|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part. III
31.7.2009 14:42:16   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

jaz imam pa manijo na krompir, sploh pečen pa skleda solate. in prvih 6 mesecev nisem prenašala olja v nosečnosti, tako da sedaj v juliju jemo skoraj vsak dan krompir user posted image
sploh mlad krompir skuham in ga popečem user posted image

uf js sm tud manijak na krompir... kuhan, pečen (v pečici!), tenstan, pire,.. lahko bi ga vsak dan mljaskala... moj pa tudi... pomfri mi pa ne gre preveč (premastno), ga sicer sama kr v pečico vržem, pa je bolš

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 276
31.7.2009 15:07:34   
Erdbeere
jest mam tud rada krompir, pa kumare v solati, njami, al pa paradižnikova solata al pa zelena, nima veze, samo da je velik user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 277
31.7.2009 15:12:38   
tulpek

sem šla čekirat v kolikem času smo napolnile čvek 2.del, od 4.5. do 29.7. user posted image

Sam zdaj bo šlo hitreje, kar poglej, vsak dan 5 strani, bolj proti koncu kot bomo, več bomo imele za povedat. Sploh, ko se začnejo prvi resni popadki user posted image .

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 278
31.7.2009 15:18:54   
Tanik
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

sem šla čekirat v kolikem času smo napolnile čvek 2.del, od 4.5. do 29.7. user posted image

Sam zdaj bo šlo hitreje, kar poglej, vsak dan 5 strani, bolj proti koncu kot bomo, več bomo imele za povedat. Sploh, ko se začnejo prvi resni popadki user posted image .

ja v drugem delu smo imele 3 strani na dan, vsaj začetek. je pestro bo proti koncu avgusta.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 279
31.7.2009 15:19:32   
Erdbeere
hehe sej mogoče pa še kaj povečamo količino strani na dan user posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 280
31.7.2009 15:20:04   
Erdbeere
o TUlpek a ti pa danes začenjaš s porodniško user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 281
31.7.2009 15:25:57   
Tanik
nič grem domov user posted image uživajte

Žan

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 282
31.7.2009 16:48:38   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: Erdbeere

o TUlpek a ti pa danes začenjaš s porodniško user posted image user posted image user posted image

2.8. začnem. Imam ticker malo narobe narejen, sem vzela srednji datum, po prvem pregledu 30.8., po NS. 26.8. in sem si kar sama določila nov rok - 28.8. user posted image user posted image user posted image . Uradno pa ostaja 30.8. Sem pa že 14 dni doma, koristim dopust user posted image . Prav paše.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 283
31.7.2009 16:53:03   
Erdbeere
Jest sem tud že lep čas doma, tud zaradi dopusta in tud men prav paše....jest pa 10.8.začnem s porodniško user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 284
31.7.2009 17:00:44   
barni80
Tanik:
tale prah za kremšnite se imenuje Kremin ( prašek za instant kremo za kremne rezine) od dr. Oetkerja, kupim v Mercatorju, pakiran je po pol kg ali pa en kg. Najprej spečem v pečici dve plati listnatega testa ( lahko  tudi HOkus, zmrznjen) in ju ohladim. Potem pa zamešam vodo s tem prahom in dam maso na prvo plast testa, čez pa samo še sladko smetano in drugo plast testa. Pol pa za dve uri v hladilnik in user posted image  - kremšnite so pripravljene!! Aja, ponavadi je dovolj pol kg tega prahu, če pa imaš rada bolj obilne kremšnite in višje pa daš eno kg kremina (jaz ponavadi pretiravam, pa vedno naredim iz 1 kg user posted image user posted image  ).
Tega recepta, ki ga je Eva Ana dala, ne poznam, ti pa garantiram, da je moja varijanta res dobra (o dodatkih, ki so v tem prahu za kremšnite pa raje ne razmišljam).

Eva Ana- vse najboljše za rojstni dan!!user posted image user posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 285
31.7.2009 18:15:03   
indy0024
EVA ANA ZA TVOJ ROJSTNI DAN TI ZELIM,NAJ BO TVOJE ZIVLJENJE POSEJANO S CVETJEM,NAJ TE POVSOD SPREMLJATA SRECA IN ZDRAVJE,NAJ V TVOJEM SRCU BIJE LJUBEZEN IN NAJ NAS FORUM PRIJATELJSTVA OSTANE DO KONCA ZIVLJENJA..........VSE NAJBOLJSE!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 286
31.7.2009 18:27:18   
Bety11
Jasmina....Če je glavica otroka prenizko, potem zapira pot blatu, da se izloči normalno...In ko rojevaš, gre vse skupaj ven....To ni nič nenavadnega, le da so bakterije iz blata nevarne za otročička in zaradi tega ni dobro... Medicinsko osebje pa je navajeno na vse in zaradi njih to ni problem....

Meni so danes prvič noge zatekle....user posted image ...nič fajn...Pritisnem s prstom v predelu gležnja in se naredi luknja 1 cm globoka...Zato imam kar sadni dan in pogosto noge tuširam z mrzlo vodo, da bo boljše.....Upam....

