|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - 4. del
22.9.2009 11:55:14   
Erdbeere
Dober dan se spet malo oglašam, da me ne pozabite user posted image user posted image user posted image
Po pravici povedano, se mi ne da na računalnik...raje počivam....ker če sem pokonci (ne manjka mi nič) vseskozi poslušam, da moram ležat in potem pač ubogam. Jutri sem se pa odločila, da se bom pa lepo napravila, ker imam poln kufer pižame user posted image user posted image user posted image

Naša Eva je pravi cukrček...lepo spimo podnevi in ponoči...običajno se 1x na noč podojiva pa prec spi naprej.

Midve se dojiva cca. 1 urco...ne gledam ravno na uro samo tolk časa traja...ko se zbudi poje na eni dojki, nato podreva kupček, se previjeva in potem se še mal pocarta na drugi dojki....v bistvu bi lahko tudi še na prvi samo imava kar tak ritem da obe dobi v enem obroku, da me ne tišči preveč...imam pa mleka še za kakšnega user posted image . Aja je pa na 4-6 ur odvisno kako zaspi po obroku.

Čestitam vsem novim mamicam....user posted image user posted image user posted image user posted image

Tanik, to kar se tebi dogaja paje popolnoma normalno...malce si že neučakana, ker nas je že toliko mamic, skrbi te, če bo vse ok, verjemi da BO, ker mora biti, skratka vse je narobe...ampak ko boš dobila svoj zakladek v roke, boš najsrečnejša mami in ne bo več teh paničnih jokov, potem bodo solze sreče.

< Sporočilo je popravil Erdbeere -- 22.9.2009 11:56:16 >

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 426
22.9.2009 12:10:33   
kepica
Še nekaj me zanima. Danes imam dan urejanja papirjev user posted image   Tiste, ki ste že rodile. Ste že dobile davčno številko za novorojenčka in po kolikšnem času ste jo dobile? Jaz jo rabim, pa je še nisem dobila.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 427
22.9.2009 12:28:43   
Erdbeere
kepica jaz sem danes dobila rojstni list....davčna pa pride kasneje, pa sej za otroške se jo lahko naknadno javi....vsaj pri meni pri Žigu, vem da sem jo kasneje sporočila. 

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 428
22.9.2009 12:41:40   
pingi
Kepica, za denar od občine moraš ponavadi izpolnit poseben obrazec, ki ga da občina (pri nas je objavljen na občinski spletni strani) najkasneje v roku 6 mesecev po rojstvu otroka.
Za otroški dodatek pa moraš spet na novo izpolnjevat obrazec.
Davčno številko je naša Maja dobila ravno danes po pošti (rojena pa je 4.9.)

Baby blue, če se lepo redi, je ne rabiš budit. Meni je patronažna zabičala, da je ne smem budit. Mogoče zato, ker se je v desetih dneh zredila za več kot 600g.user posted image

Čestike vsem novopečenim mamicam!user posted image user posted image

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 429
22.9.2009 12:46:24   
*kinnie*
OJLA

Pozdravljene!!!!!

najprej iskrene čestitke vsem novim mamicamuser posted image user posted image user posted image , vsem ki še čakamo pa srečno!

Hvala, ker ste me dale na seznamček, še mojo starost dolgujem, 29 let....jaz imam danes pregled in glede na to, da so mi že prejšnji teden predlagali sprožitev poroda, srčno upaaam, da bo danes tudi temu tako, ker bom sprejelauser posted image . V tem tednu mi je tako začelo tiščat navzdol, skoz me nekaj boli..... ( čudno a neuser posted image user posted image ), tako da bi danes kar sprejela, da mi sprožijo...no bomo videli...

Bom pa potem bolj pridna na RR,.....mah časa mi noro zmanjkuje, ker imam vsak dopoldan en kup obveznosti, še najbolj mi čas jemlje prvošolka, ker ni v podaljšanem bivanju, in še preden jo peljem v šolo, moram že p njo.....no saj se ne pritožujem user posted image

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 430
22.9.2009 12:46:33   
kepica
Super, punce. Hvala za infouser posted image

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 431
22.9.2009 12:47:25   
*kinnie*
ooo Pingi lepo pozdravljena user posted image   user posted image user posted image user posted image , vidiš na kateri temi se srečava user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 432
22.9.2009 14:06:01   
simonae
Pozdravček!

