neka_noč
|
Cojka glede opisa tvojega kuhanja - kot bi brala/gledala sebe. Imava isti način kuhe. S tem, da sem jaz ZELO ponosna, kadar mi uspe NE pospravit takoj po kosilu. Sem (bila ) vedno preveč natančna. Ko pa je prišel sin (se je rodil) je bila katastrofa, ker nisem vse sfolgala sproti - ali pa sem, a sem bila totalni zombi. Neprespana.... Upam, da se boš znala umiriti, ko pride drugače te čaka ista usoda kot je mene. Kronična utrujenost - te ti ne privoščim. Res ne. Moj sin pa je že sedaj pravi mali kuhar. Res. V vrtcu je v kulinariki (dejavnost). Doma že od malega rad pomaga. Prvo je zlagal iz pomivalnega stroja - sem mu vedno pustila, nato je pričel pomivati posodo (samo splaknil pa ni - sem dala v pom. stroj , a tako da ni videl) , pomaga mi obešati perilo (ne vprašaj kako je obešeno - popravim tako da ne vidi), kuhava pa skupaj ; makarončke, svaljke, pečeva piškote, sedaj si peče jajčka, pričel je rezati kruh (jao jao me je vedno groza), sam si odpre in segreje mleko, naredi čokolino ali čokol. kosmiče, ... Zadnjič naju je presenetil in pripravil za vse tri pogrinjke, krožnike, nože, ter pripravil margarino, marmelado, sir , salamo, namaz, med , pogrel mleko, dodal kakav , prtičke - vse je lepo lično pripravil na mizo in naju poklical - da je zajtrk. Me je skoraj kap. V pozitivnem smislu. Ko sem ga pa pohvalila in vprašala kako to, da se je spomnil vse tako lepo pripravit, pa je rekel, da to zato, ker jaz lepo skrbim zanj, pa mora še malo on za naju.... Pri 5,5 letih! Noro. Res sem ponosna nanj. Je senzibilen, ima močno izraženo empatijo, čut do živali, ljudi, lepoto,... veliko lepih stvari. Seveda pa, kot vsi, tudi on ni brez šibkosti. Tudi te so - a mi povdarjamo pozitivne stvari - s tem se krepi samozavest. To ti najbolj veš, Cojka. Meni vzgoja veliko (beri največ) pomeni - želiva dati neke vrednote. Zato toliko berem... čeprav se zavedam, da nikoli ne moreš vzgojiti idelano, pa če preberem vse knjige sveta. A skozi knjige dobim neke smernice... Nisva pa idealna starša. Se trudiva, kot vsi. Tudi ve, mlade mamice, se boste.
|