|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
15.10.2009 12:08:41   
simonae
Imam eno vprašanje - kdaj ste same z otročkom začele okoli letati? Ali ste slpoh že?

Jaz bi kar šla kam, a zadržuje me tole vreme oz. obdobje virusov. Ne vem, ali naj pridno počakam doma prvih 6 tednov? Sedaj smo 17 dni stari.

No, vozičkali smo že. Le hud veter nas je malo ustavil prejšnje dni. Danes greva spet!

A tu imam dilemo - v vozičku seveda lepo spi. A takoj, ko se ustavi, sploh pa, če ga nesem gor, se zbudi in takoj spet dojenje in nič več spanja. Pogrešam prejšnjega - po pol ure do 1 uro vozičkanja sem ga lahko dvignila iz košare in nesla gor pa je lepo naprej spal vsaj še eno uro, morda celo dve! Zdaj pa sploh ne vem, kdaj naj ga potem ven peljem - zjutraj je malo premrzlo - zame tudi se mi zdi, popoldan pa bi spal 2-4 ure, če ga imam not, če greva ven, pa ne. No, malo zmedeno napisano.

Grem počivat - je ravno zaspal. (Ob 7.30 je bil pokonci)

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 626
15.10.2009 12:41:01   
veselka
simonae mi nismo nič pikasti. sm pa ke kak mozoljček, ampak to je od hormončkov. mi ni treba jogurtov in sira ukinjat. zaenkrat samo KML. niti njenga ad. mleka mi ni treba menjat. moram mal doma pogledat, česa ne smem pojest.

je pa dons moja kr sitna. skos joka, neutolažljivo skor. tut joške noče za potolažit. zdej ma dudico, pa sab simplex sm dala, ker kr dosti prdka in se zato napenja.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 627
15.10.2009 12:42:03   
Mož*
Potepati smo se pričeli praktično istočasno, kot vozičkati (od 6. dneva dalje). Naš več kot 2 uri skupaj ni spal nikoli, pa še to ponoči. Kakšnega prestavljanja sem in tja ni bilo. 

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 628
15.10.2009 13:47:51   
simonae
Veselka našega tudi zelo napenja - že od 2. dne življenja. Pa še vsakič, ko se napenja, ima potem popek rahlo krvav - patronažna rekla, da se bo to verjetno dogajalo, ko je odpadel "popek", a pozabila sem jo vprašati, do kdaj je to normalno - saj se je včeraj veliko napenjal in je bil vedno malo krvav.

Sicer pa - nočem te strašiti, a sama opazuj - če ne bo šlo kmalu na bolje, ti svetujem - če sumiš, da bi lahko res to bila alergija na hrano, da narediš test - popolno odstranitev te hrane za 14 dni- ne le blago dieto, kot ti je P rekla. Sama bom ta teden le zmanjšala te stvari in bom najprej preverila vse ostalo. Če pa ne bo šlo na bolje, pa preverim sama s strogo dieto. Zakaj ti to pravim?

Pri nas je drugi dobil pikice - mozolčke okoli 4.- 5. tednov star - prej ne in seveda so rekli hormončki. Teh res ni bilo veliko. (Tudi Urban jih sedaj nima kaj dosti, a sem pač malo prestrašena in sedaj opazujem že malo pikic oz. mozoljčkov.) Nato pa je bilo pri srednjem tega vedno več -pa so mi rekli - še vedno hormončki. No, pri 3.-eh mesecih pa je naenkrat postal res hudo pikast - cel, stalno tečen, nič dobro več spal, koža srbela, pokala... Pa so rekli, da je najverjetneje težava v KR mleku, ostalo naj še uživam - sem rekla, da samega mleka ne pijem, le jogurte, maslo in sir. Pol pa so rekli, no pa izločite vse iz mleka. Pa se ni nehalo - pri 6. mesecih pa so testi pokazali, da je težava tudi jajce. Torej moj nauk - morda, če bi takoj, ko sem posumila, da je kaj več, kot le hormončki, morda ne bi bila tako huda in trdovratna alergija, saj jo ima še sedaj. Zato tokrat ne bom čakala en mesec in spraševala pedatra, saj, če bodo težave, lahko le sama to preverim. Vsaj prvih nekaj mesecev oni nič ne dokažejo - ponavadi.

