|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2009 2.del
14.8.2009 10:43:18   
LINDI
Ja verjamem,saj jaz bi pa JANE s 4 kolesi drugače kupila,če bi šlo,mi je bil tudi totalno všeč,ampak,ker sama financiram,potem rajši

nisem,,moj bolj za  zidavo daje jaz pa trenutno za to...kaj hočemo tako je...bi pa definitivno imela rajši nov voziček,in tak kot si ga

želim,tako,da te čisto razumem,ti privoščim,da ga lahko kupiš,takega ko si želiš,mislim,da ima JANE približno isto cenouser posted image

Meni je pa od bratranca punca obljubila koš,tako,da upam,da ga res dobim,se že veselim user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 851
14.8.2009 10:46:08   
malaMravljica
Lindi, a mogoce ves kater kos dobis? JIh je tolk, jaz sem sedaj rekla, da ne kasetnega in trenutni gledam Diaper Champ, sem videla, da ga dobim za 50,66 eur. Pa se bom spet obirala in razmisljala dokler mi cene ne dvignejo user posted image   berems edaj ocene tega kosa in se slisi akr dobro, je pa objektivno napisano, ni neka brezvezna hvala.

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 852
14.8.2009 10:48:13   
karmen b
Olala punce, vstala sem ob poldevetih in do zdele brala za en dan in pol nazaj. To bo dež padal user posted image

Bom samo na kratko pojamrala, ker drugače mi ni do tega, da bi jamrala. Po retaferu me tako želodec boli vsako dopoldne, da je za znoret. A ma še katera take težave in kaj pomaga. Pa nebi rupuruta jedla, ker se izogibam tablet. Bom pa probala kak mandelj zgrizt, če tudi za želodec pomaga in ne samo za zgago. Zgaga mi ne dela problemov.

Grem pa danes na 3D/4D in že komaj čakam. Upam, da se bo še kaj vidlo, ker sva se tako pozno spravla. Če ni naša buča že preveč zrastla. Pa, da bi bil čim bolj pri miru, da bi kaka lepa fotka ratala. Jo bom takoj prlimala sem gor.

Drugače pa danes delam slabih 6 uric potem me pa čaka teden dopusta, ki še ne vem kako ga bom izkoristila. Če se kateri zahoče shopinga, naj se kar javi, grem z veseljem drug teden, sam da se od doma spokam, fantje naj pa gurajo, da končno to gradbišče v red spravijo, da bom lahko hodila normalno lulat ponoči in ne en sel štuk nižje, da se pol pobijam po stopnicah sred noči.

Potem pa od 24.8. začnem delat po 4 ure in potem z 12.9. koristim še 4 dni dopusta, potem pa porodniška.

Rižkoo, drug teden grem urejat pairje na CSD al kako se že reče, pa lahko greva na kakega sokca, če boš v službi. Ta teden ne utegnem.

Pa lep dan vsem user posted image , uživajte v valovanju vaših trevuščkov, ker se sezadržno bliža koncu. Men se že zdej zdi, da bom pogrešala brcije in kobacanje v trebuhu.

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 853
14.8.2009 10:49:11   
LINDI
Pojma nimam,o bompa ob priliki malo povprašalauser posted image saj takrat mi je povedala,pa sem pozabilauser posted image

skleroza že zdaj...ja,jaz tudi včasih kar nekaj čakam,potem pa vs ev vodo pade,jogi za posteljico tudi kupujem že nekaj časa,pa ga še nisem

kupilauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 854
14.8.2009 10:57:04   
stuhica

Mere user posted image Ja kar se tiče tamlaga to itak niso taprave 100% mere tma nekje je reku pač so pa odstopanja ampak zaenkrat je reku da naj bi iblo ok...

Darila za poroke... ja midva sva tud kar v denarju dajala pa kako malenkost zraven... če je šlo za ožjo žlahto kaj več 150-250 eur -in malenkost, za stale pa okorg 100

oblekice naš prav da jih imamo dost... neki štrajka... sej sem rekla pol bo pa sam hodu v šoping mal zbegan pa nav vedu kaj kupt... desci...

