|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2009 2.del
5.8.2009 10:35:13   
tea85
hej user posted image

po dolgem času se javljam...ma tak mi ni za nič, da se mi še pisat ne da, brala sem pa vas tako vsak dan user posted image

zadnje dni ful slabo spim, sploh ker ne vem kako se naj naštimam, na trebuhu pa ne morem spat user posted image na boku pa spet ne, ker tako nemrem spat, takooo da grozaaa user posted image
trebuh raste, s tem pa tudi bolečine v mojem križu, a kolk sem prebrala nisem edina ki jo križ boli user posted image ah, dost jamranja user posted image

ja, tudi mene zanima kak je s tem zavarovanjem, namreč jaz bi otroka rada na sebe zavarovala, ker glede podpisa očetovstva še ne vem niti kako bom, oz kako se boma zmenla, sicer, pa sem vprašala enkrat na csd-ju, glede tega zavarovanja, ampak v primeru da ni priznaniga očetovstva, mi je pač rekla, da se vse na mater nardi, zdaj kak pa je v nasplošnih primerih pa ne bi vedla.

jaz sem upravičena še do porodniške, hvala bogu, sicer še čakam na odločbo da vidimo kolko je bom sploh dobila, tud za paketek sem dala že vlogo, ampak mi je tam rekla da komaj septembra dobim, no sicer pa za user posted image mam že kar nekaj, no skoraj tričetrt stvari, le voziček pa neke malenkosti še, sicer pa še mamo čas a ne user posted image

amm, sem še kaj pozabla , no zaenkrat je tole vse user posted image

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 476
5.8.2009 10:40:40   
Nea_teja_
Evo še mene po dolgem času.Danes sem imela pregled in mi je prestavila rok za 14 dni prej veliki smo 36cm in težki 1300g.Mi je dala že kr za socjalno za porodnišnico bo dala pa na naslednjem pregledu.Tako da imam sedaj rok 15 okt.

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 477
5.8.2009 10:52:59   
majakla
Da vas na hitro pozdravim
HEEELOOOUUU ! ! !
imamo v službi ful dela.
KAK´ STE ? ? ?

Ja, tudi mene vse boli, sploh, ko nekaj časa počivam
oz. mirujem, pa zjutraj iz postelje komaj prilezem.
Včeraj sva bila 1. v šoli, nič kaj takega še ni bilo,
danes pa gledamo porod!
Aja, ko je kazala slike porodne sobe, me pa je kar
srh preletel - grozne postelje!

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 478
5.8.2009 11:09:33   
manca
IZVIRNO SPOROČILO: Aniiita

Kar se tiče prijavljanja naslovov..dobila sem tudi informacijo, da če nisi prijavljen na istem naslovu kot otrok, ne moreš potem zanj vzeti bolniške. Torej, če prijavim otroka na očetov naslov, jaz sem pa še vedno na prejšnjem domu, ne bi mogla zanj vzeti bolniške..saj zdaj mi to ni aktualno, ker sem itak doma (absolventka), ma vseeno- ve katera kaj več o tem?

Ja, res je, če si ti prijavljena na drugem naslovu kot otrok, potem lahko v tem primeru samo oče koristi bolniško, ti pa ne oz. če sta vidva z otrokom na drugem naslovu kot oče, potem on ne more koristit bolniške

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 479
5.8.2009 11:37:47   
Aniiita
manca hvala  user posted image

Lahko sem pa začasno prijavljena in pol je pa ok, ne? Ker nevem če bi vse dokumente spreminjala in vse..ker morda se potem poročiva in jih bo treba še enkrat..pa še stanovanje je premajhno,da bi bili lahko več kot z enim otrokom tu in se bo čez nekaj let itak treba selit..

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 480
5.8.2009 11:47:03   
manca
IZVIRNO SPOROČILO: Aniiita

manca hvala  user posted image

Lahko sem pa začasno prijavljena in pol je pa ok, ne? Ker nevem če bi vse dokumente spreminjala in vse..ker morda se potem poročiva in jih bo treba še enkrat..pa še stanovanje je premajhno,da bi bili lahko več kot z enim otrokom tu in se bo čez nekaj let itak treba selit..

Joj, če si pa začasno prijavljena pa ne vem kako je.
Probaj kaj najti na http://www.zzzs.si/ ali pa jih kar pokliči pa povprašaj za vsak slučaj

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 481
5.8.2009 11:59:24   
Emilly
Joj ste pridne klepetulje!!

