|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005-3. del
2.2.2011 10:24:42   
nikolet
živjo

no pa imam oba otroka doma... gremo k dr. sta oba zbolela... men se bo zmešaluser posted image

drugače smo pa vredu...

benika: JA, sem na FB! user posted image

nč se gremo uštimat za k dr.

papa

spomin je kot pesem, ki v srcih odzvanja,
spomin je kot cvet, ki nenehno poganja,
spomin je svetloba, ki dušo obliva,
spomin je ljubezen, ki v srcu prebiva.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3601
2.2.2011 10:26:40   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Ja, sem videla, ja. Pa še poleti niso tako drage. Tavelka ob plaži pride na dan 96 EUR, pa je kamot za nas in sestro z družino. Bi dali za celotedenski najem cca 400 EUR/družina, medtem ko na Pagu za mobilno hiško za dan ena družina odšteje v glavni sezoni skoraj 100 EUR.
Razmišlja, da bi šli tja na poletni dopust...user posted image

To pa sploh ni slaba ideja! Hm, se moram očitno malce bolj posvetiti tej zadevi... Je pa julij boljša izbira, ker avgusta zna biti noro polno, pa še vroče je za umret (no, ja, saj to bo tudi julija verjetnouser posted image ).

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3602
2.2.2011 10:27:06   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: benika

A pol naredimo naslednje srečanje kr ob Gardskem jezeru? Babe žurat, desci otroke merkat?

Ni slaba ideja. Ampak predlagam, da drugi stavek zadržimo zase, vsaj do končne točke. user posted image user posted image user posted image
Ja, nič, kdaj pol gremo? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3603
2.2.2011 10:30:07   
2ursae
Ja, nič, kdaj pol gremo?

user posted image user posted image user posted image user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3604
2.2.2011 10:32:48   
2ursae
ker ne vem, kako mi bo letos ratalo uresničit vse popotniške želje.

ma ja, jaz tudi ne user posted image . Za Grčijo sva se z mojim odločila, da probamo letos ujet kakšen last minute, če pa ne uspe, pa tud nič hudega. No, ne preveč hudega user posted image .

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3605
2.2.2011 13:41:51   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

Ja, nič, kdaj pol gremo?

Zakaj pa zdaj smeški? Jaz sem resno mislila!

A ne bi bil žur, če bi se uspeli zmeniti za kak skupen oddih, saj lahko je tudi 5 dni, ni nujno, da je 7, 10... Resno sprašujem, komu se zdi zadeva dovolj zanimiva. Pety je omenila, da resno razmišlja o dopustu tam, meni se tudi zdi zelo zanimivo. Še kdo? Benika?

Mi smo letos tudi imeli v planu ponovitev Turčije, ampak ne vem, kako se bo to vklapljalo v začetek šole. Šli bi namreč konec septembra. In ne vem, kako bodo učitelji gledali na to, da otroka po 3 tednih šole že ven potegnem za 1 teden... To mi je pravzaprav edina ovira.

Poleg tega pa mi vedno planiramo tudi nek krajši oddih v sezoni, praviloma na SLO obali. In zakaj ne bi tega oddiha realizirali ob Gardskem jezeru?user posted image

Nikolet, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tvoje otročičke!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3606
2.2.2011 15:21:06   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Ja, nič, kdaj pol gremo?

A ne bi bil žur, če bi se uspeli zmeniti za kak skupen oddih, saj lahko je tudi 5 dni, ni nujno, da je 7, 10... Resno sprašujem, komu se zdi zadeva dovolj zanimiva. Pety je omenila, da resno razmišlja o dopustu tam, meni se tudi zdi zelo zanimivo. Še kdo? Benika?

Mi smo letos tudi imeli v planu ponovitev Turčije, ampak ne vem, kako se bo to vklapljalo v začetek šole. Šli bi namreč konec septembra. In ne vem, kako bodo učitelji gledali na to, da otroka po 3 tednih šole že ven potegnem za 1 teden... To mi je pravzaprav edina ovira.

Poleg tega pa mi vedno planiramo tudi nek krajši oddih v sezoni, praviloma na SLO obali. In zakaj ne bi tega oddiha realizirali ob Gardskem jezeru?user posted image

Nikolet, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tvoje otročičke!

