|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
4.11.2009 20:35:04   
altaja
Da ne boste zdej mislile, da sem jst pa nek frik al pa tiran. Pri nas rutina zgleda tako, da se vedno nekje ob isti uri pripravimo na spanje. Kopanje, sveža pižama, hranjenje, crkljanje,..Se pa seveda prilagodim tud tamalmu. Če je zmatran gremo prej, drugače kasneje, po večini pa zaspi nekje med pol osmo in osmo zvečer. In nimamo težav, prav ponosna sem na sistem, ki ga imamo. Je pa res, da nismo mel težav s krči. Tle je pol pa čist druga zgodba. Niti slučajno ga ne bi šla budit al pa ga "matrala" da ostane buden do določene ure. Ko smo meli obiske sem povedala, da gre tamal takrat in takrat spat in se nisem ozirala na njih. Če so počakali da je mali zaspal smo nadaljevali s klepetom, vmes ko sem rihtala tamalga se je pa moj ukvarjal z njimi. Če smo mi na obisku s tamalim nikoli nisem tako dolgo, da ne bi ujela "naše" ure.

Meni osebno se tako zdi prav, je pa res, da so naši malčki še zelo majhni in nepredvidljivi zato se je včasih tega res težko držat. Čez par mesecev bo to prišlo še bolj do izraza, ko bodo potrebovali rutino ne samo pri večernem ritualu, temveč tudi pri hranjenju (zdaj ga vsaj dojeni otroci še ne morejo imet, ker se dojijo ko so pač lačni). Ko bomo pa na trdi hrani si pa nekako ne predstavljam, da bi mel večerjo ob 1h zjutraj zato ker si je mali pač tako zaželel.

Oročje govorjenje: brrr, kar zmrazi me. To poneumlja otroke! Mi tudi spimo, jemo, sedimo in ne papamo, ajamo in čičamo.

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
4.11.2009 20:43:45   
spela**
Zdaj je pa res izpadlo kot da smo tirani!user posted image user posted image tudi pri nas rutina ne zgleda tako ,da mu ob 7 ne dam jesti ker bi moral ob 8.je ko je lačen,sploh čez dan,res pa gremo spat zvečer vedno ob PRIBLIŽNO isti uri.en dan je to ob 19.30 drug dan pa mogoče ob 20.00.Imamo pa že od vsega začetka težave z krči in odkar imamo nek ritem je občutno boljše.

Punce ena vem da je napisala, da ze ima osebno izkaznico......kaj je treba na upravno enoto prinest še kaksne druge dokumente ali potrebujemo samo sliko?

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
4.11.2009 21:06:07   
veselka
ah klinc... js pa na trenutke kr uporabljam otročje govorjenje. še kej si umes zmislm user posted image

kakcamo pa tud mi ne.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
4.11.2009 22:11:33   
anitka7
a ima mogoče kera sab simplex kapljice iz Avstrije?

men jih je dala svakinja ker ona jih ni rabila,sam jaz sem bl leva s tole nemščino,pa me zanima kako in kolk naj jih dajem. Sicer me zanima tud vaše mnenje ali naj jih splohdajem,ker imamo včasih zvečer tko ene pol ure do uro krče in jokanje na polno,sam ni pa to vsak večer, in zdaj ne vem a čem ji kr dat kapljice tud kot bl preventivno al takoj k vidm da dons pa so krči? uf kolk kompliciram user posted image sam ne bi ji rada neka zdravila dajala kr brez veze,ker tud to ne morem prebrat kaj je noter pa če so kaj nevarne.

