|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
16.10.2009 9:43:27   
dreja79
IZVIRNO SPOROČILO: dreja79

Dobro jutro,

Larilu upam, da bo vse ok s tvojo princesko user posted image user posted image user posted image .

Drugače pa je vse ok, mali lepo spi in spančka. Se javim še malo kasneje.

Se vidi, da je še zgodnja ura. Hotla sem napisat, da mali lepo spi in papa user posted image user posted image

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 651
16.10.2009 9:58:33   
simonae
Še tole -stajco mi imamo, a predvsem za nekaj minut, ko se začne plaziti, da gre mami lahko na WC ali poštarju odpret... Nikoli niso hoteli kaj dosti bit notri in če ni nujno, jih ne silim. Uporabno le kak mesec, dva. Sem pa imela zato, ker so bile stopnice brez vrat v stanovanju in da ne bi prehitro gor splezal in kaj padel. Sicer pa, če imate stanovanje, kjer lahko odstranite vse nevarno, je ne potrebujete.

Veselka, če bo imel otrok vročino, boš najprej na obnašanju videla, da nekaj ni prav - čisto druge volje. Jaz si pomagam tudi s tem - če ima veliko razliko v temperaturi na otip med lički, ušeski (bolj hladno) in čelom (vroče), pa si noter in ni preveč pokrit, gre verjetno vročina gor. Če pa koža žari in ima morda steklen pogled pa je verjetno že kar visoka temperatura.

Pa še moja izkušnja - ne pokrivajte takrat preveč otroka. Našega 18 mesecev starega je enkrat hudo zeblo- drgetal je in je želel, da ga fino pokrijem - druga deka je bila zelo topla in po mojemm ni dihala - pridelali smo vročinske krče, saj se je po tem prehitro dvigovala temperatura. Sedaj raje bolj segrejem prostor njega pa pokrijem s čim manj, predvsem pazim, da se hladi podplate, dlani in čelo oz. obraz. Tako smo v bolnici delali.

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 652
16.10.2009 10:38:40   
Lubenička
Pozdravljene,

jaz vas kar malo zanemarjam...
se oproščam ampak nisem za nazaj brala...

no, pri nas smo imeli dva dni take krče, da cel dan ni nič spal...je pa vsaj ponoči. user posted image včeraj je spal od 24h-5:30, sva se v polsnu podojila in zaspala še do 9:30. danes pa smo spali od 24h-4:30 in 5-8h. user posted image samo zdaj ne vem...je to zaradi tega, ker čez dan zelo malo spi ali bo imel zdej tak ritm user posted image
je pa zvečer tok utrujen, da ne mores spat in je tečen. mi imamo rutino, da ga okol 20-20.30 skopam, se podojiva...ob 21:30 bi lahko že spal, a on ne...še sam ne ve, kaj bi rad, tok je utrujen user posted image zaspi mi 23:30-24h.

danes sem si začela črpat mleko, ker gresta mami in ati zvečer na rojstni dan in bosta pozno doma...bo babi čuvala našga Ariana. user posted image upam, da bo tko spal, kot je zadnji dve noči, da sploh ne bo potrebno mleko. sem pa ugotovila, da mi celo joško sprazni...tako, da moram iz polne joške, malo pa pomalo pumpat ven, da se bo do večera nabralo za en obrok. user posted image

jutri mamo pa žurko na vikendu, za malega...ga pridejo pogledat sorodniki in družinski prijatelji user posted image   od mojga user posted image starša prirejata. sta pa zbrala datum...moj rojstni dan...bo pa mamaca drug dan praznovala. user posted image

jah...šibam...

pridno se crklajte user posted image

< Sporočilo je popravil Lubenička -- 16.10.2009 10:40:20 >

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 653
16.10.2009 11:40:27   
vila MaLiNa
Joj Larilu to pa nerada berem. Še dobro, da si videlauser posted image user posted image user posted image . Naša tudi vsake toliko časa lovi sapo, ampak ker je kar konkretna lepo skašlja in je.

Lubenička že sedaj ti čestitam za tvoj rd, pa da bi bil Arian zdrav, vesel in da bi pridni spaluser posted image . No pa še kakšna skrita željica naj se ti uresniči.

