alexjera
|
Čestitam Kajjada za korenjaka. Zupica - meni je g za ponedeljek, ko namerava sprožiti porod, če ne bo prej, zabičal, da moram biti tešča. Nekje sem prebrala, da porodni adrenalin in umetni popadki radi spodbudijo bruhanje. Jaz sem pri taprvi bruhala brez umetnih, baje zaradi adrenalina in prepolnega želodca. Krčki - vsak otročiček je drugačen. Naša pikica je polivala od prvega dne, tako, da smo jo previjali cca. 10 x na dan, posledično prali vsak drug dan. Polivanje se je nehalo pri cca. 6 mesecih samo od sebe. Krčke smo dobili v 6 tednu in so se vlekli cca.7-8 tednov, navadno popoldne okoli 4-7 ure vsak dan. Poizkusila sem vse, od hrane, podiranja kupčka med obbroki, kapljic, ne vem katerih nisem, masiranja cartanja,. . . Na koncu sem ugotovila, da obdobje mine samo po sebi, v casu krčkov pa zaleže masiranje v kombinaciji s cartanjem in kapljicami. Najbolj so pomagale navadne lekarniške kuminove, ki sem jih daJALA NA DUDO. Uporabljali smo jih kar cca.4-5 mesecev, saj zaradi sladkorja pomirijo dojenčka in se jih nismo navadili, kljub temu, da sem jih veselo uporabljala tudi v druge namene ne samo za krčke. Naši je pasalo tudi, da si jo na rokah obrnil na trebuh in potem masiral po hrbtu ali trebuščku. Eni prijateljici je pomagalo, da ga je po dojenju dala na trebuh in tako je iz njega iztisnila ves zrak. Drugi prijateljici mali ni hotel podirati kupčkov potem pa se je drl, dokler ni omagal in zaspal. Edini pameten nasvet je probaj vse kar lahko, pa boš sama ugotovila kaj odgovaarja tvojemu dojenčku. Vem pa, da je hudo, ko se ti zvija v rokah, pa ne veš kaj storiti. tassika- tudi naša taprva se je rodila z zelo nisko porodno težo in ker zaradi polivanja ni pridobivala po tabelah, me je patronažna morila vsak drugi dan, nosila tehtnico, vagala, zmajevala z glavo ipd. Seveda je naročila dojenje na dve uri!!! Tako me je psihično uničila, da nisem več mogla niti spati. Potem sem po dveh tednih ugotovila, da je največja neumnost, da otroka zbujaš na dve uri, ker on od tega nič nima in ti enako ne. Tudi proces delanja mleka potrebuje od 3 do 4 ure. Prav tako je potrebno prso izprazniti do konca, da se mleko aktivno dela in da ne dobiš mastitisa. Še največji nesmisel pri otroku pa je, da ima on svoj ritem in če se ga držiš, z njim nimaš težav, saj ti otrok sam pove, kdaj je lačen, ko se mu izprazni želodček!!! Ponoči ga pa nikakor ne zbujaj, ker je noč za spanje in ne za hranjenje in previjanje, ker potem ne spiš ti inniti otrok, posledica pa je utrujenost in posledično izostajanje mleka. Pameti ti sicer nočem soliti, vendar če mala napreduje, je nikar ne zbujaj. Naša je iz podhranjenice zrasla v zelo krepko deklico, kljub temu da smo vmes imeli kup problemov še z adaptiranim mlekom, pametno patronažno ipd. Smo potem pri 7 mesecih dobili navodilo, da ji moramo obroke tehtati, ker je bila preko vseh tabel v teži in višini in tako je še danes. Ko pomislim kakšen zombi sem hodila prva dva meseca, se sekirala, nič spala in bila tečna kot hudič.... NI BILO VREDNO. Želim ti, da najdeš svojo pot.
|