|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - 4. del
23.9.2009 22:02:48   
litlleMiss
starševski dodatek..saj za avgust res nemorem nič dobit če sem 27. rodila..
torej bom dobila oktobra za september, zdaj pa tak za avgust nič ne? user posted image

bety, čestitkeuser posted image user posted image

barika, jaz imam alergije in sem celo nosečnost imela mir pred izpuščaji in srbečico, zdaj pa se je vse vrnilo..najbolj pa se mi naredijo izpuščaji ko se grem tuširat..potem pa pridem cela rdeča izpod tuša user posted image tudi popi*ditis dobim včasih user posted image

nosečke in mamice fajn se imejte, lepo in mirno noč želim vsem user posted image

čao

< Sporočilo je popravil litlleMiss -- 23.9.2009 22:03:23 >

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 501
23.9.2009 22:26:13   
kepica
Bety11 sporoča:
Zelo hitro je vsega bilo konec, čeprav nisem  bila ne odprta in nisem imela svojih popadkov. Srečna sem, ker je vse ok. Pozdravček vsem na RR!

(odgovor članu litlleMiss)
Neposredna povezava do sporočila: 502
23.9.2009 22:32:31   
tulpek
Indy in Bety, čestitam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 503
23.9.2009 22:38:26   
tulpek
Barika, pestra porodna zgodba, ni kaj user posted image . Kar v klistirnico si se zabarikadirala... saj če nisi imela lisic za porodno posteljo je to dobra alternativa user posted image .
Čestitam še enrkat za zdravega sinka user posted image .

VIdim, da je tudi tvoj imel ovito popkovnico... me zanima, če ima to kaj veze z zamujanjem.. moj jo je imel 3krat.
Aja, pa super mu je šlo notri tako dolgo in s plodovnico je bilo vse vredu... še dobro, da ga niso še kak teden not pustili.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 504
23.9.2009 22:41:19   
tulpek
Glede starševskega dodatka: js sem porodniško začela 2.8. in sem dobila ta mesec nakazano, že pred 15.
Little miss, vidim, da si imela rok dober teden za mano, tak da po moje bi tudi mogla dobiti. Pozanimaj se na CSD.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 505
23.9.2009 22:43:36   
barika
Tulpek, ne vem kako je s popkovino, ampak plodovnica je pa pomoje definitivno od prenošenosti. Koža se mu pa tud ful lupi...je pa tak maaaali drobižek proti Martinu, sem čisto pozabila, kako je bil mali.user posted image

Evo, zdejle se cote operejo, potem pa spat, ker sem ful neprespana - posledica tega, da nisem bila v nadstandarduuser posted image .

Aja, pa ona z rdečimi lasmi je pa rodila glih en dan pred menoj, tudi expresno za prvič, 4 ure, potem pa še ena ženska 22 minut v porodni, pa jaz in cimra, obe manj kot 2 uriuser posted image user posted image , babica je bila pa ona mlada črna NAtaša (res vse pohvaleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image )

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 506
24.9.2009 1:20:29   
Lubenička
IZVIRNO SPOROČILO: kepica

Bety11 sporoča:

Ob 19h se je rodil Damjan, 4kg in 56 dolg, popolnoma zdrav fant brez genetskih napak!

Bety11 čestitke za Damjanauser posted image user posted image user posted image Veliko crkljanja in lepih trenutkov vama želimuser posted image

čestitke!! user posted image user posted image user posted image

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 507
24.9.2009 6:00:41   
dolenjka
Dobro jutro user posted image

Najprej čestitke vsem novopečenim mamicam user posted image user posted image user posted image Za Bety sem imela pa na sumu, da ji bodo sprožili user posted image No,ampak Damjan je bil itak že ready, ona pa tudi user posted image

Takole zgodnja pe že 19 mesecev nisem bila, od takrat ko sem Taro rodila user posted image Ja, danes ima moja punčka e 19 mesecev, kako hitro je šlo user posted image

Danes sem naročena tešča za CTG in pregled ob 7h (no ja, mal bom zamudila user posted image ), če bi bilo treba slučajno sprožit, ampak itak da ne bo user posted image Včeraj sem čist premalo počivala in se utrujena, tko da ni dan za rodit in pridem nazaj, pa se vam pol kaj javim user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 508
24.9.2009 6:06:58   
Nepoznana
Dobro jutro!

Evo, js že budna kot zajec...

