|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: *** Avgustovčki '08 ~ 1.del ***
10.9.2009 23:23:44   
Erin
Nekaj bibarij in pesmic sem pa našla..če se še katera želi igrati s svojim otročkom te igrice jih malo pripopam..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://www2.arnes.si/~bdolam/dokumenti%20-%20pdf/pesmice/pesmice%201.%20del.pdf

http://www2.arnes.si/~bdolam/dokumenti%20-%20pdf/pesmice/pesmice%202.%20del.pdf

http://www2.arnes.si/~bdolam/dokumenti%20-%20pdf/pesmice/pesmice%203.%20del.pdf

http://www2.arnes.si/~bdolam/dokumenti%20-%20pdf/pesmice/pesmice%204.%20del.pdf

http://www2.arnes.si/~gschmi/studenti/BASN%20DVD/BANS%20priro%E8nik.pdf

http://www.ringaraja.net/otroski_koticek/igre-za-najmlajse/bibarije_49.html

http://med.over.net/forum5/read.php?151,3020825,3020949,quote=1

http://med.over.net/forum5/read.php?11,252606,253238#msg-253238

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Biba, buba, baja,
pleše ringaraja,
malo sem, malo tja,
biba stopa, ena dva.

Sredi kroga buci buc
dremlje, dremlje črni muc,
črni muc se prebudi,
bibe ni, ni, ni.

user posted image

Biba buba baja,
po hrbtu se sprehaja,(s prsti se sprehajas po otrokovem hrbtu in ga pri tem zgackas)
pa Mihu (ime otroka) nagaja.
Miha rece "ti,ti,ti", (s prstom otrok zazuga)
saj ni Biba kriva,
ce je nagajiva.

user posted image

Biba torto meša,
vija vaja, vija vak   (držiš otrokovo dlan in s prstom krožiš po njej)

Biba torto reže,
šlik, šlak, šlik, šlak (po otrokovi dlani s prstom narišeš križ -šlik, šlak)

En kos torte ti dobiš ("zajameš iz otrokove dlani s svojimi prsti "torto" in jo neseš pred otrokova usta)
drugega pa mala miš. (enako pred svoja usta)

user posted image

Miška žgančke kuha (pa ji v dlani rišeš krogece, no mešaša)
pa temu da (pokažeš na palček)
pa temu da (na kazalček)
pa temu da (prstanček)
..... do mezinčka
temu pa vrat zavije (potegneš prst) in v luknjico se skrije (pa jo požgečkaš po trebuščku al pa kje drugje)

user posted image

Križ kraž, ( delaš križe po dlani)
Kralj Matjaž,
daj mi groš,
da si kupim zlati nož ( še vedno delaš križe),
luknjo vrtam ( s prstom vrtaš v dlan),
poč,poč,poč. ( udarjaš po otrokovi dlani).

user posted image

METODA NERODA PO LOJTRI JE ŠLA,
( s prsti nakažemo hojo in z rokami gremo navzgor)
SE LOJTRA ZLOMILA, JE PADLA NA TLA.
( z rokami gremo dol )
POL JE PA JOKALA
( manemo si očke in "jokamo" )
Enkrat glasno, drugič tiho pada Metoda na tla

user posted image

EN,DVA TRI VLAK STOJI
( palec -ena, kazalec- dva, sredinec- tri )
NIČ NE ČAKA - ODHITI.
( z kazalcem "odmigamo" in zamahnemo z roko)
KDOR NE SLIŠI ZAMUDI.
( pokažemo na uho in skomignemo z rameni )

user posted image

POJDIMO NA VRT
POGLEDAT KAJ DELATA MIŠKA IN KRT.
MIŠKA PO VRTU DROBENCLJA (s prsti s sprehodimo po otrokovih dlaneh),
KRT ZEMLJO RAVNA (z dlanmi pobožamo otrokove dlani).
MIŠKA ROŽICE NABIRA ZA KRTA (s palcem in kazalcem desne roke "potegnemo" vsak otrokov prstek - kot da obiramo),
KRT LUKNJICE VRTA.
LUKNJO ZA MIŠKO
VRTA, VRTA, VRTA (s kazalcem desne roke vrtamo v dlan ene otrokove rokice).
LUKNJO ZA KRTA
VRTA, VRTA, VRTA (s kazalcem desne roke vrtamo v dlan druge otrokove rokice).
V ENI LUKNJI MIŠKA SPI (primemo hrbtno stran ene otrokove rokice, potisnemo palček proti dlani, nato zapremo dlan v pest z ostalimi prsti).
V DRUGI LUKNJI KRTEK SPI (primemo hrbtno stran druge otrokove rokice, potisnemo palček proti dlani, nato zapremo dlan v pest z ostalimi prsti).
NINAJ, NINAJ, NINAJ, NI (z dlanmi primemo hrbtno stran otrokovih pesti, jih potisnemo drugo k drugi in zazibamo).

