|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
15.10.2009 12:28:41   
valerija77
Menta tudi mi imamo pralni in sušilni stroj od Boscha. In ga ne zamenjam za nobenga druzga. Oba imata popolno elektroniko ampak delujeta brezhibno, pa sem v dveh dneh oprala in posušila 10 strojev oblek za dojenčka. Moja mami pa je imela sušilni stroj od Gorenja pa ji je že po 10 mesecih crknil in se ga sploh ni dalo več popravit - toliko o 5-letni garanciji. In je dobla denar nazaj in šla po Boscha. Kot je rekla Bojana, raje daj nekaj denarja več. Soseda ki dela v Gorenju je povedala, da so morali znižati stroške zato vgrajujejo ceneješe dele, zato pa očitno kr hitr crkne. user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
15.10.2009 13:01:34   
december06
Pozdravljene souser posted image !
Sem rekla, da bom mela, zdaj ko sem že doma, več časa, pa slabo kaže. Tako je, če imaš že enga dvoletnika. Torej, sem ponovno dala skoz šolo za starše, ne da se je kaj dosti spremenilo, samo opomnilo pa me je kaj me zopet vse čaka in da ni to kr tako. Bo treba bit skrben in previden. Kako hitro potem pozabiš ko si že komot. Mislim, na pažnjo pri hrani (pri dojenju) zaradi alergij in potem uvajanje goste hrane, pa plazenje... no to je kasneje, sprva pa še ali je vse vredu ali dovolj je....miljon vprašanj. Ampak vam povem, potem kar steče. Sprva misliš, da je mission imposible, potem pa kar steče.

Sem malo nadolgovezla. V glavnem, pa se imam za enkrat vredu in skupaj nabiram cotke, da jih operem in prelikam in omaro pospravim oz. pripravim stvari za novega člana, da me potem ne preseneti kaj.

Lepo se martinčkajte na sončku, čeprav je že mrzlo, pa je sonček vseeno še topel.

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
15.10.2009 14:14:09   
piška goriška
Punce, jst grem verjetno tole sprobat:
smejoči porod - noesiterapija:

http://sprostitev.ajla.si/naravni-porod

... hm jaaaa, torej, če bom še imela čas. user posted image - Najmanj 1x na noč imam popadke (kot menstrualna bolečina) - kar je baje super. Pripravljaj se telešček, pripravljaj! user posted image

Babice v Kranju so pa poleg Majde Jelovčan, Marjete Žlebnik, še baje fajn Anka Grmič, pa mlade babice Eva, Jerneja, Mateja.. Ampak itak sta pri porodu dve - tako, da se z eno itak boljše zaštekaš. Sploh pa najboljše pride k tistemu, ki najboljše misli - torej, tako bo, kot bo prav, samo zaupat je treba in biti hvaležen za to enkratno izkušnjo!... Rojevala bom tako jaz - babice so tam bolj za podporo. Najpomembnejše je sposobnost dihanja (globoko dihanje s trebuhom: prekrvavljenost + dete pritiska dol in širi porodno pot) in sposobnost relaksacije ...
Grem naprej z navdušenjem gnezdit!user posted image user posted image user posted image
Vsem objemčke. user posted image user posted image Papa!

(odgovor članu december06)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
15.10.2009 15:13:33   
nikolinca
vas ze eno uro beremuser posted image

sem v 34t in v pon imam pregled...sem se hotla danes uspodi pobriti in je kr težka,ma nič ne vidim ,se mi zdi da sem zadnje cajte prov neuporabna, mi vse pada iz rok tko da more moj skoz neki za mano pobirat...

pa baje ponoč fulll smrčimm...heehe

uživajte!!!

(odgovor članu piška goriška)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
15.10.2009 15:15:08   
nikolinca
ja pa še neki...punce si katere maže s kakim oljem/ kremco presredek?

(odgovor članu nikolinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
15.10.2009 15:29:02   
murkica
Pozdravček še od mene. Zadnje čase ste res pridne s pisanjem in vas človek komaj dohaja. Se vidi, da nas je počasi vedno več na porodniški in lahko kakšno minuto več posvetimo RR-ju.
Mi smo imeli tudi včeraj pregled (imam ga sedaj na 1. teden) in so mi zopet naredili CTG, pregledali kri zaradi železa in pa vodo ter izmerili pritisk in sem šla domov. Komentar na CTG je bil, da si lahko samo želim takšnega pri naših tednih, tako da niti ne vem kaj to pomeni, ampak nič se še ne dogaja, kar se poroda tiče. Moram kar hitro potrkati, da se še vedno odlično počutim in nimam nobenih težav. Tako, da upam, da bo tako ostalo čisto do konca.