Ponoči me je nekaj tkoooo grozno zašraufalo, da sem kar skočila iz spanja, pa me pol držalo kakšno minuto, pa spustilo... In potem nič več user posted image Ne vem kaj dogaja...

Danes grem četrti dan čez rok in čez ene tri ure imam pregled. Imam nekak mešane občutke, da itak spet nč ne bo, hkrati pa, da bi me znali kr obdržat. No, v najslabšem primeru mi bodo v ponedeljek sprožili. In z vsakim dnem me je bolj strah vsega skupaj.user posted image

No, se beremo potem, če ostanem not, bom sporočila.

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 509
24.9.2009 7:39:45   
veselka
jutro,

dons in jutri je oči spet doma, tko da bo mami imela kako minutko več časa zase.

najprej čestitke Polari, Indy0024, Bety11 in Majri za vaše zakladke user posted image user posted image user posted image

je pa res tole eno posebno poslanstvo, ko dobiš v skrb malo bitje. sej si utrujen, pa precej malo časa ti ostane zase, pa dnevi so več ali manj enaki, ampak je vsak dan je vseeno nekaj posebnega, ker to malo bitje raste in se razvija in te vsakodnevno razveseli s kako "malenkostjo".

ja mi še vedno ne proizvedemo zadosti mleka, tko da kar dodajamo po potrebi, včasih manj včasih več. tablete nekoliko pomagajo, joške imam še malo večje, mleka je tudi malo več, ne pa dosti. no, sej verjetno tudi to rabi čas. ampak iz vse te zmede je naša rožica odkar smo prišli iz porodnišnice pridobila šele 300 g. se pa ne bom sekirala več (no, upam, ker včasih me še kar odnese in se zjokam). smo pa v dolžino že pridno zrasli, ker je št. 56 za odpis. še dobro, da teh št. nisem velik nakupla. šibam pa danes, ker je oči doma, po nekaj dodatnih pajackov in bodijev, ker se mi zdi, da samo perem skos in skos je vse umazano, ker se malo pobruha, pa med previjanjem mi polula vse in jo lahko na dan kompletno preoblečem tudi po 3x.

ima pa moja rožica velika stopala (smo vsi več ali manj velikonožci user posted image ) in so ji vse nogavičke, ki smo jih dobili ali pa jaz kupila za 1-3 mesece, skoraj premajhni user posted image . ma nima veze, njene nogice so meni najlepše user posted image

v torek smo mislili, da se bomo kopali, pa imamo zdej to prestavljeno na jutri. popek še ni bil povsem ok, pa še ful se je že med tehtanjem razburjala, pa je patronažna ni hotla še bolj. ja, med previjanjem imamo večinoma še prave borbe, samo da zdej že tko brca in se premika, da jo je treba kar lovit, da spravim nanjo vse za oblečt. na previjalne trenutke je pa celo vsa pomirjena, samo še nisem odkrila stalnega recepta za tole. in potem ji ribice, ki so montirane nad previjalno, vrtim ali guncam in jih potem skos gleda user posted image

jaz sem tudi že precej ok. zgubila sem 10/11 kg, jih je še 10 viška, ampak jih še ne planiram zgubit, ker imam že tako premalo mleka. je pa problem, ker od poroda naprej nisem neki posebno lačna več (podobno kot pred nosečnostjo) in se moram prou silit jest. pojem pa lahko naenkrat vseeno precej več kot pred nosečnostjo... brez problema zmažem 200 g porcijo testenin in zraven spijem 0,5 l tekočine, pa še bi lahko kej vase dala user posted image . sem pa kar precej žejna in spijem tudi po 3 l in več na dan, kar je zame precej nenavadno, ker sem pred nosečnostjo na dan komaj 1 l vase spravla.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 510
24.9.2009 8:07:02   
Pupček
indy in bety, čestitke user posted image user posted image user posted image .

Bety, a si stavo zgubila user posted image ? a nisi stavila, da pred 24.9 ne boš rodila. no, važno da je tehnica, kot si si želela user posted image .

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 511
24.9.2009 8:12:06   
klaja
LitlleMiss starševski dodatek začneš dobivat od rojstva otroka dalje (moraš pa jim javit rojstvo), torej v tvojem primeru za tiste 4 dni, kar se verjetno niti ne pozna kaj dosti na računu. Raje pokliči in vprašaj.

Bety iskrene čestitke za Damjana in super, da je s tvojim fantičom vse vredu!!!

Katera je naslednja!?

