farfala
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 Jaz bi pa samo to dodala, ker tud že 2 dni razmišljam kako mora biti ženski grozno: saj se strinjam s tem kar je povedal Pušenjak, ampak mene moti ta vzvišeni, obrambni in prepotentni ton ala mi smo strokovnjaki, mi vse vemo, mi smo vse naredili pravilno, mi se nikoli ne zmotimo (razen v kaki periferiji se),ni bilo tako, kot pravi ona, vi nič ne veste,nimate pojma vi vidite le eno plat....Vedno je tako!To me jezi. vidiš, mene pa ne tolk...tud me mal, sam ne tolk...k človk stoji za svojimi dejanji, jih tudi argumentira in je prepričan v to, kar dela. to je meni kul. pa tud drugo plat je treba razumet ( pa ne zagovarjam zdravnikov, nikakor ne, povečini so res bebci...), ampak predstavljajte si, da ste zdravnik...10, 15, 20 let delovnih izkušenj, dnevno neke drame in tragedije, umiranje itd...in zdej nam, pacientom, k so to naše osebne tragedije, seveda najhujše kar jih more bit, se zdi da si zaslužimo posebno obravnavo, pa sočutje itd.sam jaz pa mislim da je zelo malo ljudi, k so sposobni tko opravljat ta poklic....k po moje se ti utrga, da se v vse stvari tolk čustveno vpletaš....zato verjetno držijo distanco in po parih letih jim to še predobr uspeva...upam da razumete kaj hočem povedat...jst razumem, da je težko dnevno sporočat neke tragične novice in gledat kako se ljudje lomijo in se jim podira svet in obenem ostat človeški, topel in sočuten...jst vem da neb zmogla.... pa še en vidil je - vsem nam je blazno všeč dr.house...ga občudujemo, se mu smejimo, kolk je oh in sploh, ma najboljši je, briljanten...samo v RL pa tkoj, k nas ne božajo in ne trepljajo, k se nam ne prilizujejo itd. skočmo v luft in smo blazno prizadeti....nič briljantnega ne vidmo v tem.... Sigurno si morajo ustvarit en obrambni zid in distanco, ker drugače se jim lahko zmeša pa še pomagat ne moreš, če si čustveno vpleten v zadevo, to je jasno. Če hočeš pomagat utapljajočemu, ne boš skočil v vodo, ker bosta oba potonila, ampak mu boš drugače pomagal. Ni pa prav, da vstopijo v sobo in ne znajo niti pozdravit, kaj šele, da bi se predstavili, ni prav, da moraš letat za njimi, cukat za rokav,klicarit, da povejo kar bi že itak morala biti njihova pojasnilna dolžnost, ni prav, da ti opozarjaš, da se je zdravstvena situacija pacientu poslabšala in šele potem odreagirajo,ni prav, da se obnašajo kot da so vsevedni, a so samo ljudje in kot vsi ostali tudi oni delajo napake, pa tega ne bodo priznali pa če se jih loti španska inkvizicija pa tako naprej. To mislim predvsem, ta čuden odnos al kaj sploh to je. Pa na žalost pri nas al pa RL ni dr. Hausov,ki bi vsak primer rešili, tak da s tem tud ne moreš delat primerjave. Ker če pa tako obvladaš zadeve kot on, maš pa kar pravico biti aroganten in mizantrop , Ampak to je pravljica
|