Papirji vidim da ste jih večina že dobile jaz bom pa mogla kar še čakat ker naslednji pregled imam šele 9,9, tako da do takrat ne bomo nič vložil... mam pa glih isti dan izpit na faksu pa ne vem če mi bo uspelo se zment s kom ali z mojim G  Dr. Housom al z prfoksico user posted image user posted image

PDP a so vam ga dajla na podlagi G  izračunov, al na podlagi meritev iz NS...

Grem letim morm v tuša pogledat če so se že rzvile moje slikice ... jih čakam še od 2 rojstnega dne našga tamlaga... nismo mel časa user posted image user posted image  razvit jih... mislim .... user posted image user posted image pa od potovanj, pa vse sorte vmes še tako da čakam zdej teh 8000 slik ki jih bo treba še uredit...

imamo lumpka in še eden/ena je napovedan 30 oktobra...

(odgovor članu yenny)

Neposredna povezava do sporočila: 699 user posted image

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 855
14.8.2009 11:14:34   
boob
daan,

jst sm pa danes že drugič ustala in drugič jem zajtrk user posted image  mogoče bom še eno rundo šla odspat. . . ker ponoči ne spim popolnoma nič

darila, midva sva dala bratrancu od mojega 100€, bratu pa sva kupila sušilca.

karmen jst glih na šoping nism, čeprou bi mogla še kej it kupit,  sm pa za kašno kavico če hočeš. . .to pa z veseljem.

zgaga  neboste verjela kaj meni pomaga proti zgagi. . fanta. .drgač nikoli nism pila takih pijač, samo radensko ali vodo. . zadnič je blo pa tok hudo da me je kar bolelo, pa radenske nism imela, pa sm kr mojmu fanto spila in takoj je blo uredu. . .sploh nism mogla verjet. . no in zdej prakticiram sam še to. . ampak sam ko me peče zgaga, drgač je ne pijem ker mi je blek (preveč sladko)

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 856
14.8.2009 12:31:20   
gorenka
k se že ravno od kofetov in sokcov menite: kdaj ima žabar spet odprto? men se pa fuuuul sladoleda luštauser posted image

aja pa karmen k greš dons na 3/4D...mal poglej če ima tvoj user posted image slučajno že mikico od U2 oblečenouser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil gorenka -- 14.8.2009 12:34:01 >

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 857
14.8.2009 12:33:10   
Anonimen
Žabar se odpre mensezdi da se slaščičarna nasledn tedn, pivnica pa 25.8.

(odgovor članu gorenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 858
14.8.2009 12:41:05   
karmen b
Žabar slaščičarna se odpre po moje v nedeljo, ker takrat ko sem bla nazadnje, je reku kelnar, da grejo na počitnice do 15. avg.

Bo treba it mal na sladoled?!

Bom pogledala, če ma naša buča ali bučko že majco od U2 gorenka...ta je res dobra, si me nasmejala user posted image user posted image user posted image

Zdej pa grem, lep dan vsem user posted image

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 859
14.8.2009 12:47:46   
gorenka
No fajn če že drug teden odprejo...da slučajno ne bom predolg prikrajšana za kšno kepco ali dveuser posted image Drgač pa če se boste kej za drink menile tle po lj kr sporočte...če mi uspe tut jst pridm zravnuser posted image

Kompletek za porodnišnico - jst mam že kupljenega. In sicer v št.56 bodi in žabce (oranžno), za čez pa v 62 (je manjša št.) v belem plišu - hlačke, jopico, kapico in copatke. Sm pa to kupla namerno, ker sm drugač vse ostale cunce dobila od tete, ampak vsaj nekej novega more pa moj user posted image imet (izbrano po mamičnem okusuuser posted image )

katrin - jst sm tut študirala da bi šla u tosamo kupit par stvari-k nič od tega še nimam...dej mal sporoč kako in kaj si našopingirala, kolk se kej splača...

frrr - hvala za teke informacije kva kupt s "prve roke"...k jst sm kr mal zmedena kar se tega tiče - kaj je res treba, kaj ne, pa pri vsej tej izbiri izdelkov res ne veš kva kupt. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 860
14.8.2009 12:52:15   
boob
gorenka, jst sm bla v pondelk v Tosami in pol še v Pikapolonci, pa sm mal cene gledala, nekatere stvari so tud polovico cenej, drgač je pa razlika cca 0,40-0,70€, tako da se ti splača it v Tosamo.

