barika
|
čer!!! najprej, Bety, čestitke za zdravega fanta!!! pa čestitke še mojgal, indy in vsem ostalim .... ta teden nas je bilo zgleda,da veliko v porodnišnicah evo, moja porodna zgodba na hitro... soboto zjutraj ob 11.so mi sprožili porod z gelom, potem je sledilo celodnevno čakanje v sobi, da se začnejo popadki. Nekje ob sedmih zvečer sem mogla iti na CTG, ki pa ni kazal praktično nič, ob enajstih pa že "popadki" na 7 minut. Ker sem bila zmatrana sem šla spat, ampak me je začelo zvijati na 2 minuti, pa sem si rekla, ajd, morem malo zaspati, sej še ni hudo. Ob dveh zjutraj me zbudi en močen popadek, grem na ctg, babica pogleda in reče,naj grem po svari in v porodno ... vmes mi še odteče malo vode in čepa. Pridem dol, pokličem mami, da naj gre malega pazit, mojega pa, da pride počasi proti bolnici. Se zmenim za klistir, potem me še babica pogleda, pa pravi ... tole ni še nič, otrok se še ni spustil, odprta 1 cm, (no tega nisem hotla slišat) ker me pa Dr.P.. ni hotla pridet pogledat, sem šla v klistirnico in bila tam skoraj do treh zjutraj, jaz že ornk popadke, kar ni mi bilo za it iz wc-ja in izpod tuša. Malo pred tretjo pride moj, sma šla proti porodni, tam spet ctg, stanje spodaj nespremenjeno , popadki pa na polno, se zmenim, da grem še 1x na wc, pridem nazaj pa akcija, popadek na popadek, brez protibolečinske injekcije ...žurka, vam rečem. Nekje ob štirih rečem za injekcijo, jo dobim, potem pa še bolj intenzivni popadki, čutila sem vsak Tomažev premik proti izhodu, od tega, da se je spustil, pa potem pri iztisu sem čutila, kako gre glavica ven, pa telo, popokovina ... mislim noro...No rodila sem pa zdravega pubeca ob 4.58, tak da sem bila v porodni sobi dobri 2 uri ... evo, to je to, hitro, intenzivno in boleče, pa mi ni žal... je imel pa 2x ovito popkovino in mekonijsko plodovnico zdej so mi pa spet hormoni podivjali in me spet srbi koža, pa mehurčke imam
|