user posted image

Pika, pika pikica,(dotaknemo se učk in noska)
To je lepa sličica (s kazalcem otročku obkrožimo obrazek)
dolga ušeska (rahlo ga pocukamo za uheljček)
kratekvrat ( s prstom ga pobožamo po vsej dolžini vratu)
pa po glavi je kosmat ! (skuštramu mu frizurco )

user posted image

BIBA LEZE BREZ ODDIHA
BLJA BLJA BLJA
BIBA LEZE IN SOPIHA (zasopihano)
BLJA BLJA BLJA (s prsti grem od nog do glave)
BIBA JE DO VRAT PRIŠLA
TOK TOK TOK (potrkam ji na nos)
JE KDO DOMA? (poveš ime otroka)

user posted image

Ta je rekel, jejmo (palec),
ta je rekel, pijmo (kazalec)
ta je rekel, kje bomo pa vzeli? (sredinec)
ta je rekel, v materini skrinjci (prstanec)
jaz bom pa mamici povedal (mezinec in požgečkaš pod pazduho)

user posted image

Biba, buba, baja po trebuščku se sprehaja ( sprehajamo se s prstki po trebuščku),
malo sem (požgečkamo pod levo pazduho) in malo tja (požgečkamo pod desno pazduho)
biba buba plesat zna.
Sredi kroga buci buc (krožimo po trebuščku),
dremlje, dremlje črni muc (pokažemo, kako spimo),
črni muc se prebudi (se prebudimo),
bibe ni,ni,ni

user posted image

Palec bi jedel
kazalec bi pil
sredinec vpraša: kje bi dobil
prstanec pravi: bom v shrambo pogledal
mezinček pa pravi: bom mami povedal.
Ti ti ti mezinček, ki si mami vse povedal.

user posted image

Miška je kuhala kašico,
v loncu vrtela kuhalnico. (vrtiš po dlani s prstom)

Pet mišjih otrok v vrsti stoji,
pet mišjih otrok si kašo želi: (s svojim prstom pokažeš otrokovih 5 prstkov)
prva miška žlico (pokažeš palec)
druga rdečo skledico (kazalec)
tretja vilice drži (sredinec)
četrta krožniček moli. (prstanec)

Kaj pa mišek naš dobi? (mezinček)

Velik lonec sladke kaše,
sladke kaše, mišje paše. (požgečkaš otroka po trebuščku)

user posted image

Ta je v vodo padu
ta ga je ven izvleku,

ta ga je iz oblekice sleku,
ta ga je dal v posteljco ajat,
ta je pa teku mamici povedat
pol so ga pa ta, pa ta, pa ta, pa ta nabutal,
na, na, na, na, zakaj si pa mamici povedal.

user posted image

Ta z drevesa hruške stresa,
ta jih meče v prazne vreče,
ta na rame vrečo vzame,
ta jo skozi vrata vozi,
ta pa gleda in pojeda.

< Sporočilo je popravil Erin -- 10.9.2009 23:29:52 >

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 176
11.9.2009 2:09:55   
Anonimen

Helllooouuu punce!

Nočni pozdravček na drugem tematskem sklopu naših malih poletnih navihančkov. Čestitke in super ste!!!user posted image , da tako pridno pišete, da avgustovčki 08 ne bomo padli v pozabo! Čeprav se vam bolj malo pridružujem, sem vsekakor z vami tako v vseh lepih in malo manj lepih dogodkih. Vem, kdaj je joooj, ko nam tamali dvignejo pritisk in vem, kdaj so momenti najdragocenejših trenutkov naših največjih cukrov na tem planetu neprecenljivi in tudi vem, kdaj je solza neobhodno potrebna in kdaj sonce presvetli vse zastirke in zavese in kdaj se človek sprašuje  o mnogih "zakaj".... Vse vem, razumem, čutim,.....Občasno preberem in sem vedno tukaj nekje.....

Tukaj se pofočkam in vas vse prav lepo pozdravljam, tudi v imenu našega tamalega žmigavca.

Zoja Miša - slike, Anita g.- poročilo o cenovni sceni slo fotografov, tejkaz - srečanje,.....vse imam v glavi, samo na vrsto ne pride. Punce, vse bo! Dajte mi še dober teden....user posted image

Ura je pozna, vsi spijo, v meni občutki in misli skačejo sem ter tja 200/h, googlam za 100 in še nešteto stvarmi, kaj vse nam je še potrebno postoriti, radio ima presenetljivo fajn slo muzikouser posted image , laaaalalalllaaaaaalaaauser posted image ......ja nič, saj že ptički čivkajo - naslednji vikend hmmm postanem neka "druga gospa". Držite pesti, da vsaj približno speljemo dan z goro dobre volje, smeha in pozitive......da bo vse na easy, tako kot tudi priprave peljemo ...tako nekakouser posted image user posted image user posted image user posted image ..user posted image user posted image user posted image user posted image

Zoja Miša, gajka in tejkaz (tako, kot sem obljubila) - mi planiramo drugi vikend v oktobru, da nas malo obiščete, če vam bo zneslo. Drugi vikendi so že zasedeni, žal...

