Mož*
|
Dober večer! Pravkar smo se vrnili s prvega smučarsko-hribovskega dopusta. Na začetku je sicer slabo kazalo, ker je starejši sin zbolel z gripo, a Tamiflu je opravil pravi čudež, tako da smo samo odhod prestavili za 2 dni. K. je dobro prestal dolgo potovanje (5 ur), na dan prihoda je sicer zbolel z vročino, (izgleda) da je pobral od starejšega, a je bil ob ob intenzivnem dojenju v dnevu in pol dober. Z vozičkom sva prehribolazila kar precej kilometrov, par ur dnevno, sin in mož sta smučala. Parkrat sva krepko nagazila kravjeke, tako da je bilo s čiščenjem podvozja kar precej dela. K. je motorično precej napredoval, pase kravice in se par minut tudi pogovarja z živalicami na igralnem otoku z opico tiny-love. Končno sem se po treh mesecih zopet dodobra nasavnala. "Slow food" večerje v hotelu smo kar dobro prestali; majice za dojenje, ki so mi jih naredili v Kepici, so izvrstne. Otrok je lahko ves čas na dojki, okolica pa tega sploh ne vidi, saj je razporek pod prsmi. K. redno dajemo Plivit D3 kapljice, 2/dan. Malce ga sicer dajejo krči, a zaradi tega kapljic ne bom opustila. Po novih spoznanjih bi bilo proporočljivo D vitamin dodajati celo do adolescence, toda, ali si predstavljate pubertetnika s kapljicami? Spanje - nočno dnevnega ritma naš še ni vzel. Sicer mu uspe prespati celo 2 do 3 ure skupaj, a potem 2 uri gruli (npr. od enih do treh); ali pa od treh do petih; potem se pa zbuja na 20 minut, pa po 1 uri, pa po uri in 20. Takole v povprečnih 8 urah, od 0.00 do 8.00, recimo, se zbudi vsaj 5 do 6x. Dude tudi slučajno ne mara. V torek imava 2. posvetovalnico, poleg tehtanja bo pričel s cepljenjem proti rota-virozi. Po moje ima kake 4,8 kg, dolg pa je okoli 58 cm). Tako dojen, kot nedojen otrok sta lahko predebela, pri čemer je pri nedojenih slednje statistično pogosteje. Tabele, ki jih večinoma uporabljajo v dispanzerjih, so posnete po večinoma zalivanih otrocih. Lansko leto so bile objavljene tabele, izdelane na izključno dojenih otrocih, in predvidevajo nekoliko manjše priraste teže. Ko vrednotimo rast in razvoj otroka, pa je ne glede na tabele vedno potrebno gledati tudi starše (in vrednotiti ugotovitve glede na njihov telesni ustroj). Sedaj imam ogromno perila, čakamo le še drugorojenko, ki se s treninga vrne okoli polnoči, potem pa v novi teden. Uživajte!
|