|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: spodnjeposavska
8.4.2010 9:04:36   
štrumfek
heloow

vas pridem večkrat brat, pa ste imele zdaj bolj svoje teme, ki smo jih nekatere že dale čez, tko da vas nisem hotela motit...

no posavke kaj je zdej. zunaj taak lep sonček da bi se lahko na kakšni kavici dobile kaj pravte?
nosečke in mamice...

me smo veliko zunaj, šetamo .. tko da lušno =)
aja naša žabica je v ponedeljek dopolnila že 8 mesecev tako da čas prehitro beži...še mal pa bo treba delat it

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 701
8.4.2010 10:00:28   
ninka80
štrumfek...kdaj in kje?

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 702
8.4.2010 10:11:06   
štrumfek
jaz imam zmeraj čas =) tko da ve povejte =)

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 703
9.4.2010 17:39:30   
niwci
IZVIRNO SPOROČILO: emibu

daljši temni lasje in puli mogoče?user posted image zdej pa že res hecno zgleda toleuser posted image ko da sm detektiv...
vidim da je tako zatišje na tej temi... a ste use tko zaposlene?

Hihi... je zanimivo brat tole vajino debato. Skupi sta bili tam, pa se nista zmenili da se spoznate user posted image user posted image user posted image

kavica- Se pridružujem, če bom le mogla bom zraven 

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 704
9.4.2010 20:13:21   
divans1
Hmmm, spet mam par vprašanj. Danes sva z mojim kupila za bebija rokavičke, če bi jih za vsak slučaj potreboval...., pa me zanima, kdaj se mu lahko prvič nohtki postrižejo?

Pa dve flaške sva kupla, eno 150 ml, eno 300 ml, za čaj in mleko kao??? Kako ste kaj to razkuževale? Je dovolj v vroči vodi in dudo seveda tudi??

Pa od začetka kaj rabi od kremic. Danes sem vzela samo hladilno mazilo. Kaj še potrebuje za ritko oz. obraz???

Najlepša vam hvala za odgovore!!!!

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 705
9.4.2010 20:17:40   
emibu
Za nohtke sem jst slišala da dokler niso dost trdi to sama probaš,od ene druge k je rodila kak mesec nazaj pa je rekla da ji  je babica rekla naj jih pogrize??user posted image user posted image nevem no jst ih grizla lih nebiuser posted image pol se še bol popraska k so taki "neravni"...Za kremco mam jst za ritko za obrazek,pa pol olček za telo.. pa Bepanthen se baje ful priporoča.
Nekje sem prebrala da se kupi tekočina za razkuževanje,mamice ki pa nočejo te "kemije" si pa lahko pomagajo s kisom sploh kjer je trda voda da na flaški ne ostanjo flekci...

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 706
9.4.2010 20:47:04   
štrumfek
nohte lahko postrižeš takoj.. to so samo vraže da naj se nebi. men je pediatrinja že v p rekla da naj ji postrižem ker je imela zeloo dolge

razkuževanje.. prekuhavanje, pustiš da ene 5 min vre in to je to. jaz ne dam nobenih stvari not. ko prekuham jih še enkrat umijem pod pipo in to je to

kremice, drugega kot hladilno mazilo za ritko ne boš rabila (pa še to ne namažeš pri vsakem previjanju) rabila boš kako olje (mandljevo naprimer) ker imajo novorojenčki ponavadi suho kožico po telesu. drugega pa nič.

če te še kaj zanima pa vprašejuser posted image

< Sporočilo je popravil štrumfek -- 9.4.2010 20:48:00 >

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 707
10.4.2010 10:30:57   
divans1
Ja, še mam vprašanj....user posted image

A s hladilnim mazilom ga ne namažeš po vsakem previjanju? Zakaj se pa uporablja Bepanthen krema? Z oljem ga pa masiraš...?

Katere kreme ste ve uporabljale na začetku?

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 708
10.4.2010 10:43:24   
štrumfek
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Ja, še mam vprašanj....user posted image

A s hladilnim mazilom ga ne namažeš po vsakem previjanju? Zakaj se pa uporablja Bepanthen krema? Z oljem ga pa masiraš...?

