Sempervivum
|
IZVIRNO SPOROČILO: Reby ... A se dobi tudi mogoče že kakšen čaj zua novorojenčke proti krčkom? Meni je patronažna svetovala kar Bebe čaj. Kupi se ga v navadnih trgovinah, povsod ga imajo. Pediater mi je na zadnjem pregledu svetoval pitje vode, pa sem mu rekla, da mu dodajam čaj, je rekel, da je v redu. Samo pravi, ta taki, ki imajo kamilice notri niso OK, ker kamilica malo zapira. No, sem takoj preverila in Bebe čaj nima kamilice. Jaz mu dajem raje čaj ravno zaradi prebave, da mu malo pomaga IZVIRNO SPOROČILO: andreja 07 sem 19 in 4/7 paso v četrtek našli tumor v maternici velikost pomaranče ki je na brazgotini od CR z zgorne strani pa otroček v postelci in zdej sploh ne vejo kaj b nardil mene pa boli ko ,eni hočjo splav sam jaz se ne dam sem reka da kobo moje zdravje ogroženo prej pa ni šans.Čakam jutrišnji dan,ko pride primarij Cerar da zvem kaj in kako upam vsaj da ima kak predlog. Andreja, dobrodoša! Sploh ne vem, kaj bi napisala ... Super se držiš, samo pozitivno naprej. Jaz pa tebi in tvojemu borcu pošiljam en virtualni Oglasi se še kaj in nam poročaj, kako sta! Držimo pesti, da bo vse OK IZVIRNO SPOROČILO: Serendipity Me je pa zadnjič patronažna čist zmedla - kar naštevala mi je kup in kup stvari (mleko je izrecno priporočala , zelenjavo in sadje je omejila zgolj na kompot iz pol jabolka ), ki jih 'ne smem'' jest. Nazadnje, ko je odšla sem bila čist paf. Kaj pa potem sploh lahko jem? Sem se spomnila na eno pesem - mislim da od Domicelja - Kaj naj si skuham, kaj naj jem, kaj... kaj sploh še smem? Me je pa umirilo branje na forumu (so res strokovnjaki, kapo dol) in vidim, da še vedno lahko JEM. Vidim, da gresta obe z Reby skozi iste stvari, kot sem šla jaz pred mesecem Že v P mi je ena (sicer zelo fajn) cimra prestrašila z izjavo, da ne bom smela jesti nič svežega sadja in zelenjave Sem takoj pomislila, kaj mi potem sploh preostane???? Kot Se* in Domicelj Seveda sem potem naredila celo doktorsko dizertacijo iz prehranjevanja, pa vse ženske sem spraševala, kaj so jedle in najbolj pameten in najbolj logičen odgovor je bil: najboljše je, da ješ isto kot prej, v času nosečnosti. Ker ta mali je na tako hrano itak že navajen. To mi je rekla babica od mojega , me je prav presenetilo, sem pričakovala kakšne tiste čudne in pametne nasvete starih mam No, potem sem pa še v knjigici, ki smo jo dobili v darilnem paketku v P našla jedilnike za novopečene doječe mamice: za zajtrk eno jabolko in ena banana, pa za dop. malico (med drugim) sveže korenje, za kosilo pa zelena solata, pop. malica nektarina ali breskev, večerja: sadje po želji. Evo, tole je dobesedno prepisan en jedilnik, seveda sem ostala živila spustila. Tako da ... kot sem že napisala, jaz jem vse, razen če kakšen dan opazim, da malega bolj napenja ... tako sem do sedaj izločila paradižnik, pa zelene solate se malo izogibam, predvsem zaradi kisa - tu si še vedno nisem na jasnem Jem pa rdečo peso, saj jo imam ful rada. Mesa je pri nas že od vekomaj bolj malo na jedilniku, tudi zato je pa tudi tak problem živet brez zelenjave .... Aja, mleka pa jaz sploh ne pijem (edino v kavi) ... mogoče tudi zato nismo imeli nekih hudih težav, vsaj kot vidim sedaj, glede na to, kar je Se* napisala ... Veliko sreče!
|