Neposredna povezava do sporočila: 512
24.9.2009 8:50:01   
Pupček
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Barika, pestra porodna zgodba, ni kaj user posted image . Kar v klistirnico si se zabarikadirala... saj če nisi imela lisic za porodno posteljo je to dobra alternativa user posted image .
Čestitam še enrkat za zdravega sinka user posted image .

VIdim, da je tudi tvoj imel ovito popkovnico... me zanima, če ima to kaj veze z zamujanjem.. moj jo je imel 3krat.
Aja, pa super mu je šlo notri tako dolgo in s plodovnico je bilo vse vredu... še dobro, da ga niso še kak teden not pustili.

Luana je imela tudi ovito popkovnico - tako piše v odpustnici. jaz tega sama nisem vidla, po 9-ih urah ta hudih popadkov in 2-eh urah pritiskanja, nisem bila zmožna več dojemanja. tudi tega nisem registrirala, ko so rekli, da je punčka user posted image .

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 513
24.9.2009 8:53:23   
Pupček
aja, to sem pozabla še napisat...

Luana ni zamujala, rodila se je slab teden prej.

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 514
24.9.2009 8:53:55   
altaja
Bety: čestitke, Damjan je pravi dečko in pol user posted image , čestitke tudi tebi Indy!

Jst se bom pa pohvalila... Mi smo že 2 dni BREZ FLAŠE! Vztrajala sem in uspela...z malim se dojiva. Ne morem vam povedat kako sem vesela. Vse je bolj enostavno..vzamem ga k sebi in se crkljava..nič pumpanja, gretja mleka, računanja kdaj se bo zbudil in da bo vse že vnaprej pripravljeno,.. Sicer se še malo loviva, ampak nama gre z vsakim podojem bolje. Dojiva se pa..čist odvisno..včasih na 1 uro pa nekje do 3,5h. Tako da tiste, ki še čakate na svoje user posted image in ste prvorodke.. če bodo težave z dojenjem samo ne odnehajte...vztrajajte, čeprav bo hudo.

Včeraj sva zaključila z obiski patronažne sestre. Imela sva (mislim da) 5 obiskov, eden naju čaka še čez par mesecev ko bova začela z uvajanjem trde hrane. Vida je stehtala in teža nama lepo napreduje..ima že 4530g user posted image

Veselka:
vem kako je, ko si rečeš da se ne boš več sekiral, pa hormoni nardijo svoje in že čez 5 min jokaš. Men je šlo na jok že če me je kdo vprašal če dojim user posted image . Važno je, da naši malčki rastejo, da majo dovolj pozornosti in ljubezni..  Tega nam pa ne primanjkuje!

Kg: odkar sem rodila, sem se danes drugič stehtala. Kaže +5, ampak jst sem super zadovoljna. Ne glede na to, koliko kaže vem da se počutim odlično, nase spravim prednosečniške hlače in tudi to kar je ostalo vem da ne bo na meni dolgo. In to brez da bi hujšala. Glede hrane je pa tako, da včasih kar pozabim na kak obrok. Še dobr da moj skrbi da pridno jem...mi pripravi zajtrk, iz trgovine prinese karkoli si zaželim,.. Ko začnem jesti, se me pa ne ustavi user posted image . Sem se spomila...a je bla v P tudi katera non stop lačna? Tam sem mela pa tak apetit, da sem komaj zdržala od enega obroka do drugega, pojedla sem pa itak vse. Ko me je moj vprašal če kaj rabim sem naročila hrano user posted image .. Takrat je bla proizvodnja mleka na vrhuncu! Tko da...ni slaba ideja, da se da v torbo še kak priboljšek za vsak slučaj user posted image

Na, zdej sem pa lačna...

Sontschica:
luškana punči je tale vaša Nikki! A uspavanke so ji všeč? Mi jih pridno poslušamo...

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 515
24.9.2009 9:22:55   
klaja
Altaja super za dojenje, vidiš, pa se sedaj tudi tu boljše počutiš!

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 516
24.9.2009 9:27:03   
JaLuca
Pozdravljene

da se vam malo javim, sem imela 2 dni zdaj doma J. ker je imela v torek vročino in je skoraj celi dan prespala, no včeraj pa je bila že v svoji formi, tako da sem zdaj sama dopoldne doma, mi paše, da se še malo spočinem. Saj ati pomaga zjutraj in zvečer, pa obe pelja v vrtec in gre po njiju, samo čez dan pa dela še na hiški.

