|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
5.11.2009 12:40:42   
baby blue
Dober dan

Mi smo fino spali... Zaspali smo ob polnoči in spali do 6 ure zjutraj se podojili in zaspali do devete ure... user posted image user posted image Sem pa opazila da ima desno oko malo rdeče... Sicer ne samo oko ampak okoli očesa... Sem ji zdej z fiziološko in vatko malo omila oko... Bomo videli kaj bo...

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
5.11.2009 12:53:20   
spela**
Evo nas iz posvetovalnice.user posted image Veliki smo 55.5cm težki pa 4375g!user posted image user posted image Sem zelo vesela da je tako lepo pridobil na teži glede na to da poje bolj malo!
Je zdravnica tudi pogledala Borovo oko in rekla da ima samo manj prehodn solzevod in od tod naše teževe.  v roku enega meseca bi moralo biti vredu!user posted image
Osebno smo dali delat rabli pa smo rojstni list in moj dokument, podpisat pa moj ni rabil ničesar.Zdaj pa čakamo , da potem malo na morje pobegnemo!user posted image

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
5.11.2009 13:07:28   
Tanik
Dober dan,

midva sva pa z vozičkanja, končno nekaj lepega vremena.
berem da ste vse skoraj opomnjene glede kilogramov, sploh te ki dajete umetno mleko. ja koliko pa lahko pojejo čez dan tega mleka? naš ga poje nekje 500 ml.

IZVIRNO SPOROČILO: Mož*

Dojenje na 3 ure je čisti luksus. Naš se še vedno doji skoraj ves dan po malem. Da 3 ure ne bi imel ničesar v ustih, se je po moje zgodilo ene 2x (pa še to ponoči)user posted image user posted image

pri nas je podobno, naš tudi je bolj pogosto in malo, kdaj tudi na eno uro.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
5.11.2009 13:12:27   
altaja
IZVIRNO SPOROČILO: spela**

Osebno smo dali delat rabli pa smo rojstni list in moj dokument, podpisat pa moj ni rabil ničesar.Zdaj pa čakamo , da potem malo na morje pobegnemo!user posted image

Zakaj smo ga pa mi mogl met? Čist čudno je tole...uradnica je rekla, da ga rabi kot dokaz, da se oče strinja. Ker nikol ne veš..lahko bi ga ugrabila user posted image . Ker zdej ga pa ne morem user posted image

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
5.11.2009 13:13:06   
altaja
No, mi pa rojstnega lista nismo rabil user posted image

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
5.11.2009 13:20:01   
tažana
Anitka: Jap, prav imaš. Ti si tudi, a ne?

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
5.11.2009 13:54:58   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

Dober dan,

berem da ste vse skoraj opomnjene glede kilogramov, sploh te ki dajete umetno mleko. ja koliko pa lahko pojejo čez dan tega mleka? naš ga poje nekje 500 ml.

Dojenje na 3 ure je čisti luksus. Naš se še vedno doji skoraj ves dan po malem. Da 3 ure ne bi imel ničesar v ustih, se je po moje zgodilo ene 2x (pa še to ponoči)user posted image user posted image

poje med 90 in 120 ml, nazadnje je okoli 21. zvečer, pa potem do šestih zjutraj nič. je pa nekje med 3 - 4 ure na dan, čisto odvisno.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
5.11.2009 14:08:46   
veselka
IZVIRNO SPOROČILO: barika

Dober dan,

poje med 90 in 120 ml, nazadnje je okoli 21. zvečer, pa potem do šestih zjutraj nič. je pa nekje med 3 - 4 ure na dan, čisto odvisno.

moja poje nekje 200 ml na dan, včasih več, včasih manj... zato so rekle, da imam očitno dovolj. sam potem mi ni jasno zakaj se brez dodatka ni skor nič redila user posted image
js bom dodajala še naprej po potrebi, ker moj otrok ne bo lačen!
doji se pa tud ona brez posebnega reda...

drgač pa ne vem kolk ga lahko poje poleg dojenja.

< Sporočilo je popravil veselka -- 5.11.2009 14:13:41 >

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
5.11.2009 14:14:00   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

Dober dan,

moja poje nekje 200 ml na dan, včasih več, včasih manj... zato so rekle, da imam očitno dovolj. sam potem mi ni jasno zakaj se brez dodatka ni skor nič redila user posted image

da me ne bo katera napadala user posted image , mogoče nimaš dovolj kaloričnega mleka. ko sem si ga jaz izčrpavala, pa dala v hladilnik, se včasih ni naredilo nič maščobe, včasih pa po 1 cm.user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
5.11.2009 14:19:15   
veselka
domnevam da je z mlekom vse ok, ker dvomim, da bi se s tolk dodatka, ki predstavlja recmo 1/4-1/3 dnevne količine, ob slabem mleku zredila za 1300 g v 1 mesecu, glede na to kolk AM mora takle nedojen otrok spit za isti pridobitek. se pa reva popoldne na mojih joškah ful matra, ker se zaloga ne dela in gre ful bolj počasi pit, kar sproti nastaja. tko da rata kr živčna. pa tud ni realno, da mi po 4 ure na joški visi, da dobi zadost. sej je pol kr kontinuirno lačna.
ponoč, zjutraj pa večinoma ne dodajam, ker ji je zadosti.