Katere kreme ste ve uporabljale na začetku?

ne z kremico (hladilnim mazilom) ga namažeš 1-2x dnevno, najbolje da takrat ko se pokaka. drugače ne maži, ker pravijo da bolj kot mažeš, bolj je koža občutljiva...
bepanthen je podobno kot hladilno mazilo samo močnejše, jaz ga nisem uporabljala sploh.
jaz imam že od začetka weledino kremo za ritko (ker je popolnoma naravna) in sudocrem, v primeru vnete ritke (do zdaj jo je imela 2x)

olje... z oljem ga namažeš tam kjer je koža suha, lahko ga pa uporabljaš tudi za masažo seveda

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 709
10.4.2010 10:59:48   
divans1
Včeraj sem kupila hladilno mazilo z izvlečkom ognjiča v mandljevem olju, vitamin E in vitamin A. Potem mi ni treba kupit še bepanthena??? user posted image

Kaj naj potem še nabavim? Olje za suho kožo, mila od začetka itak ne potrebuje, je dovolj, če ga umivam samo z vodo, ne? Pa še kakšno kremo?

Pa še vprašanje glede mleka? Če bom imela mleko, bom dojila, seveda!!! Kako veš, da imaš dovolj mleka oz. da novorojenček dovolj poje? In od začetka, ali ga samo dojiš, ali mu daješ tudi po flaški kaj vode oz. čaja....?

Štrumfek, najlepša ti hvala za odgovore!!!!user posted image

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 710
10.4.2010 12:37:10   
štrumfek
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Včeraj sem kupila hladilno mazilo z izvlečkom ognjiča v mandljevem olju, vitamin E in vitamin A. Potem mi ni treba kupit še bepanthena??? Ne, ti bo ta čisto dovolj. če bo prišlo do vnetja ti bo pa itak P kaj napisala 

Kaj naj potem še nabavim? Olje za suho kožo, olje nabavi mandljevo ker e za vse- za szho kožo, za masažo in za temenca...mila od začetka itak ne potrebuje, je dovolj, če ga umivam samo z vodo, ne? jaz imam weledino trdo milo (je babca rekla da se jo naj umiva z TRDIM milom ali pa samo z vodo) Pa še kakšno kremo? ne po mojem mnenju ničesar drugega

Pa še vprašanje glede mleka? Če bom imela mleko, bom dojila, seveda!!! Kako veš, da imaš dovolj mleka oz. da novorojenček dovolj poje? In od začetka, ali ga samo dojiš, ali mu daješ tudi po flaški kaj vode oz. čaja....?   če boš imela mleko in če bo samo dojen potem čaja in vode ne rabiš dajat, če bi bil na AM pa moraš. Če boš imela mleko bo dojenček ko se bo najedu sit in zadovoljen, ponavadi bo zaspal, v nasprotnem primeru bo pa jokav in nemiren če bo lačen... moraš pa vedet da mleko rabi nekaj dni da se naredi... tako da se ne prestraši in ga samo pogosteje pristavljaj... pa tudi na teži boš videla.. ti ga bo patronažna tehtala in boš videla če lepo pridobiva na teži...

Štrumfek, najlepša ti hvala za odgovore!!!!user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 711
11.4.2010 21:01:44   
niwci
IZVIRNO SPOROČILO: štrumfek

nohte lahko postrižeš takoj.. to so samo vraže da naj se nebi. men je pediatrinja že v p rekla da naj ji postrižem ker je imela zeloo dolge

razkuževanje.. prekuhavanje, pustiš da ene 5 min vre in to je to. jaz ne dam nobenih stvari not. ko prekuham jih še enkrat umijem pod pipo in to je to

kremice, drugega kot hladilno mazilo za ritko ne boš rabila (pa še to ne namažeš pri vsakem previjanju) rabila boš kako olje (mandljevo naprimer) ker imajo novorojenčki ponavadi suho kožico po telesu. drugega pa nič.