Sem hotla dati všeč mi je, pa ga ne najdem. user posted image user posted image user posted image

Nika, za septembra se pa strinjam s teboj. Mogoče ne glih z vidika učiteljev, ampak bolj z otrokovega. Prvi mesec se bodo še tako spoznavali , tvorili nova poznanstva in prijateljstva, pa ne bi rada, da bi kje slučajno glih v tistem trenutku skozi padel, na kakršen koli način. user posted image Ah, ja, vidim, da bomo imele me več težav s šolo, kot naši mulčki. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 3607
2.2.2011 15:29:13   
2ursae

Ja, nič, kdaj pol gremo?

se ponižno opravičujem user posted image . Kakorkoli, mi gremo zihr sredi maja, za poleti imamo pa druge plane. Itak se v jezeru ne mislimo kopat, ampak bolj pohajkovat naokoli, za kar je maj več kot primeren. Na praznike nismo vezani.

Neposredna povezava do sporočila: 3608
2.2.2011 16:18:36   
benika

Ja, mi bi bili takoj zauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ker nismo omejeni s časom (vsaj do 1.septembra ne) nam je v bistvu datumsko vseeno. Fajn bi bilo le, da se gre v času, ki je primeren tudi za kopanje v jezeru.

Neposredna povezava do sporočila: 3609
   [Brisano sporočilo]
2.2.2011 16:58:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3610
2.2.2011 17:26:16   
benika
še to: ninocka, naš za pusta noče biti vitez, ampak kaka afriška žival, tko da že iščem kostum povsod, ampak bolj švoh kaže... user posted image

http://www.pustnikostumi.com/pustnikostumi-zivalski.html

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3611
2.2.2011 21:11:20   
Nika v službi

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Ja, mi bi bili takoj zauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ker nismo omejeni s časom (vsaj do 1.septembra ne) nam je v bistvu datumsko vseeno. Fajn bi bilo le, da se gre v času, ki je primeren tudi za kopanje v jezeru.

Poglej, midva s T. bova danes poklepetala na to temo, predvsem tudi o opciji, da bi - če bi se odločili iti - vzeli s seboj tudi Natašo, Saro in Manco. Tudi mi bi izbrali tak termin, da se lahko kopaš v jezeru in da ni ravno avgust, ko tudi Italijani letujejo (okoli Gardskega jezera je namreč veliko njihovih vikendic, kamor pridejo na oddih, zato je toliko bolj obljudeno). Kot rečeno, nam se zdi julij skoraj idealen. Moram pa tudi pogledat, kaj v teh poletnih mesecih nudijo na naši Obali, predvsem primerjava cen. Na hitro sem izračunala, da bi nas luksuzna mobilna hiška za 5 nočitev prišla malo manj kot 700€, torej 350€ po družini. Dodamo še cca. 150 - 200€ za potne stroške v obe smeri ter cca. 500€ za porabo tam (zajtrki, kosila, večerje, vstopnine, sladoledi, ipd.). Torej si na cifrah okoli 1.000€ po družini. Približno toliko pa smo mi tudi lani porabili za počitnice v Portorožu (aranžma okoli 600€ - polpenzion v hotelu 4* + dodatna poraba). Številke so tu-tu. Ne vem, kako bo letos, vendar predvidevam, da - glede na krizo - se bo dalo dobiti tudi ugodne aranžmaje. Vsekakor se pomenimo in sporočimo, kam se nagibamo. Bi bili pa mi takoj za kakšen tak skupni podvig!user posted image

Valla, čestitke Niku za šah. On je res ena mala-velika brihtna bučka. Je pa res, da tudi Nika kaže veliko zanimanje za šah, s T. tudi malo poskušata igrati. Jaz pa šaha ne maram. Za mojo hiperaktivno naravo je to čisto preveč "počasna" igra. Priznam pa, da je to zelo intelektualen "šport".

Pohvale tudi tebi, da si se po tolikih letih spravila na smučke! A si sploh že poskusila carving ali bo to prvič? Poročaj, plis, ker tak podvig jaz prelagam iz leta v leto. Včasih - v osnovnošolskih in srednješolskih letih - sem veliko in relativno dobro smučala. Potem pa prenehala oz. sem šla kasneje še nekajkrat smučat, vendar sem bila med samimi carving smučmi pravi metuzalem s svojo klasiko. Kolega je rekel, da je seveda tudi dobra stran tega, saj me je že na daleč opazil v vrsti. Ker so moje smuči (185 cm) primerno štrlele ven!user posted image  No, carvinga nisem poskusila, ker so me čisto preplašili. Kolegica, s katero sva ogromno presmučali in ki je včasih res odlično smučala na klasiki, je rekla, da pravzaprav te tehnike nekako ni osvojila oz. vzela za svojo. Po drugi strani pa imam sodelavca, ki je smučarski učitelj in mi pravi, da smučat ne pozabiš in da bi hitro prišla noter. No, zdaj pa vedi. Ker prihodnje leto planiramo, da bi na smuči postavili Niko, nekako verjamem, da bo to spodbuda tudi zame. Na žalost pa T. ni nikoli smučal, pri njih doma so vedno zgolj tekli na smučeh. Torej, bi morala v alpsko smučanje uvesti še njega. Zabavno.