Js sem bila danes tud že špikana - pregled nekih jetrnih encimov user posted image , ker me mal srbi trebuh. Upam, da bo vse OK!!

Sicer sem bla pa že danes na upravni enoti in spremenila stalen naslov - zdaj sem postala uradno ljubljančanka (hudooo)!!! ja men bi blo ful čudn, da ne bi tega naredila, ker otroka bom itak prijavla na ta naslov, tako bomo mel vsaj naslov skupen, če že priimka ne (nisva poročena). Pa baje je res še zarad vrtca in bolniške boljš!!

Ja na porodu bo pa tud moj prisotenuser posted image user posted image Sem ful vesela, ker vem da je na začetku nosečnosti mal čuden gledal, zdej je pa čedalje bolj navdušen, js pa tuduser posted image user posted image user posted image
Pa še zdej ka hodva na MŠ, je čist not padu, pa se ful sekira, ker vedno ne bo mogel bit zravenuser posted image .
Tako, da glede tega prov fajn!
Ja, popoldne mava spet MŠ, zvečer pa spet telovadbauser posted image . Ful mi je všeč, sam da bi jo js mela vsaj 4x na teden, ne pa 2xuser posted image . Ja zdej v user posted image mi fuuul manjka gibanja, sprehodov sem pa že kar mal naveličana...

Ja js pa če bo vse po sreči, ne grem več v službo. Sicer porodniško nastopim šele 26. 9, a so mi v službi že najdl zamenjavo od 1. 9. naprej (takrat se začne šola), tako da moram dobit bolniško. Nimam pa pojma, kaj se zgodi če bolniške ne dobim (je kar za 4 tedne)user posted image , pa se zaenkrat ne sekiram preveč, sam tistega ki me bo nadomeščal, bi ga mal zafrknila, pa kaj čmo. Problem je, da je moja G. na dopustu skor do septembra, tako da sploh nevem kdaj jo bom zaprosila ...

No zdej sem pa naložila čist preveč...user posted image .

Uživajte še v sončku, pa se beremo.

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 482
5.8.2009 11:59:38   
rolika
majakla se čisto strinjam s tabo, te postelje res grozno zgledajo... bomo vidli mogoče pa so bolj udobne kot je videt user posted image joj včeraj me je kar križ zabolel na tistih neudobnih stolih.... bo že minlo user posted image
jaz tudi nič ne vem glede teh papirjev in vsega tega... se bo treba it pozanimat... user posted image lepo se imejte

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 483
5.8.2009 11:59:57   
lindi1
PUNCE,KI IMATE VISOK KRVNI TLAK,KAKŠNE ZNAKE IMATE KAJ ZDAJ,a vas tudi zelo zadihanost ovira,jaz samo po stopnicah pridem in sem čisto fertik,pa noge me bolijo,od kolena navzdol,in sem opazila,da mi pokajo žilice,mogoče me zaradi tega bolijo,pa zatekanje nog...

(odgovor članu manca)
Neposredna povezava do sporočila: 484
5.8.2009 12:22:50   
Aniiita
Bom pogledala ja..thanks manca.

Emily, saj priimek lahko vzameš še njegov ali pa le njegov tudi če nista poročena, veš.

Jaz še vedno malo oklevam kako dati otroku priimek- ali le njegov ali od obeh..bolj praktično se mi zdi, da ima otrok en priimek..bi pa rada, da glede na to, da imava različne priimke, ima tudi mojega.. razen če vzamem tudi njegovega še jaz, kar brez poroke..vendar, če se bova kdaj poročila, potem bo pa takrat čudno user posted image

Joj, kompliciram user posted image

Tiste, ki niste poročene- kako boste naredile?

(odgovor članu lindi1)
Neposredna povezava do sporočila: 485
5.8.2009 12:25:35   
Anonimen
temu stolu rečejo abdominalna dekompresija
tuki teče debata o njem

http://www.ringaraja.net/forum/m_1565266/tm.htm

Pa to sm še najdla:
Abdominalna dekompresija. Nosečnice po dvaintridesetem tednu nosečnosti se lahko naročijo od ponedeljka do petka od 13.00 do 15.00 ure. Tudi za abdominalno dekompresijo potrebujejo nosečnice nalepke, ki jih dvignejo v sprejemni pisarni nove porodnišnice. Abdominalna dekompresija je namenjena boljšemu počutju nosečnice in otroka v maternici, pospeši se vensko cirkulacija v nogah, olajša pritisk v trebušni votlini.