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 629
15.10.2009 13:57:34   
SONČEK LARA
Pozdravljene mamice,

Se javljam po dolgem času, brala za nazaj ne bom, ker ne utegnem, saj kot veste čakamo v hiški na internet, ki bo upam tja v roku enega meseca. Sedaj se pa švercam od doma (mami).

Kot veste sem rodila 30.9., dva dni čez rok, oziroma en dan pred rokom za tiste tam v P. Porod je bil, lahko rečem kar šolski, malo težje sem tokrat porodila glavico, ampak brez rezanja, šivanja smo preživeli. Imela sem super, enkratno babico Jasno Žagar ki je poskrbela za enkratno vzdušje v porodni, tok smeha na račun moških pa še ne. Moj je bil sam lepo tiho...tam enkrat se je oglasil, pa sva rekle, da mu bove umetne priklople da bomo vidl če na moških tud delujeuser posted image . Mal smeha mora bit.

Naš mali gaber je danes star 15dni. In ja, tudi midva sva že šla vn, sam tale burja je res grozna, grozno mrzlo piha, niti meni ne paše bit sploh uzuni. Mali se lepo redi, dojenje mi je tokrat steklo. Sem pa ugotovila da morm pazit pri vnosu svežih zadev, sadja in zelenjave, revčka takoj nekaj zašraufa in težko kakca.

Simonae...tole glede pikic bi ti rada sam omenila, da je moj tudi jih fasal po trebuščku, okol vratu...in sem ugotovila da sem ga prejšnji dan pregrela vozičku, oblečen k povhek pa še dekica v tisti košari kamor niti sapica ne pride, po možnosti še plenička čez in ti povem mimogrede jih pregrejemo. Mogoče je to. Sem pa tudi jaz pomislila na alergijo.

Drugače pa je zelo priden. Spi, pa se zbudi, pojeva, se mal pogovarjava, nagledava in zaspi nazaj. Včasih mu paše duda, včasih enostavno samo leži, mu nastvaim takega fajnega slončka ki ima pikice in se zagleda v tisto in ponavadi ga to kr uspava in zaspi. Ponoči pa čist odvisno. Joka čisto nič ne, kr neki gruli čudno, prvo rundovečinoma spi 4-5ur, potem naprej pa tam na tri ure se zbuja. Je pa problem, ker mi zaspi na jošku, že na pol smrči, podreva kupček in ga položim nazaj v košek, a vragec mali se po parih minutah zmisli da bi še mal vlekel in to najino nočno dojenje lahko traja in traja...

Povejte kdaj zvečer padete v posteljo? Jaz ko popokava otroke spat, ob devetih sem že ko zombij, ne morem več, tokrat me oči tako bolijo, tv-ja sploh ne morem gledat, in zvčer me oči tako bolijo da grem sam spat. Mislite da je to od poroda? Bi mogla mal kasneje k okulistu?

No prav prijeten dan vam želim, šibam domov

Čao

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 630
15.10.2009 14:16:02   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

IZVIRNO SPOROČILO: barika

tiste, ki že imate otročke... kdaj se splača kupit igralni otok? mal škilm na spletu od BC, ker sem dobila bonov za 100 eur user posted image , pa da bi moji trobentici kupla.

midva sva ga kupila, ko sem bila še nosečauser posted image user posted image , sem ga pa dala včeraj not ležat, pa je gledal, grulil, malo tolkel (pač, se mu je posrečilo) ...dokler ... ni prišel veliki brat in je mogel mali it v "osamo"user posted image user posted image

torej znajo ful uživat, že zdej? kakšnega pa imaš oz katerega? kako pa je s stajcami? moja mama pravi, da js nisem marala bit not. tudi izkušnje mamic so različne. zdej pa ne vem. no, pa sej je še čas...

Tiny love, mi je všeč, ker lahko igračke dokupiš in jih gor navesiš.

Stajice moj ni imel, je imel prosto gibanje po stanovanju (odmaknala sem vse kar bi bilo nevarno), večinoma se pa igra v kuhinji, ker je velika in ima ful prostora. Tak da je tudi Tomaž ne bo imel ...hojice pa sploh ne.user posted image
aja, ko sem šla pa na wc, sem ga večinoma pustila samega v prostoru, če se je pa zavleklo, sem ga dala pav posteljico.