če te še kaj zanima pa vprašejuser posted image

Se strinjam z vsem napisanim. Zudi potem naprej. user posted image

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 712
12.4.2010 16:03:26   
emibu
Bepanthen krema je zelo priporočljiva,ne samo za dojenčke ampak tudi a druge poškodbice kože še posebej pa priporočajo za plenične izpuščaje
Evo link:

http://www.lekarnar.com/izdelki/bepanthen-mazilo-100-g

pa še kremica za bradavice:

http://www.lekarnar.com/izdelki/multi-mam-lanolin

za tole mazanje po previjanju jst še nisem vidla da bi otročka samo obrisali in nč namazali s kremico??
Poglej pa mal po baby centru in pikapolonici jst sem večinoma opazla izdelke od Nivee in Bubchen sama sem se odločla za ta drugo varianto

Tuki neki stvari zlo lepo piše

http://www.bubchen.si/vse-o-bubchen

če pa kupuješ naravno kozmetiko priporočam:

http://www.srcek.si/si/naravna-kozmetika/akamuti/za-dojencke-in-mamice-g201.shtml

od začetka bom jst umivala v kamilicah ne samo v vodi...potem pa počasi navajala da bo predno bo šel spat skopal v sivkini kopeli ker pomirja...

Glede na to kok poje ga lahko stehtaš če boš imela tehtnico doma

http://www.tehtnice.net/tehtnice-za-dojencke-c-44/tehtnica-za-dojencke-mbsc-55-p-111

stehtaš predno je in potem ko se naje vidiš kok je težji in po tem veš koliko poje,lahko ti ga pa babca od začetka itak tehta in ti ona pove kasneje pa tak vidiš k se mali debeli al pa hujša..jst bom vrjetno kupila tehtnico ker nočem bit u skrbeh tko k sm zdej učasih zrd AS kr ga nisem kupila...na bolhi so sicer cenejše kot na tej strani..

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 713
12.4.2010 16:21:13   
štrumfek
emibu, žal mi je ampak ti moram tole pokomentirat

Bepanthen krema je zelo priporočljiva,ne samo za dojenčke ampak tudi a druge poškodbice kože še posebej pa priporočajo za plenične izpuščaje
Evo link:

ne bom komentirala ker ne poznam

res je, super krema meni je pomagala, sem imela tako uničene bradavice da mi je kri špricala ven, ja res pomaga

za tole mazanje po previjanju jst še nisem vidla da bi otročka samo obrisali in nč namazali s kremico??  ti kar P vprašaj kako je z mazanjem.  če je plenička SAMO polulana ritke ne rabiš mazat. dojenčkov urin je STERILEN! tako da...  bolj ko boš mazala, boj bo občutljiv, po kakanju pa namažeš. brez skrbi ti bo babca ko bo domov pršla povedala...
Poglej pa mal po baby centru in pikapolonici jst sem večinoma opazla izdelke od Nivee in Bubchen sama sem se odločla za ta drugo varianto

Tuki neki stvari zlo lepo piše vsak hvali svoje, tako je in tako bo vedno...

če pa kupuješ naravno kozmetiko priporočam:  a si jo že probala da priporočaš?

http://www.srcek.si/si/naravna-kozmetika/akamuti/za-dojencke-in-mamice-g201.shtml

od začetka bom jst umivala v kamilicah ne samo v vodi...potem pa počasi navajala da bo predno bo šel spat skopal v sivkini kopeli ker pomirja...

Glede na to kok poje ga lahko stehtaš če boš imela tehtnico doma bedarija.... metanje denarja stran. verjemi da ti dojenček pove kdaj je lačen... če ne bo sit bo jokav.. brez skrbi. sploh pa ti ga bo patronažna stehtala. in če bodo kakšne težave z pridobivanjem na teži, potem se pa šele ukrepa...
http://www.tehtnice.net/tehtnice-za-dojencke-c-44/tehtnica-za-dojencke-mbsc-55-p-111

stehtaš predno je in potem ko se naje vidiš kok je težji in po tem veš koliko poje,lahko ti ga pa babca od začetka itak tehta in ti ona pove kasneje pa tak vidiš k se mali debeli al pa hujša..jst bom vrjetno kupila tehtnico ker nočem bit u skrbeh tko k sm zdej učasih zrd AS kr ga nisem kupila...na bolhi so sicer cenejše kot na tej strani..

da ne boš mislila da te napadam, ker te ne. samo iz izkušenj ti povem kako je....