(odgovor članu gorenka)
Neposredna povezava do sporočila: 861
14.8.2009 12:54:59   
malaMravljica
gorenka, to s karmenim dojenckom je bilo pa user posted image   sem se nasmejala zraven. Pa se sama si bo kriva, ce ne bo nic videla, ce bo bejbi slucajno se vedno poplesaval v trebuhu user posted image user posted image  

Punce, sedaj pa se vas vprasam. Jaz rabim se previjalno torbo, ker nisem vzela originala od vozicka, ker je baje smotana. Katere imate ve, na kaj morem pazit in kolko bi pa sploh dale za previjalno torbo. Jaz gledam ta model, sam ta crna je ravno najdrazja, drugi dve barvi sta cenejsi.

http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.07.07.11/1690231 

(odgovor članu gorenka)
Neposredna povezava do sporočila: 862
14.8.2009 13:12:10   
Februarka08
Evo mene...
hvala za pestke!user posted image
Je blo kar v reduuser posted image user posted image je z glavico navzdol, kar itak skoz veselo dokazuje user posted image mere so ravno prave (morm potem še v materinsko pogledat še 1x), ma pa 1800g, kar je ok,  šivi dobro držijo, samo mal mam vnetjauser posted image mi je dala spet ene svečke, upam da bo boljš... sem jo ful s težavo vprašala kaj je z morjam, je rekla da naj počivam, morje mi bo pa itak samo koristilouser posted image user posted image samo vsaj še 1 mesec morm bit pridna. Sem obljubila da bomuser posted image predvsem mora bit pa user posted image pridenuser posted image

Zdaj pa že počivam, danes tašča kuha kosilo, jaz nisem za nobeno rabo, kar dol mi teče... sem 2 uri čakala v čakalnici, brez klime in vsega in se mi je že počas začenjalo vrtet... groza.
Lep dan vsem, po kosilu šibamo v šopinguser posted image

Joj, mam pa res veliko za prebrat... bom vidla če bom uspela, zdajle se mi kar megli. čvekeuser posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

Neposredna povezava do sporočila: 863
14.8.2009 13:13:58   
Februarka08
Aja, naslednji pregled je pa 2.9.

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 864
14.8.2009 13:18:34   
lindi1
STUHICA jaz imam ves čas isti PDP, najprej ga je izračunala ginekologinja,potem na nuhalni,niso mi nič spreminjali do sedaj in verjetno

tudi ne bodo.Sem danes dobila izračun plač za csd verjetno bruto,ker se mi je nekam veliko zdelo,da sem dobilauser posted image user posted image ker na kartici ni

bilo nikoli toliko...kje že lahko izračunaš koliko bo potem porodniške?

Sem ravno po kosilu so bile rople kumare in pire krompir,njami,ampak mi je pa kar dol teklo,tako je soparno-user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 865
14.8.2009 13:21:07   
lindi1
 FEBRUARKAuser posted image user posted image user posted image super za pregled user posted image   in to,da lahko greš na morje ti privoščim,itak si pa zaslužiš po toliko opranih in zlikanih cunjicah

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 866
14.8.2009 13:28:33   
Februarka08
IZVIRNO SPOROČILO: lindi1

FEBRUARKAuser posted image user posted image user posted image super za pregled user posted image   in to,da lahko greš na morje ti privoščim,itak si pa zaslužiš po toliko opranih in zlikanih cunjicah

user posted image user posted image user posted image pa še to ni bilo vse... uf, me še čaka ko pridemo nazajuser posted image pa posteljnino je treba preprat pa voziček raztavit in oprat, pa še nekaj cunjic... kar ni konca... upam da me res kaj ne prehiti, se morm čuvat.

Aja, zredila sem se pa 300guser posted image pomoje da bo šlo zdaj fuuuul gor...user posted image sploh na dopustu ko bomo samo malcaliuser posted image user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 867
14.8.2009 13:28:52   
manca
zate lindi1: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 868
14.8.2009 13:29:57   
boob
punce. . tiste ki ste v bolniški več kot 90 dni

a vi veste kej več o tem
http://med.over.net/forum5/read.php?147,2693131

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 869
14.8.2009 13:40:46   
Februarka08
IZVIRNO SPOROČILO: boob