Moje mnenje je, da ne kupuj stajice, ker jo boš imela na koncu samo za odlaganje igrač, pusti jo naj sama plazi in se razvija.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 631
15.10.2009 14:19:08   
jullie

tiste, ki že imate otročke... kdaj se splača kupit igralni otok? mal škilm na spletu od BC, ker sem dobila bonov za 100 eur user posted image , pa da bi moji trobentici kupla.

midva sva ga kupila, ko sem bila še nosečauser posted image user posted image , sem ga pa dala včeraj not ležat, pa je gledal, grulil, malo tolkel (pač, se mu je posrečilo) ...dokler ... ni prišel veliki brat in je mogel mali it v "osamo"user posted image user posted image

torej znajo ful uživat, že zdej? kakšnega pa imaš oz katerega? kako pa je s stajcami? moja mama pravi, da js nisem marala bit not. tudi izkušnje mamic so različne. zdej pa ne vem. no, pa sej je še čas...

...našemu sploh nikoli ni bil zanimiv..ni rad pri miru...sem pa dobila takega, ki se kasneje sestavi v šotor in šele zdaj mu je zanimivo, ker se lahko skriva user posted image   ...glede stajic imam pa negativno mnjenje..se mi zdi, da je potem otrok preveč omejen...priznam pa , da bi včasih prav prišla user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 632
15.10.2009 14:22:25   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: simonae

Naš se tudi hudo lupi - vsepovsod (prenošen?)
Ima pa od včeraj pikice okoli trebuščka in po nogicah - okoli pleničke. Patronažna meni, da je to od pleničke. Morda pa kake glivice - canesten je omenjala zmešan z bephantenom.

Nutello bom zamenjala z Valsoia namazom, maslo z vegansko margarino, jogurti - no, ja, se bom potrudila. Če bo treba bom raje sojin puding, čokoladen. Prav okusni so mi veganski svalki ali polpeti Fastram. Od slanega lahko moj alergik uživa le solleti ali prave bobi palčke in solleti krekerje. V vsem ostalem sem našla vsaj sirotko... Od peciv pa - no ja, jaz najdem le valsoia palčke in kroglice, ki pa so pakirane po zelo malo in jih nabavljajo po mojem le enkrat na mesec, ker jih kar naprej zmanjka. Sem se pač spravila in sama začela peči veganske sladice - znajo biti prav dobre. Pa še vse skupaj ponavadi zmečeš not in zmešaš - ne kompliciraš kaj najprej... Upam, da sem ti dala kako idejo.

Tomaž se je že rodil "napol olupljen"user posted image user posted image , seje točno videlo, daje prenošen.

Ko uporabljam moltex plenice se mu naredijo taki večji mozoljčki, notri je pa belo user posted image - pri drugih plenicah ni tega problema --q*urc pa bio in eko (bom poskusla še alana plenice).

Simonae, a tale valsoia je užitna - mislim, a je primerljiva s kakšno nutelo ali pa viki kremouser posted image ?? Pa a tele alergije kdaj izvenijo?? Od kolegice sin je imel alergijo na mleko in jajca, pa je bilo nekje pri pol leta dobro, s tem, da ga je vozila na bioresonanco

Ven hodimo že od dobrega tedna starosti ...tudi po nakupovalnih centrih (1x) in v kakšen lidl. Pa za 1x trkam, je vse ok (pri prvem sma pa komplicirala, tak, da ga še pogledat niso smeliuser posted image )

Krči: z mojim sma se odločla za en test (no njemu sem samo povedala, odločla sem se sama), za 1 teden sem nehala dojit (črpam si še vedno vsak dan) in je malega nehalo zvijat, tak, da so njegovi krči povezani z mojo hrano (se pravi lahko jem samo zrak in pijem vodouser posted image ), zdej sem ga spet začela dojit nazaj in ga je malo matralo, pa opažam, da se ne naje (ščrpam si skoraj 100 ml iz ene zize in ko to poje, popije potem še dobrih 60ml AM, če mu dam samo 90 ml AM je 3 ure ali več sit).