Ampak tile vaši otročki so pa zelo pridni v spanju. Naša je točna kot švicarska ura - točno na tri ure. Pa ponavadi sem jo previla in podojila, zdej ji pa ni več toliko za jestuser posted image . Se mi zdi kot da jo silimuser posted image . Tudi Sari zvečer ne gre in ne gre zaspati. Si zmisli (ali pa tudi ne), da jo daje želodček... potem, ko pa dobi kapljice proti krčkom, da ji pomirijo želodček... takrat je pa naenkrat vse vredu. user posted image No ampak spat pa še ne... je treba še okoli gledat, da imata oči in mami potem naslednji dan podočnjake.

No naslednji teden si je pa tašča dopust vzela za svojo vnukinjouser posted image . In se bom šla malo razvajatuser posted image . Kozmetičarka, frizer... komaj čakamuser posted image

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 654
16.10.2009 13:32:20   
baby blue
Naša Lana je ista obvezno se sama od sebe zbudi na 3 največ na 4 ure se podojiva no čez dan še previjeva in potem spet nazaj spat... Čez dan jo malo v ležalniku pustim ko pa vidim da ji očke skup lezeo jo pa dam v njeno posteljico da se naspi...

Lubenička že kar sedaj ti želim vse naj naj za tvoj RD pa da bosta zdrava oba

Jutri bosta pa našo punco spet babi in dedi pazila ker gre mami k frizerju... Se more mami mal razvedrit pa uredit pa si mal časa zase vzet...

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 655
16.10.2009 15:49:28   
veselka
ne boste vrjele... Aurora je zaspala sred dneva v lastni postli user posted image to se je zgodilo prvič odkar je doma user posted image

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 656
16.10.2009 15:52:36   
dreja79
Ojla,

vau, kolk boste uživale, k se boste razvajale user posted image ! Moja glava bi tud že rabila frizerja, ampak sem šele 11 dni po porodu, tako da bo moglo vse skupaj še malo počakat.
Sem na koncu nosečnosti iskala frizerja, kjer ne bi bilo gužve, ker sem se bala, da bi mi kar tam voda odtekla user posted image , pa sem bila neuspešna.

Zanima pa me, ali je imela katera po porodu vrtoglavico? Men  se je vse skupaj začelo včeraj zvečer oz. pozno popoldne in traja tudi še danes.user posted image  Upam, da to ne pomeni kaj hujšega. Malo me spominja na počutje po prvem porodu, ampak takrat mi kasnejše stanje ni bilo preveč všeč.user posted image

No, če ima katera tako izkušnjo, naj jo prosim deli z mano, bom zelo vesela user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 657
16.10.2009 15:57:49   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

ne boste vrjele... Aurora je zaspala sred dneva v lastni postli user posted image to se je zgodilo prvič odkar je doma user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 658
16.10.2009 16:11:07   
veselka
in še kr spi user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 659
16.10.2009 17:15:56   
baby blue
Lana je bila pa danes z babi in dedijem na enournem sprehodu... Sva ji včeraj kupila kot neko zimsko vrečo no bolj je pajac da je ne zebe... Je bila pa tak luštna ko je mela čisto rdeča lička ko je prišla domov user posted image user posted image Je bila pa tako lačna da bi lahko že vola pojedla user posted image user posted image

UUUUUu bravo za Auroro pridna punca user posted image

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 660
16.10.2009 18:43:15   
baby blue
Kaj lahko v času dojenja vzamem proti glavobolu? A sploh lahko kaj vzamem... Kak aspirin oziroma lekadol

Neposredna povezava do sporočila: 661
16.10.2009 18:53:29   
veselka
po moje lekadol oz. paracetamol, aspirina se mi zdi, da se ne sme, ne vem pa zakaj.

< Sporočilo je popravil veselka -- 16.10.2009 18:55:44 >

Neposredna povezava do sporočila: 662
16.10.2009 19:01:38   
jullie
..js vem, da lahko lekadol in daleron..

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 663
16.10.2009 19:52:25   
tulpek
meni je farmacevtka rekla, da lahko lekadol. 

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 664
16.10.2009 19:54:24   
škorpijončica

Proti glavobolu
lahko vzameš lekadol je rekla moja zdravnica.
Vrtoglavico sem imela tudi jaz en teden po porodu.. sem se kar bala tamalo dvignit, ker sem imela očutek, da bom dol padla..
Krči; meni fuuul pomaga brinovo olje. Kupiš v lekarni in s krožnimi gibi v smeri urinega kazalca vmasiraš na trebušček.
Eno vprašanje- a tudi vaši dojenčki ko ležijo na boku ful glavico nazaj nagnejo? Sem omenila zdeavnici pa je rekla, da če ne bo bolje, da bo mogla na terapijo.. čeprav meni se ne zdi to nič takega...
Joj, morm it..joooka...

