|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: spodnjeposavska
12.3.2010 11:10:10   
štrumfek
za ločeno gospodinjstvo moraš it na upravno enoto in ne na center za socialno delo.

Če bo tvoj prej (preden rodiš) podpisal starševstvo to uredita na socialni... In boš po rojstvu prejela domov rojstni list po pošti (na njem bo vpisan tudi oče) . Če pa očetovstva do poroda še ne bo podpisal (to se je zgodilo nama ker je taja prehitelauser posted image user posted image ) pa ko rodiš pokliči na socialno , in bosta šla enako tja podpisat, po pošti boš sicer prejela rojstni list (na katerem ne bo očeta, ker rojstvo sporoči porodnišnica.. ) vendar ko bosta šla na socialno to uredit (podpisat) greš samo na upravno enoto in ti izdajo nov rojstni list, na katerem pa bo oče vpisan...

upam da sem to razumljivo napisalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 601
12.3.2010 11:52:25   
divans1
Hvala štrumfek!!! user posted image

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 602
12.3.2010 12:26:47   
ninka80
Oj še od naju po dolgem času.

Sva bili z Evo zdej 8 dni v bolnici, je imela pljučnico. Tam pa je še fasala drisko in bruhanje user posted image user posted image . Men se je noter skor mešalo. Cel čas inhalacije, pa infuzija...... Zdej popoldan greva še nazaj na kontrolo in upam, da je končno vse ok, ter da ji poberejo tisti kateterček na nagici za infuzijo in adijo.

Kavica....lahko ko bo bolj toplo. Me se ponavadi z vozekam dobimo v hotelu, ker ima veliko teraso.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 603
12.3.2010 12:33:46   
štrumfek
IZVIRNO SPOROČILO: ninka80

Oj še od naju po dolgem času.

Sva bili z Evo zdej 8 dni v bolnici, je imela pljučnico. Tam pa je še fasala drisko in bruhanje user posted image user posted image . Men se je noter skor mešalo. Cel čas inhalacije, pa infuzija...... Zdej popoldan greva še nazaj na kontrolo in upam, da je končno vse ok, ter da ji poberejo tisti kateterček na nagici za infuzijo in adijo.

Kavica....lahko ko bo bolj toplo. Me se ponavadi z vozekam dobimo v hotelu, ker ima veliko teraso.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
upam da je vse ok

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 604
12.3.2010 16:54:35   
emibu
sam neki bi glede ločenega gospodinjstvauser posted image to me je presenetlo da je bilo 2 minutke use konc stiskala potrdilo in to je touser posted image svaka čast glede na to kok use traja na CSD-ju

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 605
12.3.2010 19:08:17   
divans1
Joj, kuk je to tečno, to urejanje papirjev... sploh ne vem, kje se naj lotim, da ne bom kej pozabla... mhm, mal bom še počakala, nekje v začetku aprila bo pa treba it.... user posted image

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 606
12.3.2010 19:16:22   
divans1
Mhm, ma kira kak "pameten" seznam, da ni preobširen in da ni gor kup stvari, ki se jih potem sploh ne rabi, za prihod novorojenčka? Voziček že imam, posteljica in previjalna prideta drug teden.... user posted image

Pa glede papirologije, kaj vse je treba uredit, spadam pa v občino Brežice? user posted image

Hvala vam.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 607
17.3.2010 15:51:02   
niwci
Super ta zmisel, da bi se dobile.

Zdaj z Nejo najdem bolj malo časa da vas berem, pa mi potem nekak zmanjka časa, da bi še odpisala. Lepo da pridno čvekate...

lp

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 608
17.3.2010 16:41:50   
emibu
predlagam da bi se mogoče tut kj prej kaj menite?? zdej ko smo še 2 v 1 =)

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 609
17.3.2010 17:42:12   
divans1
Hm, to bi blo tud zanimivo.... user posted image

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 610
17.3.2010 17:42:28   
divans1
Hm, to bi blo tud zanimivo...user posted image

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 611
18.3.2010 11:27:59   
emibu
če katero zanima 1.4 se začne materinska v krškem a je mogoče pomembno kam hodiš v materinsko? npr. jst bom rodila v brežicah in tam mam ginekologinjo lahko hodim v krško?? ker mi je pač bližje..