Z mojim sva se ravno zmenila, da gremo v soboto na izlet v Avstrijo, pa bo šla z nama še moja sestrica, ki bo pri nama za vikend. Tako, da se bomo odpravili verjetno še na enega zadnjih izletov, preden se bomo podali v porodnišnico :)

MASAŽA PRESREDKA- Ma jst sm se odločila, da ne bom tega prakticirala. Namreč kar od nekaj prijateljic sem izvedela, da so to pridno počele, vendar na koncu so bile ravno tako šivane. Tako, da bomo prepustili naklučju. Jaz sem sama mnenja, da je veliko bolj odvisno od same babice kako vodi porod in kako me sodelujemo, ne pa od masaže. Morda pa se motim....

Danes sem prirpavila tudi stvari za našo malčico. Najprej sem imela prirpavljen že roza kompletek, vendar sem se na koncu odločila, da se nikoli ne ve kaj nas preseneti in sem raje prirpravila rumeno-oranžno kombinacijo, če bi slučajno prijokal na svet user posted image . Namreč samo na enem UZ-ju se je videlo, pa še ta G je bil malo čuden in je nekaj na hitro povedal. Ampak zdaj bi bila že totalno presenečena, če bi se nama rodil fantek, saj se vsi pogovarjamo o njej :D

Kilogrami- 11kg. Zadnje 3 sem dobila v tem mesecu user posted image , ampak me ni moja G nič kregala, ker je rekla, da je to precej normalno. Bomo videli kako bo šlo naprej, ampak pred nami tako ali tako ni več dolga pot. :D

Strije- Hvala bogu nimam nobene in resnično upam, da se stanje na tem področju ne bo spreminjalo. Tudi celulita nimam (no nekaj sem ga imela še preden sem zanosila, ampak med nosečnostjo nisem dobila novega), verjetno zaradi tega, ker res veliko hodim in se poskušam na splošno čim več gibati. Ravno danes sem se na hitro odpravila na sprehod za 1. urco, ko pa je bil tako lep sonček. Prav super dan, kljub mrazu!!!!

dude- imam jih od aventa, ker sem jih dobila. Ampak mislim, da bi se vseeno odločila za njih, ker smo jih imeli tudi pri moji sestrici in smo bili z njimi ful zadovoljni. No res pa je, da je pri njej dudika prišla zelo redko v poštev, ker jih nekako ni potrebovala. Bomo videli kako se bodo pri nas obnesle, v vsakem primeru pa lahko naknadno kupimo katero drugo. Me pa zanima, če je še katera druga zasledila, da naj bi bile pri novorojenčkih primerne samo dude iz lateksa, kavčuk pa naj bi prišel v poštev kasneje, saj naj ga nebi mogli pregrizniti, ko dobijo zobke? Zdaj pa me zanima koliko je resnice v tem, saj sem prebrala, da vas je kar nekaj kupilo dudke iz kavčuka.

No pa sem se tudi sama danes malo razpisala. Sem že nekaj dni nazaj napisala celo klobaso in pokomentirala malo vaše poste in se mi je izklopil računalnik in sem mislila, da se mi bo zmešalo. Potem pa kar nekako nisem našla nove volje, da bi zopet kaj napisala.

Čvekajte tako še naprej in uživajte.

LP
Murkica

Moj dragi pravi: "Ni važno kaj bo, važno je, da je fant zdrav".

Že sedaj mi pomeniš največ na svetu :)

(odgovor članu piška goriška)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
15.10.2009 17:24:42   
tassika

user posted image
user posted image user posted image

PDP / NICK    (STAR.)    (?user posted image ,?user posted image )   NAS. PREGLED         SPOL

30.10.

1.user posted image Nončika (27 )               (2.user posted image ,?. user posted image )      22.09.              user posted image
31.10. 
2.user posted image rožica13 (24) TRBOVLJE (1.user posted image ,?.user posted image )        22
.10              user posted image  
3.user posted image soča (? )                        (?.user posted image ,?.user posted image )         ?                      user posted image
4.user posted image murkica (24)                (1.user posted image , ?.user posted image )                                user posted image
01.11.         