Glede dojenja, nikoli ne gledam na uro, mi pa paše tudi bolj pogosto dojenje, ker potem me prsa ne bolijo, mleka pa imam še za enega. No večinoma sva zdaj prišla na 2 uri, včasih traja 10 min, včasih pol ure, v glavnem gledam, da eno izprazne, če je pa potreba, pa potem še drugo. No po tednu dni pa smo tudi že po 3 ure zunaj. Smo včeraj šli na igrišče, mali spal v vozeku, tavečji pa sta se igrali na igralih, tako lepo mi je bilo nasoncu brez vetra, da mi ni bilo iti za domov.

Čestitke vsem novim mamicam....

MOrem iti, se je zbudil in je že laaaaaaaaačen.....

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 517
24.9.2009 9:36:41   
veselka
jaz sem pa prej po dveh dojenjih (ob 5ih in 7ih, vsakokrat na drugi joški) načrpala še 100 ml mlekca iz obeh user posted image user posted image user posted image . očitno se nekaj le dogaja v moji mlekarni. in zdej hitro švignem v NG, ker mojima sončkoma mirno puščam 1 obrok. če pa bo še lakote, pa bosta dodala.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 518
24.9.2009 10:01:22   
Pupček
Altaja, super, da vam uspeva dojenje.

nam je dojenje steklo že v porodni sobi. luana je imela močan sesalni refleks, tako da je joško takoj zagrabla in ni je spustila kar tako. priklopljena je bila tudi po 2 uri, problem sem jo z odstavljanjem, ker ni hotela spustit in mi je nekajkrat sestra pomagala da jo je spustila. pa ful je bila groba, bradavice sem imela čist krvave, bolelo je ko user posted image , nastavkov pa nisem hotela uporabljat. ko se je na joško priklopla sem dobesedno zvezde vidla user posted image . ampak sem vstrajala in vsakokrat ko se je zbudila, sem jo pristavila.

tako, da nasvet tistim, ki še čakate na svoj dan d... z dojenje začnite takoj, že v porodni sobi, pa naj bo otrok priklopljen non stop, kljub temu da prve dva dni še ni mleka in otrok ni lačen. če vas bo bolelo (naj vas potolažim, niso vsi user posted image tako zelo grobi kot Luana) potrpite, bolečin po parih minutah mine, po enem tednu pa ne boli več. če pa vam dojenje ne zalaufa takoj, vztrajajte. prvi dnevi so zelo pomembni.

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 519
24.9.2009 10:04:26   
altaja
veselka: woooow, sej to je pa fuul mleka user posted image  user posted image  user posted image Ko sem pumpala sem iz ene joškice komaj napumpala za en obrok (110 - 120 ml), pa še to ne vedno in iz vsake cca 3x na dan. Tko da, bravooooo...

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 520
24.9.2009 10:54:08   
dreja79
Bety, iskrene čestitke za sinčka Damjana user posted image user posted image user posted image .

Danes pa vidim, da so se mamice razpisale. Vse preberem, pa si probam zapomnit, ko se bom tudi jest ukvarjala s temi stvarmi user posted image user posted image .

Drugače nič novega! Samo to, da sem nekaj zelo utrujena. Zdaj pa ne vem, al to pomen da bom počasi šla rodit, al pa da bom kaj zbolela. Na eno nogo komaj hodim, kot da bi mi user posted image  priščipnil kakšen živc user posted image . Roke imam pa tud čist omrtvičene!! Groza, prsti so kot šunka user posted image . Komaj čakam, da se iz mojega telesa izteče vsa ta voda, ki se mi je nabrala in mi greni spanjeuser posted image .

Lep dan vam želim!

Neposredna povezava do sporočila: 521
24.9.2009 11:10:52   
Tanik
dobro jutro oz. dober dan,

Bety11 čestitke user posted image

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 522
24.9.2009 11:12:36   
kepica
Pa jo imamo...pupo Karlo, težko 3450g in veliko 50 cm. Rodila se je ob 5:02. Porod je bil ekspresen. Lp Jullie

Jullie čestitke za malo princeskouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 523
24.9.2009 11:14:41   
Tanik

Pa jo imamo...pupo Karlo, težko 3450g in veliko 50 cm. Rodila se je ob 5:02. Porod je bil ekspresen. Lp Jullie

Jullie čestitke za malo princeskouser posted image user posted image user posted image

čestitke user posted image

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 524
24.9.2009 11:17:05   
dreja79

Čestitke! user posted image user posted image user posted image

Hmmm, skoz bolj se mi zdi, da bom zadnja, ki bo pristala v P. user posted image

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?