draja
|
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa IZVIRNO SPOROČILO: dreja79 Vila Malina, če se ne motim si ti imela CR? Koliko časa te je še bolelo po CR-ju? Jaz sem danes 9 dan po CR-ju, 2 dni nazaj so mi pobrali ven klanfe, ampak mene na enem predelu še vedno boli, če sedim, al pa če hodim in ko se dvigujem iz postelje. Je pa taka pekoča bolečina in tam ko sem imela predzadnjo klanfo imam kot neko zadrlino. Sicer sem klicala v P, pa so rekli da je to normalno. Prosim, če mi lahko napišeš tvojo izkušnjo oz. tudi vse tiste ki ste dale CR že čez. Ful vam bom hvaležna Mene je okoli 4 tednov bolelo (seveda je stopnja bolečine s časoma slabela). Sem si pa mazala s tea tree kremo za mehčanje rane in so te zatrdlinice skoraj zginile. Če se je vredu zacelilo bo povedal ginekolog naslednji teden. Bolečine to točno take kot jih opisuješ. Tudi mene je zadnji oz. prvi šiv (kakor vzameš) bolel najdle. Postrani boš morala vstajati še kar nekaj časa in točno tako kot so ti povedali - da stimuliraš hrbtne mišice. Če nisem tako naredila je zabolelo, kot . Sicer je pa pravilno vstajanje ravno preko boka. Ko se tuširaš poskrbi, da bo rana vedno suha! Bolečine bodo kmalu izvenele boš viddela Po prvem CR je bilo pri meni tudi podobno. Prav neznosna bolečina na enem koncu ob vsakem premikanju. Sem tudi takrat spraševala, pa so rekli, da je normalno. Čim dlje poskušaj vstajati preko boka in čim manj dvigovati stvari. Prvih 6 tednov če se le da samo novorejnčka, pol pa do 3-eh mesecev še vedno nič težkega. Zatrdline so tudi še normalne. Jaz sem zdaj 6 tednov po CR in jih ni več. Drugače pa moram povedat da me je zdaj po drugem CR bolelo precej manj in že po kakšnem tednu skoraj nisem čutila bolečin. Tudi ni bilo tistega neznosnega zategovanja na koncu rane kot prvič. Res pa je, da si misliš, da si že ok, pol pa greš na en daljši sprhod ali kaj preveč postoriš doma, pa kmalu vidiš, da nisi še čist ok, tako kar čuvajte se punce. Da se maternica lepše zaceli. Ni vredno tvegati. Tanik tudi naš se je začel po kakšnem tednu lupit. Sicer ne povsod, ampak po rokicah in nogicah. To je čisto normalno. Sarchi en koš pikapok za Maksa, da se hitro pozdravi. Tudi za nami je že en lažji prehlad s kašljem in vem kako stresno je to. Veselka moja prvorojenka je imela krvave nitke v blatu že 3. dan v P in takrat so zagnali celo paniko in jo dali testirat na vse mogoče viruse in bakterije. Vsi izvidi so bili negativni, zato sem šla sama od sebe na strogo dieto brez mleka in jajc. Kri v blatu se ji je potem še ves čas pojavljala, približno 2 do 3-krat na mesec. Tudi ko sem bila na strogi dieti, sčasoma pa se je umirilo. Da skrajšam zgodbo - je alergik na kravje mleko, kljub temu da so bili vsi testi na začetku negativni. Jaz sem bila prepričana da je vseeno alergična, kljub temu da me je pediatrinja prepričevala da dieta ni potrebna in me celo kregala da se ne prehranjujem pravilno, s tem pa tudi otrok ne. Ko sem jo enkrat poslušala in šla za par dni z diete, je otrok dobil tako hude krče, vročino in krvi v blatu, da sva bili 3 dni na infekcijski kliniki na svečkah proti bolečini. Tako da karkoli že bo, poslušaj sebe in svoj materinski čut. če boš čutila, da Aurori nekaj ne ustreza, se temu izogibaj, tudi če bodo testi za alergije negativni.
|