< Sporočilo je popravil veselka -- 5.11.2009 14:27:11 >

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
5.11.2009 15:04:56   
spela**
Naš Bor ki je samo AM poje na obrok med 70 in max 90 ml.Je pa čez dan na 3-4 ure.V celem dnevu tako poje max.600ml.Pa se je v enem mesecu zredili 860g.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
5.11.2009 15:49:11   
Sarchi

Dober dan,

Maks poje tam med 500 in 650 ml na dan, odvisno kukr kšn dan. jej približno na 3-4 ure 90-120ml. zvečer okrog 8h zvečer in do 2-3h ponoči nič. pol spet...tko je pr nas. smo pa sam na AM

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
5.11.2009 16:18:41   
Mož*

IZVIRNO SPOROČILO: veselka

Dober dan,

da me ne bo katera napadala user posted image , mogoče nimaš dovolj kaloričnega mleka. ko sem si ga jaz izčrpavala, pa dala v hladilnik, se včasih ni naredilo nič maščobe, včasih pa po 1 cm.user posted image

Barika, ne bom te napadala, samo popravila: še v Afriki v ekstremnih pogojih stradanja je mleko dojilj dovolj kalorično, primanjkuje pa esencilanih elementov. Edino to je, da je "prednje mleko" nekoliko bolj "vodeno", zato otročki tudi po 100x po malo potegnejo za žejo; zadnje mleko pa bolj mastno.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
5.11.2009 17:54:42   
barika
Mož, mogoče res, samo moj otrok je bil po tistem, ko sem ga podojila še vedno lačen. Zato sem si ščrpala, da sem vidla na čem sem in ni bilo maščobe, kdaj drugič je pa bila. REs pa je, da jem zelo "bedno", 1x na dan, ker mi ne paše jesti (že od pamtiveka) - na kilah se pa to moje nejedenje nič ne pozna.user posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
5.11.2009 18:48:54   
dreja79
Dan,

vidim, da je debata o dojenju. Mene pa zanima, koliko časa mora otrok sesat, da pride do tistega pravega mleka. A je to 5 minut, 10 minut?  Zadnjič sem v eni zgibanki o dojenju zasledila, da je mleko tako, da otrok najprej dobi juhico, potem glavno jed, potem pa sladico, kar pomeni tisto maščobo na koncu. user posted image

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
5.11.2009 20:08:03   
Dulsineya
Večer!

Mi smo tudi že naredili Lili potni list, da bomo šli po novem letu kam v tople krajeuser posted image in sva šla na upravno oba z tamalo, pa sem dala samo njen rojstni list in moj osebni dokument. Samo slikanje za potni list je bila pa druga zgodba...skoz prej je bila budna, ko pa je mogla pozirat pa je zaspala in smo jo mogli budit in še ti glupi predpisi kak more bit na slikiuser posted image

Glede dojenja oz hranjenja - jaz si spet večinoma pumpam, ker mi mala prehitro obupa med dojenjem. In ker si črpam pač vidim koliko dejansko poje. V enem obroku cca 140ml, včasih manj včasih več, pa ji povprečno še 1x do 2x na dan dodam Baby Sun mleko po 120 ml, čeprav piše, da je za 2,5 meseca že potrebno kot obrok dodati več, naša pa kar je več ven zbruhauser posted image Se se pa kljub vsemu temu Lili lepo razvija in pridobiva na teži, dobi približno 1kg na mesecuser posted image . Čez 10 dni imava že 3. posvetovalnico in če bo šlo tako naprej bo imela takrat že 6kg?user posted image

Danes pa nismo bili nič na sprehodu, ker je bilo slabo vreme in vsako uro kakšna nevihta, no bomo pa upam, da jutri in čez vikend nadoknadili.

Lep večer in mirno noč!

Lili 16.8.2009 in Zoja 4.3.2011

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
5.11.2009 20:11:51   
Dulsineya
No, da vidim če ticker tokrat dela...user posted image

Lili 16.8.2009 in Zoja 4.3.2011

(odgovor članu Dulsineya)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
5.11.2009 20:28:07   
kdusic
Naš Svit poje na 3 - 4 urce 120 ml mleka...smo tudi na AM.... in je težek pri 2 mesecih 5760g....

31.8 09 smo dobili novega člana Svita.