In kam greš smučat, Valla? No, vsekakor ti želim en krasen dan in pozor na pistah. Srečaš vse vrste norcev dandanes.

Moj jezik ni žal nič bolje. Zdaj ga mažem in goltam Daktarin, vendar učinka še ni videti. Če se zadeva ne izboljša v nekaj dneh, bom očitno morala nekomu pokazat jezik.user posted image

Sicer pa smo mi imeli danes prvi sestanek v šoli. Zbrali smo se v šolski dvorani (tam, kjer imamo vedno Dedka Mraza in kjer sem jaz v šolskih letih pela na prireditvahuser posted image ), vsi skupaj, otroci in starši, dvorana je pokala po šivih. Sprejeli so nas ravnateljica, svetovalna delavka ter 4 učiteljice - 3 učiteljice prvih razredov klasične OŠ ter 1 učiteljica mednarodnega oddelka, ki ga ima naša šola. Ta učiteljica je predstavila tudi t. i. nadstandardni program, ki naj bi ga letos pilotno uvedli, če bo dovolj interesa med starši. Ampak o tem kasneje.

Pozdravni nagovor, nekaj Power Point prezentacije, potem pa je sova Oka prišla po otroke. Postavili so se v vrsto in skupaj s sovico Oko odšli na ogled šole ter potem v razrede, kjer so jih čakale učiteljice in zabavale eno uro. So izdelovali sovice, lepili, risali, plesali, se igrali igrice, skratka navdušenje popolno. Medtem pa smo starši poslušali podrobnejšo predstavitev šole, programov in postopka vpisa, na koncu pa je bil čas za vprašanja.

Šolski dan se pri nas začenja vedno enako - z zborom v učilnici in odhodom v jedilnico na zajtrk ob 8:00. Potem sledijo 4 ure "pouka", ki poteka skozi igro v učilnicah, v telovadnici in na prostem. V razredu vsak dan začnejo s "krogom" - otroci se posedejo na tla v krog in potem malce klepetajo, se kaj igrajo, skratka sproščujoč začetek, da prebijejo led. Po 4 urah pouka sledi kosilo in nato OPB (oddelek podaljšanega bivanja), zjutraj od 6:00 - 8:00 pa šola nudi JV (jutranje varstvo).

Generacija je izredno številčna, zato bo z vpisi otrok, ki ne spadajo pod direktni šolskih okoliš, težko. Imamo namreč 3 razrede in če se bodo vpisali vsi otroci, ki so bili povabljeni, bodo razredi zapolnjeni maksimalno (28 otrok). Do zdaj so prejeli že preko 10 prošenj za vpis od drugih in tem - če ne bo kdo zaprosil za odloženi vpis - ne kaže dobro. Sem spada tudi nekaj Nikinih sovrtičkarjev (Nalu med drugim tudi). Vpise imamo 15. in 16.02., s seboj potrebujemo podatke o otroku in starših (DŠ, EMŠO). Sicer šola pridobi podatke iz državne baze podatkov, vendar jih ob vpisu preverjajo, ker lahko pride do napak. Ob vpisu tudi lahko izraziš željo, s kom bi otrok rad bil skupaj v razredu, pa tudi sicer gledajo tako, da je vsaj nekaj otrok iz iste vrtičkarske skupine tudi skupaj v istem razredu. Merilo je tudi, da poskušajo uravnovesiti otroke po spolu - torej lovijo idealno razmerje pol dečkov, pol deklic.