Kako pa kaj kaže s family srečanjem avgustovčkov 08?

(odgovor članu Erin)
  Neposredna povezava do sporočila: 177
11.9.2009 8:24:00   
gajka
Dobro jutro! Danes zvečer pride pa naš palček končno domov! user posted image Z v.d. taščo sta šla včeraj v LJ in sta menda tudi malo na šoping zavila. Me prav zanima, če se je uspela tašča zadzržat... user posted image

Pablo - lepo, da si se nam spet malo javila. Upam, da te priprave na dan D ne bodo preveč izmozgale! Za oktober zaenkrat še nimamo posebnih planov, semo še čisto prilagodljivi. user posted image

nell - aja, a takim osnovnim zadevam nasprotujejo v vrtcu? user posted image No, to pa se res strinjam s tabo, da otroci bi pa vse te reči res morali dati skoz. Kaj pa je res to takega, da v živo vidijo kakšno malo živalico? Nisem vedela, da se še temu izogibajo in komplicirajo. user posted image Sem mislila, da komplicirajo glede tiste tvoje ideje, da bi o tvoji skupini malo na netu poročala itd....

Ryssa - daj nas večkrat malo počasti s svojo prisotnostjo! user posted image A v nezavest si padla zaradi panike, ker je Lan padel ali ker se bojiš krvi? user posted image Pa luštne fotke! user posted image

Krysia - jaz sem bila pa prepričana, da še vsaj tvoj Rok do zdaj ni imel nobenih čeveljčkov in da ni naš Rok edini bosonogi revček... Ej, jej, jej, zdaj sem se pa ful zasekirala. user posted image

Za vse avgustovčke in njihove mamice, ki jih mučijo takšni in drugačni problemi, pa ena user posted image . Vse bo še bolje!

IZVIRNO SPOROČILO: PABLO

Dobro vprašanje. Za piknik je malo pozno, ker toplega vremena letos najbrž ne bo več. Razen, če si kako notranjo fešto organiziramo? user posted image

< Sporočilo je popravil gajka -- 11.9.2009 8:34:34 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 178
11.9.2009 8:37:03   
Erin
Jutroooouser posted image

Kako ste kaj?

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 179
11.9.2009 8:43:03   
Erin
IZVIRNO SPOROČILO: PABLO

Am... jaz po novem lahko samo ob sobotah, pa še t ne 100% - za srečenje v Lj...

PABLO - kako jaz tebe rada berem... tako lepo pišeš da mi vedno popestriš  branje... si kdaj premišljevala da bi bila pisateljica, besede ti fajn laufajo... in drug teden boš gospa, jupiiiiiiiiuser posted image user posted image user posted image Naj še zadnje priprave tečejo kot se zagre in že sedaj naj ti zaželim lepo sončno soboto drug teden, mogoče kakih 3 minutk dežja, ker prinaša srečo in mislim da bogastvo,... pa upam da nam pokazala kake slikice...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 180
11.9.2009 8:46:29   
tejkaz
Jupi, petek je user posted image user posted image Sem danes čisto preveč dobre volje. Včeraj sem bila na aerobiki. Bilo je krasno. Nas je imela res ena energična in dobrovoljna vaditeljica in nas je fajn spotila. Spali smo krasno. Do 6.15. Jaša se je samo enkrat zbudil in mi takoj v naročju nazaj zaspal, Eva je pa tudi samo enkrat lulala, pa še to ji je samo malo ušlo, tako da ni šlo nič po postelji.

Pablo, tisti vikend imamo pa mi rezerviran user posted image Za vas user posted image user posted image Se že veselim. P prej spat, da boš naslednji vikend vsa sijoča in spočita. Bom mislila na vas, da bo dan prekrasen. No, to itak bo.

Gajka, upam da je tašča kaj dobrega kupila. In veselo in dobro snidenje z Rokom ti želim.