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 612
18.3.2010 11:34:12   
štrumfek
IZVIRNO SPOROČILO: emibu

predlagam da bi se mogoče tut kj prej kaj menite?? zdej ko smo še 2 v 1 =)

hja jaz sem za da se dobimo, 2v1 pa nisem večuser posted image user posted image

za materinsko pa ni nič važno kam hodiš... čisto po želji

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 613
18.3.2010 11:51:47   
divans1
Ni važno, kam hodiš v materinsko šolo. Kaj pa kakšen seznam glede kozmetike in cotk, kakšen uporaben, mate kej....???user posted image

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 614
18.3.2010 12:16:06   
emibu
hm..lahko ti popišem kaj sem jaz nakupila če želiš po nekem seznamu se pa nisem lih držala mal sem tko po presoji kaj rabim in kaj ne glede cotk sem jih pa ful dobila tako da jih nisem kupovala skoraj nič samo za iz bolnice domov in par majčk..
Use lahko potem dokupiš..zdej nabavi neki osnovnega pol pa že pošleš nekoga da ti gr eiskat jst mam že splanirano kak bo moj letu po trgovinahuser posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 615
18.3.2010 14:07:57   
julka8
živjo, da se še tu malo javimuser posted image

divans - bom napisala kaj sem js kupla iz tistga ta velikega seznama glede kozmetike. cotk pa nisem kupovala - razn 2 žabice in komplet 7 bodijev k so bli u leclercu ful pocenuser posted image user posted image , ker sem jih za začetek kar dosti dobila in bom že pol dokupila ku bom bol vidla sploh kolk bo user posted image velik...

no od kozmetike in te manjše opreme smo pa kupili: banjico, termometer za vodo, komplet za nego (termometer, škarjice, krtača, glavnik, aspirator ..), palčke za ušesa za otroke, fiziološko raztopino (nivea), trdo milo (mueller), hladilno kremo makra, sudocrem (za nego razdražene kože na ritki,...), nekaj mandljevega olja še imam od prej, tetra plenice (20), krpice za umivanje, še kakšno vato bom kupla...
zase sem pa 3 pakete vložkov, prsne blazinice, lanolin kremo za bradavice (to so nam tut u MŠ priporočli), nastavke sm dobila od kolegice, ker so bli njej premejhni, men pa niso, 1 flaško 125 ml sm tut dobila od žlahte...user posted image

sej stvari se kr naberejo, tko da vrjetn res ni vnaprej za pretiravat s kupovanjem... ker ti pol dajo kej za darilo, neki dobiš k nekdo več ne rabi al ma pa tuk več.... fan je povedat kaj rabiš, če kdo hoče dat darilo.... da se stvari ne podvajajo...user posted image

lp

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 616
18.3.2010 15:16:53   
emibu
julka samo glede olja bi jst mal spremenila kok sem vidla mamice bolj priporočajo olivno olje zaradi kakšnih alergij na oreščkeuser posted image

(odgovor članu julka8)
Neposredna povezava do sporočila: 617
18.3.2010 19:57:41   
julka8
emibu - ja sm vidla da se lahk pojavijo alergije.. nevem, pol flaške ga še mamuser posted image ... drgač ga lahk pa tut js ponucamuser posted image , mamo tut domače olivno olje vedno doma tko da ni panike glede tega..

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 618
18.3.2010 19:59:42   
julka8
aja še to, kolk bote pa druge mele kej paketov vložkov vnaprej? js mam zaenkrat 3, pa vidm da jih majo ene ful več... user posted image sej u bolnci jih tko dobiš, sam pol za doma pa tut vprašanje kolk se jih rabi.. kdaj se pa čišča začne kej umirjat ponavadi?

(odgovor članu julka8)
Neposredna povezava do sporočila: 619
18.3.2010 20:12:44   
emibu
ja tut jst sem vidla da majo take ogromne zaloge tega jst jih bom kupla ene 5 paketov pol jih bo pa moj šel iskat če bo zmankalo...

(odgovor članu julka8)
Neposredna povezava do sporočila: 620
19.3.2010 6:22:14   
Crystall
Punce, ker sem ravno sveža mamica še, vam glede kozmetike povem tole:

Potrebujete:
- čimbolj enostavno banjico
- termometer
- škarjice, krtača, glavnik
- palčke za ušesa - otroška (s široko vatko)
- kar nekaj velikih in malih tetra pleničk
- olivno olje je res boljše iz vidika alergij
- kremo za ritko
- vzorček sudokrema dobite v porodnišnici (moj mali je star 4 mesece pa pol pa imam še 80% te kremice)
- blazinice za prsi so najboljše od chicco (edine, ki dobro zadržijo, da nimate vse obleke mokre)
- pleničke se vam splača kupiti le en paket newborn (jaz sem ga imela, pa je bil mali prevelik, tako da je ostal nedotaknjen in sem ga podarila)
- fiziološko napiše pediater, tako da vam je ni treba kupovati (vsaj naša vsem napiše)
- mil ... ne potrebujete od začetka (mi jih še nismo uporabljali in jih še nekaj časa ne bomo)
- mi čistimo ritko z vato in vodo - in zato imamo že skozi krasno ritko, mokre robčke uporabljamo samo če kam gremo
- aspiratorja ne potrebujete
- nastavkov za dojenje ne potrebujete (če dojenje ne steče, vam jih gre partner iskati v lekarno ali v baby center - če imate bradavice lepo ven, potem jih sploh ne potrebujete, če pa imate bradavice udrte, potem pa)
- NUJNO pa zase potrebujete lanolin - sama sem uporabljala Aventov in nisem imela niti ene težavice glede prsi
- pa punce kupite si za doma kar nekaj paketkov vložkov VIR 80 zaradi čišče

