|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
20.10.2009 12:15:59   
tassika
Najprej dobiš odločbo o porodniškem dopustu (3 mesece):, nato pa odločbo o negi in varstvu otroka (9 mesecev) - mi pogovorno rečemo, da gremo na porodniško za 12 mesecev, v bistvu pa sta to dve vrsti dopusta.

a je to bolj jasno, baje to drugo odločbo dobimo malo pred iztekom prve.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu nikolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
20.10.2009 12:16:35   
Nončika
nikolinca, po rojstvu bomo morale oddati roj. list in na podlagi tega nam bodo izdali še eno odločbo. ni nobene panike. vse smo dobile za obdobje 105dni.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

Neposredna povezava do sporočila: 1852
20.10.2009 12:19:31   
nikolinca
SM KR JOKALA K SM PREBRALA ODLOČBOuser posted image

SJ ZDJ SM ZE BOLJ POMIRJENA K STE MI RAZLOŽILI....

NA CSD PA TUD NČ NE ZNAJO RAZLOŽITI...

HVALA PUNCI

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
20.10.2009 12:24:03   
tassika
Ni panike, zato smo pa tukaj v dobrem in slabem a neuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

Neposredna povezava do sporočila: 1854
20.10.2009 12:34:54   
pi82ka
joj nikolinca...jaz sem tud mal debel pogledala odločbo, no nakar pa ugotovila da uno dobim ko prinesemo roj. list, no  malo pred iztekom prve, kot so že napislae punce.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
20.10.2009 13:03:16   
mayamaya
ejla čvekice user posted image

danes ste pa kar pridne in zgodnje.
jaz sem pa zdaj iz CTG in je user posted image skozi spal. je bila babica kar malo razočarana, pa je rekla, da če slučajno G ne bo všeč graf, da naj pridem še enkrat in to po stopnicah gor user posted image . meni pa stopnice glih niso pisane na kožo. no, pa ni bilo treba. je rekel G, da imam itak še 3 tedne do PDP, pa da se je glih dovolj dogajalo, tako da me je naročil šele 3.11. spet na CTG. razen če se ne začne dogajat seveda user posted image .

tassika
jaz tudi čutim brce ali gibe bolj na desni strani tam pod rebri. na levi skoraj nič. tako, da bom držala pesti za jutri da se ti je mala res obrnila na glavico user posted image

glede odločbe sem pa jaz tudi čudno pogledala kako je to. pa še smeh je bil, ker sem jo jaz dvignila šele naslednji dan, v službi pa en dan prej, pa šefu ni bilo čisto jasno, kako da pridem delat že čez tri mesece ali ne traja to celo leto user posted image . pol smo mu pa razložili. glih mama od sodelavca dela na socialni.

evo,  se še tipkamo user posted image

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
20.10.2009 13:15:04   
MC09
oj

ze nazaj iz vsakodnevnega sprehoda, skuhala kosilo in pečem pecivo user posted image

Naš malček zelo skrbi, da se njegova mama zelo ravno drži, če se malo sključim, me boli zaradi njegove lege, imam pa večino časa veliko bulo na desni strani, kot da bi se z vso svojo težo uprl v ta predel, skoraj mi v rebra tišči, ne glede na to, v kaki pozi sem jaz: ležim, sedim, hodim... On se stiska k meni user posted image . Mi je pa na ultrazvoku, na zadnjem pregledu pogledal in je še vedno obrnjen na glavouser posted image , tak da Tassika, vse je možno user posted image .

uživajte v lepih jesenskih dnevih!

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
20.10.2009 14:31:13   
spelap1
lep pozdrav

sem iz pregleda in ne tako zadovoljna kot bi mogla biti. pregled je bil super in vzela mi je bris za streptokok b, sem še vredu zaprta in dobro čutim otroka.
ctg, še kr vredu je pa umes parkrat srčni utrip padel na 60, je gin rekla da ni kritično in moram jutri iti nazaj še enkrat na ctg. umes se ni naša biba nič prestavljala, drugače bi bil to vzrok, pa bomo vidl jutri, dokler jaz čutim vredu otroka je baje vse vredu.
pregled imam 5.11 ctg in ultrazvok. potem pa z ultrazvoki zaključimo.

sm kr mal slabe volje, pa sam da moja biba brca, mogoče se je pa vseeno prestavlala pa nism čutla.

lepo se imejte

(odgovor članu MC09)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
20.10.2009 14:47:41   
rožica13
Tudi jaz nazaj s sprehoda, sonček je fini ampak veter pa tako vleče, brrr so me kar ušesa bolela.

