_lenca_
|
Dober večer, mamice! Špela 30 - mi smo mel pri prvi kr velike težave s krči, imam v spominu, da se je nonstop drla, da sem mela med dvema dojenjema mrbit pol urce miru. Pomagalo ni čisto nič, niti moja stroga dieta. Bomo pr naši drugi preskusli recept z Donatom - upam pa, da ne bo treba . Oblačenje - danes sva šli prvič na sprehod s štorkljo, oblekla sem jo v dolge tanke hlače, bodi s kratkimi rokavi in jopico ter kapico. Kapico sem kmalu snela, potem pa sem videla, da bi ji lahko snela tudi jopico, sam je nisem hotla budit. Jst se oblačim normalno - čutim le, da mi ne paše, da mam preveč odkrit trebuh (ja, mi majčka gor zleze ), nč posebej ne pazim. Če me hladi, se pač zakrijem (potegnem majco čez trebuh). Aja, miška ma pa zdele oblečen bodi s kratkimi rokavi in nogavičke. Ko bom šla spat, jo bom samo še pokrila z odejco. Katrinka - vse pohvale za ažuren seznam in čestitke za taščo. Upam, da bo to trajna sprememba . Uspavanje - ugotovila sem, da naši malčici ustreza, da spi na trebuhu . In da se čim dlje tišči k meni. Tako traja dojilska seansa tud po eno uro (najprej na zizki, potem kupček, pa mal pretegovanja in nezadovoljsvta, pa nazaj na zizko po potrebi, pa cartanje dokler ne zaspi, šele potem jo lahko odložim in mirno spi). Pa HB mamo ta veliko v varstvu. Kapo dol vsem, ki zmorete z dvema ali več same! Dans sem komi uspela skuhat, k se je hotla tiščat. Bom še za doma uvedla štorkljo. Kontracepcija - nimam pojma, me že srbi , pa sem se malo ustrašla, da ne bi prehitro kaj ratalo... Bom vprašala G, kaj priporoča. Nazadnje nisva imela ničesar. M sem dobila po 8 mesecih, zanosila pa sem potem v 3 mesecih. Zdej bi pa spet mela - sam ne takoj... MTFP - Ah, ne se sekirat. Vsak ma svoj prov, pa težko nas je prepričat, da nimamo prov, če mamo, a ne? Ti zase in za svojo bebico poskrbi tako kot se tebi zdi najbolj prov. Duda - že ene 3x sem jo posiljevala z njo, pa je noče - ziza je zakon. Dojiva se na cca 2,5 - 3 ure. Hator - večkrat sem prebrala, da prvi mesec pristavljamo po potrebi - po mojem ni bojazni, da bi razvadla. Otrok bo itak sam najdu ritem. Tko da jz pristavim tud na 1 uro, če je treba. Kriza je bla prva dva dni v P - povprečno sem jo mela na ziz na 1,5h. Sm mislna, da me bo pobral. Ko se pocartava (ja, tud 1 uro traja), jo odložim v posteljo. In če sem prehitra (beri: še ni zakomirala), moram postopek ponovit . Bybyka_1987 - za lep napredek in dobre novice! Kopanje - V torek sva se prvič kopali (stara 10 dni). Računam, da se bova kopali na dva ali tri dni. Vmes jo pa samo obrišem z mokro krpo, da se malo ofriša, tko kt v P. Zdej pa dam še perilo prat, pa potem še enkrat podojim, pa se stuširam, potem pa v mižale. Lahko noč in lepo se cartajte!
|