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 287
31.7.2009 18:42:11   
Tanik
barni80 hvala. sem si zapisala. bom poskusila, tvoj recept in od eve ane. samo verjetno bom to delala čez en teden ko bom že na dopustu. sigurno poročam,ko bom naredila.

Žan

(odgovor članu barni80)
Neposredna povezava do sporočila: 288
31.7.2009 19:10:59   
Erdbeere
Tanik meni je tudi tale Kremin ful fajn, pa so do sedaj vsi pohvalili kremšnite, sploh ne sprašujejo iz česa so narejene, samo zmanjka jih user posted image user posted image user posted image pa še hitr si gotov.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 289
31.7.2009 19:16:14   
Nepoznana
Punce, pa kako ste lahko tako neusmiljene in se o kremšnitah, pa krompirju in ostalih dobrotah pogovarjate? user posted image Jaz pa na strogi dieti zaradi grozeče sladkorne user posted image .

Sicer pa sem bila danes pri zobarju - mi je samo še lepotne popravke delal in zdej bom imela pol leta mir, če bo vse po sreči. Dlesni imam ok, ko ste nekaj govorile o tem. Tudi jaz pa uporabljam krtačko Curaprox - najboljša!

Bety11, maš kakšen nasvet glede bolj redne prebave? Si mi zadnje upanje, pa vidim, da imaš cel kup pametnih nasvetov...user posted image Mene namreč grozno matra, pa ne jem nič belega, nič sladkega, nič mastnega, dosti zelenjave, sadja kolikor mi dieta dovoli, veliko jogurtov z lanenim semenom...pa nič...no, tko na par dni se moje črevo spomni, da bi blo dobro kaj naprej dat..user posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 290
31.7.2009 19:39:15   
Erdbeere
Nepoznana kakšna kava z mleko navsezgodaj zjutraj, mene prec požene :) 

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 291
31.7.2009 19:44:49   
eltea333
Eva ana vse naj naj! user posted image
Bety še vprašanje zate, ker vem, da si o tem že pisala, vendar ob vseh teh straneh res nimam pojma, kje naj se lotim iskanja tvojega odgovora user posted image . Glede na to, da sem imela včeraj pred sabo izvid vode, ki je pokazal, da mi je ledvica spustila glukozo 6, me zanima, kaj to pomeni in ali naj bom kaj previdna pri hrani - naj se do poroda čisto odpovem kakšni hrani ali naj jem mešano, vsega po malo kot do sedaj in bo kar bo (kakšne so sploh lahko posledice?)
Lp

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 292
31.7.2009 21:43:26   
Erdbeere
A danes ni pa nobene večerne debate...jaz sem končno uspela otroke stuširat in spokat v posteljo, pa sebe sem stuširala, zdej pa nimam kaj pametnega za delat več, možka pa še ni, ker še nekaj montira user posted image pa mi je mal dolgčas.

(odgovor članu eltea333)
Neposredna povezava do sporočila: 293
31.7.2009 21:53:17   
JaLuca
Eva Ana user posted image

Moj recept za kremšnite - krema:
2l mleka
40 dag sladkorja
vanili, ali vaniljeva aroma
35 dag ostre moke
8 jajc
Postopek priprave kreme:  penasto zmešaš rumenjake, vanili, pol sladkorja, približno pol litra mleka, ostalo mleko zavreš skuhaš kot puding, nato pa dodaš sneg (beljaki in polovico sladkorja). Ostali postopek kot Evi Ani.

user posted image  se je pred dvema tednova udaril v desno koleno, prve dni ni bilo nič, zadnji teden pa je začel dobivati oteklino, so mu danes punktirali (40 ml tekočine - vode v kolenu), ima zdaj logento in do nadaljnega na bolniški.

Obiski v P, prvi dan po porodu babici in dedek (moj ata komaj hodi, tako da ne pride) in so približno pol ure. Z moje strani ni nobenega, z njegove je veliko sester in brat, pa pridejo drugi dan, pa se v dobri uri menjajo, tako da pri postelji ni več kot dva - če pride seveda nedelja (tako je bilo obakrat), če pa bo kateri drugi dan pa manj. Tisti dan ko grem iz P, se oglasim pri tašči na kosilu, je pač na poti mojega doma, se najem (poberem kateri pisker hrane) in grem domov. Potem pa pridejo z njegove strani kaki teden po porodu, pospravijo za seboj, pa tudi niso več kot uro. Moja mama pride naslednji dan, ko pridem iz P, da še opravi gospodinjska dela, potem pa smo sami.
Čeprav bi rada, da pridejo samo moji sončki, ampak naredim mali kompromis, da so vsi zadovoljni, tak da vsega uro in pol obiskov v treh dnevih ni dosti in to samo v času obiskov. Če pa je kateri bolan ali prehlajen pa tak ne pride, ker vejo da sem proti temu.