Joj danes ima tudi moj bejbi veselje se k desnim rebram stiskat, sploh če sedim me zlo začnejo
bolet!

Če ima katera čas in voljo prebrat kakšno knjigo o stiku z otrokom v prvem letu življenja, vam
pripoorčam knjigo Rahločutnost do otrok; Katarina Kompan Erzar, Andreja Poljanec. Imajo na
podiplomskem študiju družinske terapije za literaturo pri enem izpitu in mislim, da bi mogel to
prebrati vsak bodoči starš.

(odgovor članu spelap1)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
20.10.2009 14:55:14   
mashy
Zdravo souser posted image

Kako ste? Jaz ravno iz pregleda. Ravno danes sem stopila v 37. teden. Na UZ so mi ugotovili, da je naš otroček težek že 3 kg, da pa imam manj plodovne vode user posted image In sem vprašala, kaj to pomeni? Pa mi je rekel, da lahko da se porod zelo bliža, če pa ne, me morajo nadzorovati, da posteljica še dovolj dela user posted image Kontrolo imam čez 1 teden. Zdaj pa me malo skrbi? Očitno pa je, da bom rodila pred PDP jem...

(odgovor članu barbchen)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
20.10.2009 15:50:24   
srecna_zvezda
Pozdravljene souser posted image !

Da se vam se jaz danes malo javim. Piska vidim se nic ne oglasa, tako da upam in drzim pestke da je povila svojo malo strucko in je z obema vse v najlepsem redu.user posted image
Jaz sem danes vstopila v 38.teden, imam se 15 dni do poroda.... ce bom imela vsaj malo srece, se bo to zgodilo ze prej....user posted image drugace pa; danes sem bila nadnevu odprtih vrat v Celjski bolnisnici in moram povedati, da nas je sprejela zelo prijazna babica. Vse nam je lepo razlozila, karkoli nas je zanimalo. Sobe, tako porodna kot na oddelku so zelo lepo urejene, na oddelku sta v sobi max. dve mamice z dojenckoma. Uglavnem, sem se odlocila da bom 100% rodila tam(razen ce pride kaj nenapovedanega vmes...user posted image )

Trebuscek se je kar dosti ze spustil, kot bi ga med nogami nosila. Cajcek iz malinovih listov poskusam pridno piti, namrec na zacetku je bil cisto ok okusa, sedaj pa ko ga pijem ze 3 tedne se mi zdi, da je iz dneva v dan bolj nagravzen...ampak, ce bo pomagal....,zakaj pa ne?Bom ze potrpela.
Spim bolj malo, kar naprej hodim na wc, KOZA ME ZVECER TAKOOOO ZELO SRBI, CEPRAV SE MAZEM S KREMAMI. Vcasih se mi zdi kot bi imela bolhe, tako zelo se praskam. Ali ima katera podobne tezave? Drugace me ze zelo tisci tam spodaj, cez dan imam, bi lahko temu rekla tako, lazne popadke, ampak nic resnejsega....(nazalost)user posted image

Glede odlocbe...tudi jaz sem vceraj dobila po posti in kakor je ze zgoraj napisano, to je za samo 105dni dopusta, potem pa je nega otroka ostalih 9mesecev.

No bolje da neham, ko zacnem pisati, nikakor ne znam prenehati...user posted image pridne bodite pa se se kaj slisimo.

(odgovor članu mashy)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
20.10.2009 16:17:22   
Perlica76
Ojla!
Jaz se pa danes počutim zelo slabo-nimam nobene energije,boli me križ neprekinjeno,neka topa bolečina,pa sp.del trebuha kot pri M,...sem komaj kosilo spackala,ne morem ne stat,ne sedet,če pa samo ležim,pa sem še bolj zanič.....čuden je ta današnji dan!Saj v bistvu ne vem,al je čuden in kriv turoben dan,al pa se kaj dogaja..........
Nč,zdaj grem pod tuš,pa spet malo na kavč ležat.