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 665
16.10.2009 20:22:58   
altaja
Larilu: o groza! Tega je tud mene ful strah... Da si čist paf pa verjamem, sem bla jst tud po tistem najinem nesrečnem kopanju. Upam da sta obe ok!

Lubenička: vse najboljše...pa veliko lepih trenutkov z vajinim Arianom.

Igralna podloga: pri nas je že par dni v uporabi in je super. Vsak dan bolj uživa.. Ležalnik sploh ni več zanimiv. Mava pa od Tiny love afriko al džunglijo...opico pa levčka, ogledalo, palme, ribice, kita,... Je tko luškan ko krili z rokami in nogami pa spušča neke čudne glasove ala grrr, aaaa user posted image ..po pol ure pa zadovoljen zaspi user posted image . Priporočam!

Zdej že dva dni se je zgodilo, da morava en obrok dodat AM. Patronažna mi je rekla da ko bova na AM da je treba dat tud čaj. Pa me zanima če ga ve dajete, pa koliko? Glede na to, da se tud dojiva, a mislte da je potrebno? Ker odžeja se tud z mojim mlekom... Moram poskrbet, da ne bom spuščala obrokov pa da bom veliko pila, da bo več mlekca.

Dans sem čist zmatrana..ponoči je bil zgleda lačen, sva se zbujala na 2 uri. Katastrofa. Če bo dans tako bo dobil flašo.

A ve ste pa že kar babice aktivirale? Naše bi tud rade, sam je mama za enkrat še v paketu. Nekako ga ne morm še pustit (razn očiju), sem ko ena mamica medvedka. Se mi zdi še prezgodaj. Mogoče delam narobe ampak meni se zdi tako prav. Pa tud izogibam se krajev kjer je veliko ljudi. Sej pravim...medvedka user posted image

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 666
16.10.2009 21:06:25   
veselka
altaja jaz še nič ne dajem čaja. je rekla patronažna, da ni potrebe. jo pa zmer najprej podojim, potem pa dam še AM. mogoče bi tud čajček počasi kdaj dala, ampak postopoma kako žličko. škodit ne more, kvečjemu trebuščku dobro dene.

Aurora je dons popoldne odspala cele 3 ure v posteljici. je bil cel luksuz zame, sploh nism vedla, kaj bi počela user posted image pa sem malo perilo zrihtala, pa poletno zložila za v klet, v miru pojedla,...
prej sva se skopale, nama kr gre brez joka, čeprav neki prou zlo pa ne uživa user posted image no, pol sva se mal igrale - sem ji pela od Novih fosilov "do you wanna dance", pa z njenimi rokicami in nogicami plesala, pa se je ful smejčkala. joj kak je ta smeh, cel balzam za mamine oči in ušesa user posted image ... no, pol se je začela razburjat, lačna ni bla, pa sem ji dudo dala in zdej drema pri meni v naročju user posted image

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 667
16.10.2009 21:15:07   
veselka
evo jo, moja veselka user posted image

user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 668
16.10.2009 22:09:41   
Dulsineya
Čer!

Veselka res bravo za tvojo Aurorouser posted image user posted image user posted image . Si kar ne predstavljam kako ti je drugače, ker pri nas pride kaki dan, da hoče bit mala dama cel čas po rokah in se mi zdi da mi bo križ razneslouser posted image , samo ponavadi popoldan ko pride ati domov mala pridno gleda ribice v svojem akvarij - gugalniku ali pa sladko spi...so očitno že zviti tile naši septembrčkiuser posted image . Veselka to po mojem Aurora vadi za takrat ko pride oči nazaj s potovanjauser posted image

Danes je pa prišla k nam na obisk za par dni moja babica malo pravnukinjo pogledatuser posted image , samo kaj ko po parih urah že presede z njenimi zastarelimi nasveti, ko sicer vem da dobro hoče, samo katastrofa kake ven mečeuser posted image

Smo pa kupili včeraj naši mali dami takooo lepi kombinezion za to presneto burjo, samo je kot mali polhek not, sma očitno malo pretiravala in vzela malo prevelikega, ker sem predvidevala,da bo pod njim tudi ful oblečena, pa sem šele pol poštudirala, da to sploh ni res in se mala kar zgubi v njem. Sicer pa raste kot konopljauser posted image . Sva imele v sredo že 2. posvetovalnico in danes je Lili stara že cela dva mesecauser posted image user posted image user posted image . Ima 60 cm in 4900g. Sva bile pa tudi v razvojni ambulanti, ker uradno velja za nedonošenčka in se prav pridno razvija in dr. pravi, da tudi sedaj ni znakov nedonošenosti in zaostankov v razvoju.user posted image

Larilu, si sploh ne predstavljam kako ti je bilo hudo! Samo, da sta zdej zuser posted image vredu in da si se pomirila.