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 714
12.4.2010 19:04:04   
ninka80
se kar strinjam s štrumfkom.

kremice za ritko...čimmanj kemije na otročke. Sej če je ritka rdeča ja, drugače pa ne.

kozmetika....sem pred leti brala članek  o Nivei v tuji reviji. In jo odsvetujejo, ker je zelo nekvalitetna kozmetika, še posebej za otroke.
kamilice...ne, ne...zelo izsušijo kožo. Naš P  pravi, da čimdlje z vso kozmetiko, ki vsebuje kamilice.

tehtnica...za moje pojme denar vržen skozi okno. Isto AS.

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 715
12.4.2010 19:13:12   
emibu
IZVIRNO SPOROČILO: štrumfek

emibu, žal mi je ampak ti moram tole pokomentirat
Ni ti treba bit za kj žal sej zato pa so forumi,da izmenjujemo mnenja =)

Evo link:

ne bom komentirala ker ne poznam Pri nas jo imamo zmerm doma,še posebej prej nazaj k smo bli več na kolenih k na nogah in so ble same odrgnine =) sm pa slišala tut od že-mamic da jo kar pogosto uporabljajo.

res je, super krema meni je pomagala, sem imela tako uničene bradavice da mi je kri špricala ven, ja res pomaga  So mi prav tako že-mamice svetovale to kremo ja.

za tole mazanje po previjanju jst še nisem vidla da bi otročka samo obrisali in nč namazali s kremico??  ti kar P vprašaj kako je z mazanjem.  če je plenička SAMO polulana ritke ne rabiš mazat. dojenčkov urin je STERILEN! tako da...  bolj ko boš mazala, boj bo občutljiv, po kakanju pa namažeš. brez skrbi ti bo babca ko bo domov pršla povedala... Kok so mele zdej v naši familiji otročke jih mažejo skos tut mami mi je tak svetovala,jst osebno bom mazala razen če bo res neko posebbno odsvetovanje

Tuki neki stvari zlo lepo piše vsak hvali svoje, tako je in tako bo vedno... ja ampak lahko bi dala tut recimo Johnson al pa druge znamke na police ane?

če pa kupuješ naravno kozmetiko priporočam:  a si jo že probala da priporočaš? ja probala sem jo naročila sem pa sem pršilo za obraz šampon za lase eterično olje tak da za malčka ko bo mal zrastu vsekakor tole.

Glede na to kok poje ga lahko stehtaš če boš imela tehtnico doma bedarija.... metanje denarja stran. verjemi da ti dojenček pove kdaj je lačen... če ne bo sit bo jokav.. brez skrbi. sploh pa ti ga bo patronažna stehtala. in če bodo kakšne težave z pridobivanjem na teži, potem se pa šele ukrepa...  ja ampak patronažna bo pršla 3 krat 4 krat nebo hodila kar skos in skos.. jokal bo lahko tut ker bo zaspan polulan al ga bodo krči zvijal tak da nebo vedno lačen? jst pravim preventiva in ne kurativa!

da ne boš mislila da te napadam, ker te ne. samo iz izkušenj ti povem kako je....

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 716
12.4.2010 19:17:49   
emibu
IZVIRNO SPOROČILO: ninka80

kremice za ritko...čimmanj kemije na otročke. Sej če je ritka rdeča ja, drugače pa ne. zakaj nebi preprečl rdeče ritke k pa čakal da bo rdeča in šele potem preprečeval??

kozmetika....sem pred leti brala članek  o Nivei v tuji reviji. In jo odsvetujejo, ker je zelo nekvalitetna kozmetika, še posebej za otroke.Veliko mamic jo uporablja,sem pa sama slišala da odsvetujejo Johnson..
kamilice...ne, ne...zelo izsušijo kožo. Naš P  pravi, da čimdlje z vso kozmetiko, ki vsebuje kamilice.Nebom kopala z šamponom kamilice ampak v kuhanih kamilicah,ko sem imela odrgnjeno tam spodi in vnetje zunanjega predela mi je ginekologinja samo rekla v banjo natočit kuhane kamilice in notri sedet,tut veliko mamic ki jih sama poznam kopajo dojenčke v kamilicah,voda le prevre itd. sama mlačna voda ima ves klor not in ostale kemikalije ki pomoje veliko bolj izsušijo kožo.