Julka8 ... ne biti jezna name, sam dodala sem ali pa odvzela sem po svojih izkušnjah user posted image

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 621
19.3.2010 6:27:52   
Crystall
Od opreme pa mi je bilo super da imam:

- previjalna miza je zakon - sploh una tavelika user posted image  eden izmed najboljših nakupov
- kvaliteten voziček (mi imamo mutsyja)
- lupinico z isofixom
- posteljica je pri nas na žalost za okras user posted image  Naša nepopravljiva napaka - in tega vam ne priporočam, da delate. Naš mali je zdej ko šerif med nama. Pa še spi z obema rokama raztegnjen - frajerrrrr
- jz sm skoz govorila, da mi ležalnika ne bomo imeli - evo že drugi mesec  sem ga pogrešala in potem se je izkazalo, da je bil tole superrrr nakup user posted image
- mi zelo pogrešamo igralni center, ker ga nimamo, tak da ga priporočam
- vrtiljak - mi imamo enega čisto enostavnega, ki smo ga preko telegrama dobili - imam ga na posteljici za igro. Zelo priporočam pa nekaj imeti nad previjalno mizo, da se otroček zamoti med oblačenjem in previjanjem. Meni ga je sestrica naredila in je res superrrr.

Brezvezne stvari, ki smo jih kupili:
- adapter za na voziček za lupinico
- prevleka za dež za na voziček

Mi imamo res samo osnovne stvari in nič kaj veliko ne pogrešam, razen igralnega centra.

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 622
19.3.2010 6:32:06   
Crystall
OBLEKCE:

Punce, jaz sem ogromno naročala preko ebaya rabljene oblekce in so se izkazale za zelooo super. Rabljene stvari so zakon, ker so že rahlo raztegnjene in se jih veliko lažje obleče, pa še preprane so toliko, da grejo razni strupi (barve ...) že dol.

Potrebujete:
- bodije na preklop (imela sem ene 3 - premalo v glavnem)
- mako ali tetra majčke (imela en kup, ampak so bodiji na preklop boljši, ker majčka se odkrije)
- hlačke s stopalkami ali pa pajacki za na ramah za zapeti (mi smo imeli samo stopalke - super imajo v h&m)
- jaz sem imela en kup kavbojk, ki so ostale neoblečene, zato priporočam mehke trenerkice, katerih smo tudi imeli en kup. Mehke jopice, bombažne kapice, nogavičke, copatke ...

Potrebovale boste velike in male tetra pleničke.

Če imate še kakšno vprašanje, kar vprašajte.

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 623
19.3.2010 7:15:40   
julka8
jutrouser posted image

crystall - ah kaj bom jezna, prov fajn je vidt tko iz izkušenj drugih, hvala za sezname... user posted image user posted image
js sm se drgač delno ravnala po nasvetih svakinje, sm pa ful stvari skenslala iz tistga ta obširnega seznama... ta velike stvrai smo na srečo dobili rabljene (posteljica, jogi, previjalna miza,...), tko da je bil največji strošek u bistvu voziček, pa smo pol vzeli kar jane (iz nemčije ker je dooosti ceneje kot pri nas..)

mal me še mučjo cunceuser posted image user posted image , ker smo jih kar velik dobili, pa so različen material (kar dosti je pliša, na srečo pa je tudi veliko bombažauser posted image ) pa tudi velikosti so ? - po trenutnih meritvah naj bi bil user posted image nekje v povprečju 3300-3500 kg težak, sam vprašanje kolk bo velik pa te meritve so tudi včasih bolj tako... morm pa še cunce lepo pokupčkat in preprat..

no če se pa še kera spomni kake info, naj pa kar napišeuser posted image

lp

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 624
19.3.2010 7:39:04   
emibu
men sam ti bodiji na preklop zgledajo tak zakomplicirani najbolš so mi bodiji taki normalni z gumbki na ramah in s stopalci da ni treba še zokenčov gor vlečt..še bolš so mi pa oni k majo med nogicami gumbke da enostavno previješ..

(odgovor članu julka8)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?