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
4.11.2009 22:13:44   
anitka7
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

ah klinc... js pa na trenutke kr uporabljam otročje govorjenje. še kej si umes zmislm user posted image

kakcamo pa tud mi ne.

pol ti jo bo težko odvadit od takega govora...pa boš vidla k se bojo babice še kakšno novo besedo za po otročje govorit spomnila in pol boš to zelo težko ustavla...predvsem stare starše user posted image user posted image

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
4.11.2009 22:20:09   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

IZVIRNO SPOROČILO: veselka

kakcamo pa tud mi ne.

pol ti jo bo težko odvadit od takega govora...pa boš vidla k se bojo babice še kakšno novo besedo za po otročje govorit spomnila in pol boš to zelo težko ustavla...predvsem stare starše user posted image user posted image

se bom probala vzdržat še tisto mal user posted image

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
5.11.2009 8:02:24   
aromaja
Ah, dejte no...malo otročjega govorjenja ni še nikomur škodilo! Madona, še preden sem mela otroka, sem se tupatam z mojim afnala po otročje, zdej se pa z lastnim otrokom ne bom? Japajade! Sem za to, da se v vsakdanjem govoru, sploh ko je otrok starejši, govori normalno. V tistih trenutkih, ki so pa namenjeni crkljanju, ljubkovanju, ga pa serjem z vsemi možnimi otročarijami. In tudi jih trenutno nikomur ne branim. Vrokah imate max. dvomesečne dojenčke, ki se še ne učijo govorit! Ko bo pa čas za to, bodo pa tudi babice začele normalno govorit.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
5.11.2009 8:56:34   
spela**
Dobro jutro!
Mi smo meli pa danes pestro nočuser posted image celo noč se je zvijal , jamral , napenjal in posledično smo vsi bol slabo spali bol slabo spali!user posted image
upam da bo danes kaj boljše!
Glede otročjega govorjenja.....tudi meni kdaj pa kdaj uide kaki ajat in podobnouser posted image sploh takrat ko se cartamo in "pogovarjamo".
Zdaj se pa zrihtamo in gremo v posvetovalnico!user posted image

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
5.11.2009 9:31:31   
anitka7
Dobro jutro

Aromaja jaz sem mela s tastom in taščo ful probleme in še vedno jih imam glede tega govorjenja. Poleti je spet začel govorit da bo šel ajat user posted image star je bil pa 3,5 let,pa lan polet je isto prišel s počitnic in mel polno teh besed. Tko pa rajš ne pustim že na začetku,ker jih pol ne morem ustavit. Res je da te dvomesečni otrok ne razume in ni panike za take besede,sam jaz se ne morem tko pogovarjat niti s tko majhno ker me tavelik sliši.Saj če boš vedla kje je meja pol ni panike. K pol pa slišiš v vrtcu k pride babica al pa tud mamica in reče petletniku " tuki se učički se bova čevelčke obuvčkala"user posted image

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
5.11.2009 9:37:05   
tažana
dobro jutro.

sedaj pa tele strani, že kar veselo napredujejo user posted image .
glede ritma: pri prvi sem ga imela in bilo je super. nikoli problemov za spat, ker je točno vedela, kaj sledi in da ni odstopanja. še sedaj pri 4 letih je ob osmih definitivno v postelji.
pri tej mi pa malo peša vse skupaj. najbolj ob popoldanskem spancu. prva je vsak dan 3 ure ali več spala v svoji postelji, sedaj pa je to malo težje, ker moram še po taveliko v vrtec pa neža veliko težje zaspi kot katarina. no ampak računam ,da bom tudi to še vpeljala. user posted image
prav tako ne hodimo po obiskih pozno ali pa nimamo obiskov. če se pa že kdaj zgodi pa jaz ob normalni uri otroke dam spat.
pa meni ni bilo nikoli težko zgodaj doma biti- mi red več pomeni user posted image .