5.user posted image piška goriška (34)        (1.user posted image , 1.user posted image )       28.9.                  user posted image
6.user posted image marby (33)                    (?. , ?. )                ?                     user posted image
7.user posted image  katja34 (36)               (4.user posted image , 4.user posted image )         ?                      user posted image  

8.user posted image  ellam(30)                     (2.user posted image , 1.user posted image )        ?                       user posted image
02.11.             
9.user posted image pocahontas (29)          (2.user posted image , ?.user posted image )         
? 
                      user posted image
10.user posted image Pikica28 (28)              (1.user posted image , ?.user posted image )       21.10.                  user posted image

11.user posted image lucky girl (?)                (1.user posted image , ?.user posted image )    13.10. CTG             user posted image

12.user posted image stuhica   (30)               (4.user posted image ,?user posted image . )           
?                    user posted image
13.user posted image  sanjacka (34)              (2. user posted image ,?user posted image )         20.10. CTG          user posted image
14.user posted image   sunny1980(29)           (2.user posted image ,?user posted image )              ?                  user posted image        

15.user posted image   Zupica (23)                    (1.user posted image ,0.user posted image )         ?                 user posted image       
16.user posted image    Katja34 (?)                    (4.user posted image ,3.user posted image )         ?                  user posted image                  
03.11

17.user posted image   monika985 (26 ) PO    (1.user posted image ,?.user posted image )          30.09.                user posted image
18.user posted image  Maša88 (? )                  (?.user posted image ,?.user posted image )          ?                 user posted image
19.user posted image  Toba (33)                        (2.user posted image ,1.user posted image )     4.9.              user posted image
20.user posted image   Nonička (28)                     (2.user posted image ,1.user posted image )   ?                 user posted image
04.11.  
21.user posted image Perlica76 (33)             (2.user posted image ,0.user posted image )            14.10.
                user posted image
22. monika m (32)               (1. ,?. )           ?                     

05.11.

23.user posted image Bojana82 (27) LJ              (2.user posted image ,1.user posted image )       982.10.               user posted image    
24.user posted image Anonimna (?)                 (?.user posted image ,?.user posted image )             
? 
                 user posted image
25.user posted image   juniorka (33)GB              (2.,1. )          07.10.                    user posted image
26.user posted image   tanja712 (24)                   (1.user posted image ,0. )            ?                  user posted image
27.user posted image  Kajjada (?)                   (3. user posted image ,2.user posted image )         16.10. CTG          user posted image
28.user posted image   NosečkaL (?)                (2. user posted image ,1.user posted image )         29.9.                 user posted image
06.11. 

29.user posted image Lupinica (23)                 (2.user posted image ,?.user posted image )        16.10.                 user posted image    
30.user posted image  srecna_zvezda (23)        (2.user posted image , 0.user posted image )       3.11.                  user posted image
7.11.     
31.user posted image daisy1980 (28)             (1.user posted image ,0user posted image )    
       06.10.                 user posted image
32.user posted image tante (?)                         (?. ,?.user posted image )                ?                    user posted image    
33.user posted image  cari (30)                      (1.user posted image ,0.user posted image )           ?                       user posted image
08.11.  
34.user posted image aurarina (?)                   (1.user posted image ,user posted image )         
      ?                      user posted image
35.user posted image zanka (?)                       (2.user posted image ,?.user posted image )                ?                  user posted image

36.user posted image alexkera (?)                   (2.user posted image ,1.user posted image )                ?                  user posted image
09.11.
37.user posted image m031281(27)               (?.user posted image ,?.user posted image )            
?                        user posted image
38.user posted image  Pecorella (?) LJ             (1.user posted image ,1.user posted image )         11.9.                   user posted image    
39.user posted image   KARNEM (27) LJ            (1.user posted image 0.user posted image )          3.9.                     user posted image  
10.11.  
40.user posted image robikA (?)                       (3.user posted image ,?.user posted image )                ?                 user posted image
41.user posted image
 mayamaya (32)           (1.user posted image ,?.user posted image )            20.10. CTG          user posted image
42.user posted image   miska73 (36)       RODILA 2.9.09   user posted image user posted image 1420 in 1430
11.11.  
43.user posted image srecna_zvezda (?)         (2.user posted image ,?.user posted image )           
?                        user posted image
44.user posted image
divja (26)                       (1.user posted image ,?. user posted image )          01.09                 user posted image
45.user posted image jj24 (24)                       (2.user posted image ,1.user posted image )               ?                    user posted image
46.user posted image metuljcica77 (32) LJ/PO (1.user posted image ,0.user posted image )         16.10.                  user posted image          
12.11.    
47.user posted image  jona3 (31)                     (3.user posted image ,3user posted image             ?                    user posted image       

48.user posted image  Tula (36)                         (3.user posted image ,3user posted image             ?                  user posted image     
13.11.  
49.user posted image nina68 (41) LJ/CE         (3.user posted image ,user posted image )            
14.10.                  user posted image
50.user posted image valerija77 (32) CE         (3.user posted image ,1.user posted image )      29.10. CTG
               user posted image         
14.11.
51.user posted image Nezy85 (23) MB             (2.user posted image ,?.user posted image )     21.10. CTG                 user posted image   
52.user posted image
 ROZICI (25) RADLJE       (2.user posted image ,?.user posted image )              ?                      user posted image
15.11.        

16.11.

