|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010
9.12.2009 10:46:39   
Animus
JUHU še od mene

Jst se še tudi odločam o cepljenju. Sam sem vedno bolj za NE cepljenje, ker se mi zdi, da ni tako kritično stanje kot so ga napovedali. Umirajo povečini kronični bolniki. Ne zdi se mi pa logično, da bi bil otroček v trebuhu dihalni stiski, če še niti pljučk nima razvitih, ne diha  in dobiva kisik preko naše krvi. Verjetno se npr. pri pljulnici nivo kisika v krvi zmanjša. in bi lahko to vplivalo na slabšo oskrbo otroka s kisikom. V tem primeru dajo nosečnico tako na kisik, prav zaradi tega, da ne škoduje plodu.

Če bi imela rok sedaj pozimi, ko je najbolj kritično, bi se pa dala cepiti, ker je baje najslabše, če se okužiš v tretjem tromesečju, ko je telo najbolj obremenjeno. Bom vprašala še danes mojo G na pregledu in tudi kaj je s tem cepivom za alergike.

Tudi jaz sem na +3 kg in me prav zanima, če mi bo G kaj rekla.  Za shranjvanje matičnih celic pa tudi mi nimamo dovolj dinarčkov. Ker sem nezaposlena, služim preko avtorskih pogodb, ki se pa pri izračunu  porodniške ne upošteva in me bo tudi nekdo zaposlil zadnej 3 mesece, da se mi povprečje malo popravi. A slučajno ve katera ali lahko med porodniško tudi služim preko avtorske pogodbe?

Lep dan mamice

(odgovor članu knorbalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 3726
9.12.2009 10:59:50   
Angel_Tian
Presneto, mene danes nonstop odjavlja z RR.
Naj vam samo sporočim, da pridno pišem te bedaste voščilnice za poslovne partnerje user posted image

Uživajte vse in če ne bo šlo drugače, vas pač komaj jutri berem user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu Animus)
Neposredna povezava do sporočila: 3727
9.12.2009 11:03:44   
markicaa
jutro oz dan punce!

glede prenašanja gripe, je baje tako, da tisti ki se cepi ni prenešalec in se ne moreš od njega okužit.

glede pa izvornih celic, je pa moja svakinja to čist naštudirala dve leti nazaj, in ji je še sama dr. Strah rekla, da je to nategancija. sem mal pozabila kolk to stane, da ti jih shranijo. ampak je baje tako, da za 20 let. ampak če najdejo nekoga, ki bi ga s temi izvornimi celicami pozdravili, jih porabijo in potem mi ostanemo brez, pa še to, kdo pa že pri rosnih 20 oz do 20.leta zboli user posted image ok res, da nekateri, ampak velika večina v zrelejših letih.

aja voziček: midva mava že skor od samega začetka ogledanga baby boom,zeleno sivga,(ne glede na spol), in cena je daleč najugodnejša.. 258€, pa pozanimala sem se pri uporabnicah, in so res vse zelo zadovoljne, tako da sem kar vesela da mi ne bo treba delat doktorara iz vozičkov

lahko pokukate tukaj http://www.baby-boom.si/vozicki_otroski_babyboom_ponudba.html

lep dan še naprej user posted image

(odgovor članu Animus)
Neposredna povezava do sporočila: 3728
   [Brisano sporočilo]
9.12.2009 11:08:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu markicaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3729
9.12.2009 11:09:22   
knorbalbo
Animus: kadar je mati v dihalni stiski je seveda tudi otrok, saj sta povezana preko krvi, ki od matere na otroka prenaša vse hranilne snovi in seveda kisk. In če materi kisika primankuje ga seveda tudi otroku. Otrok res še nima pljučk razvitih ampak diha "preko krvi" ki jo dobi in če le ta ni obogatena s kisikom je hudo. Brez kiska pač ne gre pa če dihamo s pljuči ali pa s škrgami user posted image Smrt je res najšlabši izid ampak meni bi bilo zelo hudo že če bi moj otrok trpel v kakršnem koli smislu, če sem prehlajena, imam vročino itd, vse to vpliva tudi na dojenčka. Aja, pa baje pri nas nimamo dovolj aparatov za kisik, sploh pa nimamo tistih pravih kot jih imajo skandinavske države ki res kaj pomagajo.user posted image

