jpnincy
|
IZVIRNO SPOROČILO: kdusic Tako kot sem že večkrat napisala jaz NE dojim....zato sem poskušala da vsaj 3 urice zdržati brez hrane in mu dajem čaja..danes se hranimo na 3 urce...seveda pa zato ker je bil večinoma na zraku in spal...bomo videli zdaj ko je notri kako bo...in sem čisto na koncu zaradi te hrane...sem imela danes pregled pri G...in me je spet pogledala s tistim pogledom kao kok sem zanič mama ker nama pač ni ratalo se dojit in mi je zmanjkalo mleka... kdusic naj te potolažim in ti povem svojo zgodbo: jaz tudi ne dojim, že od samega začetka ne. Smo na AM. Tretji dan v bolnici bi morala it z Žanom domov, pa nisva šla, ker se ni zredil ampak je izgubil na teži, ker nisem imela mleka. Sva imela kontrolo dojenja (tehtanje pred in po dojenju); po dojenju (po 1,5ure dojenja iz obeh jošk), mi je šel gor 5, največ 10 gramov. Moral bi it najmanj za 30-40g. V porodnišnici mu niso dali dodatka, jokal je vse 3 dni in 3 noči, ker je bil LAČEN!!!! Sestre so mi skos govorile imejte ga na prsih, na prsih...skos sem ga mela gor, bradavice da ne govorim kakšne. Z njim vred sem se jokala, ker sem vedela da je lačen, nisem mu pa imela kaj dat za jest....GROZA!!! Tretjo noč mi je pa nočna sestra NA SKRIVAJ prinesla flaško, da se je najedel, spal kot bomba in četrto jutro končno pridobil par gramčkov,da sva lahko šla domov. Ko sva prišla domov, sem mu dala flaško, ker o mojem mleku ni bilo ne duha ne sluha, ker sem se sekirala, in na škatli piše, da lahko novorojenček popije 90ml. Ko mi je to spil, je še vedno jokal, iskal rokice, dudico...videla sem da je lačen. Naredila sem mu 120ml in je pojedel, bil sit in spal. Ko sem mela 1.posvetovalnico, je vprašala P kolk popije, in brez dlake na jeziku sem rekla 90ml kot mora. Čeprav je pil 120ml. Zredil se je malo več kot bi se moral, pa mi ni nič rekla, ker je pil toliko kot mora. Zdaj je star mesec in pol, še vedno pije 120ml, včasih 140 ali celo 150ml. Čez 14 dni imava spet P in niti slučajno ne bom povedala kolk popije. Moj otrok je bil prve 3 dni življenja lačen in NE BO NIKOLI VEČ!!! Pa naj si pediatri tiste tabele nekam zataknejo.... Zato se ne sekiraj, ker nisi edina mamica, ki ne doji in bodi vesela, da rad je in mu daj toliko kot rabi. Če prej ne, ko bo shodil, bodo šli kg s svetlobno hitrostjo dol. Daj mu za jest kolikor rabi in pozabi vse tabele in pravilnike, ko pa greš v posvetovalnico, pa govori vse tako kot "bi moralo biti". Kot je že ena prej napisala, ni jim treba vsega vedet...
|