tehtnica...za moje pojme denar vržen skozi okno. Isto AS. Tuki se sploh ne strinjam,ko se je pri meni otroček kdaj umiril in ni brcu sem bla zlo zlo nemirna in takrat bi mi AS pršu zelo prav.
Še vedno ga lahko vržeš na bolho in prodaš.

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 717
12.4.2010 20:05:54   
štrumfek

IZVIRNO SPOROČILO: ninka80

kremice za ritko...čimmanj kemije na otročke. Sej če je ritka rdeča ja, drugače pa ne. zakaj nebi preprečl rdeče ritke k pa čakal da bo rdeča in šele potem preprečeval?? plenični izpuščaj lahko doi tudi z PREKOMERNIM mazanjem ritke, in če ti ga bo dobil zarad tega ga z nobeno kremo ne boš mogla več pozdravt! ker se koža ne bo odzvala na kremo... in ti ne bo preostalo druzga kot da ga maš skos odvitga!

kozmetika....sem pred leti brala članek  o Nivei v tuji reviji. In jo odsvetujejo, ker je zelo nekvalitetna kozmetika, še posebej za otroke.Veliko mamic jo uporablja,sem pa sama slišala da odsvetujejo Johnson..  za otroka čim manj kozmetike! če pa že pa naj bo naravna (ne Nivea, ne Johnson to nista!
kamilice...ne, ne...zelo izsušijo kožo. Naš P  pravi, da čimdlje z vso kozmetiko, ki vsebuje kamilice.Nebom kopala z šamponom kamilice ampak v kuhanih kamilicah,ko sem imela odrgnjeno tam spodi in vnetje zunanjega predela mi je ginekologinja samo rekla v banjo natočit kuhane kamilice in notri sedet,tut veliko mamic ki jih sama poznam kopajo dojenčke v kamilicah,voda le prevre itd. sama mlačna voda ima ves klor not in ostale kemikalije ki pomoje veliko bolj izsušijo kožo.  Tudi te kuhane kamilice izsušijo kožo. sama se umvej vsak večer v taki vodi pa boš vidla kako kožo boš imela... pa moraš vedet da je dojenčkova koža še bolj občutljiva. če ima kake odrgnine, izpuščaje (skratka poškodbe) potem ja drugače pa ne. samo vodo!

tehtnica...za moje pojme denar vržen skozi okno. Isto AS. Tuki se sploh ne strinjam,ko se je pri meni otroček kdaj umiril in ni brcu sem bla zlo zlo nemirna in takrat bi mi AS pršu zelo prav.  AS deluje ravno tako z pomočjo ultrazvočnih valov, ki pa lahko ob prekomerni uporabi škodijo bebiki.
Še vedno ga lahko vržeš na bolho in prodaš.

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 718
13.4.2010 10:39:23   
emibu
Plenični izpuščaj
http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=1713

jasno piše da se pri previjanju s kremco zaščiti ritko!

Kozmetika
Lahko zmečeš gor denarja za naravno ampak je neboš dobila v vsaki so neki "konzervansi" če lahko tko rečm le da v nekaterih manj v drugih več.

Kopanje
sama voda (klor) al kamilice??
jst kamilice,po kopanju pa lepo namažeš z oljem

AS
Če bi tko zlo zlo škodoval ga nebi prodajal in UZ-ja že zdavni nebi delal več.Sj ga ne tiščiš cele dneve gor.

