tejkaz
|
Dan Šef na bolniški, meni je pa pozabil delo dat Bi kar domov šla, sam kaj ko me bo ziher čekiral če sem tle. Je rekel, jah poišči si delo, pisarna je polna papirjev. Otroka v vrtcu. Domov so prišli včeraj ob šestih zvečer. Menda sta full uživala. Bilo je polno smeha, veselja, igrala sta se, sankala, smučala, menda se je Eva po velikem klancu dol spustila, na koncu pristala na riti ampak se je samo smejala, veliko sta jedla, pridnio spala. V soboto zaspala brez težav, spala do osmih zjutraj. Prababici in pradedija so bili zelo veseli ko so ju videli. Pokazala sta kako plešeta, Eva jim je malo pela, dobila sta veliko nagrado. Pol moje plače Domov sta prišla ob šestih in se do sedmih samo drla. Bila sta tako utrujena, da nista mogla več bedet. Ob sedmih sva ju dala spat, v hipu sta zaspala, danes sem ju ib sedmih zbudila za v vrtec. Komaj čakam da grem po njiju da se pocrtljamo. Vikend definitivno ponovimo. Edino tašča je malo utrujena. Pravi da sicer ne zaradi otrok, ampak bolj zaradi skrbi, če je vse ok naredila. Itak da je, glavno da sta se lepo imela. Naty, jaz sem ju zelo pogrešala, sem se parkrat zalotila, da kar naprej hodim v otroško sobo. Onadva mene niti nista, Jaša je kar babi klical mami. Eva me je samo enkrat omenila, pa še to takrat, ko se je udarila. Včeraj sta se pa potem en čez drugega jokala in drla mami mami mami in silila k meni. Tako da sem tisto urco oba nosila po hiši. Sandra, lepo da ste zdravi. Upam da je pri vas konec s temi boleznimi. Zoja Miša, mogoče bo ostalo samo pri smrkanju. Držim pesti. IZVIRNO SPOROČILO: gajka Pravzaprav me tole zanima, kako je bilo tudi pri drugih, ki imate nekje do 2 leti razlike med prvim in drugim otrokom. A so bili kakšni izpadi ljubosumnosti? Pa koliko nadzora je bilo potrebnega itd.? Mene namreč kar malo skrbi, kako se bo Rok obnašal kot veliki bratec, ker zna bit ful ''grob'' (npr. se takrat, ko nori okrog, kar vrže na koga, ki na tleh sedi), pa kako bo z ljubosumjem, pa kako bo prenašal to, da bo moral malo počakati, če se bo manjši ravno dojil... Pri nas je razlika 19 mesecev in en teden.Od začetka ni bila niti malo ljubosumna. Božala ga je, ga lubčkala po rokicah. Čimveč sem ji dajala odgovornosti. Recimo, ko se je dojil, sem ji rekla, naj gre po eno pleničko in jo drži na njegovih prsih. Njej se je to zdelo zelo pomembo in je bila zelo ponosna da je to lahko naredila. Ko sem ga previjala, mi je držala pleničko ali žabice, ko sem ga kopala, mi je pomagala umivati nogice,... Za vse je bila pohvaljena in nismo imeli težav. Težave so nastale, ko je bil Jaša več buden in ko ga je bilo treba bolj animirati. Takrat je vedno našla kaj da sem se morala njej posvetit. Nagajala mu ni nikoli. Potem ko je Jaša začel kobacati se je spet obrnilo, je bila zelo ponosna da mu je kaj pokazala, on se je njej smejal, kobacal za njo, zdaj ko hodi, oz sploh ne hodi več, ampak samo še teče, sta itak nerazdružljiva. Zadnje čase spet opažam malo ljubosumnosti. Če se pride Jaša k meni pocrtljati, se mora obvezno tudi ona, ko dam Jaši slinčka da bo jedel, ga hoče tudi ona, še govoriti je začela bolj otročje. Ampak to je samo obdobje, ki bo minilo. Je pa res, da je bila Eva vedno bolj nežna in se nikoli ni znala pretirano postaviti zase. Zdaj pri Jašiju si sploh ne predstavljam da bi imela še enega. On se kar vrže na Evo če sedi na tleh, kar za brezveze jo udari, ji vzame kaj, ... V vrtcu se še vedno tepe Nič, si grem kaj za delat poiskat.
< Sporočilo je popravil tejkaz -- 18.1.2010 9:52:55 >