spakovanje: dobim pike povsod. user posted image pri nas samo tašča uporablja pomanševalnice ampak ne tako pogosto in se s tem ne ubadam preveč. itak imamo tam popolnoma druga pravila kot doma user posted image . ampak ji je katarini kristalno jasno kaj lahko pri mami dela in kaj doma. user posted image je pa res, večja je vse več konfliktov ima z mamo, ker ji gre na živce, ker ves čas tišči vanjo ji kupuje razne stvari in govori z njo kot z dojenčkom- saj je ona že velika punca in želi da se tako do nje tudi obnašamo. ravno včeraj sta se skregali, ker ji je mama namesto nje hotela sezut škornje- sem mislila, da se ji bo zmešalo v riti in v glavi (katarini seveda) user posted image .
ne želim pa se preveč vmešavat v njun odnos, ker sem že velikokrat dobila po nosu od tašče. katarina pa je odkrita in se zna postavit zase user posted image . saj če je situacija nerešljiva seveda posežem vmes in se postavim na stran tistega, ki ima prav, ampak navadno dobim nazaj da mučim otroka user posted image . - vsega se navadiš.

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
5.11.2009 9:44:31   
tažana
anitka7 : To pogosto slišim v vrtcu in me je groza. Potem dobim pa takega otroka v skupino pa ga vsi neumno gledajo. Jaz ga moram pa pri 4 letih govorit učit user posted image .
Sem videla eno punčko, ki je ves čas govorila z zelo visokim piskajočim glasom. Če je redno hodila v vrtec je glas lepo popravila v nasprotnem primeru pa je spet pričela cvilit user posted image .
Glede tašče pa jo jest pustim- itak gre slej ko prej otroku to na živce, posebno če ti začneš glasno neodobravat take stvari.
Če pri nas kdaj uide kakšna beseda jo pač popravim in dodam, če rabi dudo za dojenčke če ne zna govorit. Ali pa enostavno rečem, da jo ne razumem, kaj želi povedat, ker tega jezika jaz ne poznam.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
5.11.2009 9:48:48   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: aromaja

Ah, dejte no...malo otročjega govorjenja ni še nikomur škodilo! Madona, še preden sem mela otroka, sem se tupatam z mojim afnala po otročje, zdej se pa z lastnim otrokom ne bom? Japajade! Sem za to, da se v vsakdanjem govoru, sploh ko je otrok starejši, govori normalno. V tistih trenutkih, ki so pa namenjeni crkljanju, ljubkovanju, ga pa serjem z vsemi možnimi otročarijami. In tudi jih trenutno nikomur ne branim. Vrokah imate max. dvomesečne dojenčke, ki se še ne učijo govorit! Ko bo pa čas za to, bodo pa tudi babice začele normalno govorit.

a si prepričana?user posted image user posted image user posted image
jao, moja tašča ima take, da bi bilo treba imeti slovar zraven. no M. dej ami no, ko se boš pa naamal, boš šel pa ajči bajči. WTFuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image star je 2 leti, pa jo je samo butasto gledal. moj jo pa skoz opominja, naj se normalno pogovarja z njim.

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
5.11.2009 9:52:51   
aromaja
jah, za naše sem 100%-na :D

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
5.11.2009 9:54:47   
anitka7
pogovor tašče in tasta z njunim psom (zdaj že pokojnim) ko so prišli k nam "joj kolk so te zmatral tili vinka vink,boš mal vodike pupcu,papu pa ne še zdajle da ne boš bruhcu" user posted image  

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
5.11.2009 9:56:03   
barika

pogovor tašče in tasta z njunim psom (zdaj že pokojnim) ko so prišli k nam "joj kolk so te zmatral tili vinka vink,boš mal vodike pupcu,papu pa ne še zdajle da ne boš bruhcu" user posted image  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
kaj pa je vinka vinkuser posted image

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
5.11.2009 9:59:08   
anitka7
ovinki user posted image  user posted image ker do nas je na konc neki ovinkov in je psu baje slabo ratal,sam men se ni zdel k sta se takoj z našo mačko začela podit okol bajte user posted image

kako so pa rekl za kakanje sem pa že pozabla,sam vem da je bla tud ena taka čist mim

< Sporočilo je popravil anitka7 -- 5.11.2009 10:01:06 >

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
5.11.2009 10:03:52   
Sarchi

a ima mogoče kera sab simplex kapljice iz Avstrije?