Za odloženi vpis ni prav nobenega problema (med vrsticami se je dalo razumeti, da bodo še veseli, če bo kdo želel preložiti vstop v šolo, ker nas je preveč). Otroka vpišeš ter hkrati napišeš prošnjo, da želiš zamik vpisa za eno leto. Nato se pravno formalno kreira komisija s strani šole, ki zadevo potrdi. Je svetovalna delavka rekla, da v zadnjih letih nikakor ne pomni, da bi sploh kako tako prošnjo zavrnili. Torej, izi bizi.user posted image

Zdaj pa nekaj o nadstandardnem programu, ki ga pilotno uvajajo in ponujajo. Doplačilo je cca. 180 - 230€ letno na otroka, nadstandard pa pomeni praktično pomanjšano verzijo mednarodne šole, ki jo sicer tukaj tudi že večć let izvajajo za otroke s tujim državljanstvom. Nadstandard bo omogočal dodatnega učitelja po 2 uri tedensko, del pouka se bo izvajal dvojezično, torej slovensko in angleško, v skupini je manj učencev in več učiteljev, večji je poudarek na socialnih veščinah in sprejemanju drugačnosti. Torej, neka internacionalizacija klasičnega programa. Ker je to pilotno, še nimajo izkušenj in za zdaj bolj tipajo, če bi se stvar prijela med starši. Prehod iz klasike v nadstandard je mogoč tudi kasneje, seveda ob predpostavki, da so prosta mesta. Ob vpisu se boš lahko izjasnil, če si morebiti zainteresiran za tak nadstandardni program, potem pa bodo videli, koliko takih se je nabralo.

Na to temo je bilo potem kar nekaj vprašanj - jaz sem vprašala ravno to, kako je z morebitnim prehodom kasneje, pa če angleščino poučujejo native speakerji. Za slednje je bil odgovor negativen - vsi so Slovenci, nimajo torej nikogar, komur bi bil angleščina materni jezik.

Ponovni roditeljski sestanek bo konec avgusta, predvidoma 30.08.

Potem smo šli še na ogled šole in končno tudi do razredov, kjer so nas že čakale naše male bučke in nam navdušeno kazale iz kartona izdelano sovico Oko, ki so jo medtem naredili.

Midva s T. sva obujala spomine na svoja OŠ leta, saj sva oba hodila na to šolo, potem smo še malo poklepetali s starši, potem pa se odpravili domov na večerjo in za konec še k maši ter po maši na kavico. Dan maksimalno izkoriščen.

Aja, ena od 3 učiteljic prvega razreda je tudi moja nekdanja kolegica. Vedela sem sicer, da poučuje na tej šoli, nisem pa vedela, da ravno prve razrede. Bi bilo zanimivo, če bi bila na koncu še Nikina učiteljica.

Še to: praksa na tej šoli je, da se učiteljice menjavajo vsako leto. Baje se je po njihovih izkušnjah to bolje obneslo kot stara praksa, ko je bila učiteljica prve 3 razrede ista.

Kakor koli že, s prvim sestankom se zadovoljna, dobili smo generalno vse potrebne informacije, zdaj pa nas čaka še vpis.

Saj vem, zanima vas, če se bomo odločili za nadstandardni program.user posted image  
Odgovor je: _________. No, kaj pravite?user posted image

Grem zdaj nekaj garderobe na kup zmetat, ker bom jutri morala že pakirat. V petek nas namreč celo popoldne ni, v soboto pa že gremo. Ni druge torej, kot da se lotim dela jutri.

Ajd, se tipkljamo spet jutri iz službe.

F. Lainšček

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3612
2.2.2011 21:57:57   
benika
Moj jezik ni žal nič bolje. Zdaj ga mažem in goltam Daktarin, vendar učinka še ni videti. Če se zadeva ne izboljša v nekaj dneh, bom očitno morala nekomu pokazat jezik.user posted image

V smeti ga zabriši, ker ti ne bo pomagal. Meni pomaga zgolj in le Propolis. Sicer peče ko pra**** ampak učinkovit pa je.

No, mi smo za Gardsko jezero že odločeni. Dejta se s T pomenit, potem pa povejta, da lahko rezerviramo.

Neposredna povezava do sporočila: 3613
   [Brisano sporočilo]
3.2.2011 9:20:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3614
3.2.2011 9:34:40   
nikolet
živjo

evo pa sm na bolniški, za mulčka in zase, imamo vsi trije gripouser posted image

naš pa noče biti že od malega nič od maškar, če mu sam omenim maškare, reče da noče nič oblečt, tak da ga že drugo leto ne bom nič silila da naj kaj obleči....

Neposredna povezava do sporočila: 3615
3.2.2011 10:32:49   
Nika v službi
Valla, napačen odgovor.user posted image Vidim, da me vendarle še ne poznate tako dobro...

