lana70
|
Alora, še moj dolg. Torej moja porodna zgodba, sicer nič posebnega, no, mogoče je še najbolj zanimiv začetek . Zvečer sva šla z dragim na eno zakon mexico pico, fino začinjeno z nacho sirom, pikantno salamo, papriko in ostalo kar spada zraven. na vrh sva vrgla še palačinke z orehi . No, potem je moj šel v nočno v Lj, jaz pa proti domu. Ob 12.00 grem spat. Čutim, da se mi nekaj ulije, vstanem, stojim v luži. Nič mi ni bilo jasno. Stojim en čas na wc-ju, nič. Alora, grem nazaj spat. Se premaknem čez par minut, spet se mi ulije....vstanem, vžgem komp in iščem odtekanje plodovnice...no, ja, zadeva brez vonja in barve. Ob 1ih pokličem ZD in vprašam za rešilca. Odgovor: pokličite sosedo ali prijateljico, pa naj vas pelje z avtom . Ok, vzamem kufer, paket za matične celice, se usedem v avto in gas proti postojni, metež, piha, cesta bela, se malce skalmiram in enih 16 km do postojne začutim prvi popadek...no, sem vsaj vedela, da je res bila plodovna voda. Pridem v p, pozvonim, mi odprejo in gledajo za mojim hrbtom, kje je še kdo...ja nič, sama sem a ne...na ta račun so se še smejali en čas v porodni. Me pregleda babica - 2 cm odprta. Začnejo popadki malo bolj pošteni. Takoj povem, da ima EA, da ne bi slučajno kaj mečkali ...no, mi da klistir, eno uro sedim na školjki, se šetam, čakam mojega, pišem sms-je enim, ki ga še pijejo , pride moj....ob 3.30 me dajo v porodno, popadki za , sprašujem kje je anesteziologinja...kooončno pride, benti da ji je nekdo parking zasedel (sem bila modro tiho), mi nastavijo kanal, aaah, eureka!!!! , vsak popadek manj boli, čutim samo še pritisk dol...naenkrat pravi babica, no a ne bi mi poskusili, odprti smo 9 cm..no pa dejmo...tamala je prišla ven kot supermen, z rokico ob glavici, jo nismo mogli nikaor ven dobit, 5.43 še zadnji potisk in evo naše lizike, zmaga, jaz nič šivana , tako. Aja pa pozabila sem povedat, da sem tik preden sem rodila in po porodu bruhala kot vidra - mojo slastno mexico pico . Tako. Punce EA je zakon in postojna tudi. Moj je bil pri meni, ko sem dobila svojo sobo, stane 25 eur na dan, če pa spi partner pri tebi in tudi je, pa 50 na dan...EA je 180 eur, prisotnost pri porodu 17 eur. Hrana dobra, personal krasen. Otročka odpeljejo ob 23.00 in dobiš ga nazaj ob 5.00, izjemoma, če ti ne želiš imeti otroka celo noč pri sebi.......sem bila malce dolga ne. Če katero še kaj zanima, pa kar na plano z vprašanji.