veselka
|
uf Tulpek to pa je izčrpno poročilo bom probala še js kej napisat, sam težko atija dam zraven, ker ga pač ni... bom dodala po 24. - odziva se na vse moje gibe, če sem blizu in se sprehajam, in seveda glas, me kr z očmi vodi po prostoru (takrat se za trenutek neha igrat) - če zakašljam ali kihnem se ustraši in me čukavo gleda - če se ji ne da več igrat začne ful tarnat, pač določen zvok spušča, al začne pa zravn še ful mlatit igrače - oglaša se skos, zadnje dni uživa v kričanju kot bi gume od avta škripale , sploh osvežujoče je za mamo, ko jo ima v naročju - se poskuša dvignt iz ležečega položaja, pa ne rata... mami pomaga za rokice in že sodeluje in ko prideva do sedečega položaja od sreče ful zavriska - je pozorna na vse, kar imam mami v roki in se tega dotika, šalico od kave je že polizala, ma ne tm kjer pijem - na previjalni mizi ne sme bit nič, ker zagrabi vse kar pride pod roko; se obrača v predalčke nad previjalno in če se le da, potegne kej vn - dons svojo majčko za preoblečt in pol jo drži v ustih in se igra z ribicami, zravn skače po previjalni, mami pa štima plenico - vsakič ko pleničko naštimam in jo dam čez da bi jo zalepla dvigne rito, da plenička uide - ne vem, a je to refleks? - na bok se še ne daje - ko jo dam kravice past, neki časa rogovil z rokami in nogami, da bi nekam pršla, pol se začne pa čez čas histerično dret - opazuje na igralnem otoku slikice in jih boža - zagleda se v vse kar se sveti ... če se še kej spomnim ja, ne znam glih lepo napisat, bl namečem vse