Abdominalna dekompresija: Po 32. tednu nosečnosti je vsaka ženska upravičena do abdominalne dekompresije, postopka, ki normalizira krvni in limfni pretok ter tako blaži otekanje nog in izboljšuje prekrvavljenost posteljice. Za dodatne informacije pokličite v Porodnišnico.

(odgovor članu lindi1)
  Neposredna povezava do sporočila: 486
5.8.2009 12:32:21   
Aniiita
aha, tega res nisem vedela.. Sem prebrala na tem forumu..predvidevam pa, da je le v Lj..
Bom še malo pobrskala..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 487
5.8.2009 12:36:56   
Anonimen
Svojo G praši, ona bo mogla vedt kje majo. Sam so pa rekl da se je dobr prej z G posvetovat, k za ene ni dobr da grejo.

(odgovor članu Aniiita)
  Neposredna povezava do sporočila: 488
5.8.2009 13:24:06   
rolika
Aniiita, midva bova dala oba priimka, moj bo prvi njegov drugi, ko bo pa otrok tolko star pa se ne rabi podpisovat z obema priimkoma. To pa zato, ker jaz ne želim, da ima otrok samo njegov priimek. Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 489
5.8.2009 13:44:52   
majakla
Glede priimka:
tudi jaz nočem imeti drugačnega priimka,
zato pa sva se odločila, da se še user posted image  user posted image
"pravočasno" poročiva.
To bo že 22.8. - vse kar na hitro!

Kaj sva midve z Roliko res edini v šoli v MBju? user posted image

(odgovor članu rolika)
Neposredna povezava do sporočila: 490
5.8.2009 13:44:56   
Februarka08
Ojla.

Saj ne vem kaj naj pokomentiram splohuser posted image o priimkih in stalnih naslovih ne bom, ker sva poročena in nimam skrbiuser posted image user posted image glede poroda pa je bil moj 1. zraven in bo zdaj tudiuser posted image se je bal da je to en hud bav bav, da bo polno krvi, da bo nasploh vse negativna izkušnja... na koncu je šlo pa pri meni dokaj hitro in brez zapletov, tako da hvala bogu da je šel zraven, da je zdaj bolj optimist kar se tega tiče in se ne boji večuser posted image je pa res, da sem bla jest tud 100% bolj sproščena in vesela da je ob meni, kot pa če ga ne bi bilouser posted image tisti prvi trenutki, ko rodiš in zagledaš štručko so nekaj nepozabnegauser posted image in da to delita oba skupaj, je samo toliko bolj lepouser posted image

Me je pa prej čist razkuru, sem se odločila sortirat it cunce za user posted image in potem ugotovila da nimam skoraj nič št.56, ker sem to dobila vse izposojeno, tako da si bom mogla spet izposodit in ker sem mu omenila, da bo mogoče treba kaj dokupit, se mu je pisker kar dvignu in je kar nekaj začel komentirat, še preden sem mu hotla sploh do konca povedatuser posted image user posted image user posted image matr, desci! Kot da on ve kaj bomo rabili, če še jaz ne vem točnouser posted image mah, brezveze... tolk, da sem bla totalno slabe volje, cune bi najraj skoz okno vrgla v tisti jezi... dobro da je prišla kolegica, da sem se mal skuliralauser posted image

Zdaj pa še mal počijem, potem pa kosilo pogret in jest....
Dober tek vsem!!user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu rolika)
Neposredna povezava do sporočila: 491
5.8.2009 14:00:03   
Aniiita
rolika, ja meni tudi ni do tega, da bi imela punčka samo njegov priimek, če imava pa midva vsak svojega..če bi imela jaz svojega + njegovega, potem bi še šlo, da ima le njegovega..tako vsaj jaz razmišljam, no.. Problem je edino,ker najina nista ravno kratka, zato imam večjo dilemo.

