Galateal
|
No, pa se je tudi pri nas zgodilo... da ponoči (skoraj) nič ne spimo. Že ene tri tedne hodim naokrog kot zombi. Sem običajno zvečer imela čas za forum, zdaj pa, ko tamala zvečer zadrema kar v posteljo padem. Za pol ure ali urco, ker je potem spet alarm... in tako celo noč... Ves čas me hoče videti, ker če odpre oči in nisem tam je cela panika. Najbolje bi bilo, da bi stoje spala ob njeni posteljici. Sem samo približno sledila dogajanju na forumu, da malo pokomentiram. Prav pogrešam slikice vaših dojenčkov . Na FB me namreč ni. Za to res nimam časa. Zato podpiram idejo o zaklenjeni temi. Da bi me spet sproščeno lako klepetale. Menstruacija je po 15 mesecih prišla. Na srečo nič bolj boleča kot je bila prej, tudi nič dlje trajajoča, ampak ene trikrat močnejša. Naše dete se sicer še vedno pridno doji. Že cel mesec je zvečer mlečne kašice (najprej riževo, sedaj tudi že proseno in pirino), pred dobrim tednom pa sva začeli tudi z ostalo GH. Zaenkrat prav vse rada je, samo danes ji kolerabica ni šla preveč dobro po grlu Pediater nam je svetoval, da do dopolnjenega sedmega meseca uvedemo že kar večino hrane, tudi škrob in gluten ter meso, saj s šestimi meseci dojenčki porabijo zaloge železa. Tako da imamo kar napet ritem uvajanja GH in skoraj vsak dan poskusimo kaj novega. Začeli smo s korenčkom (kašica in sveže iztisnjen sok), bučko (skuhano in pretlačeno), pire krompirjem. Vodo v kateri kuham zelenjavo malo solim in ko hrano pretlačim dodam malo olivnega olja. Bi rada kdaj dodala tudi repično olje, pa ne vem, kje se ga dobi. Če katera mogoče ve? Pri sadju je že jedla jabolček (sveže nariban), suhe slive (skuhane in spasirane) in breskov sok. Proti zaprtju ji je super pomagal kompot iz jabolk in sliv. V naslednjih dneh imamo na meniju še cvetačo, brokoli, blitvo, špinačo, avokado, banano, hruško, mango, papajo, marelico, višnjo, nashi, koruzni zdrob, gres in ajdovo kašo pa piščanca in purana, mogoče tudi že goveje meso. V bistvu vse razen jajc, agrumov, kivija, ananasa, jagod, stročnic, mleka in mlečnih izdelkov ter svinjine. Drugače pa, za Rino, pa za njenega zajčka. Za vse ostale, ki vas še čakajo obveznosti na faksu ali pa so vaši dojenčki bogi in prebolevajo reakcije na cepivo, viroze, izraščanje zobk... pa
|