53.user posted image   iribiri (27)                         (1.user posted image ,?.user posted image         ?                    user posted image
54.user posted image
 Mashy (27) CE                (3.user posted image ,1.user posted image )        22.9.                     user posted image    
55.user posted image   ninka80(29)                  (2.user posted image ,1.user posted image )         21.10.                   user posted image        
56.user posted image   lelyka(?)                         (?.user posted image ,?.user posted image )         21.10.                 user posted image      
57.user posted image    sasika (31)                      (2.user posted image ,?.user posted image )          ?                      user posted image
58.user posted image    spelap1 (21) CE                 (1.user posted image . ,0user posted image . )       20.10.            user posted image   

59.user posted image   Eva19 (19) LJ                 (1. user posted image . ,0. user posted image )           19.10.          user posted image
17.11
60.user posted image among_the_clouds(?)    (2.user posted image ,?.user posted image              
?                      user posted image
61.user posted image MC09(32)                         (1.user posted image ,0.user posted image         13.10.               user posted image       

62.user posted image  luan  (32) NM                     (2.user posted image ,1.user posted image      27.10.                user posted image   
63.user posted image   Nogavicka80(29)LJ            (1.user posted image ,0.user posted image       12.10.                 user posted image   
64.user posted image   Nika23(23)                    (2.user posted image ,1.user posted image          20.10.                 user posted image      
18.11. 

65.user posted image *i.am.happy* (31)            (1.user posted image  ,?user posted image )          20.10.                 user posted image
19.11.
66.user posted image stelaJ (30)                         (1. user posted image ,?.user posted image )      
 ?      
                user posted image        
67.user posted image  MajchaT (?)                    (1.user posted image  ,?.user posted image )           
?                     user posted image      

68.user posted image december06 (30)CE       (2.user posted image , 2.user posted image )         30.10. CTG           user posted image      
69.user posted image  caryn (?) LJ                  (1.user posted image , 0.user posted image )            ?                      user posted image       
70.user posted image pikapoka83 (26)             (2.user posted image  ,2.user posted image )         22.10.                 user posted image                
20.11. 

71.user posted image sashy (20)                       (2.user posted image ,?.user posted image )         23.10.                 user posted image       

72.user posted image  barbchen(31)PO             (2.user posted image ,0.user posted image )         19.10.                 user posted image       

73.user posted image  mamka3(37)                  (3. user posted image ,? user posted image )         12.10                  user posted image
74.user posted image   petkapet (33)IZOLA      (2. user posted image ,1 user posted image )          22.9.                  user posted image  
21.11
75.user posted image summer410 (29) PT/MB (1.user posted image ,?.user posted image )           02.09.                 user posted image         

76.user posted image  krivonoska (32) MB        (2.user posted image ,1.user posted image )           08.09.                user posted image   
77.user posted image   DULCE (?) LJ                (?.user posted image ,?.user posted image )                   ?                 user posted image   
22.11.
78.user posted image nina7 (27) LJ                   (2.user posted image ,2user posted image )         08.10.                  user posted image
79.user posted image moglan (?)                       (?.user posted image  ,?user posted image )                ?                    user posted image
80.user posted image  giotti  (34)                       (2.user posted image ,?.user posted image )       
28.09.
                 user posted image
81.user posted image Menta (28)                      (1.user posted image ,?.user posted image )          15.10.                 user posted image

82.user posted image  ursa1981 (28)                (2.user posted image ,1user posted image )           21.10.
                 user posted image
23.11.
83.user posted image tassika (26)LJ                (2.user posted image ,0.user posted image )           21.10. CTG             user posted image

24.11.
84.user posted image bellamia (?)                    (2.user posted image ,2.user posted image )          
27.10.                    user posted image

85.user posted image Ikar (32) JESENICE           (3. user posted image ,2.user posted image )           9.9.                     user posted image
86.user posted image Ienybaby (?)                   (?. user posted image ,?.user posted image )               ?                       user posted image
25.11.
87.user posted image  karmyka (22)CE          (2.user posted image ,3user posted image )          7.9.                           user posted image   
88.user posted image  pi82ka (26) LJ            (1.user posted image ,1. user posted image )           27.10                     user posted image
89.user posted image  Kepica78 (31) LJ           (1.user posted image ,0.user posted image )          22.10.                    user posted image
27.11.
90.user posted image  Ninaaa (30)                    (2.user posted image ,2.user posted image )            ?                         user posted image             

91.user posted image   Pikapolonica24 (25)MB (2.user posted image ,2.user posted image )               ?                        user posted image            
28.11.
92.user posted image korala (32) KR                 (1.user posted image  ,user posted image )    20.10./10.11.              
   user posted image

29.11.
93.user posted image mariee 
(26)                   (1.user posted image ,?.user posted image )             
?                          user posted image

94.user posted image  neni13 (?)                   (2.user posted image ,1.user posted image )               ?                          user posted image
95.user posted image   Zvezda71 (38) LJ       (2.user posted image ,1.user posted image )              01.09.                   user posted image
30.11.

