pravi jambrovčekuser posted image je pa še vedno v postelji in imam vsaj mir pred njim....

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3649
6.2.2011 11:11:22   
pety78
V torek gremo v Semič. Tako da Atlantis žal drugič.

Naj vam na hitro samo povem, da Vid zopet obuja temo, kako da ati semenčece v mamico. Včeraj sem zasledila, da zopet sprašuje Matjaža, med tem, ko sem jaz Kajo umivala za spanje, Matjaž pa Vida. In potem spet pameten Matjažev stavek...Vid, ko boš dovolj velik, boš razumel, sedaj si še premajhen. user posted image user posted image Pridem v dnevno in vidim, da ima solzne očke. Ko ga vprašam, če joka, je hotel zanikati in rekel, da je samo zazehal. Sem se usedla k njemu in mu rekla, da mi lahko vse pove. Potem pa...Ja, če mi pa ati noče povedati kako...bla bla bla....No, pa sem mu rekla, da se bova jutri vse zmenila, da bom pogledala, če so na računalniku kake slikice (sem upala, da najdem kje kakšno otroško razlago, mogoče katera pozna kakšno stran, ker za v knjižnico ni časa...user posted image ) In kaj mi reče mulc? Mami, povej mi sedaj, saj ti veš, saj si bila zraven....user posted image user posted image user posted image Mater, me je skor sesulo. No, pa sem se nekako izgovorila, da mu bom vse razložla, ampak da morata sedaj spat, kar je bilo seveda res.
Pa malo brskam po netu in vidim, da mi res ne preostane drugega, kot da mu povem, tako kot je. Kaj mislite? Ker ostale olepševalne zgodbice smo mu že vse razložli, ampak dejansko ga zanima le še to, kako da ati semenčeca v mamico....Fak no! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Otroke prezgodaj ločimo od mam
Več časa porabimo za treninge, jezike, tečaje in lekcije kot za objeme in poljube.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?