ninocka
|
Dober dan, mi smo meli pa danes prvi pregled. P je bla cist navdusena nad nasim Lianom in ga je ful pohvalila, da je lep dojencek in ful zdrav Sploh je pa tale nasa P ful super in je itak navdusena tud nad prvima dvema Pa ful je pohvalila ime (od vseh treh), pol pa se rece kje sva Neo nasla. Pa ji recem iz matrice in se samo nasmeji in pokima, ces se mi je zdelo Zgleda je tud fanica Matrice Pri skoraj 6 tednih tehta 4110, velik je 55 cm in obseg glavice ima 36.5 cm. Kolke sva ze v P imela 1a-1a, tko da siroko povijanje ni potrebno in imamo UZ kolkov pri 3 mesecih. Ima pa nakazano ekstenzijo (glavo ful tisci nazaj in se cist v luno nazaj zvije), tko da je potreben pravilen handling in cimvec polozaj v lupinico. Ce bi se poslabsalo, bo pa napoten v RA. Jemat mora tudi AD3 kapljice, ampak sva se zmenile, da mu bom dajal oleovit (avstrijske). So mi bolj izi za dajat, ker na AD3 skoz pozabljam, oleovit mam pa pri previjalki in se ziher 1x spomnim in mu po kapalki kanem tisto kapljico v usta. Pri AD3 pa vedno pozabim, pa stevilo kapljic mora narascat... Je pa rekla, da se se vidi, da je se malo rumen (v P je mel zlatenico in bil pod lucko), pa ful je bla navdusena, ker se ji je smejckal in kako lepo ze pase kravice kontracepcija - jst bom mela mireno - dozivljensko . Mi smo z otrocki zakljucili oblacenje - normalno, vremenu primerno. Ze tko me na case ful zakuha, na case pa ful mrazi, a zdej se bom pa se neki ekstra oblacla za stare mame... duda - tudi nova aventova ne pali. Cuzi jo mal, ce mu dam gor mal koroskih kapljic, pol pa pljune ven. Je pa zato ful aktualna ratala pri ta srednjem (ki je BTW tudi nikoli ni imel) cesnca, a tvoja dva mata pa na isti dan RD Boljs ne bi mogla ustimat MTFP, moja mami je ista - pa zakaj nima kapice, pa zakaj ni pokrit z 2 dekama, pa zakaj nima zimskega pajaca - najboljs pri 30 stopinjah jst pravim - cez eno uho noter, cez drugo ven...BZ se je za to kregat, tvoj otrok, pa delas tako kot ti pase... katrinka, upam da se tasca cist unese in ukroti elevitka, jst bi rekla al da ma krcke oz. da ga napenja al pa da mu ne tece dost hitro, zato pa tudi vlece in se odriva in krici. Ker ce je prvo, potem sesa, zato ker mu to pomaga in ko ga zvije se odriva in krci, potem pa spet hlasta za dojko, da bi se s sesanjem umiril. Ce je pa drugo se pa jezi, ker ne tece dost hitro in je prelacen. Pri prvem mu probaj podirat kupcka, pa mal masirat trebuscka, pa nogice krcit k trebuscku, ce je pa drugo, ga pa ze probaj prej podojit (preden se cist predrami) al pa mu daj za zacetek ene 10 ml cajcka (da se umiri), potem bo pa mal bolj sit in bo lazje vlekel. Pa mal si pred podojem stisni, da zacne mleko tect. Ceprav glede na to, da si napisala, da ful spi in vmes mal povlece in pol spet spi, bi bolj rekla da ga matra kupcek se od teh mini podojev. podiranje kupcka - mi ga od zacetka nismo, zdej pa vidim, da ga kar fejst matra in se pol zbudi in joka. Vceraj sem ga podojila za spanje najprej na eni joski, kupcek in pol na drugi (tuki pa nismo podrli kupcka). In se je cez ene 20 min zbudil in zacel ful jokat. Sem ga dvignila, malo potrepljala in je tako rignil , ga je zgleda zacelo ful matrat. Potem je pa kar ucke zacel zapirat in se parkrat povlekel in lepo zaspal. Sem se pa jst prejsnji vecer ful nazirala z lubenico in sem valda jo pojedla tolk, da ko ze nisem mogla vec, sem jo se mal . Pa me je zacel ful tiscat v trebuhu in bolet in zvijat, da sem kr na globok dihala. KO sem vstala, se mi je pa spahnilo in je takoj odleglo. Tko da sem potem razmisljala, ce te nase male strucke to tolk boli, kot je mene... revcki... kopanje - mi se kopamo vsake vecer med 8:30-9h. Potem pa masaza z oljckom, pizamica in dojenje za spanje. Ponavadi zaspi na moji postelji (ker se dojiva leze), potem ga pa prestavim, ko prideva midva spat al pa ze prej. nocno dojenje - mi se tudi dojimo leze, ampak potem jst zraven zaspim, mali se pa spet zbudi cez kaksno uro. tko da ga zdej probam dojit sede, ampak to gre nakako tako - zajoka, vsa zakomirana vstanem in ga leze podojim na eni joski in se vmes probam zbudit (vsaj do takrat ko neha sesat), potem ga dvignem in se usedem za podiranje kupcka in podoj na drugi joski nadaljujem sede. Probava podret se enga kupcka (ce gre), drugace ga pa dam nazaj v njegovo posteljico. moja porodna - sam se nekaj napisem, pa jo objavim Sem zadnjic pozabila pokomentirat nase jezke in zvezdice - sem gledala slikice pri seznamu in ful vzdihovala nad vsem tem cukrom, pozabila sem jih pa pohvalit. Prav vsi so ful lustkani Dobr smo ustimale, julijke