Bety jaz sem tudi (spet) pri močeh in tudi dobre volje (že drugo noč smo celo prespali!!). Enkrat si omenjala boleče bradavice, če se prav spomnim - tudi jaz jih sedaj imam.

Jutri imam pregled pa se mi zdi, da ne bo še nič novega.

Vidim, da je pingi že vse dvome razbila, pa vseeno. Ja Kepica nikoli nič ne naredijo sami, kar še enkrat je treba napisati vlogo za otroški dodatek. Za občino pa je tudi najboljše pogledati na internetnih straneh, ali pa kar partnerja tja pošlji. Po mojem je nujno, da imaš rojstni list, ostalo pa naknadno.

Babyblue glede na napisano jaz tudi ne bi budila otroka.

Sem pa svojega drugega par dni po dnevi res budila, a to le za to, ker mi je hotel obračati dan in noč - po dnevi bi spal po 6 ur ali več, ponoči pa bi se dojil na 3 ure. To sem videla v porodnišnici in tam sem mu pustila - da se je dovolj mleka začelo tvoriti. Takoj po prihodu domov pa smo ga zbujali (po 4-ih urah smo bili že zelo, zelo glasni, če to ni pomagalo, pa sem ga po 5-ih urah dvignila in pač šla najprej previt, da se je toliko zbudil, da sva se še malo podojila in nato je zaspal nazaj.) No, v nekaj dneh je stvar obrnil in ga ni bilo potrebno več zbujati.

Sicer pa nisem pristaš tega, da se gleda na uro in meri čas dojenja ali čas med podoji. Le opazuj otroka in če raste, lula, kaka redno, če ne joka ves čas - čutiš, da joka drugače, če je kaj resnega, potem je vse OK.

Sploh pa se distancirajte od raznih primerjav, tabel, povprečij, koliko bi moral tehtati kak otrok pri tej in tej starosti. Glavno je, da pridobiva ves čas na teži in da raste, pa da se vidi, da se tudi razvija - če ni zastojev je vse v redu, pa naj tiste njihove tabele govorijo kar koli.

Lep dan

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 433
22.9.2009 14:09:00   
simonae
Kinnie
Zakaj pa jo sedaj ne daš v OPB, saj bi ti bilo lažje? A noče? Naš bi bil pa do zadnjega tam.

Pa upam, da te kmalu odrešijo.

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 434
22.9.2009 14:32:39   
Tanik

IZVIRNO SPOROČILO: kepica

Punce, mogoče veste, kako se pride do tistega denarja, ki ga prispeva občina ob rojstvu otrokauser posted image Verjetno je potrebno oddat kakšne papirje. Čisto sem že pozabila, kako smo to prvič rihtali.

jaz sem dobila eno vlogo na CSD ki jo izpolnim ko se rodi in priložim rojstni list pa dam na občino.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 435
22.9.2009 15:07:21   
Nepoznana
Oj!

Evo mene s pregleda dva dni po PDP... Odprta sem 3 cm, ctg pa nekaj zaznal, ampak nič pretresljivega. Ginekologinja mi je ponudila dve možnosti - ali me takoj pošlje v porodno in mi našopajo umetne popadke ali pa grem še domov in počakam, če se bo mogoče kaj samo od sebe premaknilo.

No, sem se kar odločila iti še domov, zdej se pa počutim po tamalem kot kakšen invalid, ker vem, da bo naš bejbi najbrž kmalu zunaj. user posted image

No, in eno vprašanje ( mislim, da ste o tem že pisale, ampak dejte mi vseeno še enkrat potrdit): danes sem imela prvič vaginalni pregled in seveda, ko pridem domov sem imela rjavo krvav izcedek. Ampak nobene panike - samo na papirju ko sem se obrisala, pa mogoče kakšna kapljica na vložku, ne veliko. Je to posledica pregleda, a?

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 436
22.9.2009 15:33:49   
jullie

Punce, mogoče veste, kako se pride do tistega denarja, ki ga prispeva občina ob rojstvu otrokauser posted image Verjetno je potrebno oddat kakšne papirje. Čisto sem že pozabila, kako smo to prvič rihtali.