Vsaj v začetku ne mislimo iti na standard. Cena je že povsem sprejemljiva, ampak ni point v tem. Moti me več stvari, še najbolj to, da je celotna zadeva še povsem nedefinirana, kar je delno razumljivo, saj orjejo ledino na tem področju. Ampak glede na pretekle izkušnje iz mednarodne šole, ki pri njih deluje že več let, bi vendarle tudi tale nadstandard lahko bolje razdelali.

Nadalje pa tudi nisem ravno pristaš neke sekularizacije že v 1. razredu. Ker nekako vedno podpiram, da naj bi imeli vsi otroci enake možnosti in se ne bi delili po tem, koliko si njihovi starši lahko privoščijo. Ne želim, da je moj otrok že v štartu tako močno izločen iz ostale "raje" ter stigmatiziran kot nekaj več. Vsaj pri osnovnem javnem izobraževanju bi pač moralo biti enako za vse, drugo so proste aktivnosti in vse tisto, kar otrokom lahko nudimo dodatno. Resnično ne podpiram tega deljenja na nadstandard in na "ostale". Ko to slišim že tako zgodaj, me kar strese. Itak se to začne že mnogo prej (najboljša porodnišnica, najboljša oprema za dojenčka, privat vrtec, cel kup aktivnosti, ki jih nabutajo otroku, da, revež, ja ne bo česa zamudil, oblačila priznanih znamk, preseravanje pri RD, ipd.), ampak šola je javna in naj bi nudila enake možnost za vse!

Mogoče me prepričajo kasneje, videla bom tudi, kaj porečejo ob samem vpisu, ampak prvi vtis oz. odziv na ponujeni nadstandard pri meni ni bil ravno pozitiven.

Propolis? Hm, mami mi ga je ponujala, pa sem rekla, da si tega ne bi ravno gor zlivala. Hm, zdaj pa ste me prepričale, saj jezik mi ravno ne more odpast, a ne? Je pa tako, da ne vem, če so tole ravno afte na jeziku, sta dve ali tri taki mali bunkici, kot da bi se vnele brbončice ali nekaj takega. Pač mala, komaj vidna razjedica na konici oz. robu jezika. Boli in moti pa za znoret!

Lago di Garda: sem poslala en mail v Belvedere. Imam cel kup vprašanj glede teh mobilnih lux hišic in njihove opreme, dimenzij ležišč (saj veste, komoditeta ), pa glede pogojev plačila in politike odpovedi, itd. V principu pa smo za, osebno sem pri izračunu zdaj dala notri 24. - 30.07., 6 nočitev torej.
Sporočim, ko prejmem odgovor.

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 3.2.2011 10:33:21 >

F. Lainšček

(odgovor članu nikolet)
Neposredna povezava do sporočila: 3616
3.2.2011 10:35:49   
2ursae
Nadalje pa tudi nisem ravno pristaš neke sekularizacije že v 1. razredu. Ker nekako vedno podpiram, da naj bi imeli vsi otroci enake možnosti in se ne bi delili po tem, koliko si njihovi starši lahko privoščijo.

to je bila prva stvar, na katero sem pomislila, ko sem brala tvoj post o tem.

Neposredna povezava do sporočila: 3617
   [Brisano sporočilo]
3.2.2011 11:11:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 3618
3.2.2011 11:30:43   
Nika v službi
Ja, jaz sem razumela vso zadevo tako, da bo kreiran oddelek nadstandardnega programa, v katerem bo manj otrok kot je sicer maksimalni normativ in kjer bo več učiteljev + dodatni učitelj z 2 urama tedensko v angleškem in slovenskem jeziku.

Če je temu tako, nisem ravno pristaš tovrstnega načina.

Angleščino pa imajo itak že sicer od 1. razreda dalje in tudi poudarek na drugačnosti in sprejemanju le-te je na tej šoli velik, prav zaradi že prej omenjenega mednarodnega oddelka, ki deluje na naši šoli. Imajo otroci vsak dan priložnost videti vse - od Kitajčkov do praktično vseh narodov Evrope. Na te oddelke hodijo praviloma otroci staršev, ki delajo v mednarodnih podjetjih, so tujci, konzularni predstavniki ipd.

Itak pa bom več informacij dobila na vpisu, pa poročam.

F. Lainšček

Neposredna povezava do sporočila: 3619
   [Brisano sporočilo]
3.2.2011 12:20:34   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3620
3.2.2011 12:48:08   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: valla.