< Sporočilo je popravil barika -- 15.10.2009 14:27:10 >

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 633
15.10.2009 14:38:24   
barika
LARA, jaz grem spati okoli pol enih zjutrajuser posted image , ko padem v posteljo me pa živ user posted image ne zbudi. Zbudim se pa nekje okoli treh, čez kakšno minuto pa še mali, ker je lačen.user posted image

Jullie, ja v tistih stajicah, so kot v kakšnem zaporu. Sej zadeva res kdaj pa kdaj ni slaba, samo ko ne traja dolgo, ker kmalu pogruntajo, kako se pride ven, potem pa spet ni miru. Jaz imam zdej probleme s tavečjim, ker se mi popoldan ful upira s spanjem, pa ima že čist steklene učke.  Iz postelje pride 100x, pa ga dam 101. nazaj, potem pa omaga (danes se je še drl eno uro zraven. user posted image )Ali pa leze iz ene postelje v drugo, potem pa še v najino, mislim ..dogaja na polno. VČeraj mi je zlomil očala, brado si je potolkel, rožo in vazo razbil, stole v kuhinji prevrgel ... in to v dobre pol ure. Ampak, več kot kregat  in grdo gledat ga ne morem, ker ne tepem otrok (pa bi si kdaj zaslužil, samo potem se vprašam, kakšen namen bi to imelo,pa rajši vztrajam pri NE-jih in grdih pogledih).

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 634
15.10.2009 16:45:04   
veselka
barika valsoia je njami. gre super z žlico, tko kot nutela user posted image . njihovi produkti so meni super, sam cena mi ni.

tud sama gledam tiny love igrala user posted image komi čakam, da grem v šoping user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 635
15.10.2009 16:57:38   
baby blue
Jst sem se zagrela za tega in ga bova kupila

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=170178

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 636
15.10.2009 17:05:45   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: baby blue

js pa tega http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=170187

oz. nek tropski otok mi je bil ušeč, pa ga ne najdem.

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 637
15.10.2009 17:47:09   
baby blue
ooo jst budala... Šele zdej vidla da sem dala napačen link... Hotla sem dat tega kot ti.. Se mi zdi fajn ker ma dost igračk pa ogledalo pa še kup glasbe in efektov takih in drgačnih... Je za otroka zelo zanimivo... Jap se vidi da se je Lana prej drla da sem na hitro neki kopirala in klinila... budala jst user posted image user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 638
15.10.2009 17:48:03   
baby blue

popravljam: za tega sva se zagrela oba... Sva ga danes že gledala

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=170187

Neposredna povezava do sporočila: 639
15.10.2009 18:10:56   
veselka
mi smo pa ravno nosa spucal. mam kr tisto k js z usti izsesam. sm mal fiziološke kapnila še, pa je kr šlo. sam se je tko drla...

... dons ful neki joka. pa komi jo prepričam, da papa, ker se dere v bradavico, pol pa še v flašo. pol je pa en trenutek spet vsa happy in se smejčka, pol pa spet jok. in pol sladko zaspi v naročju.

Neposredna povezava do sporočila: 640
15.10.2009 18:48:39   
veselka
a če ima dojenček vročino, se to npr. jasno čuti na čelu, da se sploh spraviš merit? včasih me je strah, da ne bom opazla, da ima vročino, ker si ne predstavljam kakšni so očitni znaki user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 641
15.10.2009 18:56:44   
baby blue
Midva sva tudi v BC danes kupla nosni aspirator ki se izsesava z usti... Bomo videli kaj bo čeprav za sedaj še nima tolk močno zamašenega noska... Za zdej zadostuje kapljica fiziološke v vsako nosnico... Je pa zadnjič kihnila in je enega velikega smrkeljčka ven spravla... user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 642
15.10.2009 19:18:51   
tulpek

popravljam: za tega sva se zagrela oba... Sva ga danes že gledala

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=170187

Tega sem js dobila na posojo od sestre, samo sestavit ga še morem in mali še mora malo mlekca popit, pa bo v uporabi user posted image user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 643
15.10.2009 19:24:53   
tulpek
A veste, kaj je začel početi naš mali, ko se naje.... obrne se vstran od zize in ga je prav težko prepričat, da bi glavo zavrtel nazaj k njej user posted image user posted image user posted image .

Še glede spanja: zadnjo noč 6,5 ure skupaj, do 21.30-4 user posted image user posted image user posted image . Potem pa še v postelji pri meni od 5-8, ampak bolj tako, z vmesnim godrnjanjem in hranjenjem. Od takrat je bil pa buden do 6ih zvečer, edino dvakrat je zadremuckal za pol ure. Zdaj že veselo spi, upam da se zbudi okrog 21ih, da ga uredim, nahranim... in potem spet kakšnih 6 urc... ma je zadnje dni kar prelepo, da bi trajalo user posted image user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil tulpek -- 15.10.2009 19:30:30 >

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 644
15.10.2009 20:30:11   
baby blue
Fajn da vaši otročki spijo ponoči 6 ur skupaj... Najina je ko tempirana ura in se obvezno zbudi na 3 ure... Kdaj potegne do 4 ure... Več pa ne...