96.user posted image  katyn (26)                    (1.user posted image ,1.user posted image )           7.9.                        user posted image
97.user posted image   ZalaLuka (26)              (2.user posted image ,3,4.user posted image user posted image )       ?                          user posted image       
02.12.
98.user posted image  eva 1(26)TRBOVLJE       (3.user posted image ,3user posted image )          23.10.                      user posted image
XX.XX. 
99.user posted image **lunica** (?)             (?.user posted image , ?.user posted image )              
? 
                           user posted image
100.user posted image D.Mateja  (?)                 (?.user posted image , ?.user posted image )          

?                         user posted image
101.user posted image špešla (?)                      (?.user posted image ,?.user posted image )                ? 
                       user posted image     

102.user posted image   MatejC (31)                   (2. user posted image ,1.user posted image )             ?                       user posted image

Skupaj: 

user posted image :    34

user posted image :    27

user posted image  :    41

user posted image + user posted image + user posted image  = 102

Z nami so začeleuser posted image user posted image user posted image

KulGirl   user posted image
Žana21 user posted image
nincrli   user posted image zdajšnja januarka 2010 user posted image

polmaja user posted image  
water lilyuser posted image
Twixy user posted image user posted image   zdajšnja februarka 2010 user posted image
MalaRožauser posted image
miki23user posted image zdajšnja junijka 2010 user posted image

user posted image                                     user posted image
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
    PREGLEDI           
    user posted image   DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA       SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
    NOSEČNOST                    ŠOLA ZA STARŠE
    NOSEČNIŠKI KALK.         VSE O NOSEČNOSTI
    MAMA.SI                           NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ 

• urejanje dokumentacije:
    Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
    vloga S-1/1
    priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
    vloga S-1/2
    Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
    Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
    Priznanje očetovstva
    Kako do otroškega dodatka

•  
    user posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
  • Neposredna povezava do sporočila: 1732
    15.10.2009 17:24:56   
    tassika

user posted image  

NOVEMBRKE

=======================================================
     NOSEČKA     DATUM ROJ.     PDP      OTROK            MERE
    ======================================================= 
    1.  Miška73     02.09.         10.11    ROK,NEJC         1420 g/1430 g user posted image user posted image

user posted image user posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
    Neposredna povezava do sporočila: 1733
    15.10.2009 17:25:03   
    tassika
    user posted image  

user posted image   Pi82ka 32t 

user posted image tassika 33t

user posted image   nezy85 29t1d 

user posted image  Valerija77 32t1d 

user posted image sashy 30t 

user posted image  giotti 29t 

user posted image  mashy 21t 

user posted image  Rožica13 36t4d 

user posted image Ellam 22t

user posted image Nonička 18t1d 

user posted image murkica 32t

user posted image
    nina7 31t

user posted image
    mayamaya 30t2d

user posted image summer410 25t

user posted image Eva1 32t

user posted image
    Lupinica 21t

user posted image Piškagoriška 29t

user posted image  spelap 29t

user posted image luan 34t3d

user posted image juniorka 27t

user posted image Ninika80 29t2d

user posted image Metuljcica77 30t

user posted image Eva19 34t

user posted image
    divja 30t

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
    Neposredna povezava do sporočila: 1734
    15.10.2009 17:38:41   
    Anonimen
    Divja ti si omenila da bi se jutri mal dobile v Toskani, a velja? Jest bom skor verjetn tm, sam da bo tamala ok. A še katera pride?

(odgovor članu tassika)
      Neposredna povezava do sporočila: 1735
    15.10.2009 18:24:35   
    divja
    jaz gotovo pridem, in upam da se nam bo pridružila še katerauser posted image , grem jutri tudi na CSD papirje zrihtat, polpa v Toskano

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 1736
    15.10.2009 18:42:20   
    nogavicka80
    Po dolgem času spet nekaj vrstic...

Sem vas preletela in hotela nekaj stvari pokomentirat, a žal sproti pozabila...

Sama imam vse več nosečniških tegob (nespanje, bolečine zaradi pritiska na medenično dno, slabosti, težko dihanje...), a dajem to zdaj ob stran. Trenutno me namreč malce skrbijo mere iz UZ, pa me zanima,ali ima ša katere podobne izkušnje? Namreč glavica naj bi bila velika za 35 t , trebušček in stegnenica pa šele za 32 t!!! In nisem panik, ampak skrbi me pa le.
    In še to - ali katera ve, če se da iz teh podatkov + teža izračunat velikost celega telesa???