Aja,so pa tudi okoli mene vsi prehlajeni,jaz se zaenkrat glede prehlada še dobro držim!

Dršte se!!

(odgovor članu srecna_zvezda)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
20.10.2009 16:30:19   
sanjacka
Zdravo user posted image !
Tudi za mano je danes G pregled! Kot ponavadi je bil kratek UZ! Zaenkrat je  vse bp, user posted image  je obrnjen dol, plodovnice dovolj, postlca vredu in srček je lepo bil. To so bile besede moje G in v 5 min. sem bila že zunaj! Danes teden imam ponovno pregled.
Srecna zvezda, fajn za vzpodbudne besede,  tudi jaz grem v CE rodit!Prvič sem tudi, sem bila zadovoljna!
Aha, tudi meni že dolgo brca po desni strani tako močno, da bi ga lahko že kr obula, če je to nogica. Res je zanimivo, kaj se dogaja vsem nam na desni straniuser posted image ! Ful je luštn občutek, ubogi revček pa ima tako malo prostora notriuser posted image Upam, da bo kmalu dan za v P. in bomo najsrečnejše ženskice na svetu postale!
Joj, samo res, kamorkoli zdaj grem, vsi so tako radovedni, še bolj nestrpni kot jaz, še na bencinski črpalki se zanimajo kdaj bom rodila, da o drugih ne govorim!    
Mashy, vse bo vredu, le poslušaj svoje telo, ko bo treba, nič ne čakaj samo akcija in v P! Tako meni reče moja G, vsaka sprememba takoj v P! Tudi me opozori, če ne bi čutila dovolj user posted image  takoj v P.  Zaenkrat ni nobenih znakov, saj pri meni ne. Ko bodo, uh, z veseljem javim!user posted image user posted image   

Neposredna povezava do sporočila: 1863
20.10.2009 16:33:47   
rožica13
Perlica76, glede na opisano, bi rekla da imaš popadke. A te skoz boli v trebuhu ali je v intervalih?

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
20.10.2009 17:08:11   
Bojana82
Punce, rabim eno pomoč....bom kar tukaj vprašala ker vem da vas ima že nekaj malčke doma! In sicer moram vložiti novo vlogo za otroški dodatek, pa se ne spomnim ali moram vlogo kaj v službo nesti, da mi potrdijo ali samo plačo vpišem??!! Ali je katera mogoče to v kratkem reševala in se mogoče spomni user posted image ?!

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
20.10.2009 17:10:36   
Nončika
bojana, vlogi priložiš oz. vpišeš podatke z dohodninske odločbe za l.2008.
delodajalec ti nič ne potrjuje.

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
20.10.2009 17:20:35   
lenybaby
srecna_zvezda nočem strašit sam to da te vse srbi je lahko tud slab znak. Kolegica je s takimi problemi šla na pregled krvi pol pa direkt v porodnišnico in rodila 1 mesec prezgodi... Ko začneš enkrat te knjige o nosečnosti mal brat te pa itaq kr strah rata k vidš kaj vse lahko pomen ena taka čist nepomembna stvar.  Omeni to srbenje raje svojmu G za vsak slučaj... pa sej najbrž ni nč hudga ampak sej veš, za vsak slučaj...

Neposredna povezava do sporočila: 1867
20.10.2009 17:26:12   
mayamaya
Perlica, sej ne da bi te strašila, ampak ravno danes mi je g razložil, da moram v P takoj ko se mi začnejo popadki, to pa je, ko bo bolečina taka kot pri M samo bolj močna in bolj boleča ter bo trajala neprekinjeno vsaj 1 uro in krči na 5 min. ker sem ga pač vprašala, da kako naj vem kdaj so pravi popadki user posted image .
če je pri tebi kaj podobnega...

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
20.10.2009 17:36:37   
Bojana82
Nončika, hvala saj se mi je zdelo pa nisem bila čisto sigurna.....

Punce, moja prijateljica, ki naj bi imela rok 15.11., je že rodila....skoraj en mesec prezgodaj, toda z malim sta že doma oba zdrava, hvalabogu user posted image .......aja, celo nosečnost so ji govorili da bo imela punčko, sedaj pa se crklja s fantkom.....