punce. . tiste ki ste v bolniški več kot 90 dni

a vi veste kej več o tem
http://med.over.net/forum5/read.php?147,2693131

jaz sem to ravno ta mesec dobila skupaj s plačouser posted image user posted image user posted image ma mi je žal kokr mam las na glavi, da nisem tega koristila že v 1.user posted image saj sem si rekla, ma da ne bojo postrani gledali da fehtam denaruser posted image budala... to itak vsakemu pripada, samo do kadrovske je treba it, nekaj podpisat in dobiš mislim da minimalno slo. plačouser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 870
14.8.2009 13:49:56   
boob
a to pol ni odvisno od firme. . to ti po zakonu pripada
se pravi do kadrovske al morem kontaktirat sindikat, pa pol oni ukrepajo naprej
Morem v pondeljek v akcijo user posted image

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 871
14.8.2009 14:22:26   
katrin***
Pozdravljene,

js sm pa dons že posušila prve mako ali tetra majčke al karkoli že so (nism še naštudiralauser posted image ). Včasih so bile moje, sedaj pa je potrebno še malo likanja pa bodo tudi pri meni vsaj majhni premiki, kar se oblekic in cunjic tiče.
Pajacka za iz P še nisem kupila, ker imajo sedaj še bolj poletne stvari, še tisto kar pa imajo z dolgimi rokavi pa mi ni še nič padlo v oči. Včeraj sem kupila rumeno banjico in je zelo, zelo lepauser posted image user posted image  in sicer v Pikapolonici k so meli neko akcijo. Kozmetiko bom verjetno drug teden kam odromala jo iskat - sm pa tut js razmišljala o Weledini kozmetiki ali pa Niveo. Kokr sm js uporabljala Weledo mi je bla super. Strij imam mislim da do sedaj 5 novih in nič več in mislim, da je k temu pripomogel tudi Weledin olje proti strijam.

Kako pa mislite ve oprat voziček? Ga boste vrgle v stroj in oprale ali na roke? Pojma nimam kako nej to izvedem, da ne bom kej zašuštrala slučajno k mam nov vozek in je zlo, zlo lep in bi se kr požrla verjetno, če bi šlo kej narobe. Torej HELP!

Posteljnino za zibko sem naročila preko spletne trgovine Galeb in jo moram pohvalit, ker je res zelo, zelo lepa (rumena z račkami) in so jo vsi pohvalili. Dobila pa sem jo v 3 dneh in to zelo poceni. zibka tudi že stoji pripravljena na novega člana. Aktivirat moram samo še kolegico k mi je obljubila, da mi bo posodila vse cunjice. Sicer bom pa že septembra ostala lepo doma in začela uživat v pranju in pripravljanju.

Čez dobro uro pa gremo v šoping in seveda bom poročala kakšne so kej cene v Tosami in kaj sm kupila. se slišimouser posted image

15.09.2009 se nama je pridružil najih sonček Alina!
rojstvo: 2325gr, 45cm
1.mesec: 3500gr, 51,5cm
2.mesec: 4500gr, 57cm
3.mesec: 5300gr, 58cm
4.mesec in pol:6500gr, 62,5cm

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 872
14.8.2009 14:28:55   
manca
katrin***, bi lahko prosim pogledala, kakšno imajo v Tosami ceno za TO TO krpice za enkratno uporabo?

(odgovor članu katrin***)
Neposredna povezava do sporočila: 873
14.8.2009 15:10:27   
Nej@
Pozdravljene,
pregled smo opravili, z štručko je vse ok! se je G zareklo in bo baje user posted image je pa obrnjena navzdol user posted image in jutri bo točno 32 tedna stara. Dobila sem papirje za CSD in napotnico za anesteziologa če se odločim za epiduralno. V ponedeljek pa moram nazaj v laboratorij, ker G ni bil všeč izvid urina (premalo sem spila pred pregledom), potrdila, da lahko grem na letalo tudi nisem dobila, ker v bistvu tega potrdila še nikoli ni izdala,(nobena je ni prosila). Tak da zdaj še vedno ne vem kaj bo z dopustom user posted image
glavno pa je da je najina bejba ok!user posted image
naslednji pregled je 14.09.2009 in takrat bom že uradno na porodniški

krči proti krčem pomagajo šumeče tablete magnezija, jaz imam tiste iz DMa in deluje, tega nadležnega zbadanja v nogah več nimam user posted image

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 874
14.8.2009 15:32:50   
tršica
Pozdravljene!
Nazadnje sem rekla, da se javim, ko se ohladi. No, vmes je bilo ze 21 vasih strani ohladitev. Uspela sem prebrat do 22. strani, roej mi jih se 13 ostane.