Kaj pa pomeni kratica FTA, ki se meri v kvadratnih cm???

In tudi šele zdaj grem na sladkorni test in mi je malo sumljivo (mogoče zaradi mojih slabosti?) Se pa poskušam čimbolj sprostit in razmišljat pozitivno.

No, sem mogla dat iz sebe, čeprav bi bilo prav pisat kaj bolj pozitivnega.

Aha, ena je napisala, da v LJ ne moreš dobit svoje sobe. To mi je čisto nov podatek. Sestra, ki dela na enem izmed oddelkov, mi je rekla, da če je le prosta, jo komot dobim. In tudi pri predstavitvi porodnišnice SE MI ZDI, da piše, da je večino sob enoposteljnih. Ali pa sem narobe prebrala???

Plenice imam pa dvojne različne pralne (vsako po eno) in kupila bom še ene pamperske za zahodni trg.

Presredek smo do zdaj enkrat zmasirali in sicer z WELEDA oljem.

Naslednji pregled imam 23.10.

Vsem želim čim manj tegob in čim prijetnejše prestajanje vseh dni do poroda!!!

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 1737
    15.10.2009 18:54:10   
    Menta
    Živijo punce,

Jaz sem prišla s pregleda. Pa sem ful dobre volje, ker je vse ok, srček je poslušala, trebuh zmerila in še napotnico za porodnišnico mi je dala. Ja, zdej gre pa zares. Aja, pa glede kg mi ni nič rekla in mi je kar lažje pri srcu.

Naslednji pregled imam 2. 11. in bo CTG user posted image

Res sem nekako pomirjena zdej po pregledu, tako nekako srečna. Domek pa tudi dobiva novo podobo, moj dragi je previjalko zložil, v soboto dobim še eno "pošiljko" cotk od sestrične...vse se lepo odvija in v nekem takem miru približuje. Res mi je super. user posted image

Lepo se imejte. Papa

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 1738
    15.10.2009 19:00:38   
    Anonimen
    Mi smo pa zdele svečko prižgal
    http://24ur.com/novice/slovenija/prizgimo-svecke-za-umrle-otroke.html

(odgovor članu Menta)
      Neposredna povezava do sporočila: 1739
    15.10.2009 19:51:03   
    petkapet
    Nogavička80, in kako je to komentirala tvoja G?
    Lej mere so mere, jemlji jih z rezervo, o tem smo kr neki že napisale (malo nazaj). Ma če te zelo skrbi, pa probaj it še po kako drugo mnenje.
    Mene so mere našega jenčja kljub tolažbam skrbele, in sem šla prejšnji petek drugam na dodaten UZ-samoplačnški. Mere,ki so bile najprej - 2 tedna, so bile na tem UZ normalne in sem se zelo pomirila. Zdaj pa najraje ne bi imela več UZ user posted image , imam pa še en UZ naslednji teden upam, da ne bo odtopanj.

Ej, kako pa je z Lucky girl, ki so jo tudi skrbele mere od jenčka?

Sušilni stroj: Ej, punce a ima kakšna doma tudi s pralno-sušilni stroj? Mi namreč nimamo prostora za oboje in razmišljamo že neki časa o kombiniranem.

(odgovor članu nogavicka80)
    Neposredna povezava do sporočila: 1740
    15.10.2009 20:10:26   
    tassika
    Meni kombiniran ni všeč, ampak če ni prostora ga pač vzameš, me pa moti to, da ne moreš dati celega stroja sušit ampak vedno polovico in potem sušiš 2x. Midva sva zdaj predelala kopalnico tako, da gre sušilec na pralni stroj, zgoraj je pa ležeč bojler. Zdaj ga je pa treba samo še kupituser posted image  

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu petkapet)
    Neposredna povezava do sporočila: 1741
    15.10.2009 20:40:04   
    valerija77
    Petkapet tudi jaz ti ne priporočam kombiniranega. Kot je rekla tassika, moraš dati 2x sušiti. Kaj pa če se ti pokvari? Ne moreš ne prati ne sušiti. Če pa se ti recimo pokvari samo sušilni, lahko še vedno opereš, posušiš pa recimo v sobi na stojalu. Če imaš možnost, kupi ločeno. Mi smo imeli nekaj časa sušilca kar v kuhinji, ker itak ne rabiš druga kot vtičnico, ker smo kupilil kondenzacijskega seveda.