Da vam povem, kaj mi je naredil mojuser posted image včeraj v Mullerju..malo sem imela v vozičku in sem se priklonila in brala deklaracijo na enem izdelku, tak da je bil voziček čisto zraven mene za hrbtom, vmes pride moj in ga odpelje okoli, da bi me prestrašil,v tistem trenutku pa se glih obrnem in vozička ni tam, skori mi je srce obstalouser posted image . On se je pa smejal ker naj bi bilo to smešnouser posted image pol me pa še kurči da bi lahko bil kdo drug in da sem bla tako vpičena na glavo da sploh ne bi opazla...ufff še danes sem jeznauser posted image

No, je pa za pohvalit da je tudi Lili danes spala od 23.00 do 5.00 in ker se je med hranjenjem orng pokakala je sledilo previjanje in je bila čisto budna in je ful čebljala in se smejala in pol okoli 6.00 ponovno zaspala do 9.30user posted image . Se danes tudi ne bi takega urnika čisto nič branilauser posted image .

Danes smo pa pohiteli s kopanjem, ker se je lepotička med pestovanjem pri prababici takooo pokakala, da je prišlo skozi vse plenice in še čez bodiuser posted image . Zdej pa šibam pod tuš, se ati in Lili že crklata in se grem še jazuser posted image

Aja, se mi zdi da si ti Veselka napisala, da ko si Auroro še široko povijala...je zdej ne več? Pa ste že imele ponovni UZ kolkov?
Kaj pa ostale še vedno povijate s tetra in povijalno čez pampersko? Meni se kar smili včasih in se čisto razživi, ko ji zvečer kako uro pred kopanjem slečem dodatne plenice in ji pustim samo pampersko. Sam jo je tak čudno prijet, mam kar občutek, da mi bo z naročja zdrselauser posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 669
16.10.2009 22:41:27   
baby blue
Hvala punce za odgovore user posted image user posted image

Midva sva ji zadnjič dala 20ml čajčka iz komarčka... Je pediatrija rekla da lahko... Spila je potem 10ml.. Tak da je bili prvo hranjenje po flaški uspešno...

(odgovor članu Dulsineya)
Neposredna povezava do sporočila: 670
17.10.2009 0:00:15   
barika
LUBENIČKA, vse najboljše!!!! lepo praznujuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 671
17.10.2009 7:58:08   
veselka
jutro,

Dulsineya jaz sem široko povijala samo do prvega obiska patronažne, ker je Aurora imela 1A kolke. meni je pa tko čudno, nič za prijet, ko je brez pleničke sploh, z nago rito user posted image , me je zmer strah da bo skos kako luknjo v naročju padla

učer je potlej tud zvečer pridkana zaspala v svoji posteljici in je spala do 5ih zjutraj user posted image , že večer prej pa skoraj do 4ih user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 672
17.10.2009 10:46:18   
jullie
... lubenička vse najboljše!!!user posted image  ...

.................................

.. Dulsineya js sem široko povijala samo dokler se ni popek zacelil (zaradi zaščite), drugače pa mi ni potrebno..ima mala kolke 1B .. čez tri mesece ima kontrolo..

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 673
17.10.2009 10:56:21   
tulpek
Lubenička, vse najboljše!

user posted image

< Sporočilo je popravil tulpek -- 17.10.2009 10:58:10 >

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 674
17.10.2009 10:59:12   
dreja79
Ojla,

Lubenička vse najboljše za rojstni dan user posted image .

Jest sem pa dva dni staknila še hemeroide user posted image . Kupila sem si Hemoclin gel, ampak se mi zdi, da ne pomaga prov preveč. No, če med nosečnostjo ni bilo posebnih težav, so se pa zdaj začele user posted image .
A katera ve, to preide samo od sebe, a so potrebni kakšni drugačni ukrepi? Ah ja, vsak dan imam kakšno novo vprašanje!!!user posted image

Aja, rada bi dala kakšno slikco od našga Matica gor, pa ne znam. Prosim, da me podučite user posted image

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.