men jih je dala svakinja ker ona jih ni rabila,sam jaz sem bl leva s tole nemščino,pa me zanima kako in kolk naj jih dajem. Sicer me zanima tud vaše mnenje ali naj jih splohdajem,ker imamo včasih zvečer tko ene pol ure do uro krče in jokanje na polno,sam ni pa to vsak večer, in zdaj ne vem a čem ji kr dat kapljice tud kot bl preventivno al takoj k vidm da dons pa so krči? uf kolk kompliciram user posted image sam ne bi ji rada neka zdravila dajala kr brez veze,ker tud to ne morem prebrat kaj je noter pa če so kaj nevarne.

anitka navodilo na škatlici pravi:ti bom kar prepisala

"Zdravilo se brez težav meša z drugimi tekočinami, npr. z mlekom. Stekleničko pred uporabo dobro pretresite! Za peroralno uporabo. Prebavne težave zaradi plinov:
novorojenčki, po steklenički hranjeni dojenčki in majhni otroci: 15 kapljic med obrokom ali po njem. Majhni otroci po potrebi še 15 kapljic pred spanjem. Dojeni novorojenčki: 15 kapljic z majhno žličko nekoliko pred vsakim dojenjem.

1ml suspenzije (približno 25 kapljic) vsebuje 69,2 mg simetikona. To je snov ki pomaga sproščati pline v črevesju, da bebija ne boli tolk k prdi.

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
5.11.2009 10:04:06   
anitka7
Tazana nekak sem iz tvojega zadnjega posta razbrala da delaš v vrtcu....al se motim?

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
5.11.2009 10:05:29   
veselka
ok, tele so pa res ekstremne user posted image

naših babic pa še nism slišala tako govort.

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
5.11.2009 10:08:18   
anitka7
Sarchi a ti jih uporabljaš? In kako če jih?

Se pravi,če jih dam enkrat na dan pred dojenjem ene 5 kapljic (ker nimamo tko hudih krčov in ne vsak večer) bo verjetno čist kul...

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
5.11.2009 10:14:24   
altaja
IZVIRNO SPOROČILO: spela**

Punce ena vem da je napisala, da ze ima osebno izkaznico......kaj je treba na upravno enoto prinest še kaksne druge dokumente ali potrebujemo samo sliko?

Rabiš še svoj osebni dokument, pa ker midva nisva poročena je moj mogu napisat izjavo, da se strinja, da dam vlogo za izdajo osebnega dokumenta.

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
5.11.2009 10:21:46   
anitka7
Altaja kako pa izgleda ta izjava...je to kakšen obrazec al sta sama napisala

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
5.11.2009 10:25:15   
altaja
Kar sam naj napiše da se strinja da napr. mati njegovega otroka, Marjetka Novak, rojena .., stanujoča.. odda vlogo za izdajo osebnega dokumenta za Marjana Novaka... neki v tem smislu.

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
5.11.2009 10:59:13   
jullie
IZVIRNO SPOROČILO: altaja

IZVIRNO SPOROČILO: spela**

Rabiš še svoj osebni dokument, pa ker midva nisva poročena je moj mogu napisat izjavo, da se strinja, da dam vlogo za izdajo osebnega dokumenta.

..midva pa lani nisva nič posebej rabila podpisovat..no, moj ni rabil.. pa res ima vsaka občina ali UE drugačne predpise.. nikoli usklajeni user posted image

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
5.11.2009 12:15:27   
Sarchi

Sarchi a ti jih uporabljaš? In kako če jih?

Se pravi,če jih dam enkrat na dan pred dojenjem ene 5 kapljic (ker nimamo tko hudih krčov in ne vsak večer) bo verjetno čist kul...

ja tko naredi in bo po mojem mu že lažje...nam pomagajo se mi zdi, daj mu dvakrat na dan po pet, enkrat popoldne in pred večernim dojenjem

zdej sva bla na sprehodu...piha in je kr mrzlo, sam je pa pasalo.

< Sporočilo je popravil Sarchi -- 5.11.2009 12:23:46 >

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.