Nell, pri Evi prvo leto v vrtcu niso noč kaj takšnega počeli. Lani so se pa učili rožico posadit (imam zdaj na balkonu eno veliko sončnico), spoznali so muho, polža, deževnika, mravljo, nekaj različnih vrst rožic, se še spomnim ko je pomladi vsa vesela razlagala kaj je zvonček in kaj je vijolica, učisli so se o prometnih znakih in pri rdečem stricu sva morali obstat. Takšne stvari je fino da se naučijo. Sicer smo jih mi itak vsak dan ponavljali in se še kaj več naučili, ampak se mi zdi da se v vrtcu vseeno hitreje naučijo. Midve se še vedno mučiva z barvami.

Erin, hvala ti za tele bibarije. Si jih moram kar sprintati in naučiti.

Katja, a lekadol sirup tudi obstaja? Za tako majhne? Jašu še nič štirice ne rinejo ven, upam da ne bo takšne krize.

IZVIRNO SPOROČILO: Erin

IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz

IZVIRNO SPOROČILO: bambi14

Imate probleme,.....mogoče bom naslednjič tako reagirala, a si predstavljate,.....

http://www.youtube.com/watch?v=1OXLFiB62ec&feature=related

Jaz včasih sicer v milejši obliki to naredim pred Evo in pali

To mora biti pa hecno za videt

saj se ne mečem po tleh in ne delam tega v priču drugih, sam včasih mi prekipi po celem popoldnevu trmarjenja in izsiljevanja in ji vrnem na tak način. Pa se umiri in se začneva smejat. Bolje kot pa da bi jo udarila ali začela grdo govoriti, kot to počne ena moja znanka iz študentskih let.

Ryssa  je verjetno omedlela ker se je ustrašila kaj bo z Lanom, ne?

Na delo veselo, popoldan gremo pa Jošta obiskat. 

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 181
11.9.2009 8:56:33   
anita goitan
tejkaz tud Zoja ima Lekadol sirup, njen P ni za razne Calpole (saj sem prav napisalauser posted image ), pravi da imajo preveč cukra in raznih dodatkov da jih potem malčki raje konzumirajo.

Dobro jutro punce!
Drug teden gre varuška na dopust..ja in sledi, da moram tud sama fraj vzet, grevi na Vipavsko, sam dež obetajouser posted image ..no will see

držte se, lep vikend

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 182
11.9.2009 9:40:41   
gajka
A za bolečine pri izraščanju zob dajete kar Calpol/Lekadol sirupe? user posted image Jaz mu še vedno samo s Calgelom mažem. 

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 183
11.9.2009 9:50:35   
gajka
anita g. - to je pa malo sitno, da moraš dopust skorajda varuški prilagajat. Upam, da čim prej dobite mesto v vrtcu!

tejkaz - user posted image za uspešno noč in aerobiko! Jaz bi se tudi morala kakega takega miganja lotit, pa sem prelena... user posted image Pa vedno imam izgovor, da mi časovno ne znese, no, saj mi res ne!

Mi gremo v soboto na morje in upam, da bo vreme naslednji teden vsaj še malo poletno. user posted image

A mi lahko katera pove, kako si uspešno organizirat čas, da ti še kaj časa ostane zasa (za kakšno aerobiko, tek, karkoli...)? user posted image Jaz ga enostavno ne najdem! user posted imageuser posted image vstaneva ob 5:15, pozajtrkujeva in se oblečeva, pripravim oblačila in ostalo kramo za Roka in jo nesem mojim staršem (včasih še Roka, če se že zbudi, drugače ga pustim spat), v službo se odpeljem ob 6h, domov pridem ob 16h, skuham kosilo in okrog 17h pride , da pojemo kosilo, potem sledi 2 uri ubadanja z Rokom (in še kaka fasnga, pa kake cunje prat...), ob 19h pa Rokova večerja, kopanje in potem uspavanje. Ob 9h zvečer se samo pred TV uležem in itak v roku pol ure zaspim. Kje vmes naj najdem potem še kako uro zase?!? user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 184
11.9.2009 9:57:01   
anita goitan
gajka ma šit je ja, če maš tako varstvo, sej ok razumem gospo, pač letos še ni bla na dopustu..ja pa kaj naj..vrtec kje siuser posted image

Zobke oz dlesni ji tud mi2 sam z Gengigelom.

Aja pa cajt zaseuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ti povem januarja mogoče dobim celo kašno idejouser posted image user posted image user posted image

No upam, da bo res vreme, tud nama Zojo bi prišlo prav, dol pr nas majo pa še trgatev..

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 185
11.9.2009 10:34:46   
Ryssa
Dobro jutro!

