j.b.
|
Živjjo sonosečke in dobrodošle vse nove majčice !!! Pa zgleda da se v poletnih mesecih otroc radi primejo Tud jaz bi rada že končno šla malo ven na zrak, pa moram bit u službi do treh, in potem moram fejst pohiteti če hočem pešačiti še podnevi. No, zadnji teden se sprehajam že v temi, zato komaj čakam da luna spet malo okrepi svojo moč. Cepljenje: ko sem prejšnji večer slišala po tvju da se moramo nosečnice nujno cepit, sem bila prepričana da se bom šla. Ampak glede na to, da se še nkol nism cepila, pa da imam kar odporen imunski sistem upam, da bo vseeno vse ok, tudi če se ne grem. Zelo pa me je prepričalo tudi pismo ki ga je dala gor Teja. Prebava: Že od kar pomnim imam probleme s tem. Preden sem zanosila sem šla za vikend malo ven, in posledično spila kakšen deci bambusa - kar mi je drugo jutro povzročilo burno reakcijo dol po sredi, in sem šla zjutraj na wc brez problema . Zdaj se pač na vino nemorem več zanesti. Zelo mi pomagajo kakiji, solate in jogurti. In sedaj že dva tedna pridno hodim na wc vsaj na dva dni . Upam da bo tako tudi ostalo. Zobje: Nikoli mi ob nitkanju niso krvavele dlesni - a zdaj se dogaja tudi to ... Saj glede zob piše po vseh knjigah in tudi po netu da bodo problemi. Priporočajo ogromne količine mleka oz. kalcija na dan (če se ne motim od 0,5 do 1 litra na dan) Glede špikanja u trebuhu: U nedeljo zjutraj je mene tako močno špikalo, beri bolelo!!! Če bi bla noseča 9 mesecev bi kr rekla mojmu de rojevam Me je bolelo tako, na intervala po 2 minuti, kot nekakšni krči. Predvidevam da se mi maternica rezteza, pa vendar nism mislila da bo tako bolel. To me je mučilo ene 15 minut, od takrat je spet vse ok. Kako pa je kaj s prehladi in z vami te dni? Jest sm bla zdaj 4 dni kr vrnih prehlajena, in sm že resno razmišljala da bi vzela Lekadol. Pa ga nisem, vendar sem se pri osebni zdravnici pozanimala kako je z jemanjem le-tega, pa je rekla, da otročku bolj škodje da imaš vročino, kot pa da poješ Lekadol. Aja pa še to: Ste že kdaj prebrale ali slišale da nosečnice ne smemo jest jetrc in nobenih paštet???!!! To mi je danes povedala sodelavka, ki se je pravkar vrnila s porodniške ... Kaj tazga ... In jaz sem ravno zdaj v nosečnosti dobila apetit do tuninih in lososovih paštet. Prej nobene paštete nism marala. No, ta teden pa je tudi meni začel rasti trebuh. Sem v 16 in pol tedna. In sm v soboto cela presenečena ugotovila, da me ene hlače že žuljo v trebuh. Bom pa vseeno še kar malo počakala preden grem u nabavo nosečniških hlač. Dokler bom lahko nase spravla in zapela vsaj še dvoje hlače, še ne bom šla v nabavo. Pa glede nabave ostalih stvari:otroških cunc, vozičkov itd. pa tudi še nisem nič nakupovala, bom počakala še kakšen mesec, se še ne mudi No, dovolj zaenkrat, drage moje so , želim vam čimveč prijetnih minutk na wcju , in prijeten preostanek dneva! Lp,
|