31.9.09; 49cm, 2990g
25.9.09; 1. mesec; 54cm, 3950g
28.10.09; 2. mesec; 57cm, 5760g
1.12.09; 3. mesec; 64cm, 6780g
12.1.10; 4 mesec; 67cm, 7900g

(odgovor članu Dulsineya)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
5.11.2009 20:35:43   
Tanik
barika, a to misliš ti en obrok a ne? jaz sem mislila vse skupaj.

naš se malo doji, včasih samo 2x dnevno, drugače je na AM. en obrok pa poje, včasih samo 30 pa potem spet čez eno uro. se je pa zgodilo da je bil obrok v roku ene ure 120 ml. včasih pa tudi zbruha, tako da potem je čez čas spet lačen.

no danes je bil čudež, spal od 12 pa do 19, vmes 1x jedel. user posted image user posted image user posted image . kakšna bo pa noč pa nočem predvidevat.

dreja, jaz sem brala da je dojenje nekje 10 minut, ker na začetku ornk sesajo potem pa bolj slabo, tako da predvidevam da dobi vse v 10 minutah user posted image . jaz več ne vem.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
5.11.2009 21:40:44   
anitka7
IZVIRNO SPOROČILO: tažana

ja tažana ,tudi jaz. S kje pa si oz kje delaš,če ni skrivnost. Jaz delam v Lj.
Včasih, ko tle berem razne forume še posebej une o vrtcih, se počutim kr mal ogroženo...user posted image

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
5.11.2009 22:20:14   
simonae
Pozdravljene!

Vidim, da se večina lepo redi in raste.

Mi imamo 1. posvetovalnico v ponedeljek. Vse je itak ok, tako da me le mere zanimajo - za v albumuser posted image

Je pa za nami teden, ko smo se veliko prepestvali in bolj malo spali v postelkjici čez dan. No danes je bilo spet po starem- se vidi, ko pa sem na forumu.user posted image

Ene ste omenjale vaše KG. Po porodu mi je ostalo 8-9 kg in po dobrem mesecu sem še vedno tam. Kmalu po tem, ko se je mleko naredilo sem imela manjše potrebe po hrani in zgubila sem nekaj, a po tem sem opazila, da sem imela občasno "volčjo lakoto", posebej zvečer in mali se je kar naprej pristavljal. Zato sem načrtno povečala obroke nazaj.

Me pa zaenkrat to nič ne skrbi. Še vedno sem v 9.-ih mesecih izgubila vse - ponavadi 1 kg na mesec, ob precej bolj sladki prehrani, kot je ponavadi

Imam pa vprašanje - dobila štorkljo, ki ni podložena. Dala naj bi zato še deko not. Danes sem sprobala - pa mi nikakor ne rata malega not spravit. user posted image

A kateri uspeva? Kako lahko to sama opravim?

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
6.11.2009 7:51:59   
tažana

IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

IZVIRNO SPOROČILO: tažana

ja tažana ,tudi jaz. S kje pa si oz kje delaš,če ni skrivnost. Jaz delam v Lj.
Včasih, ko tle berem razne forume še posebej une o vrtcih, se počutim kr mal ogroženo...user posted image

V Tržiču user posted image .

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
6.11.2009 7:53:59   
veselka
simonae sej oblazinjen je, če je, samo rob.

moja Aurora pa učer praktično ni nič spala čez dan. razn nekajkrat po max 20 min, vse ostalo je bla pa še kako budna. pa sva se pogovarjale, pa plesale, pa na otoku je bla 3x in se igrala, pa v ležalniku se je igrala, še kuhale sva skupi. sem dala ležalnik na kuhinjski pult in sva rezale zelenjavo skupi in se pogovarjale. največja fora je pa bla, ker tud po kopanju ni hotla spat, stankala je po kopanju 140 ml AM in nič. in je šele okrog 11ih zaspala in spala do 3h. sm jo podojila in je spala še skor do 6ih. sem se pa po dolgem času spet potrudla, da sem jo do konca podojila in dala nazaj v postlco in je zaspala sama nazaj user posted image no, js sm zdele sicer čist čuknjena, ker sem sama pol težko zaspala nazaj user posted image

js sm pa po netu naročila eko zelenjavo - dostavo, in dons jo mojmu v službo dostavijo user posted image . tuki pri nas je to bolj švoh, mojmu se pa ne da preveč v trgovino v lj letat.

< Sporočilo je popravil veselka -- 6.11.2009 7:58:58 >

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
6.11.2009 8:25:02   
eva Ana
Ojla!
Saj ne morem verjet, da sem si vzela čas za čvekuser posted image !
Vidim, da je debata o hranjenju....midve se pridno dojiva in samo dojiva...mislim, da ima dovolj, ker se nahrani in mirno zaspi...(sesa max 10 min)

..spimo zelooo pridno.....čez dan jemo in spet spimo in jemo in spet spimo.....ponoči pa prav tako! Pridna naša user posted image !

2 posvetovalnici sta za nama...sedaj smo veliki 56,2cm in težki 4515g!

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
6.11.2009 8:42:12   
tažana
eva ana kok maš pridno dojenčico. to mi je znano od prve user posted image . pri njej mi je bilo prav dolgčas prve 3 mesece, ker je ves čas spala sedaj imam pa ravno obratno user posted image .
že v trebuhu je bila tale neža čist drgače pa je tzdi po karakterju. po videzu pa sta si čisto podobne.

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.