Ja omedlela sem zato, ker se je mali udaril. Bilo je to na morju, in sicer je bil mali z atijem, jaz pa na balkonu in sem samo tresk po ploščicah slišala in jok. Na hitro sem noter prišla in postalo mi je slabo. Dosti je pa tudi najbrž pripomogla vročina in sonce, pa sem bila najbrž tudi malo izčrpana. Ni se mi to še nikoli v življenju zgodilo, samo nisem šla nič do dr., ker je bilo samo enkrat pa še to z razlogom.
Bilo bi pa grozno, da bi mi bilo slabo vsakič ko bi se kam udaril. Zato imam pa zdaj kr strah pred padci. Sranje bi bilo če bi bila sama.

tejkaz glede čevljev.... Zdaj možno da je že kaj dobil ciciban. Nazadnje ko smo bili niso imeli niti enih sandalov za njega, pa sem vprašala za hec še za jesenske čevlje če mu bo sploh kaj pasalo, pa je samo ene pokazala, ki so pa zgledali tako kot kakšni čevlji za starega ata, pa še tisti so bili preveliki.
Ne bom mu pa zaenkrat še nič kupovala dokler ne gre v vrtec, ker mu noge nenormalno hitro rastejo. Bom potem v začeku oktobra nekaj bolj toplega vzela.

Naš muljo se je pa zdaj začel kar konkretno spuščat. Se kr spusti in pol včasih miže hodi, ko točno ve da bo padel.
A ste ve kar pustile, da hodijo in padejo sami ali ste jih prestregle na koncu, da se ne udarijo?
Je groza zdaj, ko ga ne smem niti sekundo spustit izpred oči, ker kar gre, se sploh ne sekira. Pa se bojim da se kje udari. Pa se je do zdaj vedno pazil, ampak zdaj pa kar odkoraka, pa čeprav naredi samo par korakov in konec.
Sem že kar nekaj potencialno hudih padcev preprečila.

Še potem kaj več napišem.

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 186
11.9.2009 10:40:11   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: Ryssa
A ste ve kar pustile, da hodijo in padejo sami ali ste jih prestregle na koncu, da se ne udarijo?

Jaz ga kar pustim, da sam okrog hodi in mu prav nič za ritjo ne stojim. No, razen, če šiba proti kakim stopnicam in podobnim nevarnostim, sem takoj zraven. user posted image

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 187
11.9.2009 12:42:43   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: gajka

A za bolečine pri izraščanju zob dajete kar Calpol/Lekadol sirupe? user posted image Jaz mu še vedno samo s Calgelom mažem. 

Jaz še z calgelom ne mažem. Sirupi so zame in pri nas izklučno nad vročino 38.5. Mislim da sem edino enkrat ali dvakrat pri Evi naredila izjemo, ker je bilo res hudo.

Gajka moja in tvoja služba je malce drugače. Jaz imam 6 urni delovnik (krajši delovni časa zaradi otrok starih pod 6 let.) zato da lahko grem prej po otroka. Zjutraj sta pokonci od 5ih do 6ih enkrat. Običajno se do 6.15 še malo pocrtljamo v postelji, potem pa vsak svojega hitro umijeva, pa sebe, nekaj malega pojemo čeprav zadnje čase ne, ker bi potem Eva tudi, ampak ona ima zajtrk v vrtcu, tako da zjutraj ne je doma. Ob sedmih gremo od doma, ob osmih sem v službi, do dveh, ob pol treh v vrtcu, malo pred tretjo doma. Se igramo, kuhamo kosilo, pospravljamo, včeraj smo zlagali perilo in sesali, pri nas je tudi ta razlika, da se otroka znata že sama zaigrat in tisti hip skočim zrezek obrnit (to sem napisala zato, ker sem se zdajle spomnila, kako si enkrat pisala da Roka obračaš kot zrezek), ob petih pride moj, se najemo, gremo ven, do pol sedmih, potem kopanje, večerja, ob osmih spita. In takrat imava običajno do desetih čas zase. In dvakrat na teden grem ob osmih za eno uro na aerobiko. Športno dvorano imam pa 100 stran.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 188
11.9.2009 12:43:58   
tejkaz

Jaz ga bom verjetno od začetka zasledovala in prestregla, kasneje pa ne več.

A kdo poleg našga še ne hodi?

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 189
11.9.2009 12:48:13   
tejkaz
Pa še dve cestni vprašanji  (nobene veze z otroci)

- Kakšna je kazen, če voziš 75km/h, omejitev pa je 60km/h?
- Je parkiranje nepravilno, če je izven bele črte samo zadek avtomobila? Samo od konca zadnjih gum do konca avtomobila?