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 719
13.4.2010 11:00:15   
julka8
jutro! user posted image (ne nism se šele zdej vstalauser posted image user posted image )

o vidm da mate zanimive teme sm čist  sfalilauser posted image hvala za takšne in drgačne nasvete... js bom tko rekla: se kr držim kar mi svetuje svakinja, ker mamo podobno mišljenje, ker se ne pusti zmest raznim industrijam (kozmetična, farmacevtska...), mrbit so tut patronažne tle na našm konc drugačnga mnenja, ne komplicirajo z nevem kakimi izdelki... ka pa vem.. se bo pa vrjetn vsaka po svoje držala, odvisn pa tut od user posted image kože..
za kamilce so mi pa dohtarji zmeri rekl da stran s tem, tut za oči in karkoli, tut mi smo tradicionalno vse s kamiličnim čajem "pucal",... pa ni blo nč bolš...to sm že dostkrat sprobala na lastni koži, očesih... in je ne uporabljam več, k ni efekta... mrbit je odvisno od človeka...

no sej sploh nevem, neki sm mislna še napisat pa sm pozabila..user posted image user posted image

no mrbit se bom spomnlauser posted image user posted image

lep danuser posted image

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 720
13.4.2010 11:11:06   
emibu
ja sej že od P do P se use dost razlikuje,men pa kamilce pomagajo pr unetih učkah si dam kr filtre lepo gor in ležim s tistim mi je laži k pa kašne kaplce not kaplat. tak da use bomo vidle..jst dost poslušam ka mi mami svetuje pol pa še na netu al pa u kšni knjigi rada preberem s strani zdravnikov na koncu se pa tak sam odločiš..

(odgovor članu julka8)
Neposredna povezava do sporočila: 721
13.4.2010 13:05:43   
divans1
Emibu, si bla včeraj v materinski šoli?

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 722
14.4.2010 11:51:32   
emibu
Divans ne nisem bila,a pri tebi je bila že patronažna ki pride pred porodom??
Pri meni je lih mal prej odšla,no sem jo uprašala tut kako je s kopanjem v kamilicah rekla je a takole da ona uradno mora rečt da ni več priporočljivo pa ne zaradi suhe kože ampka zaradi alergije,enako velja tut za mandeljevo olje sama kot mamica je pa rekla da pa priporoča kopanje v kamilicah (še posebno je fino če jih gojiš doma ker veš da so nešrpicana) prav tako je rekla da je mandeljevo olje fino ker je bolj gosto.
Še glede aspiratorjev za v nosek sem uprašala je rekla da čimmanj strojčkov da fiziološka je pri dojenčkih čist dovolj.Ti čaji HIPP k so rekli da je sam sladkor notri je reka da to sploh ni res notri je glukoza in pa eterična olkja nekaterih zelišč ki pomagajo proti krčem (komarček je še posebno omenila) joi še tok stvari sem hotla povedat pa sem že mal pozabila,skratka zelo fino je bil tale obisk dobila sem tut telefonsko je rekla da jo lahko tut prej pred porodm če bo karkoli ni važno kdaj kar pokličem res 1A ženska.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 723
14.4.2010 12:13:13   
divans1
Emibu, to pa prvič slišim, da bi patronažna prišla pred porodom.... user posted image user posted image user posted image

A ti si vedela, da pride, so te prej poklicali al kako. Jst namreč nč ne vem o tem.

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 724
14.4.2010 12:13:26   
ninka80
No, zanimivo, pri nas pa patronažna ni prišla pred porodom.
kamilce...včasih so jih res uporabljali za vse. So pa ugotovili, da sploh niso tako dobre za večino stvari: odsvetujejo jih pri želodčnih težavah (sploh pri manjših otrocih), za izpiranje oči (ker izsušijo oko), pri umivanju (izsušijo kožo), in tudi alergene so.
Tko da jih jaz spoh ne uporabljam pri otrocih.

Citiram iz enega članka:

Alergične reakcije so pogostejše v rastlinski skupini, ki jo imenujemo košarnice. Sem sodi poleg kamilice in regrata tudi arnika, ki je pri različnih poškodbah kože, sklepov in mišic koristna kot obkladek ali mazilo. Dobro je vedeti, da se po daljši uporabi lahko na koži pojavi srbeč izpuščaj. Preobčutljivi ljudje naj previdno uporabljajo tudi kreme in gele s kamilico. Alergična reakcija se lahko pojavi že po spiranju oči s kamilico. V takšnem primeru uporabimo raje fiziološko raztopino.

Emibu, še malo, kajne?user posted image

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.