Sicer pa po svetu baje pogostnost okužb za pandemsko gripo že upada, v Slo je na žalost vse z malim zamikom.......zaenkrat še držim pesti da bom zdrava še naprej in da se stanje umiri, kaj pa nas še vse čaka pa itak noben ne veuser posted image

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 3730
9.12.2009 11:13:27   
markicaa
hvala zivepo, nimam pojma kako je s tem

zdej vidim, da so tale moj voziček podražil 282€ barabe, še kakšne 3 tedne nazaj je bil 258€user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3731
9.12.2009 11:18:53   
knorbalbo
Glede izvornih celic in komentarja da nihče ne zboli mlad do 20.leta.......joj ne tega govort.......a vese kolk otrok vsako leto zboli za levkemijo, vrsto krvnega raka, in drugimi boleznimi.......če obstaja kakršna koli možnost da lahko komurkoli pomagam s temi celicami je to zame že veliko. Glej, medicina se vsak dan razvija, te celice imajo to lastnost da se iz njih lahko razvija katera koli celica telesa in iz njih so že uspešno "vzgojili" srce, jetra in druge organe. V primeru, da zboliš in rabiš transplantacijo ti teoretično (mislim da to še zaenkrat ne izvajajo legalno) lahko vzgojijo srce ki bo identično tvojemu in ga telo ne bo zavrnilo, kot se to nemalokdaj dogaja pri transplantacijah. Gre za ti avtotransplantacijo.
Meni se zdi shranjevanje teh celis smiselno, na kakšen način pa bom še razmislila, če bi šlo bi se odločila kar za obe varianti ko lahko daš v javno banko in  s tem pomagaš drugim in seveda sebi če to potrebuješ, in tudi privat ker so te celice potem samo zate in so točno tiste ki so jih vzeli po porodu. Mam še nekaj časa da razmislimuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3732
9.12.2009 11:21:41   
Melia
tudi jaz se ne bom cepla....mislim, da je res velika panika in sem zelo skeptična kar se tiče tega cepiva....ma ne samo tega, nasplošno do vseh cepiv sem skeptična....

izvorne celice.....tud jaz nimam dovolj dinarčkov, pa naj se sliši še tako kruto....eni pravijo da za otroka vse, zadnji euro....jaz pa pravim, boljše da je oblečen da mu bo toplo pa sit da ne bo lačen.....ker dela samo moj je res velik problem z denarjem....sicer pa mislim pozitivno in ne bom in ne želim razmišljati kaj bo če bo moj otrok bolan....ne bo bolan, bo zdrav in pika....res dobro da ne vemo kaj nas v življenu čaka....usoda je pač usoda....če pa bognedaj pride do kakšne bolezni pa bom takrat napela vse moči in poskušala otroku nudit in omogočit najboljšo zdravljenje ter oskrbo....eh, pa res nima smisla o tem niti razmišljat.....moramo bit optimistične in pozitvnih misli pa bo!user posted image

je pa za razmislit kako in kaj je s to javno banko za shranjevanje matičnih celic....po pravici povedano se nisem še kaj dosti o tem informirala....

markicaa....zelo lep voziček in cenovno res ugoden....samo kaj, ko si jaz želim štirikolesnika....

angel_tian....si pa pridna....jaz se že en teden spravljam naredit home-made voščilnice pa se ne spravim.....bom že jutriuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3733
9.12.2009 11:25:05   
markicaa
knorbalbo nism mislila tako, ampak realno gledano je res, plačaš zase ampak če te nekdo prehiti on to dobi. če je to tok fajn zadeva bi lahko država plačevala shranjevanje celic, drugače pa itak lepo, če lahko s tem komu pomagaš, ampak gledam z vidika nas, ki nimamo za 5 dag zenfa in si tega ne moremo privoščiti

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 3734
9.12.2009 11:30:30   
knorbalbo
markicaa: javna banka je brezplačna za vse, to si pa lahko vsak privošči ane. Kar se tiče dostopnosti.....če komu ustrezajo tvoje celice jih bodo vzeli, če pa bo tvoj otrok rabil kakšne celice mu bodo našli tiste ki so z njim kompatibilne.
Meni je tudi pomembno da je otrok sit in oblečen....komu pa ni, sam če je zastonj to nobenmu ne škoduje, kvečjemu pomagaš lahko.