Ja, jaz sem razumela vso zadevo tako, da bo kreiran oddelek nadstandardnega programa, v katerem bo manj otrok kot je sicer maksimalni normativ in kjer bo več učiteljev + dodatni učitelj z 2 urama tedensko v angleškem in slovenskem jeziku.

Če je temu tako, nisem ravno pristaš tovrstnega načina.

ja, s tem se pa popolnoma strinjam. Da bi dala otroka v en "nadstandardni" razred, kjer bi bili samo določeni otroci, katerih starši si to lahko privoščijo... sigurno ne. Se mi zdi pomembno, da se bo otrok naučil sprejemati vse ljudi, ne glede na standard, raso, prepričanja,... mi je všeč, da se druži z raznolikimi otroci in vse spoštuje.

user posted image

No, saj se vendarle kar dobro poznamo...user posted image

F. Lainšček

Neposredna povezava do sporočila: 3621
3.2.2011 13:07:04   
pety78
Nadalje pa tudi nisem ravno pristaš neke sekularizacije že v 1. razredu. Ker nekako vedno podpiram, da naj bi imeli vsi otroci enake možnosti in se ne bi delili po tem, koliko si njihovi starši lahko privoščijo. Ne želim, da je moj otrok že v štartu tako močno izločen iz ostale "raje" ter stigmatiziran kot nekaj več. Vsaj pri osnovnem javnem izobraževanju bi pač moralo biti enako za vse, drugo so proste aktivnosti in vse tisto, kar otrokom lahko nudimo dodatno. Resnično ne podpiram tega deljenja na nadstandard in na "ostale". Ko to slišim že tako zgodaj, me kar strese. Itak se to začne že mnogo prej (najboljša porodnišnica, najboljša oprema za dojenčka, privat vrtec, cel kup aktivnosti, ki jih nabutajo otroku, da, revež, ja ne bo česa zamudil, oblačila priznanih znamk, preseravanje pri RD, ipd.), ampak šola je javna in naj bi nudila enake možnost za vse!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Točno takšnega mišljenja sem tudi sama. No, sedaj grem pa naprej brat. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3622
3.2.2011 13:08:58   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: valla.

aja, a otroci bi bili ločeni? Jaz sem razumela ta nadstandard bolj v smislu popoldanskega varstva... ha, Nika očitno te ne poznam najbolje, sem prebrala glede drugih jezikov in internacionalizacije, pa se mi je zdelo da je to za vas user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Takšnega tudi. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3623
3.2.2011 14:04:02   
pety78
Ojoj, ne morem si pomagati, ampak vse bolj ko razmišljam o nadstandardnem programu, vse bolj jezna postajam!!! user posted image Ne morem si pomagati, ampak.... a ne bo žalostno, že tako so razlike med otroki, pri opremi, obutvi, oblačili, sedaj pa še poseben razred, kjer so tisti, ki so nekaj več, katerih starši si to lahko privoščijo. Le kako se bodo počutili ostali...user posted image
Saj ne rečem, da je veliko na leto, okoli 200 EUR. Če pa računamo na to, da je veliko družin z dvema, tremi ali celo več otroki,  smo pa že blizu 50 EUR na mesec, kar določeni družini, poleg vseh stroškov, ki jih bo šola terjala, ne bo zneslo.
In res mi gredo na k....tele nadstandardne zadeve, sploh v javnih šolah! Menim, da je tako dovolj obšolskih dejavnosti za otroke in jih ni potrebno še v šoli terat in terat in delat genije iz njih. user posted image user posted image user posted image

Mah, mogoče sem se res malo prenaglila, ampak mi res ne bi bilo vseeno za tiste, katerih starši si to ne morejo privoščiti. Naj raje delajo na kvaliteti učnega programa in samega poučevanja, pa bo!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3624
3.2.2011 14:48:10   
nikolet
nč jasen....user posted image

o kakšnem nadstandardu se ve pogovarjate.... že po oblačilih se jasno vidi ker starš ima več ker pa ne... pa da bojo zdej še v tem kdo zmore več dat in kdo ne, začel ločevat, saj to je katastrofa... jz ne morem plačevat nadstandarda, k s trgovsko plača ne greuser posted image   aja pa življenje oz. živila za nujno preživetje so šla spet gor in konec maja ali junija grejo spet....

ojej sem falila temouser posted image

uglavnem ta državni sistem me orenk jezi....

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?