..če še nisem prepozna z odgovorom.. pri nas se na občini na info pultu izpolni en papir, rabimo pa še rojstni list in bančno kartico.. so pa dejansko tako vredu, da nas opozorijo, da nam ta denar pripada..zraven županove čestitke pošljejo še dopis user posted image

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 437
22.9.2009 15:35:43   
jullie
...Nepoznana ni panike...posledica pregleda je..

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 438
22.9.2009 15:44:01   
dreja79
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

jaz sem dobila eno vlogo na CSD ki jo izpolnim ko se rodi in priložim rojstni list pa dam na občino.

A to LJ občina tud daje? Prvič slišim za kaj takega!

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 439
22.9.2009 15:50:04   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: simonae

Kinnie
Zakaj pa jo sedaj ne daš v OPB, saj bi ti bilo lažje? A noče? Naš bi bil pa do zadnjega tam.

Pa upam, da te kmalu odrešijo.

ja, to je rešitev user posted image ....je sicer vpisana v jutranje varstvo in tudi v OPB.....ona bi bila z veseljem tam....malček pa nastane težava, ker gredo takoj po pouku na kosilo, ki je v tem primeru nujno, ker....že ne bi dovolila, da bi tam moj otrok gledal, kako drugi jedo....smo poiskusili s to verzijo v začetku, pa je bila ob 14h spet takooo lačna....mi je jasno, da tam, vsaj kar poznam njene prehranjevalne navade, ni pojedla kaj dosti.....no in ker je nenazadnje tudi kosilo pri nas vedno ob 14h se mi je po drugi strani zdelo tudi brez smisla, da si povečujemo stroške....pa ne narobe razumet, ne varčujem na otroku....

Se te prav spomnim s foruma Gorenjke?user posted image

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 440
22.9.2009 16:22:46   
altaja
Kepica: mi smo tudi že dobili rojstni list in davčno. Se moram ta teden spravit pa tud jst poštimat te papirnate zadeve (otroški dodatek, vloga za vrtec, denar od občine za novega občana,..). Joooj, pa da ne pozabim, nisem se še naročila na prvo posvetovalnico pri pediatru..

Larilu: pridna vaša punca da se lepo redi...ampak 3kg..si kar ne predstavljam kako je met tako malo bitje. Smo že začel s 4 kg in še nekaj. Mi se tud že veselo kopamo od prejšnjega tedna user posted image . Za enkrat vsak drug dan, kako pogosto pa ve kopate? En dan kopanje, drug dan samo umivanje s krpico.. vsak dan pa ga namažem z mandljevim oljem, po obrazu z ribjo mastjo pa popek uštimamo z alkoholom. Vsake toliko dam tud fiziološko v nos, čist preventivno.

Tiste ki mate fantke: a se vam tud zgodi, da je včasih polulan čez plenico? Ne vem a narobe plenico namontiram al se lulček gor obrne in... ne vem, res ne user posted image Uglavnem,  polulan je okrog pasu. To se nama je že 3x zgodilo user posted image Da ne omenim kolikokrat me je že polulal med previjanjem (očita nikoli)..

Nepoznana: to je posledica pregleda. Čudno, da te G ni opozoril na to.

Erdbeere: bravo Eva, to pa je ena pridna pupa user posted image

Bety: pa si pokazala svojmu glupemu šefu, da nisi ena navadna glupača ki se pusti ****. Ubistvu je on izpadel budala user posted image Svaka ti čast, res!

vse čakajoče:
čakamo z vami in se veselimo novih septembrskih user posted image Pa ne se preveč zanašat na CTG.. tud če je "lep" lahko čez par ur že rodite user posted image
Tulpek: jaaaa, napredujeva z dojenjem...kar ne morem verjet user posted image Danes sva že dva obroka pojedla brez flaške user posted image . Sem vesela, da sem (in da še vedno) vztrajam. Čedalje bolj verjamem, da nama lahko uspe in se bova tud midva lepo dojila. Sva pa na čistem začetku...dojenje na 2h..oz tako kot sam hoče.. Aja, pa veš kaj sem se zadnjič spomnila? Da nama malinov čaj ni dosti pomagal user posted image . Bemtica, glede na to koliko sem ga spila...odpirala sem se pa počasi.. Pa tud šivane sva ble obe. Je mel pa tud naš oteklino na glavici, to pa zato ker se je guncal - vn pa nazaj not, vn in not,.. Se mi zdi, da je še vedno malo vidna.. in ker ga je blo treba na hitr vn spravt so me malo prerezale.