(odgovor članu markicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3735
9.12.2009 11:33:28   
Melia
tako je...pa saj pravim, da se o tej možnosti ki je brezplačna še nisem informirala....saj se bom...da ne bo hude krviuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3736
9.12.2009 11:36:25   
markicaa
od kdaj je pa to zastonj.. očitno nimam pojma o tem

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 3737
9.12.2009 11:40:15   
@mber
Hi souser posted image ,

se javljam po dolgem času.. tolk napišete, da komaj spremljamuser posted image ..

cepljenje - eni ginekologi so za (moj je), eni niso (tam, kjer sem delala nuhalno).. Tako da zaenkrat tudi jaz mislim, da se ne bom. Čeprav pravijo, da je lahko več škode z gripo kot s cepivom.. Mislim, da bi me, glede na to, da imamo maja rok, nekako še ušle valu (če gledamo,kdaj bomo v tretjem tromesečju), no vsaj upam, da bo temu tako.. Sem pa jaz tudi slišala, da počasi upada.. pa ves ta rompompom glede tega mi je že mal tečn.

voziček že mam izbran, in sicer na e-bayu:http://cgi.ebay.de/ABC-DESIGN-2010-KOMBIKINDERWAGEN-MAMBA-BEIGE-DARK-BROWN_W0QQitemZ310175180579QQcmdZViewItemQQptZDE_AllesUmsKind_Baby_Kinderwagen_Buggies?hash=item4837e1a723#ht_3242wt_1165
Je skoraj 100€ ceneje kot v Sloveniji. Sem edino mal premlevala, ali 3 kolesnik ali 4? Ima katera izkušnje s tem? Slišala sem, da je bolj stabilen 4, sej logično je? Kaj pravite, babnice? user posted image

kilogrami - no, jst sem tud šla gor za 3kg od prvega pregleda, tako da sem zadovoljna. Sem pa opazla, da zdaj ne meljem več toliko, ko sem v 16.tednu, kot sem pa prej. Prej sem vse živo jedla, sam da mi ne bi blo slabo, sam ni nič pomagal.

morfologija - a mogoče veste, če je pri tem pregledu partner lahko zraven? Moj bi rad šel, zdaj pa ne vem...

beli tok - tudi jaz se lahko pridružim tej skupiniuser posted image , ampak zaenkrat nič ne srbi ali peče...

(odgovor članu markicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3738
9.12.2009 11:43:05   
markicaa
zdej sm se mal pozanimiala, ampak je razlika med javno banko in med tem, da shraniš pri drugih bankah,ok bomo se še la bol pozanimal..

na morfologiji je lahko partner zraven

(odgovor članu @mber)
Neposredna povezava do sporočila: 3739
   [Brisano sporočilo]
9.12.2009 11:52:10   
Brisani uporabnik

(odgovor članu @mber)
  Neposredna povezava do sporočila: 3740
9.12.2009 11:53:31   
m_o_i
za kratko  :

user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu markicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3741
9.12.2009 11:58:06   
markicaa
očitno se je v 2 letih glede shranjevanja ful spremenil, danes prvič prvič slišim da je zastonj shranjevanje v javni banki, potem se itak odločim za to, če lahko pomagam komu. zivepo hvala za pojasnilo, si ful dobr napisala..

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3742
9.12.2009 11:59:48   
m_o_i
izvorne celice : za brezplacno varianto se bom odlocla (se pa moram prej pozanimat oz. poslusat vas, ki o tem ze kaj veste-priznam, da sem sele od vas zvedla, da je to mogoce). ravno vceraj sva z mojim nacela to temo; in sva rekla, da 2000 je pa mal prehuda v trenutni situaciji...

morfologija : v torek bom zvedla datum (i guess) in jasno, da bo ati zravenuser posted image

beli tok : itakuser posted image  se ga pa samo vidi in obcuti kot mokroto-drugace BPuser posted image
kile : ne bom se ponavljala; no, ce ze moram-ce sem lacna-bom jedla!
cepljenje : ne bom se ponavljala; no, spet se moram-hvala, ampak NE, hvala user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3743
9.12.2009 12:18:41   
kiku
dober dan, pupe!

nekaj čisto mimo obravnavanega: zanima me, za katere smoplačniške(neobvezne) preglede se boste odločile poleg NS? 3D/4D, merjenje materničnega vratu ipd. ali vam to vaš G kar avtomatsko naredi?