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 190
11.9.2009 12:53:11   
gajka
Gajka moja in tvoja služba je malce drugače. Jaz imam 6 urni delovnik (krajši delovni časa zaradi otrok starih pod 6 let.) zato da lahko grem prej po otroka. Zjutraj sta pokonci od 5ih do 6ih enkrat. Običajno se do 6.15 še malo pocrtljamo v postelji, potem pa vsak svojega hitro umijeva, pa sebe, nekaj malega pojemo čeprav zadnje čase ne, ker bi potem Eva tudi, ampak ona ima zajtrk v vrtcu, tako da zjutraj ne je doma. Ob sedmih gremo od doma, ob osmih sem v službi, do dveh, ob pol treh v vrtcu, malo pred tretjo doma. Se igramo, kuhamo kosilo, pospravljamo, včeraj smo zlagali perilo in sesali, pri nas je tudi ta razlika, da se otroka znata že sama zaigrat in tisti hip skočim zrezek obrnit (to sem napisala zato, ker sem se zdajle spomnila, kako si enkrat pisala da Roka obračaš kot zrezek), ob petih pride moj, se najemo, gremo ven, do pol sedmih, potem kopanje, večerja, ob osmih spita. In takrat imava običajno do desetih čas zase. In dvakrat na teden grem ob osmih za eno uro na aerobiko. Športno dvorano imam pa 100 stran.

S tisto o Roku in zrezku si me pa kar malo nasmejala in sprožila pri meni val nostalgije o tem, kako fino se mi je zdelo, ko se je začel Rok sam obračati na trebuh... user posted image Jaz si še predstavljat ne znam, kako bi bilo, če bi Rok hodil v vrtec. user posted image Oba z user posted image greva od doma ob 6h, jaz pridem domov ob 16h, user posted image pa navadno ob 17h. HB za domače varstvo. user posted image Bo očitno treba resno začet razmišljat o iskanju službe bližje LJ (user posted image dela v domači firmi v LJ, pa bom očitno jaz potegnila krajšo, no, pa še čudne razmere so nastale v moji službi) in tudi selitvi bližje LJ. user posted image Kar pa se prostega časa tiče, hja, očitno je edina možnost za čas zase zvečer oz. ponoči. user posted image

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 191
11.9.2009 13:00:28   
gajka

Je imel user posted image točno tako situacijo slab mesec nazaj (na tisti cesti od Pariželj do AC uvoza Šentrupert)... 60€ oz. 30€, če plačaš v 8 dneh.

- Je parkiranje nepravilno, če je izven bele črte samo zadek avtomobila? Samo od konca zadnjih gum do konca avtomobila?
Jaz sem imela v MBju enkrat avto parkiran nekje na robu cone, kjer je parkiranje dovoljeno in cone, kjer ni dovoljeno zaradi dostave (no, dostave itak tam ne izvajajo že nekaj let). In sem imela nekje 1/5 avta na coni, kjer naj ne bi parkirala, pa sem dobila kazen. Naj pripomnim še to, da avtomobimi z MB tablicami, ki so bili v celoti na prepovedani coni, kazni niso imeli... Načeloma naj bi bil avto v celoti znotraj označenih črt, je pa vse seveda odvisno od primanjkljaja v občinski (redarji) ali MNZ (policaji) blagajni.

< Sporočilo je popravil gajka -- 11.9.2009 13:03:19 >

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 192
11.9.2009 13:08:44   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: gajka

Je imel user posted image točno tako situacijo slab mesec nazaj (na tisti cesti od Pariželj do AC uvoza Šentrupert)... 60€ oz. 30€, če plačaš v 8 dneh.

Jaz sem imela v MBju enkrat avto parkiran nekje na robu cone, kjer je parkiranje dovoljeno in cone, kjer ni dovoljeno zaradi dostave (no, dostave itak tam ne izvajajo že nekaj let). In sem imela nekje 1/5 avta na coni, kjer naj ne bi parkirala, pa sem dobila kazen. Naj pripomnim še to, da avtomobimi z MB tablicami, ki so bili v celoti na prepovedani coni, kazni niso imeli... Načeloma naj bi bil avto v celoti znotraj označenih črt, je pa vse seveda odvisno od primanjkljaja v občinski (redarji) ali MNZ (policaji) blagajni.

Hvala. Sem se bala da bo višja kazen. No, saj je tudi to veliko, ampak glede na to kako so strasšili kakšne hude kazni so, je to kar vredu.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 193
11.9.2009 13:26:12   
Erin
tejka - naš še ne hodi....

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 194
11.9.2009 13:28:28   
Ryssa

Jaz ga bom verjetno od začetka zasledovala in prestregla, kasneje pa ne več.

A kdo poleg našga še ne hodi?

Naš še ne hodi.
Zdajle ca 2 dni se spušča in naredi par korakov potem pa pade. Prej je naredil mogoče kak korakec ali dva, pa spustil se je da je sam stal, en mesec pa sploh ni bilo nobenega napredka.
Zdajle smo bili pa veliko na Šmohorju (bližnji hrib) kjer je velik raven travnik in smo tam malo "trenirali". Sem ga spustila na travniku da je sam stal in se mu umaknila in ga poklicala, pa je potem prihitel k meni.
Mu pa sploh ne diši več po vseh štirih po travniku hodit ampak obvezno po dveh.