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 441
22.9.2009 16:42:11   
Tanik

IZVIRNO SPOROČILO: dreja79

IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

A to LJ občina tud daje? Prvič slišim za kaj takega!

kolikor vem, da občina LJ samo za socialno šibke, če imaš manj prejemkov.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 442
22.9.2009 16:44:12   
Mož*
Hej, hej!
Davćno številko smo dobili danes, rorej 20. dan po rojstvu.
Da še malo poročam: kadar sem doma, je naš sin več ali manj vseskozi priklopljen: levo-desno-levo-desno... Podojev ne štejem, ker tako in tako je `ves čas.  Med vsemi štirimi je daaaleč najpočasnejši jedec, 10x potegne in spi, in ..... spet potegne, .... Prvi mesec ali dva bova (oz. sva ) pač priklopljena kakih 12 ur dnevno.

Seveda pa ne je, če ga peljem ven, zato od 6. dneva starosti pridno vozičkam, običajno 2x dnevno. Kadar ga vendarle uspem odklopit doma, delam vaje za krepljenje mišic., vaje z utežmi, ipd. Na stari teži (46 kg) sem od 6. dne po porodu, počutje in kondicija odlična.

Starejši otroci se odlično znajdejo z novorojenčkom, zlasti 16-letnica suvereno izvaja handling, vešče previje (edino z vozičkom vedno znova sname kakšen bangeruser posted image user posted image ).
Altaja: naš je vseskozi polulan - mimo. Moker je do vratu, ne glede na vrsto plenic. Ker popek še vedno ni čisto zaceljen, namesto bombažk uporablja plenice za 1x uporabo: vse gre mimo - Pampers, Fihies, katastrofa. Ob previjanju se pa na koncu VEDNO še polula - in to do ust, potem pa spet ponoviva vajo preoblačenja.

Čestitke vsem novim mamicam!

< Sporočilo je popravil Mož* -- 22.9.2009 16:57:12 >

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 443
22.9.2009 16:49:13   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: altaja

Tulpek: jaaaa, napredujeva z dojenjem...kar ne morem verjet user posted image Danes sva že dva obroka pojedla brez flaške user posted image . Sem vesela, da sem (in da še vedno) vztrajam. Čedalje bolj verjamem, da nama lahko uspe in se bova tud midva lepo dojila. Sva pa na čistem začetku...dojenje na 2h..oz tako kot sam hoče.. Aja, pa veš kaj sem se zadnjič spomnila? Da nama malinov čaj ni dosti pomagal user posted image . Bemtica, glede na to koliko sem ga spila...odpirala sem se pa počasi.. Pa tud šivane sva ble obe. Je mel pa tud naš oteklino na glavici, to pa zato ker se je guncal - vn pa nazaj not, vn in not,.. Se mi zdi, da je še vedno malo vidna.. in ker ga je blo treba na hitr vn spravt so me malo prerezale.

Super za dojenje, pri nama zaenkrat ni problemov, samo upam, da se količina mleka ne poveča prehitro....

Moj je bil prve dni tudi pogosto moker preko pleničke, pa mi je sestrca lepo pokazala, kako je treba lulčija dol obrnit, sedaj je pa boljše. Ampak včasih še vseeno kaj ven priteče. Mene tudi vsak dan vsaj 2krat polula in enkrat se je pokakal med previjanjem tako, da je en meter v loku neslo user posted image user posted image user posted image .

Js pa mislim, da mi je malinov čaj pomagal, zmehčana sem bila tako, da vaginalnih pregledov pred porodom (sem bila v P na oddelku in jih imela nekaj) in med porodom sploh nisem čutila. Vedno so mi rekli, da bo malo zabolelo in sem čakala, da bo zabolelo, potem je bilo pa kar konec user posted image . Sem babici med porodom rekla, da lahko ima roko skoz not, če hoče, da je itak ne čutim user posted image user posted image user posted image . Pa tudi odprla sem se prej kot v treh urah. To, da se mi je mali zataknil v himen (!!!user posted image ) pa nima kaj dosti z malinami. Ima pa Tjaš zaradi tega tako oteklino, da vsi mislijo, da je bil z vakumom na svet spravljen. Bošček mali, se je namučil.