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
20.10.2009 17:38:01   
Metuljcica77
se mi zdi da je naša Perlica res šla pod tuš in počivat ... se strinjam z rožico13 in mayomayo ... teli kao hudi menstrualni krči so popadki ... pomembno je le ali so v intervalih ... nisem hotla nobene strašit ampak meni se je to zgodilo v zadnjih 2 tednih že 3x, vendar vedno samo enkrat in vedno v večernih urah ... naša telesa se pripravljajo na D day ... jst stopim jutri v 38 teden

upam da se Perlica kaj javi

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
20.10.2009 18:34:30   
mashy
Tudi meni se že 14 dni pojavljajo krči, kot pred menstruacijo. In potem gledam na uro. Ampak so bili do sedaj (na srečo) na eno uro. In vedno bolj pogosto se pojavljajo. Jaz sicer upam, da še kak teden počakamo, ko bom pa v 38. tednu pa se jih bo začela počasi veselit user posted image

(odgovor članu Metuljcica77)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
20.10.2009 18:34:48   
alexjera
Pozdravljene

Perlica76 v primeru, da imas slab obcutek, se pojdi pokazati v porodnišnico, saj zato so tam. če se res kaj dogaja, bo kar bo, če pa je lažen preplah, boš pa pomirjena. Pa ne pusti se odgnati, naj te kar pošteno pregledajo.

Danes je bil tako lep sonček, samo pri nas je tako zelo pihalo, da sva s tamalo zunaj zdržali samo eno uro, potem pa sva bili cisto premraženi.

Glede otroškega dodatka - če oddas vlogo v casu 3 mesece po rojstvu, ti pripada dodatek za vključno mesec rojstva, če vložiš kasneje pa od meseca vložitve dalje. Poleg vloge, v katero vpišeš podatke iz dohodninske odločbe za leto 2008, oddaš še rojstni list novorojenčka, saj so po mojih izkušnjah čisto neorganizirani in je lažje predložiti, kot pa potem naknadno oddajati.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1872
20.10.2009 18:44:51   
Perlica76
Ojla!

Sem šla mimo računalnika,pa sem še malo pokukala....križ me boli kar neprestano,spodnji del trebuha pa se pojavljajo neki krči,podobni M,malo spremljam na uro,samo glede na vse povedano v materinski šoli,pa v knjigah,da so pravi popadki fuuuul boleči,čakam te.Mi pa plod že ful dol pritiska,me boli nad sramno kostjo in imam tam tudi kar "zadebeljeno",verjetno je že tako dol z glavo,da se vse širi.Težko se tudi že vsedem,ker me boli sramna kost.Nimam pojma,če je to-to.Bom še malo počakala,pa bom malo bolj pozorna na te minute......plodek pa se premika.Ne vem,tako sem napumpana s tem stavkom:"ko bo šlo za prave popadke,boste že vedele,ker so zelooo boleči",da pač čakam al te zelo boleče popadke,al odtek plodovnice,al tisti slavni čep......Imam 30min do P,tako da.....
No,če se jutri dopoldan ne javim,pomeni da me ni doma.Morda pa se samo plod še bolj rine,prebija proti izhodu ,pa bo jutri boljšeuser posted image Nisem pa sposobna NIČ,mislim,da nebi mogla prehodit niti 100m!

Bodte fajn,pa se beremo!!

Neposredna povezava do sporočila: 1873
20.10.2009 18:58:04   
sanjacka
Počasi se je začelo...user posted image user posted image user posted image Perlica76, če se ti vse to dogaja,bodi v nizkem štartu in veeeeliko sreče!user posted image

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
20.10.2009 19:14:18   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: alexjera

Glede otroškega dodatka - če oddas vlogo v casu 3 mesece po rojstvu, ti pripada dodatek za vključno mesec rojstva, če vložiš kasneje pa od meseca vložitve dalje. Poleg vloge, v katero vpišeš podatke iz dohodninske odločbe za leto 2008, oddaš še rojstni list novorojenčka, saj so po mojih izkušnjah čisto neorganizirani in je lažje predložiti, kot pa potem naknadno oddajati.

obvezno moraš pa priložiti še potrdilo o davčni številki novorojenčka.

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......