No, in se je res pokazal napredek po skoraj enem mesecu. Mu pa za moje pojme še kar manjka da bi shodil. Če bi znal počasi it, bi že hodil, tako se pa zažene in tako ni šanse da bi se lahko sam zaustavil. In tako me je strah da bi se kam zapičil, ker on bi rad laufal ne hodil.

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 195
11.9.2009 14:11:53   
gajka
Punce, ne se sekirat, če malčki še ne hodijo! Rok je v manj kot 2 tednih prišel iz stopnje, ko se je spustil in naredil par korakov, do stopnje, ko samo še teka in hodi okrog.user posted image Mene je ta hiter napredek orng presenetil! Prej je pa tudi on dolgo hodil samo, če si ga držal za vsaj 1 roko.
In kaj naj pa jaz naredim, ker govori pa še nič? Še 'mama' ne reče, nič! Samo kaže predmete in 'uuuuh' zraven. Pa 'oooo' zadnje čase, če se čemu čudi. Pa še kak zlog kdaj trobi v nedogled... Bo že enkrat še čebljat začel, pa vem da bom tudi vseh zakajev na momente sita. user posted image

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 196
11.9.2009 14:58:07   
buhtlčk
Elow!

Samo da vas pozdravim. Na šverc na hitro sicer preberem, ampak za kaj drugega pa ni časa.Tako hitro, kot mi pa zdaj čas mine, pa še ne user posted image
No ampak danes je petek in to pomeni viiiiiikeeeend!!
Ker vse tako na hitro berem se ne spomnim, kaj je za komentirat. No ja, tako malo po delčkih. Nell ne se sekirat, boš počasi ''zaštekala'' sistem in si ga prilagodila, ali pa sebe njemu. Kakor koli že, ostani tako predana svojemu delu in malim, pa bo vse ok. Take potrebujemo in si jih želimo, sistem pa pač....
katja LEETZ meni ni bil nič hudega, pa tudi zanosila sem sicer leto in pol po njem, ampak ni bilo potrebno nič počivati, nobenih problemov nisem imela. Tisti teden po posegu pa le počivaj user posted image
krysia grlo ok? Bo že, ve turšice mate to pač zelo uporabljano orodje, pa rabi tud mal ''kondicije''
trenerkice (stotič user posted image ) - očitno jih imamo še vedno premalo, bo treba kupit. Torej čez vikend spet šoping na vidiku. Čeprav...bi mami tud  rabla kake nove hlače user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 197
11.9.2009 16:18:09   
Krysia
Na hitro pokomentiram ...

tejkaz, mi tud še ne hodimo - bomo, ko pride čas za to ... pa super za aerobiko ... jst sem pa preveč lena ... gremo pa zato vsako nedeljo hodit ... moj možek nosi Roka, jst pa vso ostalo opremo ... tko da nekaj kondicije vseeno mam ... mi pa seveda ne bi škodilo, če bi mal več migala ...

gajka, smo kupili čevlje samo zato, ker če smo kam šli in sem ga hotela na tla postavit, mi ni blo glih do tega, da bi bos stal npr. na tleh v trgovini ... drugač smo pa večinoma bosi, zdej pa v nogavičkah z bremzami ... aja, pa naš govor je tud tko, hecno - imel je obdobje, ko je skoz nekaj čebljal, zdej se je vse skupaj malo ustavilo (razen "aka aka" za pikapolonico pa "amam" za jest). Včasih mu rata kakšna "mama". Drugač pa vse pokaže (torej razume en kup besed), sam govorit pa noče ... po moje ve, da bo v življenju še velik govoril, pa se mal špara user posted image Ima pa ene "besede", ki jih itak samo jst razumem ... za mačko in psa npr ... sicer pa baje itak fantje z govorom mal zaostajajo za puncami, tko da nič se sekirat ...

buhtlčk, grlo načeloma ok, sam pevske vaje ga še mal izmučijo ... ampak bo, ni panike ... sej vsako leto rabim en teden, da "not padem"

PABLO, lepo te je spet brat. Pa uživaj v svojem dnevu! In upam, da sta si ga splanirala tako, kot vama paše ... ko bo mimo, nam pa kakšno slikco prilepi, da te bomo občudovale ...

nell, jst sem še ena taka, ki ji gredo vsi tile pravilniki zelo na jetra ... nič se ne sme, vse mora bit pod strogim nadzorom, otroci se ne smejo dotikat hrane ... joj, kam smo prišli ... jst se čist strinjam s tvojimi stališči, ampak verjetno boš težko kaj spremenila, če so tko togi in se tega držijo kot pijanc plota ... je škoda, ker otroci ne spoznajo teh stvari od blizu, po drugi strani je pa nekak tud treba razumet .. če bi šlo kaj narobe, bi bla pa ti kriva .... pa vrtec, ker to dopušča ... sej veš, ljudje dandanes sam krivce iščejo ...

