JaLuca
|
Eva Ana Moj recept za kremšnite - krema: 2l mleka 40 dag sladkorja vanili, ali vaniljeva aroma 35 dag ostre moke 8 jajc Postopek priprave kreme: penasto zmešaš rumenjake, vanili, pol sladkorja, približno pol litra mleka, ostalo mleko zavreš skuhaš kot puding, nato pa dodaš sneg (beljaki in polovico sladkorja). Ostali postopek kot Evi Ani. se je pred dvema tednova udaril v desno koleno, prve dni ni bilo nič, zadnji teden pa je začel dobivati oteklino, so mu danes punktirali (40 ml tekočine - vode v kolenu), ima zdaj logento in do nadaljnega na bolniški. Obiski v P, prvi dan po porodu babici in dedek (moj ata komaj hodi, tako da ne pride) in so približno pol ure. Z moje strani ni nobenega, z njegove je veliko sester in brat, pa pridejo drugi dan, pa se v dobri uri menjajo, tako da pri postelji ni več kot dva - če pride seveda nedelja (tako je bilo obakrat), če pa bo kateri drugi dan pa manj. Tisti dan ko grem iz P, se oglasim pri tašči na kosilu, je pač na poti mojega doma, se najem (poberem kateri pisker hrane) in grem domov. Potem pa pridejo z njegove strani kaki teden po porodu, pospravijo za seboj, pa tudi niso več kot uro. Moja mama pride naslednji dan, ko pridem iz P, da še opravi gospodinjska dela, potem pa smo sami. Čeprav bi rada, da pridejo samo moji sončki, ampak naredim mali kompromis, da so vsi zadovoljni, tak da vsega uro in pol obiskov v treh dnevih ni dosti in to samo v času obiskov. Če pa je kateri bolan ali prehlajen pa tak ne pride, ker vejo da sem proti temu. Aja, pa J. nisem dala iz vrteca, če smo imeli doma , pa čeprav je bila J. celo leto bolana, L. ni zbolela za nobeno boleznijo, je edino imela kakšen prehlad. Pa letos bosta obe hodili v vrtec, tak da tudi vem, da bosta septembra in oktobra nekaj bolani. Vozek imam PP modullar (celotni komplet), sivo rdeče kombinacije, bo še kar tretjič uporabljen. Se malo včasih špilam z "prerokbami" za spol , po UZ naj bi bil , po ostalih vražah pa , bomo vidli, samo imena za pupiko pa še vedno nimam izbrano, čeprav mi je zadnje čase všeč Maruša, torej bi imeli Jasno, Lucijo in Marušo, no fantek bi pa bil Andraž. Kak se vam zdi? Betty nekaj bi te vprašala, zdaj boš imela četrtega , kakšno razliko imaš med ostalimi otroci? SE mi zdi, da imava s Klajo edini malo razliko med tremi, torej v dobrih treh letah, oz, malo več bova rodili trikrat. Jutri imamo piknik ob postavitvi plošče za hiško, tak da grem zdaj , vsaj upam .
|