skačica
|
jutro! Jaz sem pokonc Iza še spi, bo pa morala počas vstat, ker gremo z vlakom v LJ. Ja, itak, da bo to zanjo cel dogodek, sicer se je pozimi že peljala z njim, ko smo šli gledat okrašeno LJ, ampak samo v eno stran, nazaj smo šle z atijem, k je prišel po nas z avtom. Sicer sem pa včeraj pospravila, kar je sploh bilo za pospravit, pa posesala in pobrisala, zdej sem frej. Danes bom ta dobro rolado spekla, ker bom jutri povabila na kavo najino sosedo (prejšnjo lastnico najinega stanovanje, ki se je potem odselila ena vrata stran v manjše stanovanje). crystall- ja, midva imava Izo zdr. zavarovano prek moža. Sploh ne vem zakaj, sej nima nobene veze po kom jo/ga imaš. Po porodu je pač on bolj skakal okoli zaradi papirjev in jo tudi zavaroval prek sebe. Glede olajšave pa: vem, da so ble letos neke spremembe, mi je razlagala svakinja, ki dela na DU. Skratka midva jo čez leto nič ne uveljavljava kot olajšavo, ampak jo prijaviva samo pri dohodnini. Prijavil jo je pa letos mož, ker ima pač boljšo plačo, glede na to, da jaz delam samo po 4 ure in je dobil nazaj nekaj čez 300 eurov. Zdej, računat pa nisva šla, kaj se bolj splača.Res se mi tok ne da ubadat s temi zadevami. Nekateri jih imajo prijavljene skozi celo leto, češ da ne bodo subvencionirali države, sej je vseeno, vsak po svoje. Sem ti sploh kaj pomagala? služba- jaz upam, da ne bom šla več delat pred nastopom dopusta in porodniške. Torej, bi morala bolniško imet do 18. avgusta, 19. pa začnem z dopustom. Bomo videli kaj bo Os. zdr. rekel, mislim, da ne bo kompliciral za teh 13 dni.Če pa bo, bom šla pa nazaj za en teden, ni panike. Grem se obleč, spet sem v samih gatah
|