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 645
15.10.2009 21:02:24   
tulpek
baby blue, pri nas je bilo do pred nekaj dni nazaj zbujanje na 2-3 ure, zdaj si je pa sam od sebe premislil. upam, da ne bo šel nazaj na stari ritem. 

Neposredna povezava do sporočila: 646
15.10.2009 21:45:23   
jullie

Jullie, ja v tistih stajicah, so kot v kakšnem zaporu. Sej zadeva res kdaj pa kdaj ni slaba, samo ko ne traja dolgo, ker kmalu pogruntajo, kako se pride ven, potem pa spet ni miru. Jaz imam zdej probleme s tavečjim, ker se mi popoldan ful upira s spanjem, pa ima že čist steklene učke.  Iz postelje pride 100x, pa ga dam 101. nazaj, potem pa omaga (danes se je še drl eno uro zraven. user posted image )Ali pa leze iz ene postelje v drugo, potem pa še v najino, mislim ..dogaja na polno. VČeraj mi je zlomil očala, brado si je potolkel, rožo in vazo razbil, stole v kuhinji prevrgel ... in to v dobre pol ure. Ampak, več kot kregat  in grdo gledat ga ne morem, ker ne tepem otrok (pa bi si kdaj zaslužil, samo potem se vprašam, kakšen namen bi to imelo,pa rajši vztrajam pri NE-jih in grdih pogledih).

...to upiranje mi je pa znano user posted image  ..samo mi smo ga tako razvadli, da na rokah zaspi user posted image  ..groza vem..zdaj ne bomo ponovili te napake..vsaj upam user posted image ... no in ne more ven pobegnit, ker še spi v kinderpetu..
..mi mu rečemo milijonkrat na dan NE..ampak si ne da nič dopovedat..gleda te direkt v oči pa točno tisto naredi, ko ne bi smel user posted image  ..grrrr....

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 647
16.10.2009 9:25:39   
Anonimen
jutro!
sem bolj mal tle sm pa zato več na FB,v glavnem pr nas je noro k mi je v torek princeska v spanju nehala dihat in hvala bogu da sem bila zraven in da sem videla da je vsa vijolična in da ne more dihat,matr sm jo takoj začela obračat,pa med lopaticam udarjat tko da je mal bruhek naredila s slino in je pol končno zadihala,pol je pa tista panika za mano prišla in sem se tresla k šiba
dans morm pol poklicat da vidim kaj bo zdravnica rekla,če moramo it v bolnico k nevrologu in da vidimo kako pa kaj,v glavnem same skrbiuser posted image

(odgovor članu jullie)
  Neposredna povezava do sporočila: 648
16.10.2009 9:39:35   
dreja79
Dobro jutro,

Larilu upam, da bo vse ok s tvojo princesko user posted image user posted image user posted image .

Drugače pa je vse ok, mali lepo spi in spančka. Se javim še malo kasneje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 649
16.10.2009 9:41:32   
simonae
barika se strinjam z veselko. Valsoia namaz res ni nutela, a je blizu in je dober - vse, kar sem zadnjič omenila hrane, mi je prav dobra, pa sem med tistimi, ki se težko navadijo na nek čisto nov okus!

Alergije pa so zvita stvar. Na mleko ponavadi izzveni do 1. ali 2. leta, na jajca pa do 3. A kot sem omenila je pri nas iz malo težavic bil enkrat hud preskok in huda alergija še traja. Kmalu bo 3 in upam, da se mu vsaj zmanjša na mleko, če še ne bo izzvenela.

Zato pravim, da ne bom delala panike, a tako mirno čakala pa ne bom, kot sem pri srednjem. Če do 3.-eh mesecev, ko naj bi bil 1. cepljen, če se prav spomnim, še ne bo nehalo, pa razmišljam, da bi tudi cepljenje malo zavlačevala - nisem sigurna, a se mi zdi, da je po cepljenju sledil tist hud preskok, ko je kar naenkrat bil ves pikast in res bogi. (Saj je razumljivo, saj alergija pomeni neke vrste nezrel imunski sistem, ki ga ob cepljenju še bolj obremeniš).

Ja SončekLara tudi o tem, da je ves pregret sem že razmišljala. Vem, da ga kar malo preveč napravljam, a če pa je sicer tako hitro zelo mrzel in potem stalno kiha.

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?