Februarka, no, sam da si se skulirala user posted image Kar se tiče oblekic 56 jih imam jaz tudi malo, vendar sem se odločila, da jih sploh ne bom kupovala do poroda, ker nevem koliko bo velika in ji morda ta številka ne bo prav več kot 14 dni..če bo treba, bo pa tata skočil potem kaj iskat user posted image

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 492
5.8.2009 14:23:52   
ninasiki
ojla

priimki jst bom kr od mojga dala sej se bova poročila (enkratuser posted image user posted image ) pa bom jst itak njegouga uzela ker dva priimka met je men osebno brezveze za otroka pa itak on priznava očetovstvo tko da bo njegou če pa bi bla samska pa bi uzela definitivno moj priimek user posted image  tok z moje strani o tem

CSD vidm da ste že vse neki rihtale jst pa čakam unih 60 dni user posted image  mi je ena rekla da kao prej se pa to ne da in nosm tiste papirje že en mesc po materinski knjižici mah sej bom po morju rihtala k bo glih 60 če sm že tok čakala bom pa še ta tedn user posted image  bom pa pisala vse name ker sm začasno doma prjaulena zarad socialne ker mam moj prevelko plačo in so me skenslal tko da bom mislm da smatrana kot matisamohranilka al kako gre to a slučajno katera kej ve user posted image user posted image user posted image user posted image  

spet vročina da znoriš se mi zdi da se je babyju notr še bol plodovnica segrela je zadn tedn tko aktivn da se ceu trebuh trese k da je potres user posted image user posted image  sam ponoč sva pa pridna pančkava oba razn če jst kej pozn ne pijem da morm 2x na wc ustat sm pa spet sanjat začela oz. sm se začela jih zavedat ker prej pa nč

aja sm skor pozabla oblekce je nm babca rekla da naj ne kupujemo preveč teh čist majhnih cifr ker baje v 14 dneh vse preraste in da je najbolj 62 št. tko da jst si bom mogoče kako mejhno cifro nabaula ostalo pa sprot k itak uživam v šopingu tko da tist mesc k bova pa doma pa itak ma k mu je prababi prnesla iz švice

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 493
5.8.2009 15:07:10   
Anonimen
ninasiki ... Ne rabiš bit smatrana kot samohranilka. Lohk nardišš v prihodnosti več škode kot koristi, pa še na sodišče gre pol  zaradi preživnine, pa povhn enih ****rij. Drgač se pa pozanimi, poklič pa praši soc. delovko.
Mi2 sva prjavlena vsak na svojm koncu, pa bova dala na CSD da smo družina.

(odgovor članu ninasiki)
  Neposredna povezava do sporočila: 494
5.8.2009 15:11:39   
Crystall
Midva sva se odločila, da bo mali imel priimek od njegovega atija. Tako kot Ninasiki tud jz upam, da se bo kmalu kak prstanček zasvetil na moji roki ... najprej probni, potem pa še taprav user posted image user posted image user posted image

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 495
5.8.2009 15:27:04   
Anonimen
Ejjjj...
Jst sm tud "sveže" poročena in sem z veseljem vzela priimek od mojega. Mam samo enega, njegovega... in to je to.user posted image
Če bi se pisala Hilton, Jolie, Winfrey.... bi pa zihr svoj priimek obdržala. user posted image

karmen b, sm klicala na CSD in pravijo, da se to ureja 60 dni pred PDP. Sm rekla "lahko mejčkan prej?" pa je teta rekla "ne". Jst sm mejčkan več nosečka kot ti... pa grem lahko rihtat najprej 13. avg.... Kdaj maš že ti PDP?

Drugače pa me je včeraj moja G opozorila naj veeeeliko ali pa skoz spim, počivam na levem boku. Da se tko detece lažje razvija, raste..., da kri boljše cirkulira in pride do njega. No in dons sm spala obupno. Lev bok mi ne gre, desen bolj.

Mejte lep dan..., čvekice pridne. Jst mam dela ogromno, spala bi pa z odprtimi učkami.

(odgovor članu Crystall)
  Neposredna povezava do sporočila: 496
5.8.2009 18:51:24   
manca
Bomo šli v Arboretum Volčji Potok 30. tega mesca, ker imajo akcijo.
Poglej si na: www.carobnidan.si

HITRO SE PRIJAVITE, SAJ JE ŠT. OMEJENO

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 497
5.8.2009 19:41:47   
Anonimen
manca hvala, sem že posredovala mami pa sosedi!!!

(odgovor članu manca)
  Neposredna povezava do sporočila: 498
5.8.2009 20:00:13   
tane
Rižkoo, glede CSD a šele 60 dni prej, se pravi koledarskih ne delovnih, no jaz imam rok malo pred tabo torej po 13.8 da bo za ziher bom šla 17.8. a bo to ok?

a tule med nami ni nobene ki razmišlja o epiduralni?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 499
5.8.2009 20:03:48   
Crystall
Tane ... jz razmišljam o epiduralni ...

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?