Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: valla. Ej, kje pa je kava čez 3€?? Hudo, jaz dam največ 1,80€, pa še to se mi zdi veliko. Se strinjam, je veliko in preveč, ampak 1,80€ je čisto "normalna" cena za belo kavo s smetano v Lj. Recimo na Gradu je 1,90€, po lokalih v stari Lj. jo dobiš za 2 ali 2,20€, pri Konjskem repu je pa cena blizu 4€, tudi čaj ima podobno ceno, mimogrede. Nik pa me je čez vikend presentil s poštevanko. Zna zračunati "z glave" kolk je npr. 3x3, 3x4, 4x4, 2x5, 3x5,... no, 3x6 je bilo že preveč. Ampak sem bila res presenečena, da razume bistvo poštevanke, pa ga sploh ni nihče učil. Aja, pa še to, v četrtek (ravno, ko sem bila na Bledu ) so imeli predstavo v eni šoli. So peli pesmice in naš Nik je na koncu nekaj solo zapel. Sem bila ful ponosna nanj. Moj dragi je vse posnel, tako da imam spomin Wow, super! Bravo, Nik! Kako (kje) pa se je to naučil? A brati tudi že zna? Kaj pa ostali septembrčki - a berejo? Vem, da Beni itak obvlada vse po spisku (branje, pisanje, računanje), za ostale pa ne vem. Nika je zdaj na zlogovanju, rada piše po nareku ali prepisuje tekst, ki ga napiševa midva, brati pa še ne zna. Računanje pa je tudi bolj ZF. Sicer ima en puzzle, kjer mora zlagati račune in tisto kar rada dela, ampak da bi dejansko znala računati, to pač ne. No, ve nekaj preprostih seštevkov, npr. 2 + 2 ali 3 + 3, 2 + 3, 5+5, ipd, kaj bolj sofisticiranega pa ne.