hvala vsem in prijeten dan še naprejuser posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3744
9.12.2009 12:28:26   
j.b.
hej pozdravljene sonosečke!!!
Se še jaz javljam na svojo dolžnost poročanja user posted image

Učeraj sem imela pregled, kri voda in pritisk ok, tisto mačjo bolezen sem baje že davno prebolelauser posted image  Kilogrami: 2 več od zadnjega pregleda, torej sem skupno v +1. Staknila sem glivice (verjetno v bazenu?!) sem dobila ene svečke. Aja, pa dohtar mi je reku da je moj materični vrat namesto 4cm dolg le 3cm. In v šoku sem ga pozabila vprašat kaj to pomeni. mislim da ni nič kritičnega, ker me najprej vprašal če me tam spodaj kaj čudno tišči - ko sem rekla da ne, ni več tega omenjal. Je to kateri kaj poznano, kaj kera ve zakaj se gre?

No, in po pregledu sva šla z mojmu malo u šoping. Sva kupila smrekco 2m visoko, in vse okraske (prej sva imela eno mičkano, za na pult). In sva mogla it pogledat malo u Pikapolonico pogledat vozičke … Groza kolk so dragi… Sem že malo ugotovila kakšnega želim, vendar se pri ceni ustavi … Pa sej zgleda da bo voziček več vreden od avta v katerim se vozim, heheuser posted image

No, naša psica je pa precej okrogla ratala, in mislim da bo imela podmladek prav kmalu. Je čistokrvna bernska planšarka, očka pa je vaški potepuh.user posted image user posted image user posted image Mislim da je blo nekaj podobnega črnemu labradorcu… Se mi prov hecno zdi, poleti sva bili obe s psico na shujševalni (ala miganje), zdaj pa se obe lepo nazaj rediva. Me moj včasih podraži, češ kam sva pa hodili laufat da se nama je skoraj hkrati prijelo, hehe
No, če bi kera rada imela mlade kužke, al če kdo pozna koga ki bi rad imel mlade kužke … Here I amuser posted image

Kar se tiče cepljenja sem še skoz proti, ker upam da ne bo prišlo do mene. Do zdaj tudi še ni prišlo do nobenga u moji bližini, tak da zaenkrat se nimam namena cepit.

Glede izvornih celic pa se podpišem na mnenje od Meile.user posted image

Fajn bodite, tukaj imamo danes čudovit sonček!!!

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3745
   [Brisano sporočilo]
9.12.2009 12:29:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu kiku)
  Neposredna povezava do sporočila: 3746
9.12.2009 13:01:30   
kjupi
živjo user posted image
a še sprejemate nove članice? user posted image
ste toliko napisale, da bom rabila en čas da vas preberem in dohitim user posted image

no se bom potrudila user posted image

-----
PDP 13.5.2010

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3747
9.12.2009 13:05:01   
m_o_i
tukaj se clanice sprejemajo do 31.05.2010 user posted image

pozno vclanjene boste pac malo vec brale za nazajuser posted image  no, pa sej se tudi ponavljamo-tiho pac ne moremo bituser posted image

haloooooooooo bejbike kje so slike vasih busijev?!?! user posted image

(odgovor članu kjupi)
Neposredna povezava do sporočila: 3748
9.12.2009 13:21:13   
j.b.
Hej dobrodošla kjupi!!!!! user posted image
Želim ti eno super nosečnost, katere izkušnje boš delila z namiuser posted image

m_o_i, jaz moram še ugotovit kako se slikce naloži tle gor, sm precej leva za take stvariuser posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3749
9.12.2009 13:46:56   
kjupi
hvalaaa user posted image

evo jaz sem pridna, takoj ubogam in sem že dala slikco gor user posted image
a se samo men zdi a sem res že taka k da bi bla ene 2 mesca več noseča??? user posted image
no slikca ni ne vem kaj, je pa trenutno edina ki jo imam na tem računalniku user posted image

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 3750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  148 149 [150] 151 152   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

katero ime bi dali še zraven imena Tina
TEJA 30

Kristina (15%)

Mina (7%)

Teja (19%)

Ana (33%)

Tia (18%)

Marina (9%)

Število vseh glasov: 322

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!