Mene pa zanima glede zdravstvene kartice za malega... kar greš na zavod za zd. varstvo in to tam urediš, ali rabiš še kakšne druge dokumente (verjetno rojstni list?) Pa davčno kar pošljejo, ali moraš kaj kam javit?

Sem se pa že naročila na gin. pregled in na posvetovalnico user posted image .

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 444
22.9.2009 17:02:27   
klaja
Bety11 super za tebe in direktorovo pritožbo! Drugače pa tudi jaz sem bila še pred kratkim polna energije, saj veš, zdaj sem pa kot cota, enostavno ne morem več nič, utrujena do onemoglosti, z raznimi bolečinami.... Če moram it sedaj rodit, ne bom imela dovolj moči! Ne morem več!

Mojgal čestitke za Niko!!!

Super Indy0024!!

Nagrada ob rojstvu otroka od občine, greš na občino, izpolniš obrazec, ga oddaš in čakaš na nakazilo.

Vloga za otroški dodatek pa moraš najprej dobit davčno številko, potem pa lahko izpolniš novo vlogo, na katero vpišeš podatke od obeh otrok.

Kepica davčno številko se dobi nekje po mesecu dni, vsaj baje v Mariboru. Ampak midva sva že takoj prvi teden šla na davčni urad in zaprosila za številko in jo dobila takoj.

Nepoznana najverjetneje je posledica pregleda!

Otrokovo zavarovanje ne vem, kako je to na zavodu za zdr. varstvo, vem samo da sem jaz mojemu dala samo rojstni list in je to na njegovi firmi uredil.

Moj CTG je lep, tako da imam naslednjega spet v soboto + UZ. Upam pa, da bom prej šla rodit, ker me tako boli, da sem že čisto obupana.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 445
22.9.2009 17:44:01   
bony
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Mene pa zanima glede zdravstvene kartice za malega... kar greš na zavod za zd. varstvo in to tam urediš, ali rabiš še kakšne druge dokumente (verjetno rojstni list?) Pa davčno kar pošljejo, ali moraš kaj kam javit?

Če se ne motim je za kartico čisto dovolj, da malega Tjaša zavaruješ , kar pomeni da nese mož na firmo rojstni list oz kopijo in oni oddajo MDČ obrazec na zavod za zdravstveno... potem pa dobi kartico v kakem tednu, prej pa lahko dvigneš potrdilo osebno na zavodu za zdravstveno

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 446
22.9.2009 18:29:23   
sontschica
No da se še jaz malce oglasim, da me ne pozabite.

Najprej vsem novim mamicam iskrene čestitke, seznam se res krči in prav je tako. user posted image ve boste pa tako ali tako kmalu cartale svoje zakladke.

dolžna sem vam še svojo porodno zgodbo:

