dskubin
|
Pa vas je res lepo brat, punce. Mi smo še kar na Otoku, danes je mrazzzz za crknit. Tako piha, da je kar avto na parkirišču premikalo, voziček sem komaj pririnla iz vrtca (tja grede smo pa kar vsi trije tekli za njim) ;) Naša pupa pa verjetno lepo riše, sploh ne vem, kako bi mogla pri taki starosti. Ljudi je začela ristat še pred 3. letom, nikoli glavonožcev. Sem jih takrat prav pogrešala ;) Riše pa vedno več podrobnosti, ki jih vidi pri bratu in pol kopira. Draž dobi iz šole vsak dan majhno knjigico za prebrat, ene 8 strani pa na vsaki samo 1 vrstica. In pol najprej on prebere, potem še Diti. Ona sicer samo črkuje in ne zna še povezovat v besede, ampak verjetno tudi ta faza ne bo trajala prav dolgo. Tudi motorično je zelo zelo spretna (v vrtcu pravijo, da še niso imeli otroka, ki bi imel in grobo in fino motoriko tako razvito, kot ona, navadno je res tako, da so eni boljši pri enem, drugi pri drugem), samo to pri nas zaradi moževe distrofije močno spodbujamo, medtem, ko za risanje, pisanje, branje ipd. se trudimo jo malo brzdat, ampak ona se kar ne da in stalno škili čez mizo in ponavlja za Dražem. Pa še nekaj je, je izjemno vztrajna in trmasta, tako da, če si ona nekaj vpiči v glavo, bo to tudi naredila. Tako da me je kar malo strah, kaj bo počela pri nas, ko bo zaštartala s šolo (tu gre namreč že septembra, pa že zdej zna veliko, kar se bo tam učila). Mah, sej ne vem, včasih sem vesela, da jo vse zanima, včasih pa me prav skrbi, kako bo v šoli (slabe osebne izkušnje) :D