nell
|
IZVIRNO SPOROČILO: Erin Ne pomnim da bi v naših vrtcih videla da imajo vozičke... samo voziček a la avtobus na katerega gre cc 8 otrok ampak te imamo za sprehode... No tole moram komentirat - v moji prejšnji službi - niti slučajno voziček - razen za sprehod v okolico - se sprašujem kako pri takšpnih otroci potem spodbujajo plazenje in na splošno je v vozičku gibalno zelo oviran - js bi protestirala - resno. Izkušnja iz Tiborjeve skupine - ja imajo vozičke - pa vprašam mojga - kaj delajo pol s tistimi vozički tam, pa prav, da so pač malčki, ki jokajo notr - js začudeno pogledam, že hočem neki rečt - pa reče, ne bit pametna, sem na lastne oči videl, da je dete kričalo, ko ga je dala iz vozička ven, ga poskušala vključit v igro, crtlat; ko ga je dala nazaj v voziček, je nehal jokati in lepo opazoval skupinico, kaj delajo, je čebljal ipd. - hmmm v tem primeru pa ne vem, če bi bil to razlog, bi ga verjetno tud js dala v voziček - ker je možno, da jih predvsem na začetku moti gneča. V primeru, da bi v vozičku enako jokal kot v mojem naročju pa niti slučajno. Glede hrane - ja Tibor je tud noro lačen k pride domov, pa tud prvo napade košaro s sadjem al pa hladilnik odpre - pa vem, da dovolj je v vrtcu, ker je že sam po sebi jedec in tud tko imajo na voljo vedno sadje, ki ga naš obožuje, tko da v to, da ne bi jedel dvomim - se preglasno dere AMMMM - kako je drugje in pri drugih otrocih, ki hrane ne zahtevajo tako odločno kot naš mačkin, ne vem - mislim pa oz. pričakujem, da če ne bi jedel, da me vzgojiteljica na to opozori Mah polno je stavri za prekomentirat, ampak men čas kr beži - bi mogla še kup stvari za službo zrihtat, pa stanovanje mal začet popravljat, pa še kej bi se kje našlo, ampak men se po pravici povedano samo postle lušta - ta teden sem mela 3 krat popoldan aktivnosti in sem čist hin. No sej dejansko nori september bo počasi za nami, se bo stanje malo normaliziralo, pol nas čaka pa veseli december. Tibor je v vrtcu kr o.k., ma pravi moj, da zjutri sicer kr joče, k ga da vzgojiteljici, ampak počaka zunaj, tko da ga Tibor ne vidi in pravi, da se kr hitro umiri. Čez dan še kdaj pojokca, ampak se ga da potolažit. Spat noče, on raje počaka, da pride ati al pa mami po njega in gre doma spat - mislim mulo mali Se privajamo počasi - tud ingnoranca je čist izvenela, zdej je mama zakon in ati ji stoji tesno ob rami - se mi zdi, da se je zdej enako navadil tud atija, tko da se zdej dogaja, da če met oba zraven sebe, če gre en stran se kr zjoče. Sva šla dans na en sprehod in mi je tolk smešen k skos neki ponavjla, pa k vid petelina se skos dere ki-ki-ki, pa bučam pravi be-be najblj mi je pa hecn, da če se delam da jokam, pride hitr do mene in mi da glavico na ramo, pa me kao pocarta in pol reče neeee mah kaki heckoti so postal tile naši avgustovčki, pravi mali raziskovalci. Zdej pikapoke vas pa počas zapuščam, grem še kej nardit