Aja, pa J. nisem dala iz vrteca, če smo imeli doma user posted image , pa čeprav je bila J. celo leto bolana, L. ni zbolela za nobeno boleznijo, je edino imela kakšen prehlad. Pa letos bosta obe hodili v vrtec, tak da tudi vem, da bosta septembra in oktobra nekaj bolani.

Vozek imam PP modullar (celotni komplet), sivo rdeče kombinacije, bo še kar tretjič uporabljen.

Se malo včasih špilam z "prerokbami" za spol user posted image , po UZ naj bi bil user posted image , po ostalih vražah pa user posted image , bomo vidli, samo imena za pupiko pa še vedno nimam izbrano, čeprav mi je zadnje čase všeč Maruša, torej bi imeli Jasno, Lucijo in Marušo, no fantek bi pa bil Andraž. Kak se vam zdi?

Betty nekaj bi te vprašala, zdaj boš imela četrtega user posted image , kakšno razliko imaš med ostalimi otroci? SE mi zdi, da imava s Klajo edini malo razliko med tremi, torej v dobrih treh letah, oz, malo več bova rodili trikrat.

Jutri imamo piknik ob postavitvi plošče za hiško, tak da grem zdaj user posted image , vsaj upam user posted image .

(odgovor članu eltea333)
Neposredna povezava do sporočila: 294
31.7.2009 21:58:51   
JaLuca

A danes ni pa nobene večerne debate...jaz sem končno uspela otroke stuširat in spokat v posteljo, pa sebe sem stuširala, zdej pa nimam kaj pametnega za delat več, možka pa še ni, ker še nekaj montira user posted image pa mi je mal dolgčas.

Jaz tudi čakam na svojega, pa ima logento, pa nima mira, je pravi živec, ni čudno, da mali nista stotinke sekunde pri miru, pa saj mami tudi ni drugačna user posted image . Pa sigurno bom mu morala še pomagati user posted image

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 295
31.7.2009 22:06:30   
barika
Evo meuser posted image ,sem zlikala eno goro dojenčkastih cot + naše... pa malega sem dlaa sproti spat, po tleh sem obrisala, brata imam na obisku, ker ga jutri peljema na trening, potem pa na piknikuser posted image user posted image user posted image .

Jaluca, meni ime ni všeč, ker imam eno zafnano mrzlo sestrično s tem imenomuser posted image , pa niso mi všeč npr. pomanjševalnice iz imen Maruška, Maška, Polonca, Barbi (mene niso nikoli klicali Barbi, ampak vedno s polnim imenom, mogoče zato sovražim te zadeve), Urška ...fuuuu, me kr zmrazi. Spet bluzimuser posted image

sem pa ugotovila, da sem zadnji mesec ful razdražljiva, nobedn mi ne sme nič rečit, pa nič, ker lahko kr znorim... sej po porodu bo boljše.user posted image user posted image

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 296
31.7.2009 22:06:40   
Erdbeere
Jaluca meni se tud zdi, da sta edini pri septembrkah, ki bosta v 3 letih 3x mamice user posted image user posted image user posted image user posted image
Jaz bom mela med prvo in tem user posted image 7 let razlike pa vsi pravjo a tok hitro user posted image user posted image user posted image Meni se pa sploh ne zdi.

Bo pa tud moj Žiga lepo hodil v vrtec, je pa tudi pri meni bilo, da ko se je Žiga rodil je Teja hodila v vrtec in bila kar veliko bolna, on ni pa ničesar staknil...Je pač bolj odporen. Ker Teja je pa non stop nekaj bolna, trenutno spet angina, upam, da bo od oktobra naprej bolje, ko gremo mandeljne ven dat.

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 297
31.7.2009 22:08:43   
Erdbeere
Meni sta pa Maruša pa Andraž lepi imeni. Jaz se pa kr ne morem odločit...jest bi pa rada kakšnega tazga da lahko narediš pomanjševalnico. Mi je všeč ime Filip, samo kako user posted image pol lahko svojga fantička kako bolj ljubko pokličeš?

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 298
31.7.2009 22:09:33   
barika
Erdbeere, kok pa je bilo pri Teji, ko je dobila bratca, glede na razliko v letih? Jaz vidim ri mojmu, da ima ful rad otroke (10 mesečno punčko je skoz objemal in lupčkal), upam ,da bo imel bratca tudi rad, brez pretiranih izpadov ljubosumja, bo pa razlike manj kot 22 mesecev.
aja, pa ne hodi v vrtec, ampak se veliko druži z vrstniki in mlajšimi in starejšimi.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 299
31.7.2009 22:10:38   
barika

Meni sta pa Maruša pa Andraž lepi imeni. Jaz se pa kr ne morem odločit...jest bi pa rada kakšnega tazga da lahko narediš pomanjševalnico. Mi je všeč ime Filip, samo kako user posted image pol lahko svojga fantička kako bolj ljubko pokličeš?

ha, vidiš, ko smo si različni, jaz pa ne prenesem pomanjševalnic ..in prepogostih imen ... user posted image

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?