Jutri pa nastopim porodniško!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tassika)
    Neposredna povezava do sporočila: 1742
    15.10.2009 20:58:30   
    divja

Sušilni stroj: Ej, punce a ima kakšna doma tudi s pralno-sušilni stroj? Mi namreč nimamo prostora za oboje in razmišljamo že neki časa o kombiniranem.

jaz imam Candy kombinacija pralno - sušilni in mi je zelo zelo žal da sem ga pred 3 leti kupila....pere še kar, ko pa želiš sušit so pa cunje čisto zmečkane pa še ful smrdijo (meni se zdi kao po plastiki, pa sem dodajala dišeče liste, pa ni to to ), ker pri meni doma imamo ločeno in je bistvena razlika...
    da pa ne rečem, sem pred pol leta opazila da mi sušilec sploh ne dela, ampak zdele čez poletje sem itak sušila na balkonu, zdej bom pa morala počasi serviserja poklicat...
    no kakorkoli, svetujem nakup ločeno!

Neposredna povezava do sporočila: 1743
    15.10.2009 21:26:41   
    monika985
    Da se vam po dolgem času malo javim. Ker imam slab spomin, naj komentiram najprej pralno-sušilni stroj. Meni so ga vsi odsvetovali, ker pa imam ravnotako precej malo prostora, imam pralni in sušilni stroj (žal ne vem mer), precej ožji kot so običajno (to ne pomeni, da se opere ali posuši kaj manj perila-mislim da je 6,5 kg). Razlika je samo ta, da se stroj odpira navzgor. Ker imam oba stroja šele en mesec, znamk ne bom komentirala, sem pa zaenkrat zelo zadovoljna. Tako, da tiste, ki ste omejene s prostorom...

To pa je moja izkušnja predvsem za tassiko; včeraj sem imela pri g. zadnji pregled. Ne duha ne sluha o CTG-ju. Ker se naša beba še ni obrnila na glavico, sem dobila napotnico za ZO in bila danes v Postojnski porodnišnici. Prvo kot prvo naj pohvalim tamkajšnje osebje. Zelo prijazni!!! Kljub profesionalnosti ginekologov obrat ni uspel. Pred (ob 11h), po posegu (ob 13h) in kasneje okrog 17h sem imela CTG. V porodnišnici sem dobila vsa oblačila, brisačo, posteljo in kosilo (tam sem bila od 9h do 18h). Proti bolečinam nisem dobila nič, je pa poseg precej zoprn in kar boleč (se pa seveda splača potrpet in reskirat tistih 10 min če seveda uspe). Jaz kasnej nisem imela nobenih težav in ker so bili vsi CTG-ji O.K. sem smela domov. V primeru krčev ali kakršnih koli težav moram nazaj. Ker ima otrok že tako malo prostora in nimam več veliko plodovnice je bilo to to. Nasledni teden se moram kljub vsemu ponovno javit mojemu g. Če se gospodična ne bo obrnila sama, bom pač rodila v medenični vstavi. Sem se o tem kar dobro pozanimala, tako da če imaš še kako vprašanje in če lahko kakorkoli svetujem, sem na razpolago.

Tokrat sem se pa kar razpisala. Lepo noč vsem user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1744
    15.10.2009 21:56:04   
    petkapet
    Hvala punce za nasvet o kombiniranem stroju. Sem gledala te stroje po netu in najmanj kar mi paše je, da se teža med pranjem in sušenjem razpolovi user posted image . Kot ste napisale, bi pol res mogla 2x dajat sušit user posted image .

Monika985, je problem, ker imamo zaradi majhne oz. take razporeditve v kopalnici že sedaj ozek pralni stroj, ki se dvigne pokrov, nad njim pa bojler. Tako, da nam ostane opcija, premakniti bojler, ampak pol bo vse natlačeno ali pa bit brez kot do sedaj. Hmmm, res nevem kaj bomo user posted image .

(odgovor članu divja)
    Neposredna povezava do sporočila: 1745
    15.10.2009 22:02:59   
    tassika
    Monika hvala za tako izčrpno poročilo, jaz še vedno čakam kaj bo v sredo. Sem pa prebrala, da če je premalo prostora in plodovnice ponavadi obrat ne uspe, zato se jim pri meni tako mudi in bi šla že naslednji teden takoj v četrtek notri. Se pa strinja s tabo, da se splača potrpet. Zaenkrat je to to, če pa bo potem enako stanje kot pri tebi se bova pa malo pogovarjali o porodu v medenični vstaviuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu petkapet)
    Neposredna povezava do sporočila: 1746
    15.10.2009 23:17:51   
    bellamia
    lep pozdrav!