Malo bom pokomentirala, čeprav bom verjetno kaj izven konteksta.

CSD: meni so rekli, da naj pridem 5. septembra, ko dobim zadnjo plačo. 60 dni prej je prvi mozni dan, ko lahko začneš z urejanjem vseh papirjev. Glede zavarovanja otroka po kom, pa so mi svetovali, da naj ga zavaruje tisti od staršev, ki ima večjo plačo in mu bo to potem bolj koristilo.

dojenček: naš dojenček vneto miga. Res se včasih že kar ustrašim, če se mi dolgo ne oglasi, pa potem samo roko na trebuh položim, pa se že takoj javi :)

oblačila: jaz sem imela veliko srečo in sem veliko stvari dobila v izposojo ali pa celo v dar. Vse cotke sem že oprala, nekaj sem jih tudi zlikala, vsega pa ne mislim likat. Tudi za naju ne likam, razen seveda moževih srajc. Nekako sva se navadila, da cunje stresev predno jih obesiva, ko so suhe pa jih takoj zloživa na ravni podlagi in je učinek približno isti kot po liknanju. Kaj vem! Likanje se mi zdi nepotrebno delo, ko pa je že drugega dela dovolj. No, med oblačilci za dojenčka sem našla nekaj malega 56 stevilk, več pa jih je potem od 62 naprej. Mislim,k da bo dovolj, drugače bomo pa še kaj dpkupili, ko bomo videli kakšna bo poraba.

Chrystal: Čestitke za službo. Ker sem v istem poklicu kot ti in vem kakšna je "scena" na področju podaljševanja delovnih razmerij in števila otrok v šolah, sem še posebej vesela, da so ti podaljšali. Verjetno ti ravnatelj ni hotel vlivati nekega praznega upanja, ker po moje ni še sam vedel ali bo dovolj otrok, da ostaneš ali ne. No, v glavnem super!

levi bok: jaz se zavestno obračam na levi bok, čeprav se velikokrat zbudim kar na hrbtu. Spanje mi motijo nenehni obiski wcja. Najbolj pa me boli desni kolk, ko vstanem. Komaj stopim na nogo in začnem hodit. Pa menda to spada zraven. V sredo itak imam pregled, pa mi bodo že povedali, če kaj ne štima.

Šport sem opustila že kaki mesec nazaj, se še pa peljem s kolesom, pa travo sem včeraj zunaj kosila. Mislim, da bi morala večkrat na kakšen sprehod, pa mi to ni noben izziv. Mogoče bi morala še kaj na rolarje, pa malo cvikam, ker nisem rolala od lanske sezone.

porod: No, o tem pa še nič ne razmišljam. V torek začnem z MŠ, ki v celju traja 3 dni, pa bom potem verjetno bolj razmišljala o tem. Zaenkrat razmišljam o čisto normalnem porodu. Kako in za kaj me bodo pa navdušli na MŠ, bomo pa videli.

priimki: Mi2 sva se poročila in jaz imam oba priimka. Najin dojenček pa bo imel zagotovo samo možev priimek. Saj se ve, da smo skupaj in da smo družina. Vidim pa v šoli, kako otroci trpijo, ki imajo po dva priimka, in da še ni dovolj imajo nekateri še sva imena. Poznam primer, ko je v 5. razredu otrok prosil mamico, naj se ze poroci z atijem, da bo potem lahko imel samo en priimek :) Logika otrok, ne? No, ampak vsak ima o tem svoje mnenje, a ne?

sluzba: Kot Chrystal, pa verjetno še katera, ki sem jo zgrešila, uživam na dopustu še naslednji teden, potem pa nazaj v službo. Predvidevam, da bom 2. teden v septembru šla na bolniško, potem pa se mi začne porodniška. Se pa že veselim, da grem spet malo med šolske stene, pa čeprav zdaj bolj pisarniško kot pa pedagoško :)

No, upam, da nisem preveč zatežila. Povedala itak nisem kaj pametnega. Ko preberem še nadaljnih 13 strani, pa se spet kaj javim. Vem samo, da moram biti hitra, ker drgač jih bo spet novih 20 :)

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.