Tko, jutri pa na piknik (upam, da ga ne bo vreme preveč sračkalo) in v nedeljo še na en izletek ... po moje bo fajn vikend ... in enako želim tudi vam - uživajte ... pa se tipkamo

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 198
11.9.2009 21:21:49   
nell
gajka - mah ne tisto idejo o netu sem že v štartu opustila...sem takoj zaslutla kakšno je stanje - pa čeprav menim, da morda starši niti ne bi meli kaj proti, ker bi to blo itak dosegljivo samo njim - jim nisem niti predstavila - nekje druge na drugačnem mestu - morda.
Mah kaj naj ti rečem, tuki se vsi kr neki izgovarjajo na HACCP sistem - glede na to, da se drugje da in ravno tuki ne, pač nekje neki ne štima - ali vsi drugi grešijo, ali pa imajo tuki interni pravilnik malo preozek. Sem se pa danes malo pogovorila z vodjo in mi je zdej dovoljeno male živalice predstvaljat in kaj podobnega - dobr sej kakšni zajčki, mucke, kužki se dobijpo tud v enormno malih oblikahuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Mah ne sej bo - sam pot do tja še moram najti. Tuki je pač miselnost takšna, da se bodo starši ob vsaki stvari zbunili in burno reagirali - js pač gledam na dobro otrok in kaj oni s tem pridobijo, kaj jih zanima - potem so starši tudi mala malca, ker si želijo ravno tega. Vedno se pa kje najde kdo, ki mu kaj ne bo všeč - upam, da bo pač takrat pripravljen stopit do mene in se pogovorit oz. v to niti ne dvomim, ker mislim, da vedo in čutijo, da sem dovolj odprta oseba.

No tole na hitrco, zdej grem še mal delat - upam da jutri ulovim kaj časa zase in za kakšno kavico s prijateljico - sva namreč danes odbrzela v Zreče k mojim - danes smo se cel popoldan potepali in raziskovali - Tibor je bil usran k zamorc, ampak vidno dobre volje pa tolk lepo je jamral mama, k sem zginla iz njegovega vidnega polja - tko da ja, luštno je blo - upam da bo jutr tud vreme koker tolk, da jo bomo lahk kam mahnili.

Življenje je čudež, vsak dan znova!

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 199
12.9.2009 10:15:04   
bella02
user posted image

Ojla!
No, pa je naša mala princeska nafilala baterije za nev teden. Dala sem jo spat včerej ob 17h in se je zbudila danes ob 7huser posted image . Sem šla snoč že nekajkrat pogledat, če je vse uredu. Ja, je premalo spanja prišlo za njo.
Tud Teja še ne govori, le Tjašo kliče Tasa, oči je tata, pa tete so tete, to je pa vse. Je sicer blo tud že mama, sam tako, mimogrede.

Nell, sej bo, kot sama praviš: drugič, ob primernem času. Pa pohvalno za ideje, tako vzgojiteljice so mi všečuser posted image

Tejka, super, da je Jaša shodil. Zdaj ga boš šele lovilauser posted image . Naša Teja ne hodi, ampak laufauser posted image . Za tiste kazni nimam pojmauser posted image

Sayuri, verjetno ste se imel fajn. Upam, da mi kdaj uspelo it na kej podobnegauser posted image

Krysia, vreme se nekaj lepo dela, kaj pa bo, bomo pa videli. Vsekakor uživajte!

Ryssa, ko se je Teja začela postavljat na noge oz jih prestavljat in kazat zanimanje za hojo, se je vse zgodilo v enem tednu. Še fajn se mi je zdelo, ker sem jaz rekla, da bo čez teden hodila, tašča pa, da ne, ni govora. In potem čez teden je lahko priznala, da ni mislila, da bo šlo tako hitro vse skupajuser posted image . Jo imam pa več al manj na očeh, da mi ne pristane v kakšnem robu.

Erin
, če je Tilen še bolan, ni čudno, da mu ne paše jest. Upam, da se mu kmalu vrne apetit.

Gajka, lep dopust (pa mislim, da ste že šli)

No, vsem ostalim pa lep vikend!

(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj ukiniti dnevni počitek otroka?
Nekateri otroci že zelo hitro pokažejo znake, da jim je popoldanski dremež preveč, spet drugi ga nujno potrebujejo. Kako...
Družinske aktivnosti za ves december
Pripravili smo vam več kot 20 aktivnosti, s katerimi lahko napolnite adventni koledar oziroma zapolnite družinske dneve ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?