torej vse se je začelo 8.9. (en dan pred PDPjem), ko sem že cel dan narahlo čutila menstrualne krče. ker je bilo popoldan lepo vreme, sem svojemu user posted image rekla, če greva na en hrib na sprehod (čisto brez kakršnegakoli upanja, da se bo kaj prej odvijalo, glede na to, da prej niso pomagale ne stopnice, ne dolgi sprehodi, ništauser posted image ) torej sva šla na en hrib, in ko sva šla nazaj proti domu, me je že nekaj grablo, vendar sem si govorila, da sigurno to nič ni oz. da bo minilo. zvečer sem imela kar močne popadke, vendar niso bili redni, zato sem šla spat. zjutraj so me pa ob 3h zbudili popadki kar takoj na 5 minut in so trajali in trajali. ob 5h sva se odločila da greva v P, v najslabšem primeru bi me poslali domov. CTG je celo pokazal popadke in tako so me kar sprejeli. sledilo je klistiranje, odprta sem bila že 2,5 cm in predor plodovih ovojev (hvala bogu se je porod sam od sebe začel, ker je bila plodovnica že mekonijska). po predoru so se popadki kar vrstili na 2 minuti in ko me je naslednjič babca pregledala sem bila odprta že 4 cm (to je bolelo ko user posted image ), čez kakšno uro pa že 8 cm. imela sem zelo močne svoje popadke, vendar mi so mi dali še nekaj umetnih. bolelo je ko user posted image , če bi me kdo med tistimi popadki vprašal, če bom imela še kakšnega user posted image , bi zagotovo rekla, da ne. nato je sledilo potiskanje, ki tudi ni bilo najlažje. in tako se je ob pol 12h rodila najina princeska Nikki. tudi raztrgala sem se malce (očitno masaža presredka ne pomagauser posted image ). vendar je prav gotovo res, da ko vidiš svojega user posted image minejo vse bolečine, vse je pozabljeno. ves porod je k sreči trajal 5h, kar pravijo, da ni veliko za prvorodko. moram pa res pohvaliti svojo babco Martino, ki je bila prav materinska in me bodrila in vlivala moč, ko sem bila na koncu s svojimi močmi. brez nje ne vem kako bi. pa tudi ne vem kako bi brez svojegauser posted image , ki me je pridno masiral po hrbtu in bodril...

to je torej moja porodna izkušnja, za katero mislim, da je bila kar lepa (k sreči ni bilo nobenih komplikacij). edino kar mi ni bilo všeč je bilo samo bivanje v P, kjer te sestre dobesedno "poslijujo" s tem dojenjem in z ostalimi stvarmi.

sedaj po dobrih 14 dneh, vem da bom imela sigurno še kakšnega user posted image , ker je materinstvo res nekaj najlepšega na svetu. tisto malo bitjece, ki je 100% odvisno od tebe, ko te pogleda s temi svojimi očkami, nič drugega na svetu ni več pomembno...

user posted image svetujem vam, da ko se porod začne, da ste čimbolj sproščene in da zaupate in ubogate osebje, ker vam bo zagotovo lažje...

kdaj drugič vam pa pokažem svojo princesko...se je ravno zbudila

(odgovor članu bony)
Neposredna povezava do sporočila: 447
22.9.2009 19:08:49   
Lubenička
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue

Moja princesa spi... Sva se prejle previli in podojili... Me pa zanima tiste ki dojite koliko časa jih dojite... Ker pri meni na eni dojki naprimer pije 20 minutk na drugi pa 10...

moj se doji 20-30 min...včasih sprazni eno dojko in pol zaspi za kake 15-30min pol pa še na drugo in še to sprazni... včasih pa ko sprazni eno in gre na drugo, tudi tako omaga kot tvoja štručka. jaz pač naslednjo rundo poturim prvo to, ki jo ni do konca spraznil...

glede bujenja...jaz ne budim...počakam, da sam pove, kaj hoče user posted image on najbolj ve,a ne? user posted image

altaja...ja, naš se tudi včasih cel polula... se ne sekiramo...ga umijem in to je to user posted image

bety...ja, to je pa naš očka user posted image mu bo malo ego dvignilo, ko bo slišal tvoj komentar user posted image

punce bodte pridne...držim pesti za vse, ki ste in boste šle v kratkem v porodno user posted image user posted image user posted image

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 448
22.9.2009 19:31:38   
klaja
Danes ob 14. uri je tudi Majra postala mamica mali Nini! Kaj več bo pa sama napisala.

Majra iskrene čestitke za hčerkico, pa tudi atiju in sestrici čestitke!

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 449
22.9.2009 19:34:22   
Anonimen
altaja jaz sm navajena še od tamavčija k je mel 2800 k sva šla pa iz P pa 2580 tko da mejhne štruce sm že navajena,sam zdej k je dobila tok gor me je pa zelo prijetno šokiralo k mam še strah od tamavčija glede te težeuser posted image

glede dojenja hm čist odvisno kolikor hoče tok dobi če ji paše 10 minutk na joški je pol 10 minutk včasih hoče bit pa 1 uro in pol in izmenjavam vmes pa kupčka podiramuser posted image

lulanje me je že polulala kot tudi atija pa sm mislna da sam fatki tko fajn v loku znajo no pa mi je pokazala da tud punce obvladajouser posted image

(odgovor članu Lubenička)
  Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?