nogavicka80 - ti povem moje mere iz zadnjega UZ. bila sem v 33t, glavico je imel veliko za 34t, trebušček za 33t, stegnenico pa kar za 36t????!!!! in seveda vprašam če je to ok in mi je rekel da popolnoma, bo pač malo bolj suh in dolgonog otroček....(moj mož je tud ful suh in velik, pa tudi hčerkica (3leta) je suhica - razen mene????!!!!user posted image )
    ko sem bila pa prvič noseča, pa je na UZ kazalo vse premajhno - glavica, vse mere, celo trebuh sem imela premajhen (no men se ni zdel) fora - rodila 2dni pred rokom punčko, mere 3280g, 50cm, obseg glavice 35cmuser posted image - skratka popolnoma normalne mere...
    tako da se prosim ne sekiraj, ker so tele mere iz UZ zeloooooo relativne!

aja, danes začela s pitjem malinovega čaja, ter masažo presredka.....
    cunje pa še kar čakajo...... na pranje, likanje...

lep nočko vsemuser posted image

(odgovor članu tassika)
    Neposredna povezava do sporočila: 1747
    16.10.2009 9:17:57   
    sanjacka
    Dobro jutro! Nobene ni nikjer, verjetno ste še v postelji, ali pa na poti v baby center,ali pa do naših G? Moja noč je bila kr vredu, samo 2x sem vstala, zdajle pa se počasi pripravljam, da grem na pošto in do salona. Malo sem žalostna, pa kaj češ, če si privat, ne moreš pomagat nič! user posted image Moj dragi vedno reče, sama si to želela!user posted image Pa ja, saj je res fajn bit sam svoj šef. Nisem vam še povedala,da imam majhen salon v našem turističnem kraju in imam eno deklico zaposleno. In ta revca je včeraj zbolela. To pomeni, da grem danes v službo ob 13. uri in bom razvajala ljudi. user posted image  Zdaj nisem delala dobesedno od 20.8.2009, sicer sem vsaki dan v salonu da malo pogledam, pozdravim svoje stranke itd...joj, in včeraj mi zboli, jaz pa s takim trebuhom in grem  delat.user posted image Namesto, da bi si jaz privoščila kakšno pedikuro, masažouser posted image ....bom jaz razvajala druge,op.dva bova, še mojuser posted image . Upam samo, da bo v ponedeljek že zdrava ta moja V.!
    Sicer sem "zaljubljena" v moje delo, zelo rada delam, samo sem vidla, kako je bilo pestro že čez poletje, ko nisi več hiter, ko ti sapo jemlje pri masaži, ko te vse boli pri negi, ko sediš na riti itd....Pa saj bo, to je to, če si privat, kolikokrat sem delala z antibiotiki, prehlajena, glavoboli, pa nisem šla na bolniško....
    Danes in jutri moram zdržat! Bila bi pa fora, da bi se mi kaj začelo dogajati z mojim user posted image ! Kako bo, pa bo! Važno je, da je delo! No, malo sem se "izkašljala", zdaj grem na pošto, pa še kosilo me čaka, potem pa v službo!
    Lep pozdravček vsemuser posted image

(odgovor članu bellamia)
    Neposredna povezava do sporočila: 1748
    16.10.2009 9:22:54   
    sasenka
    Nogavička80 bolj kot gremo proti koncu nosečnosti, bolj so lahko odstopanja večja. Na mojem zadnjem ultrazvoku (30 t.) so bile mere ful različne in mi je gin. rekla, da mora vse še enkrat izmeriti, ker so včasih čudno obrnjeni in pride zato do večjih odstopanj. Po ponovni meritvi so bile številke totalno drugačne. Če ni tvoj gin. tega nič omenil potem je vse ok. Nič ne skrbi.

< Sporočilo je popravil sasenka -- 16.10.2009 9:25:58 >

(odgovor članu bellamia)
    Neposredna povezava do sporočila: 1749
    16.10.2009 9:26:30   
    barbchen
    Sončno dobro jutro drage souser posted image ,

sanjacka - user posted image da bo čimmanj naporno in da se tvoja deklica pozdravi do ponedeljka, da boš lahko spet bolj na easy!

Ponoči sem za 1 uro vstala, ker nikakor nisem mogla nazaj zaspati in sem si privoščila kozarec mleka, potem pa sem zaspala nazaj in je tko pasal, mal se mi rihta tole moje spanje...glih enkrat do poroda bom na zeleni veji, potem bo pa itak pestro.

Zdaj pa uživam ob kavici, po obrazu me boža sonček, poslušam fajn muziko in mi je tako lepooooooooo. Pol pa pod tuš in do dohtarce tele hemoroide pokazat in pojamrat zaradi mravljinčastih blazinic na rokah - itak ne pričakujem preveč, nosečniški bonus pač. Potem brskanje po netu, kuhanje kosila in pogledat našega škratka/injo k stricu G.

Naredite si lep dan, jaz sem že začela delat na temuser posted image

Carpe Diem!

(odgovor članu sanjacka)
    Neposredna povezava do sporočila: 1750
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
    Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
    Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
    Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Brrrr...
    пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......