mojškra
|
IZVIRNO SPOROČILO: n74 Mojškra, hvala ti za nadaljne upanje. Samo to mi še povej kdaj ti najbolj krvaviš? Jaz sem imela do sedaj bolj izcedke, največkrat se mi to naredi ob 23:00 zvečer, preden si vtaknem prometrium. Zdajle se mi je pa zgodilo, da sem se samo usedla pred računalnik in se nekaj vlije, tečem na wc in ful sveže krvi. A potem, če bi nehala prometrium jemat, bi pa skoz krvavela oz. imela prej ss? No, krčev na srečo ni. Kaj pa špikanje (širjenje maternice), si imela na začetku to vsak dan ali tudi ne? Jaz kakšen dan nimam nobenega špikanje, naslednji spet. Kaj so pa sploh rekli na urgenci, zakaj so sploh krvavitve v nosečnosti? Od kdaj naprej ti je pa slabo. Meni še ni. Lp, N. Meni je bilo slabo že takrat ko sploh nisem vedla da sem noseča . Pri prvem otroku sem imela isto kot ti, sveža kri -ugotovili so takrat hematom, dobila sem dabroston in sem počivala. Takrat sem rodila zdravega fantka. Zdaj v drugi nosečnosti, pa sem imela dva ploda, pa je en žal umrl, in naj bi bile krvavitve zaradi tega. Imam izcedke nekje na 2 dni, včasih dvakrat na dan, včasih cel dan. Špikanje in krče sem imela nekje do 6 tedna, potem pa ne več. Kar se tiče pa krvavitve, pravijo da lahko tudi zaradi tablet v vagino. Jaz jemljem dabroston trikrat na dan, prej pa sem utrogestan v vagino. Na urgenci so mi rekli, vsaka krvavitev se smatra za grozeči splav, imam tudi tako diagnozo. Rekli so mi, da moram mirovati, da ne smem nič dvigovati, se raztegovati, skratka se umiriti, počivati, dokler krvavitve ne minejo. Jaz se tega kar držim in probam biti čimbolj umirjena in ne gledati na prah in kup perila ki ga imam za zlikat . Ne oziram se na mnenje drugih, ki pravijo, da počitek ne pomaga, jaz verjamem v nasprotno, da je potrebno počivati, in če bom počivala bom veliko naredila zase in za sončka ki ga nosim pod srčkom. Če druga ne morem narediti, lahko vsaj to poskusim. Verjamem da bova obe donosili in rodili zdrave otročke. Ti razmišljaj pozitivno, uživaj in počivaj na sončku. Jaz zdaj čakam na komisijo kaj bo napisala. Če pa boš krvavela, pa pejdi kar na urgenco, te bodo pregledali in ti napisali mnenje in diagnozo, to bo potem tudi podlaga za komisijo, da boš lahko doma. No upam, da sem ti kaj pomagala in res vsaka krvavitev še ne pomeni SS, lahko je veliko vzrokov, ki so lahko nevarni ali pa tudi ne . Ene celo nosečnost po mal krvavijo in rodijo zdrave otročke. Tako da verjamem, da bova tudi midve donosile in rodile zdrave otročke. LEP SONČEN DAN VSEM SKUPAJ- danes mi ni tako slabo, sem do zdaj samo enkrat objela školjko, jeee .
< Sporočilo je popravil mojškra -- 8.4.2010 10:50:04 >
|